Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Μάρ
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Körle yatan şaşı kalkar

Αφού ο μπαρμπαδήμος δεν κατάφερε να ρθει στην Ν. Φιλαδέλφεια ήρθε τελικά κάποιος άλλος μπάρμπας. Ο Λιας αφού έδωσε τα διαπιστευτήρια του στην Ν. Ιωνία είπε να κατηφορίσει προς την Φιλαδέλφεια και να βρει στέγη κοντά στο Γηπέδο που θα γίνει. Βρίσκεται στην γωνία Σμύρνης και Προυσης στο σημείο που υπήρχε για πολλά χρόνια η feeling (καφέ-μπαρ αισθητικής 80') η οποία με την σειρά της έδωσε την θέση της στο docs ή People (το ίδιο μαγαζί είναι που θεώρησε ότι αλλάζοντας όνομα θα αλλάξει η τύχη του) αλλά κανένα δεν κατάφερε να βρει το δρόμο του.

Ο Μπάρμπαλιάς έκανε ριζική ανακαίνιση στο χώρο και το διαμορφώσε στα δικά του πρότυπα. Κοινό στοιχείο με το αδερφάκι της Ν. Ιωνίας η μεγάλη σίδερενια τέντα του εξωτερικού χώρου που καλύπτει σχεδόν όλο το πεζοδρόμιο, αυτό που την κάνει όμορφη είναι τα καραβολα που υπάρχουν στις βάσεις της. Ο εσωτερικός χώρος έχει ντυθεί στα λευκά και οι κολώνες του έχουν στοκαριστεί έτσι ώστε να δείχνουν ανάγλυφες. Παλιοί τιμοκατάλογοι κρεμασμενοι στους τοίχους, άδεια μπουκάλια από μπύρες (πήρε το μάτι μου και πόνεσε ταυτόχρονα μπουκάλι 3 λίτρο, Johny και Grants!!! ). Σε ένα τοίχο υπάρχει μεγάλο ράφι με ψεύτικα κεφάλια τυριων (κάτι από Κυρ Άριστο) και σουτζουκια με παστουρμαδες. Αυτό που με ξένισε ήταν οι κουρτίνες με τα ψεύτικα σεμεδακια (θυμίζουν μνημόσυνο) και η κοπέλα στο ταμείο η οποία την μέρα της επίσκεψης μου φορούσε το παλτό της διότι κρυωνε.... Άσχημη εικόνα όπως και να χει.

Στα του φαγητού ο Μπάρμπαλιάς δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα κεμπαπτζιδικα της Αθήνας-τα οποία σε λίγο καιρό θα ξεπεράσουν σε αριθμό και τα Stan smith που κυκλοφορούν στο λεκανοπεδιο!!! Κεμπάπ, σις, γιαουρτλου και μισές μερίδες. Ααα και κασερλι...

Το οποίο είναι αντίστοιχο με το fredo που σερβίρουν οι καφετέριες.
Θα το προτιμούσα όπως τις Πόλης (όχι του ομώνυμου μαγαζιού) κεμπάπ με τριμμένο κασερι τυλιγμενο σε πίτα lavaş(η τουρκική αραβικη) και όλο μαζί ψημένο στην σχάρα. Εδώ όμως το ζυμωνουν μαζί με το κεμπάπ και απλά το κάνουν ακόμα πιο λιπαρό χωρίς να του αλλάζει ιδιαίτερα την γεύση.

Οι τιμές του είναι κοντά στα υπόλοιπα σουβλατζιδικα(ως τέτοιο το βλέπω) τις περιοχής, η οποία πλέον ξεπερνάει τα 20!!! Κι ακόμα δεν έχουν μπει μπουλντοζες....

Μην περιμένετε να σας πω για τις γεύσεις, οι διαφορές πλέον είναι μικρές σε όλα αυτά τα νεοκεμπαπτζιδικα αφού ουδείς φτιάχνει χειροποίητο κεμπάπ. Ο Κυρ Άριστος ήδη ομολογησε ότι ο κιμας του είναι κατεψυγμένος (ελπίζω σύντομα και οι άλλοι, όπως ελπίζω ότι κάπου στην Αθήνα θα πετύχω κεμπάπ χειροποίητο).

Ως τότε οψόμεθα...