Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Ηράκλειο, Αθήνα
Απρ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Αν έχεις παντρευτεί από Βόλο, ο φίλος Jim ξέρει, τότε θα έχεις επισκεφτεί ουκ ολίγες φορές τα διάσημα τσιπουράδικα της περιοχής.

Είτε είναι τα παραλιακά, στην ζώνη του λιμανιού, που οι ναυτεργάτες προτιμούσαν, ή είναι τα συνοικιακά της Νέας Ιωνίας που ήταν στέκι των βιομηχανικών εργατών, ή και της τωρινής συνοικίας Παλαιά και Καπακλί, θα ξέρεις ότι για να λέγεσαι Βολιώτης ή Βολιώτικο τσιπουράδικο πρέπει να τηρείς τουλάχιστον δύο εντολές απαράβατα.
1ον Σερβίρεις μόνο τσίπουρο, χύμα ή εμφιαλωμένο
2ον Οι μεζέδες που συνοδεύουν το πιώμα είναι αυστηρά ψαροφαγίας.

Τώρα εναλλακτικά, επιτρέπεται να παραγγείλεις πιάτα από τον κατάλογο, αλλά στον Βόλο αυτή η πρακτική δεν συνηθίζεται. Συνήθως γίνεται αν έχεις μπανίσει κάτι πολύ καλό σε ψάρι ή καλαμάρι φρέσκο και δεν έχεις υπομονή να περιμένεις, ή η παρέα είναι πολύ μικρή και δεν θα έρθει ποτέ χοντρός μεζές.
Ο Βολιώτης του Νέου Ηρακλείου είναι αδερφός αυτού της Πετρούπολης, και είναι αυθεντικός. Μετά από χρόνια καταθέτω αυτή τη άποψη, και απαιτώ να την σεβαστείτε.
Άφιξη, δύο άτομα, μετά τις 11μμ, ημέρα Τρίτη.

Ο χώρος λιτός, σπαρτιάτικος δεν ξέρω, βολιώτικος σίγουρα. Καθίσματα σε πυκνή διάταξη, με λίγες θαλασσινές αναφορές στους τοίχους.
Το μαγαζί είναι δίχωρο, στην είσοδο επιτρέπεται το κάπνισμα και εσωτερικά, λίγο πιό χαμηλά είναι αυτός ο χώρος, είναι γιά τους μη καπνιστές.
Εντύπωση προκαλεί η φαρδιά ράμπα που δίνει πρόσβαση σε όλους τους χώρους σε συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες.

Με το που καθήσαμε κάναμε την ψαρωτική ερώτηση, -Ρακί έχετε ?
Και η απάντηση ήταν, όχι μόνο τσίπουρο. Οκ μέχρι εδώ.
Η παραγγελία μας ήταν, δυό τσίπουρα με γλυκάνισο Αποστολάκη, από το Κρόκιο Αλμυρού, και μια μερίδα χταπόδι ψητό.
Κατευθύναμε το γκαρσόνι ότι θέλουμε μόνο νηστίσιμους μεζέδες, και ακολούθησαν στον 1ο γύρο, πατάτα οφτή με το βουτηράκι της και κριθαράκι με θαλασσινά.
Στον 2ο γύρο ήρθαν οι σουπιές με σπανάκι και μια χειροποίητη ταραμοσαλάτα, εν το μεταξύ το χταπόδι είχε φτάσει, λεμονάτο και το τσακίζαμε. (11€)
Στον 3ο γύρο ήρθαν μιά πολύ καλή πατατοσαλάτα με άνιθο και ψύχα από μύδια σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας.

Ότι φάγαμε ήταν σε πολύ καλή ή τουλάχιστον αποδεκτή ποιότητα (κριθαράκι) και χρεωθήκαμε έξι 25αρια Χ 4€, με το χταπόδι, νερό, ψωμί, check please 37,50€
Ευχαριστήθηκα την άμεση εξυπηρέτηση, υπήρχαν περίπου 6 παρέες την ώρα που πήγαμε, την όχι τσιγκούνικη διάθεση, την καθαριότητα χώρου και τουαλέτας, και φυσικά την τιμή.
Ά και το χταπόδι του, μαλακό και μεγάλη μερίδα.
Ψάχνω μεγάλη παρέα για να φτιάξω τα πυργάκια μου με τα 25αρια σαν το Βόλο.
Το μαγαζί είναι σε κεντρικό σημείο, στον δρόμο προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ, με μηδενικό βαθμό δυσκολίας παρκαρίσματος και φυσικά προτείνεται.
Μα καλά τίποτα δεν με χάλασε? Παράξενο κι όμως αληθινό.