Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μέση Ανατολή - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Μάρ
30
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχω συνδέσει με μια πολύ σημαντική περίοδο της ζωής μου, πάντα την αγαπώ και πάντα θέλω να επιστρέφω, ακόμα και για λίγο! Χαίρομαι λοιπόν πολύ με αυτό το νέο σαλονικιώτικο ξεκίνημα της αγαπημένης μας σελίδας, καλή επιτυχία!

Το Erebuni είναι ίσως το θεσσαλονικιώτικο εστιατόριο που έχω επισκεφτεί τις περισσότερες φορές! Από τη μία λόγω της αγάπης μου για την πεντανόστιμη αρμένικη κουζίνα, από την άλλη λόγω του φιλικού περιβάλλοντος, της ζεστής εξυπηρέτησης και των πολύ καλών τιμών! Καλοκαιρινά απομεσήμερα στο μπαλκονάκι του Erebuni πάνω στην Πλατεία Ναυαρίνου με μια κρύα μπυρίτσα στο χέρι αποτελούν την καλύτερη απόδραση από τον καύσωνα!

Το location πολύ καλό και ο χώρος αν και απλός, τόσο φιλόξενος και ζεστός! Ειδικά το προαναφερθέν μπαλκονάκι, δε νομίζω να έχω κάτσει κάπου αλλού όσες φορές έχω πάει! Υπάρχουν κάποιες πινελιές στη διακόσμηση που σχετίζονται με την χώρα καταγωγής, όχι όμως κάτι πολύ έντονο που να προσδίδει ξεκάθαρα "έθνικ" χαρακτήρα στο εστιατόριο.

Η εξυπηρέτηση για μένα υποδειγματική! Πάντα πρόθυμη και φιλική (χωρίς όμως υπερβολές), πάντα επεξηγηματική.

Όσον αφορά το φαγητό, η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει διάφορα, θα προσπαθήσω να δώσω μια γενική εικόνα. Το αγαπημένο μου πιάτο είναι ίσως η τυλιχτή μελιτζάνα με καρύδι (ουσιαστικά ρολάκια μελιτζάνας με μια πλούσια γέμιση με βασικό συστατικό το καρύδι) στα 4.20. Νοστιμότατο και όχι ιδιαίτερα βαρύ όπως θα περίμενε κανείς! Γενικά λατρεύω τη χρήση του καρυδιού στη μαγειρική, μολονότι δεν το συναντάμε συχνά στην δική μας κουζίνα. Πρόσφατα δοκίμασα στο Ιράν ένα κοτόπουλο μαγειρεμένο σε σάλτσα καρυδιού και ροδιού, τι πράγμα ήταν αυτό (αναστεναγμός)!

Άλλο αγαπημένο πιάτο το παστουρμαλί στα 5.40! Εξαιρετική χειροποίητη ζύμη, νοστιμότατος αρμένικος παστουρμάς (άλλωστε οι Αρμένηδες θεωρούνται δάσκαλοι του είδους! ), τυρί, ντομάτα, πιπεριά σε έναν πολύ ισορροπημένο συνδυασμό! Εντάξει, ξέρεις ότι για 1-2 μέρες θα φέρεις τη "διακριτική" μυρωδιά του παστουρμά σε όλα τα σωματικά σου υγρά αλλά αξίζει!

Ταμπουλέ κλασική ανατολίτικη σαλάτα, ενδιαφέρουσα η εκδοχή του Erebuni (3.40), όπως ενδιαφέρουσες είναι κι οι διάφορες αλοιφές του με κορυφαία την ajika (2.10), μια καυτερή σάλτσα από πιπεριές που αναφέρουν ότι είναι ιδανική για συνοδεία κρεατικών, εγώ την προσθέτω σε όλα!

Νόστιμα και ιδιαίτερα τα αρμένικα τυριά που έχουν ξεχωριστή θέση στον κατάλογό τους!

Από κυρίως εντάξει, φουλ του κρέατος ή μάλλον του κεμπάπ! Και σε αυτόν τον τομέα οι Αρμένηδες θεωρούνται μάστορες! Εγώ σχεδόν πάντα παίρνω αυτό με το κοτόπουλο, πολύ νόστιμο και ζουμερό, ενώ και το χοιρινό όσες φορές έχω δοκιμάσει είναι εξίσου καλό (και τα δύο στα 6.50).

Να τονίσω ότι οι μερίδες είναι τεράστιες, επομένως μην το παρακάνετε με την παραγγελία! Επιπλέον το value for money είναι εξαιρετικό, καθώς ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15/άτομο (χωρίς αλκόολ). Γενικά προτείνω ανεπιφύλακτα το Erebuni! Στην επόμενη επίσκεψη Θεσσαλονίκη θα το επισκεφτώ πάλι σίγουρα, αυτή τη φορά δοκιμάζοντας και κάποιο από τα περίφημα αρμένικα κρασιά τους!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Top κριτικές τελευταίων 5 ημερών

Avatar χρήστη Kurakin Kurakin για το SUGARELA 3
ψήφοι
Avatar χρήστη Kurakin Kurakin για το ΓΑΛΥΦΙΑΝΑΚΗ 1
ψήφοι