Loader

29 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Κυριακή μεσημεράκι και επίσκεψή μας στο Καυτερή Πιπεριά μετά από κράτησή μας που προηγήθηκε 2 μέρες πιο πριν.

Έχοντας προηγουμένως πληροφορίες για το μεζεδοπωλείο, ανάμεσα στα σημεία που μας έκαναν να αποφασίσουμε να πάμε ήταν ότι μας άρεσε ο εσωτερικός τους χώρος που είδαμε σε φωτογραφίες, το ότι έχουν τζάκι και ότι την Κυριακή το μεσημέρι ΔΕΝ έχουν ζωντανή μουσική. Μουσική έχουν Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Γενικά σαν παρέα, προτιμάμε να απολαμβάνουμε το φαγητό μας με όσο το δυνατόν πιο μεγάλη ηρεμία και ησυχία, έτσι αποφεύγουμε τις μπάντες και τα μουσικοχορευτικά όπως ο διάολος το λιβάνι.

Η Καυτερή Πιπεριά είναι σε μία πάρα πολύ γλυκιά γειτονιά στο Μοσχάτο. Νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε παρκινγκ, όμως άποψή μου είναι να αφήσετε λίγο πιο μακριά το αυτοκίνητό σας και να περπατήσετε στην περιοχή.

Πιστοί στο ραντεβού μας, περνάμε το κατώφλι τους κι εκεί μας περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Όλος ο εσωτερικός χώρος είναι κλεισμένος για την κοπή πίτας κάποιου αθλητικού συλλόγου. Έτσι η μοναδική δυνατότητα που μας παρέχονταν ήταν να κάτσουμε στον προαύλιο χώρο τους που είναι κλεισμένος με τζαμαρία ή να αποχωρίσουμε και να έρθουμε πάλι κάποια άλλη στιγμή. Κι έρχομαι και ερωτώ τώρα. Από τη στιγμή που σαφώς γνώριζαν δύο μέρες πριν ότι είναι ρεζερβέ για την κοπή της πίτας κι ότι αυτό συνεπάγεται, δεν θα έπρεπε να μας ενημερώσουν κατά την κράτηση? Στα δικά μου μάτια αυτό θα έδειχνε υπευθυνότητα και σεβασμό προς τον πελάτη.

Αποφασίσαμε να μείνουμε γιατί η σκέψη του να φύγουμε και να ψάχνουμε εκείνη τη στιγμή κάποια εναλλακτική για φαγητό, δεν ήταν και πολύ ελκυστική, αλλά έχοντας όλο αυτό εμφανώς αντίκτυπο στην διάθεσή μας.

Έτσι κάτσαμε αναγκαστικά στον εξωτερικό τους χώρο που είναι πολύ υποδεέστερος του εσωτερικού τους. Όπως προείπα, είναι ο προαύλιος χώρος τους που το μεγαλύτερο μέρος του δείχνει ότι είναι βοηθητικός του κυρίως τους. Αυτό γιατί είναι στρωμένος με πλαστικό ζωηρόχρωμο γρασίδι και ένα αρκετά μεγάλο μέρος είναι παιδική χαρά με πλαστικά παιχνίδια ώστε να βρίσκουν απασχόληση τα παιδιά των πελατών τους. Χρήσιμο να υπάρχει κάτι τέτοιο αλλά στην παρούσα προτιμούσα κάτι που να μου βγάζει θαλπωρή. Άσε που υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να μαζευτούν παιδάκια και να χάσουμε εντελώς την απαραίτητη ηρεμία στο να απολαύσουμε το φαγητό μας. Στον χώρο θα βάλω 2 αλλά αυτό αφορά τον εξωτερικό τους χώρο, στον οποίο και φάγαμε. Αν είχαμε μείνει στον εσωτερικό τους, η βαθμολογία θα μπορούσε να σκαρφαλώσει ακόμα και στο 4 οπότε θα άλλαζε και η γενική εικόνα της βαθμολογίας μου. Ευτυχώς που στον χώρο που κάτσαμε η θερμοκρασία ήταν σε πάρα πολύ καλά επίπεδα παρόλο το κρύο που επικρατούσε εκείνη τη μέρα.

Ήρθαμε σε επαφή με τρία άτομα που ανέλαβαν την εξυπηρέτησή μας. Το service τους ήταν αρκετά καλό και ότι παραγγείλαμε ήρθε πραγματικά πάρα πολύ γρήγορα, κάτι που μαρτυρά καλό συντονισμό με την κουζίνα τους. Ήταν όμως λίγο αμήχανο κι αυτό νομίζω πως οφείλονταν στην κουβέντα που έγινε όταν μπήκαμε και στην οποία είχαμε εκφράσει ευγενικά τη δυσαρέσκειά μας για το ότι δεν μας είχαν ενημερώσει για την εκδήλωση, κάτι για το οποίο δεν πήραμε κάποια απάντηση πέραν του ότι θα μπορούσαμε να αποχωρήσουμε αν θέλαμε. Με δειλά βήματα και από τις δύο πλευρές, από τα μέσα και μετά της παραμονής μας οι σχέσεις βελτιώθηκαν εκατέρωθεν κατά πολύ. Η γενική άποψη που μου έμεινε από την εξυπηρέτησή σους είναι ότι είναι άμεση και επαγγελματική, αλλά όχι απολύτως έτοιμη στο να διαχειριστούν μία ενδεχόμενη άτυχη στιγμή, κάτι που είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Πόσο μάλλον, όταν η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους και ο πελάτες απλά βρέθηκε να δέχονται τις συνέπειες.

Η παραγγελία (και όχι μόνο) δόθηκε ανάμεσα σε εκφωνήσεις λόγων, χειροκροτήματα, φωνές, υποσχέσεις και προσφορές δώρων. Βιώσαμε λίγο από το κλίμα των προεκλογικών περιόδων και ξύπνησαν μνήμες που κανένας στην παρέα μας δεν ήθελε να ανασύρει από τη θύμησή μας.

Ευτυχώς η εκδήλωση αφορούσε σε ενήλικες κι έτσι δεν έκαναν την εμφάνισή τους στην παιδική χαρά πέραν από 1-2 παιδάκια και αυτά γλυκύτατα και φρόνιμα. Λίγο αργότερα ξεκίνησε και η ζωντανή μουσική και σταθήκαμε για μία ακόμα φορά τυχεροί. Και οι μουσικοί ήταν πολύ καλοί και τα τραγούδια ήταν του γούστου μας (κατά κύριο λόγο ελαφρολαϊκά) και η ένταση δεν ήταν τέτοια που να μας ενοχλεί, αφού όλο το τζέρτζελο γινότανε στον εσωτερικό τους χώρο. Παρόλα αυτά, θα προτιμούσα να πέρναγα το μεσημεράκι μου σε πιο χαμηλούς και ήπιους τόνους.

Πρώτα μας έφεραν στο τραπέζι εμφιαλωμένο νερό μας (στο οποίο ζητήσαμε αντικατάσταση σε βρύσης), τσιπουράκι για κέρασμα και αλμυρά κριτσινάκια που συνοδεύονταν με μία αρωματική κόκκινη σάλτσα σε μπολάκι. Το ψωμάκι φρέσκο και σε πραγματικά μεγάλη ποσότητα.

Ξεκινήσαμε με ανάμεικτη σαλάτα. Είχε ποικιλίες από λάχανο (λευκό και κόκκινο), καρότο και μαρούλι. Σαν σος είχαν χρησιμοποιήσει κάποια που είχε βάση της το πορτοκάλι. Το μέγεθός της κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό για τα 5 € της. Μου φάνηκε όμως λίγο στεγνή. Το λάχανο πολύ συχνά το έχει αυτό. Δεν είναι κακή ιδέα να το μαλακώσεις λίγο, «μαραίνοντάς» το ελαφρά. Ίσως να του έλειπε λίγο παραπάνω σος γιατί στα κάτω στρώματα δεν είχε καταφέρει να περάσει. Μία ακόμα πρότασή μου θα ήταν να προσθέσουν φιλετάκια από πορτοκάλι ή ακόμα και γκρέιπ φρουτ. Αν θέλουν να την ξεπετάξουν ακόμα περισσότερο, θα της πήγαινε και λίγο σέλερι.

Τζατζικάκι καλοετοιμασμένο και πολύ σωστό στις αναλογίες του, αλλά λίγο μικρό σε μερίδα. Συνοδευμένο με μία ελίτσα και ελαιόλαδο. Απλά πράγματα και αγαπημένα. Γεύση που δεν χωράει πειραματισμούς. Το τζατζικάκι έτσι το μάθαμε, έτσι το αγαπήσαμε. Έτσι το κουβαλάνε στο μυαλό τους εκατομμύρια τουριστών μας, για να τους κάνει παρέα στις κρύες νύχτες του Χειμώνα. Τιμή καταλόγου στα 3€.

Μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα. Αυτό το μανιτάρι από μόνο του είναι θησαυρός γεύσης και το μόνο που χρειάζεται είναι μια σωστή αντιμετώπιση στο ψήσιμό του. Κι αυτό το πιάτο ήταν προσεκτικά εκτελεσμένο. Τα μανιτάρια ήταν στολισμένα με κρέμα μπαλσάμικου, χωρίς ευτυχώς υπερβολή στην χρήση του. Η κρέμα μπαλσάμικου έχει πολύ δυνατή γεύση και μπορεί να καπελώσει ανεπανόρθωτα ένα πιάτο όπως τα πλευρώτους που η γεύση τους είναι ντελικάτη. Δεν θα με χάλαγε να μου έχουν έρθει απλώς με λίγο σκορδάκι και φρέσκο μαϊντανό. Ξέρω όμως πολλούς γνωστούς μου που είναι φανατικοί του μπαλσάμικου, οπότε σίγουρα αυτή τους η γεύση θα βρει υποστηρικτές ανάμεσά τους. Τιμή καταλόγου στα 5,5€ και νομίζω επίσης ότι θα τους έπαιρνε να είχαν λίγο μεγαλύτερη μερίδα.

Ποικιλία κρεάτων για δύο άτομα με τιμή καταλόγου στα 16€. Δεν είναι από τις πιο πλούσιες ποικιλίες που μου έχουν προσφερθεί αλλά ούτε και από τις πιο μικρές. Την εντάσσω κάπου στη μέση. Το «φούσκωμα» στην πιατέλα μας αποκτήθηκε χάρη στις υπεραρκετές, καλοτηγανισμένες πατατούλες που είχαν τοποθετηθεί στην βάση της ποικιλίας, χαρίζοντάς της όγκο και μπόι. Περιείχε:

· τρεις μικρές χοιρινές μπριζολίτσες από λαιμό που ήταν ζουμερές και καλά ψημένες, σωστά αλατοπιπερομένες.

· Μισό (μόνο) λουκάνικο, ανοιγμένο στα δύο. Το κλασικό λουκάνικο που όλοι γνωρίζουμε. Θα τους πρότεινα να το ψάξουν λίγο παραπάνω και να προσθέσουν στην ποικιλία κάποια πιο ιδιαίτερη ποικιλία.

· Δύο μικρά φιλετάκια στήθους κοτόπουλου, συμπαθητικά αλλά χωρίς εκπλήξεις.

· 1 μπιφτέκι μετρίου μεγέθους που κι αυτό ήταν αρκετά καλό λόγω του ότι ήταν μόνο ένα, έπρεπε να μπούμε στη διαδικασία να το χωρίσουμε.

Κι έρχομαι και ξαναρωτώ. Αφού η ποικιλία είναι για δύο άτομα γιατί να μην έχει δύο λουκάνικα και δύο μπιφτέκια? Θα μπορούσαν να μη βάλουν 3ο μπριζολάκι και αντί αυτού να έχουν 2 μπιφτέκια ώστε να είναι όσα και τα άτομα που έκαναν την παραγγελία. Απλή λογική.

Στο κλείσιμο, μας ρώτησαν αν όλα ήταν εντάξει και απαντήσαμε καταφατικά. Μας γλύκαναν ακόμα περισσότερο με κέρασμα πανακότα με σιρόπι φράουλας. Επίσης αξιοπρεπέστατο. Στο ύφος του μαγαζιού ίσως να ταίριαζε κάτι πιο «δικό» μας. Όπως π. χ. γιαουρτάκι με γλυκό του κουταλιού, μπακλαβαδάκι, ραβανί κτλ.

Για να καταλήξω. Φάγαμε αρκετά καλά χωρίς να έχουν υπάρξει στις γεύσεις τους εκπλήξεις που μας ενθουσίασαν αλλά και ούτε που μας δυσαρέστησαν. Από όσα γευτήκαμε δεν υπήρχε κάτι που πρώτη φορά γνώρισε ο ουρανίσκος μας, αλλά κι εμείς κινηθήκαμε ίσως λίγο συντηρητικά στα όσα παραγγείλαμε.

Το φαγητό που προσφέρουν είναι αυτό που λένε «τίμιο» και καλοεκτελεσμένο. Προφανώς έχουν επιλέξει σωστούς ψήστες και το service τους είναι γενικά σε καλό επίπεδο. Ανάμεσά τους, πιο γλυκός μου φάνηκε ο μεγαλύτερός τους σε ηλικία. Έχουν δώσει πιο μεγάλη έμφαση στην περιποίηση του εσωτερικού τους χώρου και ο εξωτερικός τους δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να τον συναγωνιστεί. Το καλοκαίρι, αν ανοίγουν οι προσόψεις και οι οροφές, θα είναι όμορφα να κάτσεις εκεί γιατί είναι μακριά από την κίνηση των αυτοκινήτων.

Αν δεν είχε συμβεί αυτό με την μη ενημέρωσή μας για την εκδήλωση και τελικά το είχαμε επισκεφτεί κάποια άλλη Κυριακή, καθισμένοι στον εσωτερικό τους χώρο, είμαι σίγουρος ότι θα το είχαμε απολαύσει περισσότερο και η κριτική που θα έγραφα να ήταν πιο ενθουσιώδης.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

29 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Κυριακή μεσημεράκι και επίσκεψή μας στο Καυτερή Πιπεριά μετά από κράτησή μας που προηγήθηκε 2 μέρες πιο πριν.

Έχοντας προηγουμένως πληροφορίες για το μεζεδοπωλείο, ανάμεσα στα σημεία που μας έκαναν να αποφασίσουμε να πάμε ήταν ότι μας άρεσε ο εσωτερικός τους χώρος που είδαμε σε φωτογραφίες, το ότι έχουν τζάκι και ότι την Κυριακή το μεσημέρι ΔΕΝ έχουν ζωντανή μουσική. Μουσική έχουν Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Γενικά σαν παρέα, προτιμάμε να απολαμβάνουμε το φαγητό μας με όσο το δυνατόν πιο μεγάλη ηρεμία και ησυχία, έτσι αποφεύγουμε τις μπάντες και τα μουσικοχορευτικά όπως ο διάολος το λιβάνι.

Η Καυτερή Πιπεριά είναι σε μία πάρα πολύ γλυκιά γειτονιά στο Μοσχάτο. Νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε παρκινγκ, όμως άποψή μου είναι να αφήσετε λίγο πιο μακριά το αυτοκίνητό σας και να περπατήσετε στην περιοχή.

Πιστοί στο ραντεβού μας, περνάμε το κατώφλι τους κι εκεί μας περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Όλος ο εσωτερικός χώρος είναι κλεισμένος για την κοπή πίτας κάποιου αθλητικού συλλόγου. Έτσι η μοναδική δυνατότητα που μας παρέχονταν ήταν να κάτσουμε στον προαύλιο χώρο τους που είναι κλεισμένος με τζαμαρία ή να αποχωρίσουμε και να έρθουμε πάλι κάποια άλλη στιγμή. Κι έρχομαι και ερωτώ τώρα. Από τη στιγμή που σαφώς γνώριζαν δύο μέρες πριν ότι είναι ρεζερβέ για την κοπή της πίτας κι ότι αυτό συνεπάγεται, δεν θα έπρεπε να μας ενημερώσουν κατά την κράτηση? Στα δικά μου μάτια αυτό θα έδειχνε υπευθυνότητα και σεβασμό προς τον πελάτη.

Αποφασίσαμε να μείνουμε γιατί η σκέψη του να φύγουμε και να ψάχνουμε εκείνη τη στιγμή κάποια εναλλακτική για φαγητό, δεν ήταν και πολύ ελκυστική, αλλά έχοντας όλο αυτό εμφανώς αντίκτυπο στην διάθεσή μας.

Έτσι κάτσαμε αναγκαστικά στον εξωτερικό τους χώρο που είναι πολύ υποδεέστερος του εσωτερικού τους. Όπως προείπα, είναι ο προαύλιος χώρος τους που το μεγαλύτερο μέρος του δείχνει ότι είναι βοηθητικός του κυρίως τους. Αυτό γιατί είναι στρωμένος με πλαστικό ζωηρόχρωμο γρασίδι και ένα αρκετά μεγάλο μέρος είναι παιδική χαρά με πλαστικά παιχνίδια ώστε να βρίσκουν απασχόληση τα παιδιά των πελατών τους. Χρήσιμο να υπάρχει κάτι τέτοιο αλλά στην παρούσα προτιμούσα κάτι που να μου βγάζει θαλπωρή. Άσε που υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να μαζευτούν παιδάκια και να χάσουμε εντελώς την απαραίτητη ηρεμία στο να απολαύσουμε το φαγητό μας. Στον χώρο θα βάλω 2 αλλά αυτό αφορά τον εξωτερικό τους χώρο, στον οποίο και φάγαμε. Αν είχαμε μείνει στον εσωτερικό τους, η βαθμολογία θα μπορούσε να σκαρφαλώσει ακόμα και στο 4 οπότε θα άλλαζε και η γενική εικόνα της βαθμολογίας μου. Ευτυχώς που στον χώρο που κάτσαμε η θερμοκρασία ήταν σε πάρα πολύ καλά επίπεδα παρόλο το κρύο που επικρατούσε εκείνη τη μέρα.

Ήρθαμε σε επαφή με τρία άτομα που ανέλαβαν την εξυπηρέτησή μας. Το service τους ήταν αρκετά καλό και ότι παραγγείλαμε ήρθε πραγματικά πάρα πολύ γρήγορα, κάτι που μαρτυρά καλό συντονισμό με την κουζίνα τους. Ήταν όμως λίγο αμήχανο κι αυτό νομίζω πως οφείλονταν στην κουβέντα που έγινε όταν μπήκαμε και στην οποία είχαμε εκφράσει ευγενικά τη δυσαρέσκειά μας για το ότι δεν μας είχαν ενημερώσει για την εκδήλωση, κάτι για το οποίο δεν πήραμε κάποια απάντηση πέραν του ότι θα μπορούσαμε να αποχωρήσουμε αν θέλαμε. Με δειλά βήματα και από τις δύο πλευρές, από τα μέσα και μετά της παραμονής μας οι σχέσεις βελτιώθηκαν εκατέρωθεν κατά πολύ. Η γενική άποψη που μου έμεινε από την εξυπηρέτησή σους είναι ότι είναι άμεση και επαγγελματική, αλλά όχι απολύτως έτοιμη στο να διαχειριστούν μία ενδεχόμενη άτυχη στιγμή, κάτι που είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Πόσο μάλλον, όταν η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους και ο πελάτες απλά βρέθηκε να δέχονται τις συνέπειες.

Η παραγγελία (και όχι μόνο) δόθηκε ανάμεσα σε εκφωνήσεις λόγων, χειροκροτήματα, φωνές, υποσχέσεις και προσφορές δώρων. Βιώσαμε λίγο από το κλίμα των προεκλογικών περιόδων και ξύπνησαν μνήμες που κανένας στην παρέα μας δεν ήθελε να ανασύρει από τη θύμησή μας.

Ευτυχώς η εκδήλωση αφορούσε σε ενήλικες κι έτσι δεν έκαναν την εμφάνισή τους στην παιδική χαρά πέραν από 1-2 παιδάκια και αυτά γλυκύτατα και φρόνιμα. Λίγο αργότερα ξεκίνησε και η ζωντανή μουσική και σταθήκαμε για μία ακόμα φορά τυχεροί. Και οι μουσικοί ήταν πολύ καλοί και τα τραγούδια ήταν του γούστου μας (κατά κύριο λόγο ελαφρολαϊκά) και η ένταση δεν ήταν τέτοια που να μας ενοχλεί, αφού όλο το τζέρτζελο γινότανε στον εσωτερικό τους χώρο. Παρόλα αυτά, θα προτιμούσα να πέρναγα το μεσημεράκι μου σε πιο χαμηλούς και ήπιους τόνους.

Πρώτα μας έφεραν στο τραπέζι εμφιαλωμένο νερό μας (στο οποίο ζητήσαμε αντικατάσταση σε βρύσης), τσιπουράκι για κέρασμα και αλμυρά κριτσινάκια που συνοδεύονταν με μία αρωματική κόκκινη σάλτσα σε μπολάκι. Το ψωμάκι φρέσκο και σε πραγματικά μεγάλη ποσότητα.

Ξεκινήσαμε με ανάμεικτη σαλάτα. Είχε ποικιλίες από λάχανο (λευκό και κόκκινο), καρότο και μαρούλι. Σαν σος είχαν χρησιμοποιήσει κάποια που είχε βάση της το πορτοκάλι. Το μέγεθός της κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό για τα 5 € της. Μου φάνηκε όμως λίγο στεγνή. Το λάχανο πολύ συχνά το έχει αυτό. Δεν είναι κακή ιδέα να το μαλακώσεις λίγο, «μαραίνοντάς» το ελαφρά. Ίσως να του έλειπε λίγο παραπάνω σος γιατί στα κάτω στρώματα δεν είχε καταφέρει να περάσει. Μία ακόμα πρότασή μου θα ήταν να προσθέσουν φιλετάκια από πορτοκάλι ή ακόμα και γκρέιπ φρουτ. Αν θέλουν να την ξεπετάξουν ακόμα περισσότερο, θα της πήγαινε και λίγο σέλερι.

Τζατζικάκι καλοετοιμασμένο και πολύ σωστό στις αναλογίες του, αλλά λίγο μικρό σε μερίδα. Συνοδευμένο με μία ελίτσα και ελαιόλαδο. Απλά πράγματα και αγαπημένα. Γεύση που δεν χωράει πειραματισμούς. Το τζατζικάκι έτσι το μάθαμε, έτσι το αγαπήσαμε. Έτσι το κουβαλάνε στο μυαλό τους εκατομμύρια τουριστών μας, για να τους κάνει παρέα στις κρύες νύχτες του Χειμώνα. Τιμή καταλόγου στα 3€.

Μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα. Αυτό το μανιτάρι από μόνο του είναι θησαυρός γεύσης και το μόνο που χρειάζεται είναι μια σωστή αντιμετώπιση στο ψήσιμό του. Κι αυτό το πιάτο ήταν προσεκτικά εκτελεσμένο. Τα μανιτάρια ήταν στολισμένα με κρέμα μπαλσάμικου, χωρίς ευτυχώς υπερβολή στην χρήση του. Η κρέμα μπαλσάμικου έχει πολύ δυνατή γεύση και μπορεί να καπελώσει ανεπανόρθωτα ένα πιάτο όπως τα πλευρώτους που η γεύση τους είναι ντελικάτη. Δεν θα με χάλαγε να μου έχουν έρθει απλώς με λίγο σκορδάκι και φρέσκο μαϊντανό. Ξέρω όμως πολλούς γνωστούς μου που είναι φανατικοί του μπαλσάμικου, οπότε σίγουρα αυτή τους η γεύση θα βρει υποστηρικτές ανάμεσά τους. Τιμή καταλόγου στα 5,5€ και νομίζω επίσης ότι θα τους έπαιρνε να είχαν λίγο μεγαλύτερη μερίδα.

Ποικιλία κρεάτων για δύο άτομα με τιμή καταλόγου στα 16€. Δεν είναι από τις πιο πλούσιες ποικιλίες που μου έχουν προσφερθεί αλλά ούτε και από τις πιο μικρές. Την εντάσσω κάπου στη μέση. Το «φούσκωμα» στην πιατέλα μας αποκτήθηκε χάρη στις υπεραρκετές, καλοτηγανισμένες πατατούλες που είχαν τοποθετηθεί στην βάση της ποικιλίας, χαρίζοντάς της όγκο και μπόι. Περιείχε:

· τρεις μικρές χοιρινές μπριζολίτσες από λαιμό που ήταν ζουμερές και καλά ψημένες, σωστά αλατοπιπερομένες.

· Μισό (μόνο) λουκάνικο, ανοιγμένο στα δύο. Το κλασικό λουκάνικο που όλοι γνωρίζουμε. Θα τους πρότεινα να το ψάξουν λίγο παραπάνω και να προσθέσουν στην ποικιλία κάποια πιο ιδιαίτερη ποικιλία.

· Δύο μικρά φιλετάκια στήθους κοτόπουλου, συμπαθητικά αλλά χωρίς εκπλήξεις.

· 1 μπιφτέκι μετρίου μεγέθους που κι αυτό ήταν αρκετά καλό λόγω του ότι ήταν μόνο ένα, έπρεπε να μπούμε στη διαδικασία να το χωρίσουμε.

Κι έρχομαι και ξαναρωτώ. Αφού η ποικιλία είναι για δύο άτομα γιατί να μην έχει δύο λουκάνικα και δύο μπιφτέκια? Θα μπορούσαν να μη βάλουν 3ο μπριζολάκι και αντί αυτού να έχουν 2 μπιφτέκια ώστε να είναι όσα και τα άτομα που έκαναν την παραγγελία. Απλή λογική.

Στο κλείσιμο, μας ρώτησαν αν όλα ήταν εντάξει και απαντήσαμε καταφατικά. Μας γλύκαναν ακόμα περισσότερο με κέρασμα πανακότα με σιρόπι φράουλας. Επίσης αξιοπρεπέστατο. Στο ύφος του μαγαζιού ίσως να ταίριαζε κάτι πιο «δικό» μας. Όπως π. χ. γιαουρτάκι με γλυκό του κουταλιού, μπακλαβαδάκι, ραβανί κτλ.

Για να καταλήξω. Φάγαμε αρκετά καλά χωρίς να έχουν υπάρξει στις γεύσεις τους εκπλήξεις που μας ενθουσίασαν αλλά και ούτε που μας δυσαρέστησαν. Από όσα γευτήκαμε δεν υπήρχε κάτι που πρώτη φορά γνώρισε ο ουρανίσκος μας, αλλά κι εμείς κινηθήκαμε ίσως λίγο συντηρητικά στα όσα παραγγείλαμε.

Το φαγητό που προσφέρουν είναι αυτό που λένε «τίμιο» και καλοεκτελεσμένο. Προφανώς έχουν επιλέξει σωστούς ψήστες και το service τους είναι γενικά σε καλό επίπεδο. Ανάμεσά τους, πιο γλυκός μου φάνηκε ο μεγαλύτερός τους σε ηλικία. Έχουν δώσει πιο μεγάλη έμφαση στην περιποίηση του εσωτερικού τους χώρου και ο εξωτερικός τους δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να τον συναγωνιστεί. Το καλοκαίρι, αν ανοίγουν οι προσόψεις και οι οροφές, θα είναι όμορφα να κάτσεις εκεί γιατί είναι μακριά από την κίνηση των αυτοκινήτων.

Αν δεν είχε συμβεί αυτό με την μη ενημέρωσή μας για την εκδήλωση και τελικά το είχαμε επισκεφτεί κάποια άλλη Κυριακή, καθισμένοι στον εσωτερικό τους χώρο, είμαι σίγουρος ότι θα το είχαμε απολαύσει περισσότερο και η κριτική που θα έγραφα να ήταν πιο ενθουσιώδης.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ

Δευτέρα 25 Ιουνίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Κυριακή μεσημεράκι και επίσκεψή μας στο Καυτερή Πιπεριά μετά από κράτησή μας που προηγήθηκε 2 μέρες πιο πριν.

Έχοντας προηγουμένως πληροφορίες για το μεζεδοπωλείο, ανάμεσα στα σημεία που μας έκαναν να αποφασίσουμε να πάμε ήταν ότι μας άρεσε ο εσωτερικός τους χώρος που είδαμε σε φωτογραφίες, το ότι έχουν τζάκι και ότι την Κυριακή το μεσημέρι ΔΕΝ έχουν ζωντανή μουσική. Μουσική έχουν Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Γενικά σαν παρέα, προτιμάμε να απολαμβάνουμε το φαγητό μας με όσο το δυνατόν πιο μεγάλη ηρεμία και ησυχία, έτσι αποφεύγουμε τις μπάντες και τα μουσικοχορευτικά όπως ο διάολος το λιβάνι.

Η Καυτερή Πιπεριά είναι σε μία πάρα πολύ γλυκιά γειτονιά στο Μοσχάτο. Νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε παρκινγκ, όμως άποψή μου είναι να αφήσετε λίγο πιο μακριά το αυτοκίνητό σας και να περπατήσετε στην περιοχή.

Πιστοί στο ραντεβού μας, περνάμε το κατώφλι τους κι εκεί μας περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Όλος ο εσωτερικός χώρος είναι κλεισμένος για την κοπή πίτας κάποιου αθλητικού συλλόγου. Έτσι η μοναδική δυνατότητα που μας παρέχονταν ήταν να κάτσουμε στον προαύλιο χώρο τους που είναι κλεισμένος με τζαμαρία ή να αποχωρίσουμε και να έρθουμε πάλι κάποια άλλη στιγμή. Κι έρχομαι και ερωτώ τώρα. Από τη στιγμή που σαφώς γνώριζαν δύο μέρες πριν ότι είναι ρεζερβέ για την κοπή της πίτας κι ότι αυτό συνεπάγεται, δεν θα έπρεπε να μας ενημερώσουν κατά την κράτηση? Στα δικά μου μάτια αυτό θα έδειχνε υπευθυνότητα και σεβασμό προς τον πελάτη.

Αποφασίσαμε να μείνουμε γιατί η σκέψη του να φύγουμε και να ψάχνουμε εκείνη τη στιγμή κάποια εναλλακτική για φαγητό, δεν ήταν και πολύ ελκυστική, αλλά έχοντας όλο αυτό εμφανώς αντίκτυπο στην διάθεσή μας.

Έτσι κάτσαμε αναγκαστικά στον εξωτερικό τους χώρο που είναι πολύ υποδεέστερος του εσωτερικού τους. Όπως προείπα, είναι ο προαύλιος χώρος τους που το μεγαλύτερο μέρος του δείχνει ότι είναι βοηθητικός του κυρίως τους. Αυτό γιατί είναι στρωμένος με πλαστικό ζωηρόχρωμο γρασίδι και ένα αρκετά μεγάλο μέρος είναι παιδική χαρά με πλαστικά παιχνίδια ώστε να βρίσκουν απασχόληση τα παιδιά των πελατών τους. Χρήσιμο να υπάρχει κάτι τέτοιο αλλά στην παρούσα προτιμούσα κάτι που να μου βγάζει θαλπωρή. Άσε που υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να μαζευτούν παιδάκια και να χάσουμε εντελώς την απαραίτητη ηρεμία στο να απολαύσουμε το φαγητό μας. Στον χώρο θα βάλω 2 αλλά αυτό αφορά τον εξωτερικό τους χώρο, στον οποίο και φάγαμε. Αν είχαμε μείνει στον εσωτερικό τους, η βαθμολογία θα μπορούσε να σκαρφαλώσει ακόμα και στο 4 οπότε θα άλλαζε και η γενική εικόνα της βαθμολογίας μου. Ευτυχώς που στον χώρο που κάτσαμε η θερμοκρασία ήταν σε πάρα πολύ καλά επίπεδα παρόλο το κρύο που επικρατούσε εκείνη τη μέρα.

Ήρθαμε σε επαφή με τρία άτομα που ανέλαβαν την εξυπηρέτησή μας. Το service τους ήταν αρκετά καλό και ότι παραγγείλαμε ήρθε πραγματικά πάρα πολύ γρήγορα, κάτι που μαρτυρά καλό συντονισμό με την κουζίνα τους. Ήταν όμως λίγο αμήχανο κι αυτό νομίζω πως οφείλονταν στην κουβέντα που έγινε όταν μπήκαμε και στην οποία είχαμε εκφράσει ευγενικά τη δυσαρέσκειά μας για το ότι δεν μας είχαν ενημερώσει για την εκδήλωση, κάτι για το οποίο δεν πήραμε κάποια απάντηση πέραν του ότι θα μπορούσαμε να αποχωρήσουμε αν θέλαμε. Με δειλά βήματα και από τις δύο πλευρές, από τα μέσα και μετά της παραμονής μας οι σχέσεις βελτιώθηκαν εκατέρωθεν κατά πολύ. Η γενική άποψη που μου έμεινε από την εξυπηρέτησή σους είναι ότι είναι άμεση και επαγγελματική, αλλά όχι απολύτως έτοιμη στο να διαχειριστούν μία ενδεχόμενη άτυχη στιγμή, κάτι που είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Πόσο μάλλον, όταν η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους και ο πελάτες απλά βρέθηκε να δέχονται τις συνέπειες.

Η παραγγελία (και όχι μόνο) δόθηκε ανάμεσα σε εκφωνήσεις λόγων, χειροκροτήματα, φωνές, υποσχέσεις και προσφορές δώρων. Βιώσαμε λίγο από το κλίμα των προεκλογικών περιόδων και ξύπνησαν μνήμες που κανένας στην παρέα μας δεν ήθελε να ανασύρει από τη θύμησή μας.

Ευτυχώς η εκδήλωση αφορούσε σε ενήλικες κι έτσι δεν έκαναν την εμφάνισή τους στην παιδική χαρά πέραν από 1-2 παιδάκια και αυτά γλυκύτατα και φρόνιμα. Λίγο αργότερα ξεκίνησε και η ζωντανή μουσική και σταθήκαμε για μία ακόμα φορά τυχεροί. Και οι μουσικοί ήταν πολύ καλοί και τα τραγούδια ήταν του γούστου μας (κατά κύριο λόγο ελαφρολαϊκά) και η ένταση δεν ήταν τέτοια που να μας ενοχλεί, αφού όλο το τζέρτζελο γινότανε στον εσωτερικό τους χώρο. Παρόλα αυτά, θα προτιμούσα να πέρναγα το μεσημεράκι μου σε πιο χαμηλούς και ήπιους τόνους.

Πρώτα μας έφεραν στο τραπέζι εμφιαλωμένο νερό μας (στο οποίο ζητήσαμε αντικατάσταση σε βρύσης), τσιπουράκι για κέρασμα και αλμυρά κριτσινάκια που συνοδεύονταν με μία αρωματική κόκκινη σάλτσα σε μπολάκι. Το ψωμάκι φρέσκο και σε πραγματικά μεγάλη ποσότητα.

Ξεκινήσαμε με ανάμεικτη σαλάτα. Είχε ποικιλίες από λάχανο (λευκό και κόκκινο), καρότο και μαρούλι. Σαν σος είχαν χρησιμοποιήσει κάποια που είχε βάση της το πορτοκάλι. Το μέγεθός της κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό για τα 5 € της. Μου φάνηκε όμως λίγο στεγνή. Το λάχανο πολύ συχνά το έχει αυτό. Δεν είναι κακή ιδέα να το μαλακώσεις λίγο, «μαραίνοντάς» το ελαφρά. Ίσως να του έλειπε λίγο παραπάνω σος γιατί στα κάτω στρώματα δεν είχε καταφέρει να περάσει. Μία ακόμα πρότασή μου θα ήταν να προσθέσουν φιλετάκια από πορτοκάλι ή ακόμα και γκρέιπ φρουτ. Αν θέλουν να την ξεπετάξουν ακόμα περισσότερο, θα της πήγαινε και λίγο σέλερι.

Τζατζικάκι καλοετοιμασμένο και πολύ σωστό στις αναλογίες του, αλλά λίγο μικρό σε μερίδα. Συνοδευμένο με μία ελίτσα και ελαιόλαδο. Απλά πράγματα και αγαπημένα. Γεύση που δεν χωράει πειραματισμούς. Το τζατζικάκι έτσι το μάθαμε, έτσι το αγαπήσαμε. Έτσι το κουβαλάνε στο μυαλό τους εκατομμύρια τουριστών μας, για να τους κάνει παρέα στις κρύες νύχτες του Χειμώνα. Τιμή καταλόγου στα 3€.

Μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα. Αυτό το μανιτάρι από μόνο του είναι θησαυρός γεύσης και το μόνο που χρειάζεται είναι μια σωστή αντιμετώπιση στο ψήσιμό του. Κι αυτό το πιάτο ήταν προσεκτικά εκτελεσμένο. Τα μανιτάρια ήταν στολισμένα με κρέμα μπαλσάμικου, χωρίς ευτυχώς υπερβολή στην χρήση του. Η κρέμα μπαλσάμικου έχει πολύ δυνατή γεύση και μπορεί να καπελώσει ανεπανόρθωτα ένα πιάτο όπως τα πλευρώτους που η γεύση τους είναι ντελικάτη. Δεν θα με χάλαγε να μου έχουν έρθει απλώς με λίγο σκορδάκι και φρέσκο μαϊντανό. Ξέρω όμως πολλούς γνωστούς μου που είναι φανατικοί του μπαλσάμικου, οπότε σίγουρα αυτή τους η γεύση θα βρει υποστηρικτές ανάμεσά τους. Τιμή καταλόγου στα 5,5€ και νομίζω επίσης ότι θα τους έπαιρνε να είχαν λίγο μεγαλύτερη μερίδα.

Ποικιλία κρεάτων για δύο άτομα με τιμή καταλόγου στα 16€. Δεν είναι από τις πιο πλούσιες ποικιλίες που μου έχουν προσφερθεί αλλά ούτε και από τις πιο μικρές. Την εντάσσω κάπου στη μέση. Το «φούσκωμα» στην πιατέλα μας αποκτήθηκε χάρη στις υπεραρκετές, καλοτηγανισμένες πατατούλες που είχαν τοποθετηθεί στην βάση της ποικιλίας, χαρίζοντάς της όγκο και μπόι. Περιείχε:

· τρεις μικρές χοιρινές μπριζολίτσες από λαιμό που ήταν ζουμερές και καλά ψημένες, σωστά αλατοπιπερομένες.

· Μισό (μόνο) λουκάνικο, ανοιγμένο στα δύο. Το κλασικό λουκάνικο που όλοι γνωρίζουμε. Θα τους πρότεινα να το ψάξουν λίγο παραπάνω και να προσθέσουν στην ποικιλία κάποια πιο ιδιαίτερη ποικιλία.

· Δύο μικρά φιλετάκια στήθους κοτόπουλου, συμπαθητικά αλλά χωρίς εκπλήξεις.

· 1 μπιφτέκι μετρίου μεγέθους που κι αυτό ήταν αρκετά καλό λόγω του ότι ήταν μόνο ένα, έπρεπε να μπούμε στη διαδικασία να το χωρίσουμε.

Κι έρχομαι και ξαναρωτώ. Αφού η ποικιλία είναι για δύο άτομα γιατί να μην έχει δύο λουκάνικα και δύο μπιφτέκια? Θα μπορούσαν να μη βάλουν 3ο μπριζολάκι και αντί αυτού να έχουν 2 μπιφτέκια ώστε να είναι όσα και τα άτομα που έκαναν την παραγγελία. Απλή λογική.

Στο κλείσιμο, μας ρώτησαν αν όλα ήταν εντάξει και απαντήσαμε καταφατικά. Μας γλύκαναν ακόμα περισσότερο με κέρασμα πανακότα με σιρόπι φράουλας. Επίσης αξιοπρεπέστατο. Στο ύφος του μαγαζιού ίσως να ταίριαζε κάτι πιο «δικό» μας. Όπως π. χ. γιαουρτάκι με γλυκό του κουταλιού, μπακλαβαδάκι, ραβανί κτλ.

Για να καταλήξω. Φάγαμε αρκετά καλά χωρίς να έχουν υπάρξει στις γεύσεις τους εκπλήξεις που μας ενθουσίασαν αλλά και ούτε που μας δυσαρέστησαν. Από όσα γευτήκαμε δεν υπήρχε κάτι που πρώτη φορά γνώρισε ο ουρανίσκος μας, αλλά κι εμείς κινηθήκαμε ίσως λίγο συντηρητικά στα όσα παραγγείλαμε.

Το φαγητό που προσφέρουν είναι αυτό που λένε «τίμιο» και καλοεκτελεσμένο. Προφανώς έχουν επιλέξει σωστούς ψήστες και το service τους είναι γενικά σε καλό επίπεδο. Ανάμεσά τους, πιο γλυκός μου φάνηκε ο μεγαλύτερός τους σε ηλικία. Έχουν δώσει πιο μεγάλη έμφαση στην περιποίηση του εσωτερικού τους χώρου και ο εξωτερικός τους δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να τον συναγωνιστεί. Το καλοκαίρι, αν ανοίγουν οι προσόψεις και οι οροφές, θα είναι όμορφα να κάτσεις εκεί γιατί είναι μακριά από την κίνηση των αυτοκινήτων.

Αν δεν είχε συμβεί αυτό με την μη ενημέρωσή μας για την εκδήλωση και τελικά το είχαμε επισκεφτεί κάποια άλλη Κυριακή, καθισμένοι στον εσωτερικό τους χώρο, είμαι σίγουρος ότι θα το είχαμε απολαύσει περισσότερο και η κριτική που θα έγραφα να ήταν πιο ενθουσιώδης.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.