Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Μάρ
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Πρώτη επίσκεψη στο νέο Abovo του Κολωνακίου (το γνωρίσαμε στο Κεφαλάρι) σε μια δυνατή βραδιά γευσιγνωσίας: 5 υπέροχα πιάτα του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου σε άψογο συνδυασμό με 4 ποτήρια κρασί από το Κτήμα Τέχνη Οίνου συν ένα "winetail" (cocktail από syrah με ανθρακούχο νερό και raspberry) με 40€/άτομο.

Η μακρόστενη αίθουσα του εστιατορίου είναι κομψή και μοντέρνα, με τα ίδια τραπέζια από σκούρο ξύλο που είχε και παλιά (μεγάλα-άνετα), αναπαυτικές δερμάτινες καρέκλες, κρεμαστό κήπο να δίνει μια φωτεινή πράσινη πινελιά, καθρέφτες για να μεγαλώνουν το χώρο, ένα πατάρι με μπαρ για τους καπνιστές επάνω (απ'όπου μού ήρθε μυρωδιά καπνού 2-3 φορές) και μια ανοιχτή κουζίνα όπου βλέπεις την καλοκουρδισμένη ομάδα να δουλεύει (σε ένα κατάμεστο εστιατόριο όπου οι πελάτες περίμεναν σχεδόν ταυτόχρονα να σερβιριστούν έβλεπα τα ωραία πιάτα να στήνονται ταχύτατα και ήρεμα... ).

Η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή από πολυάριθμο νεαρό προσωπικό, χαρούμενο καλωσόρισμα, καλοί ρυθμοί, εξήγηση κάθε πιάτου και κρασιού και ο ίδιος ο σεφ επισκέπτεται τα τραπέζια και κουβεντιάζει με τους πελάτες. Επειδή την προηγούμενη βραδιά είχε μόλις βραβευτεί (και πάλι) με χρυσό σκούφο τού έδωσα συγχαρητήρια και έδειξε να το χαίρεται πολύ!

Το μενού υπάρχει στην ιστοσελίδα τους (με τιμές) και χωρίζεται σε 2 ζώνες, μεσημεριανή με χαμηλότερες τιμές και πιο ελαφριά πιάτα και βραδινή με gourmet πιάτα σε υψηλότερες τιμές. Το φαγητό είναι πραγματικά δημιουργικό, ό, τι δοκιμάσαμε μάς άρεσε:

1) Κριθαράκι σαν καρμπονάρα με καλαμάρι και γραβιέρα Κρήτης (αυτό υπάρχει και στο κανονικό μενού, στα 12€ ως ορεκτικό ή 24 ως κύριο), καλή ποσότητα, το καλαμάρι σχεδόν ωμό αλλά τρυφερό και γευστικό, το κριθαρότο υπέροχο!

2)Μπριαμάκι λαχανικών με παγωτό κόκκινης πιπεριάς και spicy γαρίδες, ξετρελάθηκα!!! 4 μεσαίες γαρίδες σε τραγανή θεσπέσια κρούστα (μαλλιά αγγέλου άραγε;) και το παγωτό κοκκ. πιπεριάς όνειρο!

3)Σουπιά σε λευκό σαγανάκι με μανταρίνι και φουντούκι, καλό ήταν, επισκιάστηκε από το προηγούμενο, αλλά είδαμε τη φαντασία του σεφ και πάλι....

4)Χταπόδι σαν χουνκιάρ με μελιτζάνα, ντομάτα και γιαούρτι με πάπρικα, μικρό σχετικά πιάτο, νόστιμο και με όμορφη παρουσίαση (όπως όλα).

5)Κύλινδρος απο bitter σοκολάτα guanaja με αλμυρή καραμέλα, κι αυτό υπάρχει στο κανονικο μενού, στα 9€, το ΤΕΛΕΙΟ γλυκό ειδικά για σοκο-lovers, η καραμέλα θεϊκή, η σοκολάτα φρέσκια και καθόλου λιγωτική, το παγωτό βανίλια άριστης ποιότητας.

Οι τιμές που έδωσα επάνω είναι για το δείπνο, αλλά αν πετύχετε βραδιά γευσιγνωσίας είναι χαμηλότερες (εξαιρετικό vfm) ενώ το μεσημέρι μπορείτε να τσιμπήσετε κάτι ελαφρύ από...5€ (τοστ) ή 8€ για ανοιχτό σάντουιτς ή 12€ για ριζότο και 4-4,5€ για τα γλυκά (κατά το διεθνές concept για οικονομικότερο lunch). Το (καλό) ψωμί χρεώνεται 0,50€ το άτομο (μεσημέρι-βράδυ) και έρχεται σε ξύλινο πλατώ με ελαιόλαδο και ανθό αλατιού (είχαμε από 2 φέτες το άτομο, αλλά προσφέρθηκαν να φέρουν κι άλλο αν θέλαμε)

Ρίξαμε μια ματιά στη δυασανάγνωστη λίστα κρασιών (πολύυυυ μικρά γράμματα και σκοτεινή) την οποία είπαν ότι θ'αλλάξουν. Η παρούσα είναι τσιμπημένη στις τιμές, ξεχώρισα ως καλούτσικη τιμολόγηση την αγαπημένη Νεμέα Αϊβαλή στα 25€. Ένα ζευγάρι με ένα τέτοιο μπουκάλι κρασί και από 2-3 πιάτα ο καθένας θα κινηθεί στα 100-120€ για δείπνο, δεν τα λες και λίγα...

Μας αποχαιρέτησαν με χαμόγελο κι ένα μικρό κουτάκι-κέρασμα (μπισκοτάκι και μίνι παντεσπάνι)!