Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Χολαργός, Αθήνα
Μάρ
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Προχθές πήγα με ένα φίλο μου στο Χολαργό, στο εστιατόριο ΘΑΜΑ, μετά από τις πολύ καλές κριτικές που διάβασα στο σάιτ μας. Πραγματικά, δοκιμάσαμε και εμείς νόστιμη τοπική κουζίνα της Μεσσηνίας, που μάθαμε πως είναι κι ο τόπος καταγωγής των ιδιοκτητών του οικογενειακού αυτού μαγαζιού.

Οι συνολικές εντυπώσεις μας είναι θετικές λίγο-πολύ για όλα, δηλαδή τον χώρο, την εξυπηρέτηση και τη σχέση ποιότητας-τιμής, η οποία ωστόσο έχει νομίζω κάποια περιθώρια βελτίωσης με μικρή συμπίεση κάποιων τιμών τους. Το ΘΑΜΑ είναι 2 μόλις λεπτά από το ΜΕΤΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, κι ο χώρος μέσα είναι σίγουρα προσεγμένος, φροντισμένος και ιδιαίτερα καθαρός. Δεν τον λες ούτε τεράστιο ούτε πολύ μικρό, έχει καμιά 10αριά ανοιχτόχρωμα ξύλινα τραπέζια, για 40 περίπου άτομα, ενώ υπάρχει και εξωτερικός χώρος στο πεζοδρόμιο της Μεσογείων (το μαγαζί βρίσκεται πάνω στη Λ. Μεσογείων) για τους θερινούς μήνες.

Το ΘΑΜΑ λειτουργεί καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ, εδώ και πέντε περίπου χρόνια. Ο χώρος μέσα είναι φωτεινός και μοντέρνος, μπροστά η μεγάλη τζαμαρία, δυο ψηλά τραπέζια με stands, ενώ πίσω είδα και κάποιους καναπέδες, και γενικά παρατήρησα σωστή διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να μην πνίγεσαι απολαμβάνοντας το φαγητό σου. Κυριαρχούνε αποχρώσεις λευκές, μπεζ, πράσινες και μπλε, και στους τοίχους ξεχωρίζουν οι τοπικές φωτογραφίες και γκραβούρες της περιοχής τους. Στα τραπέζια εντυπωσιάζουν μερικές λεπτομέρειες, όπως τα βαζάκια με τα εσπεριδοειδή…

Το μαγαζί ήταν σχεδόν γεμάτο το βράδυ που πήγαμε, αλλά η εξυπηρέτηση από τη νεαρή σερβιτόρα και μια μεγαλύτερη κυρία ήταν ευγενική, σβέλτη και ιδιαίτερα κατατοπιστική. Τα φαγητά πολύ καλά, γεγονός που οφείλεται τόσο στις εκλεκτές τοπικές πρώτες ύλες, όσο και στο καλό μαγείρεμα από τον μεσσήνιο ιδιοκτήτη.

Στα του φαγητού τώρα: Νερό σε κανάτα, και κρασί χύμα 1 λίτρο κόκκινο, ποικιλία Αγιωργίτικο, πολύ ωραίο. Αρχικά ψωμί ζυμωτό και φοβερό τοπικό λαδάκι από την Κορώνη, μία δροσιστική σαλάτα με χόρτα θαλασσινά, και κατόπιν βέβαια ο φοβερός τους καγιανάς με τις καλαματιανές τσιγαρίδες, ένα νοστιμότατο λουκανικάκι Καλαμάτας με πορτοκάλι, ένα φιλέτο κοτόπουλο με το μεσσηνιακό τυρί ταλαγάνι από τους Γαργαλιάνους και ψητά λαχανικά. Μοιράσαμε, εκτός από αυτά και ένα γλυκό στο τέλος, για την τελική γευστική εμπειρία μας, που ήταν μια άψογη τάρτα σοκολάτα.

Μας κεράσανε δικό τους σπιτικό οινόμελο, και πληρώσαμε 47 €, δηλαδή χωρίς ποτά, στην κατηγορία 17 – 25 Ευρώ, το άτομο.

Το προτείνω, άμα βρεθείτε στην γύρω ζώνη του Χολαργού – Αγίας Παρασκευής, κ. λπ., και θα ήθελα να ξαναπάω όταν καλοκαιρέψει, οπότε και θα χαρώ αν τυχόν συναντήσω και νέες γευστικές απολαύσεις, ιδίως σε συνδυασμό με περιορισμό κάποιων τιμών, εφόσον κρίνουν ότι έχουν αυτό το περιθώριο!