Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Απρ
02
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Νομίζω ότι 2 λέξεις είναι αρκετές για να συνοψίσουν τη συγκεκριμένη ψαροταβέρνα: απλότητα και τιμιότητα. Η απλότητα ξεκινάει ακόμη και από την επωνυμία της: Αθερίνα: ένα απλό, καθημερινό, φθηνό και ταπεινό ψαράκι που απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στη Ν. Ερυθραία. Βρίσκεται στον πιο κεντρικό δρόμο, στη Χαρ. Τρικούπη και είναι ανοιχτό μεσημέρι-βράδυ. Γενικά κάθε φορά που περνάω, ακόμη και καθημερινές, έχει πάρα πολύ κόσμο, γεγονός που μου επιτρέπει να υποθέσω ότι έχει φρέσκα προϊόντα και ότι ο κόσμος το τιμάει με την εμπιστοσύνη του για τις γεύσεις και την ποιότητά του.

Ο χώρος εξωτερικά φαίνεται μικρός αλλά δεν είναι, ξεγελάει αρκετά. Έχει βάθος και γενικά είναι αρκετά μεγάλος με τα τραπέζια στη σωστή διάταξη και απλωμένα. Κυριαρχεί το λευκό, κατάλευκο χρώμα παντού, ακριβώς για να δώσει τον νησιώτικο αέρα και να σε μεταφέρει στις Κυκλάδες και κατ΄ επέκταση στην καλοκαιρινή αύρα και διάθεση. Ακόμη και τα απλά διακοσμητικά αντικείμενα προσθέτουν με την παρουσία τους προς αυτή την κατεύθυνση.
Το προσωπικό είναι πάντα σε "θέση μάχης": οργάνωση, συντονισμός, ετοιμότητα, αμεσότητα, οικειότητα και χαμόγελο. Γενικά είναι πολύ γρήγοροι παρά τον πολύ κόσμο που έχουν να εξυπηρετήσουν και με μεγάλη προθυμία.

Ο κατάλογος είναι αρκετά μεγάλος, αντιπροσωπευτικός και χαρακτηριστικός όλων των θαλασσινών εδεσμάτων που μπορεί να υπάρχουν: φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και όστρακα σε όλους τους συνδυασμούς: εννοώ από απλές καταστάσεις (π. χ. καλαμαράκι τηγανητό) μέχρι πιο gourme πιάτα όπως κριθαρώτο με πεσκανδρίτσα. Μάλιστα καθημερινά και ανάλογα με την ψαριά που καταφτάνει, έχουν εκτός καταλόγου κάποια extra πιάτα.

Τα πιάτα που παραγγείλαμε και τιμήσαμε ήταν:

- γαριδάκι ψιλό (τύπου συμιακό) το οποίο κατέφτασε φρεσκότατο και τραγανό σε μερίδα θυμωνιά (όπως άλλωστε ήταν και όλες οι μερίδες του)

- καλαμαράκι τηγανητό το οποίο ήταν πραγματικά άπαιχτο ως προς το τηγάνι. Αυτός που τα μαγειρεύει πρέπει να είναι μάστορας του είδους: δεν είχε κάθολου τη γεύση ή τη μυρωδιά της τηγανίλας-λαδίλας

- χταπόδι ξιδάτο το οποίο ήρθε με το λαδάκι του εν είδει ορεκτικού, ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο μεγαλύτερη η μερίδα

- πατάτες τηγανιτές οι οποίες κατέφτασαν τραγανές σε ένα σκεύος-μικρό τηγάνι και ήταν και αυτές ολόκληρη θυμωνιά

- κολοκυθάκι τηγανητό σε μορφή sticks το οποίο επίσης κατέφτασε ένα βουνό, ήταν τραγανό και εύγεστο, δεν ξεχείλιζε από τηγανητό λάδι και το κυριότερο δεν ήταν χυλωμένο-αλευρωμένο σε μεγάλο βαθμό όπως συνηθίζεται σε άλλες ταβέρνες, ώστε να καλύπτεται η γεύση του

- μυδοπίλαφο με ρύζι σωστά χυλωμένο και με τα μύδια μαζί με το κέλυφός τους να στολίζουν το πιάτο

- μελιτζανοσαλάτα χειροποίητη καπνιστή και άπαικτη, δροσερή και πεντανόστιμη

- 1 ποτηράκι ούζο με πάγο

νερό εμφιαλωμένο και ψωμί ζυμωτό το οποίο κατέφτασε ψημένο

Στο τέλος μας κέρασαν σορμπέ λεμόνι για να αλλάξει η γεύση.

Για όλα τα παραπάνω ο λογαριασμός ανήλθε στα 46 ευρώ. Εξαιρετική τιμή για όσα φάγαμε τα οποία ήταν και πολλά και τα πιάτα χορταστικά. Σκάσμαε από το φαγητό αλλά αποζημιωθήκαμε και από την ποιότητα των υλικών, από τις γεύσεις αλλά και από το περιβάλλον και από το πρόθυμο και χαμογελαστό προσωπικό. Το συστήνω!