Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Μελίσσια, Αθήνα
Μάρ
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Τσικνοπέμπτη. Μια πονεμένη ιστορία της Ελληνικής εστίασης, συνήθως ταυτισμένη με άθλιο φαγητό, τραγικό service, τσιμπημένες τιμές, εκνευρισμό, συνωστισμό και προσπάθεια των εστιατορίων να ρεφάρουν την χασούρα προηγούμενων ημερών. Μια ''ξεπέτα'', όπως θα την χαρακτήριζε και ο φίλος μου ο Δημήτρης, ίσως και η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια του (ξεπεσμένου) Megalou καναλιού. Για κάποιο λόγο αποφασίσαμε ότι φέτος έπρεπε και εμείς να τσικνίσουμε, παρέα με την ''κουτσή Μαρία'' και τον κάθε ''πικραμένο''. Από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, φυσικά εξαιρούνται για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης, όλοι οι φίλοι χρήστες του ask4food.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 και ώρα 20:00. Το σχέδιο είχε καταστρωθεί με προσοχή. Είχαμε αφήσει πολλούς ανοικτούς λογαριασμούς με επιχείρηση ''κρεατολαγνείας'' των ΒΠ. Ολοκλήρωσα επιτυχώς την κράτησή μας μέσα από το site της επιχείρησης στο internet και το ανακοίνωσα περιχαρής στην γυναίκα μου. Υπολόγισα όμως χωρίς τον δαίμονα της τεχνολογίας.

(Τσικνο)Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 και ώρα 14:00. Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας, διαπίστωσα ότι το υπόψη εστιατόριο δεν παρακολουθούσε καθόλου τις ιντερνετικές κρατήσεις και υλοποιούσε μόνο τηλεφωνικές. Καλή η σχεδίαση αλλά η εκτέλεση κάπου χώλαινε. Δεν πειράζει συμβαίνουν αυτά, ας μην ξεχνάμε ότι αυτές οι διαδικασίες (τουλάχιστον στην Ελλάδα), βρίσκονται ακόμη σε νηπιακό στάδιο και αντιμετωπίζουν πολλές ''παιδικές ασθένειες''. Έχω λοιπόν εισπράξει την παραπάνω κρυάδα και είμαι περίπου έτοιμος να τα παρατήσω. Περιδιαβαίνω τις ανακοινώσεις των εστιατορίων στο ask4food και την προσοχή μου αποσπά το ΠΕΥΚΟ. Το άκουγα για πρώτη φορά. Από μια γρήγορη περιήγηση διαπίστωσα μια υποτονική παρουσία στο site, κυρίως από χρήστες μικρότερης δυναμικότητας, όχι τόσο ευρέως γνωστούς στην ask4foodντιανή κοινότητα. Δεν απογοητεύθηκα, οι κριτικές ήταν γενικά συμπαθητικές, το μενού αυτό μιας ''εμπλουτισμένης'' κρεατοταβέρνας, οπότε δεν το πολυσκέφθηκα και πραγματοποίησα την κράτηση μέσα από την πλατφόρμα του ask4food. Τι είχαμε, τι χάσαμε;

Πεντέμισι ώρες αργότερα.

Τα δαιδαλώδη ανθυποδρομίδια της περιοχής των Μελισσίων, μια πρόκληση για κάθε GPS, ακόμη και αν αυτά είναι της τελευταίας γενιάς του Αμερικανικού στρατού, αυτά που βρίσκουν τοποθεσίες με ακρίβεια εκατοστού. Τι ρυμοτομία είναι αυτή, τι κακοποίηση μιας περιοχής, η οποία μέχρι και πριν 30 χρόνια μπορεί να ήταν βοσκοτόπια, στα οποία έβοσκαν αμέριμνα αγελάδες, κατσικάκια και λοιπά αμνοερίφια; Αθάνατη Ελλάδα, στην κακοποίηση και στην κονσερβοποίηση είσαι αδιαφιλονίκητη πρωταθλήτρια!! Σε ένα από τα σχετικά μεγάλα ανθυποδρομίδια της περιοχής στην οδό Τήνου, στέκει διακριτικά και το ΠΕΥΚΟ. Λέω διακριτικά, διότι αν δεν υπήρχε η φωτεινή επιγραφή του μαγαζιού το πιθανότερο είναι ότι θα το προσπερνάγαμε. Παρκάραμε με ιδιαίτερη δυσκολία, δεν ξέρω τι βαθμό δυσκολίας parking θα του έβαζε ο fratello που ειδικεύεται σε αυτό τον τομέα. Η ονομασία του εστιατορίου δεν διεκδικεί βραβείο πρωτοτυπίας και ναι σωστά μαντέψατε, οφείλεται στο μεγάλο πεύκο που δεσπόζει στο οικόπεδο.

Ο χώρος είναι αυτός μιας απλής τυπικής ταβερνούλας, θα μπορούσα να τον προσεγγίσω συνολικά, ως κάτι μεταξύ μιας παλιάς ταπεινής μονοκατοικίας, ενός εξοχικού κέντρου και ενός χαμηλοτάβανου παραπήγματος. Ο πρώτος γρίφος που θα κληθείτε να επιλύσετε είναι να βρείτε την μικρή πόρτα εισόδου, ειδάλλως θα σας βλέπω να μπαίνετε λίγο ''ανορθόδοξα'' από την αυλή και στην συνέχεια την ψησταριά. Στα ενδότερα υπάρχουν δύο (περίπου) διακριτοί εσωτερικοί χώροι, αυτός με το τζάκι που μου φάνηκε πιο συμπαθητικός και καλύτερα φωτισμένος και ο άλλος που πρέπει να παίζει μέσα έξω και ο οποίος ήταν ημιτελώς φωτισμένος. Το τζάκι, μερικά ερασιτεχνικά έργα ζωγραφικής σε ευχάριστους τόνους, κάποια πορτρέτα καλλιτεχνών, οι πολύχρωμες ξύλινες καρέκλες και ο κορμός του πεύκου που βρίσκεται στο...... εσωτερικό του μαγαζιού, είναι τα λίγα στοιχεία που απέσπασαν την προσοχή μας. Ίσως η καλοκαιρινή αυλή να είναι πιο συμπαθητική, αν και από ότι κατάλαβα, δεν πρέπει να είναι και ιδιαίτερα μεγάλου μεγέθους και χωρητικότητας.

Διέκρινα μεγάλη ανοχή στο θέμα του καπνίσματος, χαρακτηριστικά θα πω ότι το ζευγαράκι του διπλανού μας τραπεζιού, πρέπει να κάπνισε μισό πακέτο τσιγάρα σε δύο ώρες (τα πιάτα τους έμεναν μισοφαγωμένα αλλά το τσιγάρο τσιγάρο). Θα συμφωνήσω με τον φίλο που μνημονεύει ότι οι τουαλέτες χρήζουν μιας σοβαρής ανακαίνισης. Σουμάροντας όλα τα παραπάνω, οι 2 ντοματούλες είναι μια τίμια βαθμολογία για τον χώρο.

Το service γίνεται από μια κυρία πιθανόν σε ρόλο αρχισερβιτόρου, ίσως είναι και ιδιοκτήτρια και δύο (εμφανώς άπειρους) νεαρούς βοηθούς. Ήταν γενικά ευγενικό, διακριτικό και αποδεκτό, αν και λίγο άτολμο και αποστασιοποιημένο. Τα σημεία που με αιφνιδίασαν θετικά ήταν τα εξής. Δύο ώρες πριν την άφιξή μας δέχθηκα τηλέφωνο από την κυρία, η οποία μου διευκρίνισε ότι το τραπέζι ήταν γενικά διαθέσιμο (λόγω της ''ημέρας'' και του πλήθους κρατήσεων) από τις 19:30 έως και τις 22:00. Την ευχαρίστησα για την διευκρίνηση και την έγκαιρη ενημέρωση και την διαβεβαίωσα ότι θα έχουμε αναχωρήσει πολύ νωρίτερα. Το δεύτερο ήταν ότι αφού καθίσαμε, η κυρία ανέλαβε πρωτοβουλία να μας μετακινήσει σε άλλο τραπέζι. Ο λόγος ήταν ότι το διπλανό μας τραπέζι είχε ''καταληφθεί'' από καμιά δεκαριά παιδάκια σε ''ημιάγρια'' κατάσταση, κάτι μεταξύ Ζουλού και Ινδιάνων Απάτσι. Το σκηνικό συμπλήρωναν οι ατάραχοι γονείς τους στο διπλανό τραπέζι, σε ρόλο παθητικού παρατηρητή, να καμαρώνουν τα βλαστάρια τους. Λυπάμαι τους ταλαίπωρους πελάτες που μετά κάθισαν δίπλα τους. Το Panadol extra θα ήταν σίγουρα επιβεβλημένο μετά από ένα τέτοιο ''μαρτύριο''. Η ροή των πιάτων μας, σε γενικά αποδεκτούς χρόνους. Θα ήταν άδικο να παραλείψω ότι μετά τις 22:00 υπήρχε και ένα ζωντανό live ντουέτο, περισσότερες λεπτομέρειες όμως δεν γνωρίζω, διότι έφυγα πριν την έναρξη του.

Το menu (μαζί με τις τιμές) είναι διαθέσιμο στο αναβαθμισμένο προφίλ της επιχείρησης εδώ στο ask4food, κάτι το οποίο πάντα εκτιμώ και δείχνει σεβασμό στον καταναλωτή. Είναι λογικής έκτασης, αυτά που περιμένει κάποιος σε μια κρεατοταβέρνα, εμπλουτισμένο με κάποια πιάτα ημέρας, όπως το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι για την Τσικνοπέμπτη και κάποια πιάτα έκπληξη όπως την ταλιάτα, την πικάνια και το burger με black angus!!

Η αλήθεια είναι ότι αμφιταλαντεύθηκα αρκετά μέχρι να παραγγείλω και η τελική απόφαση ήταν να κινηθούμε όσο το δυνατόν πιο all around και στο πνεύμα της ημέρας. Στο τραπέζι μας παρέλασαν τα παρακάτω:

-Καρβελάκι ψωμί, φρεσκότατο, το οποίο έδινε την εντύπωση χειροποίητου. Κοστολογείται 1€ το άτομο αλλά νομίζω ότι τα αξίζει τα λεφτά του.

-Χόρτα ζοχοί με ψητό κατσικίσιο τυρί στα 6€. Καλοβρασμένα, αξιόλογα τα χόρτα, με το συμπαθητικό κατσικίσιο τυρί να αποτελεί μια ωραία εισαγωγή στο δείπνο μας.

-Φάβα παντρεμένη στα 4€. Γευστικά συμπαθητική, αλλά από απόψεως υφής ήταν υδαρή, σχεδόν νερουλή και ακροβατούσε οριακά ανάμεσα στην αποτυχία και το απλώς αποδεκτό.

-Κοντοσούβλι ως πιάτο ημέρας στα 10€. Πλούσια μερίδα, μπαμπάτσικα κομμάτια, καλοψημένο, σωστά αρτυμένο, νόστιμο, αλλά λίγο σκληρούτσικο, ένα πιάτο που θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Θετική εντύπωση προκάλεσε η για ταβέρνα πρωτότυπη παρουσίαση του πιάτου, σε μια ωραία ξύλινη τάβλα, μαζί με λίγες συμπαθητικές πατατούλες και μουστάρδα.

-Μισό κιλό αρνίσια παϊδάκια στα 14€. Έχω ασφαλώς φάει πολύ καλύτερα. Κάποια παϊδάκια ήταν σωστά κομμένα και κάποια όχι και τόσο, κάποια ήταν σωστά ψημένα και κάποια λιγότερο καλά, παρόλα αυτά δεν μπορώ να πω ότι μας άφησαν ανικανοποίητους.

-Μια μοσχαρίσια γάλακτος στα 13€. Νορμάλ ποσότητα, σωστά κομμένη, με λογική αναλογία λίπους. Ζητήθηκε (όπως πάντα) ψημένη medium, αλλά σερβιρίστηκε medium well. Παρόλα αυτά ήταν πολύ τρυφερή, πολύ ζουμερή, νόστιμη και σωστά αρτυμένη και μας άφησε πλήρως ικανοποιημένους. Σερβιρίστηκε όπως και το κοντοσούβλι.

-Μισό λίτρο χύμα κόκκινο κρασί (θύμιζε cabernet) στα 3€, πολύ παραπάνω από συμπαθητικό και αποδεκτό, από τα πιο αξιόλογα που έχω γενικά δοκιμάσει σε ταβέρνες.

Check please
Στα 52€ με απόδειξη. Άξιο μνείας ότι πληρώσαμε με πιστωτική κάρτα, κάτι μη αναμενόμενο από το concept του χώρου.

Κατέληξα ότι:
Τίμια, φιλότιμη και αξιοπρεπής πρόταση, η πρώτη διαπίστωση. Ο χώρος μπορεί να μην είναι το πιο δυνατό σημείο της επιχείρησης, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε το δέντρο (έστω και αν αυτό είναι πεύκο) και να χάνουμε το δάσος. Το ΠΕΥΚΟ λοιπόν δεν είναι ούτε το Grande Bretagne, ούτε καν μια premium νεοκρεατερί, αλλά μια απλή συνοικιακή κρεατοταβέρνα και ως μια τέτοια πρέπει να αξιολογηθεί. Το φαγητό, με τα λίγα λαθάκια που προανέφερα, κυμαίνεται από καλό και άνω και εκτιμώ ότι δεν θα σας απογοητεύσει.

Διαπίστωση δεύτερη και τελευταία. Στο site γράφουν πολλοί χρήστες, κάποιοι επιτυχημένα με πολλούς σκούφους και κάποιοι άλλοι όχι και τόσο αναγνωρίσιμοι και προβεβλημένοι, με λιγότερους σκούφους. Ο διάσημος Αμερικανός pop artist Andy Warhol, είχε πει ότι μελλοντικά όλοι θα δικαιούνται 15 λεπτά ''δημοσιότητας''. Την ίδια κατ' αναλογία προσοχή, ανταμοιβή και ''δημοσιότητα'', ίσως να δικαιούνται και ορισμένοι λιγότεροι προβεβλημένοι χρήστες του site, τουλάχιστον αυτοί που την αξίζουν.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια