Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ζαχαροπλαστεία & Φούρνοι - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Μάρ
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Είχα διαβάσει πρόσφατα μια λίστα με πράγματα που πρέπει να έχει ο κάνει και να έχει δει ο γνήσιος Πειραιώτης και θεώρησα απαράδεκτο να περνάω απο το συγκεκριμένο σημείο τα τελευταία 24 χρόνια και να μην έχω σταματήσει 5 λεπτά να πάρω μια γλώσσα της πεθεράς, όχι για μένα, για τη φουκαριάρα τη γυναίκα μου. Η αλήθεια είναι ότι η γλώσσα της πεθεράς δεν είναι και το πιο εξτριμ ή το πιο νόστιμο γλυκό, αλλά παραμένει η νούμερο 1 επιλογή της Κυρίας μου. Ένα απογευματάκι λοιπόν (10-3-2016) που καθόμασταν και τα επίπεδα του σακχάρου είχαν πέσει χαμηλά, αλλά λόγο ότι την τελευταία φορά που είχαμε πάρει "γλώσσα" από ένα κοντινό ζαχαροπλαστείο είχε απογοητεύσει το "στεφάνι" μου και δεν ήθελα να φάμε κάτι μόνο και μόνο για να πούμε ότι φάγαμε γλυκό, της πρότεινα οπότε μαζί με την απόλαυση και μια μίνι βόλτα μέχρι την Καστέλλα.

Έτσι μετά από τόσο καιρό που πέρναγα απ έξω ήρθε η ώρα να μπω και μέσα, το ζαχαροπλαστείο έχει μείνει ίδιο και απαράλλαχτο, σαν παλιά ελληνική ταινία, τουλάχιστον εξωτερικά από παλιά που το θυμάμαι. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να βλέπω κάποια πράγματα να μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, βέβαια θα ήθελα να είχε και ένα δυο τραπεζάκια μες το κατάστημα και να ήταν λίγο πιο περιποιημένο και καθαρό, γι αυτό στο χώρο θα βάλω ένα 2 γιατί πιο πολύ θυμίζει εργαστήριο παρά κατάστημα.

Στο παρασύνθημα λοιπόν αφού έχουμε μπει και στεκόμαστε μπροστά απο το ψυγείο το μόνο που υπάρχει στο ψυγείο-βιτρίνα είναι γλώσσες της πεθεράς, τόσο πανέμορφες εξωτερικά που είπα από μέσα μου ότι παρόλο που δεν είμαι και πολύ φαν του συγκεκριμένου γλυκού θα δοκίμαζα. Βγαίνοντας λοιπόν ο ιδιοκτήτης με το χαμόγελο και με την ποδιά του φορεμένη μας λέει ότι μόλις βγήκαν οι συγκεκριμένες και μας βάζει σε ένα κουτί τις 5 που του είπαμε κάνοντας μας και μια μικρή αναδρομή στην ιστορία του ζαχαροπλαστείου. Πηγαίνοντας στο ταμείο να πληρώσουμε (2.40€ η μια) μας ενημερώνει ότι βγάζει και πιο μικρές απλά του 'χαν τελειώσει, όπως και ότι παράγει φρέσκο παγωτό. Η ευχάριστη έκπληξη μου ήρθε όταν πάνω από το ταμείο είδα το Στελάρα σε φωτο και εκεί κάπου ξετυλίχτηκε και 2η ιστορία, σχετική με το Στελάρα και τις περίφημες "γλώσσες της πεθεράς".

Ανοίγοντας το κουτί στο σπίτι μοσχομύρισε ο τόπος, απίστευτη φρεσκότατη κρέμα τριγυρισμένη από πανάλαφρη θεσπέσια σαντιγί ανάμεσα σε δυο φύλλα σφολιάτα τέλεια ψημένα, πραγματικά ένα αέρινο γλυκό που δε μας "λίγωσε" καθόλου. Ήταν η πρώτη φορά που έφαγα ολόκληρη "γλώσσα" και δε δοκίμασα απλά και τουλάχιστον πλέον ξέρω που θα βρίσκω από δω και πέρα την καλύτερη "γλώσσα της πεθεράς". Όσο για τους παντρεμένους είναι και η μοναδική γλώσσα πεθεράς που θα λατρέψουν............. δε πήρε τυχαία το όνομα.