Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Αργυρούπολη, Αθήνα
Απρ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

‘’Λοιπόν σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα’’. Μια από τις κλασσικές ατάκες του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου, με ‘’δράστη’’ τον Ντίνο Ηλιόπουλο, κάποιες δεκαετίες πριν στην ταινία ο Ατσίδας.

Θα ήθελα να το ‘’μεταφέρω’’ λίγο διαφορετικά στην σύγχρονη εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Θα έλεγα λοιπόν ότι οι χρήστες του ask4food γίναμε μια παραλλαγή του Twitter, με άτομα που ‘’ακολουθούν’’, αλλά και ‘’ακολουθούνται’’. Πιστεύω ότι δίνει σε όλους μας μεγάλη χαρά, η μνεία κάποιου άλλου φίλου, που με αφορμή μια δική μας επίσκεψη, έκανε follow up στο ίδιο εστιατόριο και βίωσε και αυτός μια θετική εμπειρία. Είναι αν το δούμε διαφορετικά και ένα είδος ηθικής ικανοποίησης, όταν πέραν της δικής μας θετικής εμπειρίας, μπορεί να ‘’φανούμε χρήσιμοι’’ και σε άλλους (πιθανόν άγνωστους) σε εμάς χρήστες. Αρκετά όμως με το Twitter και επιστροφή στο ask4food.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, δημοσιεύτηκε η θετική κριτική του αγαπητού φίλου Pathfinder για το PASTA MACARONI και βεβαίως ως μια περίπτωση casual Italian dining, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από το radar μου. Είχαμε πολύ καιρό να βρεθούμε με αγαπημένο συγγενικό μας ζευγάρι κατοίκους Αργυρούπολης και το θεώρησα σαν μια ιδανική συγκυρία. Παρά την υποτονική παρουσία του εστιατορίου στο site, το πήρα 100% πάνω μου και κλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες η συνάντησή μας.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, ώρα 21:30, άτομα 4, με ιντερνετική κράτηση που προηγήθηκε.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης πλάι στην εκκλησία και σε απόσταση αναπνοής από την πολυσύχναστη πλατεία της Αργυρούπολης, με τις καφετέριες και τα πάσης φύσεως ταχυφαγεία. Παραδόξως ο δρόμος είναι ήσυχος. Μην υποτιμάτε το τελευταίο, διότι δεν είναι και πολύ δελεαστικό να τρως με ηχητική υπόκρουση (στην διαπασών) τον Πασχάλη Τερζή ή τον Βασίλη Καρρά, από το κάθε διερχόμενο αυτοκίνητο ή τις κομμένες εξατμίσεις του ‘’κ…πειραγμένου’’ δίτροχου του κάθε κάγκουρα της περιοχής. Δεν περιμένω βεβαίως ψήφο από τον τέως ‘’πιστολέρο’’ του Ολυμπιακού (νυν της Μπενφίκα), οπότε ας πάει και το παλιάμπελο!!

Το στήσιμο του χώρου το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και κομψό. Σε μια φράση θα μπορούσα να το αποτιμήσω ως ένα λιτό συνδυασμό minimal-lounge τεχνοτροπίας, με προσεγμένο ποικίλο φωτισμό, στον οποίο κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα. Τα προσεγμένα τραπεζοκαθίσματα, οι καφέ δερμάτινοι καναπέδες, η γιγαντοαφίσα του Flatiron building (New York) και η ενδιαφέρουσα σύνθεση των τεσσάρων δοκών οροφής, δίνουν τις τελικές πινελιές σε ένα πολύ συμπαθητικό χώρο, στον οποίο θα έβαζα άριστα αλλά ……το κάπνισμα για μια ακόμη φορά ‘’δηλώνει παρών’’. Ευτυχώς αυτά συμβαίνουν στον (θεωρητικά) εξωτερικό χώρο, αλλά από την στιγμή που είναι νοερή επέκταση του εσωτερικού χώρου, χωρίς κάποιο διαχωρισμό, δεν μπορώ να το αγνοήσω.

Ο εξωτερικός χώρος μια και τον μνημόνευσα είναι στην ουσία ένα κλεισμένο deck, με συρόμενα κουφώματα και όχι τις γνωστές άσχημες νάιλον πλαστικούρες. Είναι θερμαινόμενος και πλήρως προστατευμένος από τις καιρικές συνθήκες. Το μουσικό χαλί στην σωστή ένταση, με ευχάριστα και ασυνήθιστα ακούσματα, γέμιζε ευχάριστα τον χώρο.

Η εξυπηρέτηση, παρότι το μαγαζί δεν είναι πολύ μεγάλο και στο peak της βραδιάς έφτασε σε πληρότητα το 60 με 70%, ήταν επαγγελματική, διακριτική, κατατοπιστική και το κυριότερο, πανταχού και συνεχώς παρούσα. Αν δεν ξεχνώ κάτι υπάρχουν 2 με 3 σερβιτόροι και σε πιο διακριτικό ρόλο ένας άλλος κύριος και μια κυρία, οι οποίοι πρέπει να είναι οι δύο ιδιοκτήτες.

Η κάρτα του menu είναι δομημένη πάνω στην φιλοσοφία σαλάτες, ορεκτικά, ριζότο, pasta και κυρίως πιάτα, όλα πάνω κάτω με Ιταλικό πρόσημο. Υπάρχουν όμως και μερικές προσθήκες όπως burgers και σνίτσελ, που προξενούν απορίες και προβληματισμό. Κάποιος θα αναρωτηθεί ήρθα σε Ιταλικό εστιατόριο με την επωνυμία PASTA για να φάω burger;

Η απάντηση μετά από πιο προσεκτική μελέτη είναι η εξής. Μετά από πρόσφατη ανακαίνιση και επανασχεδιασμό του menu, το εστιατόριο πλέον ονομάζεται PASTA (σκέτο). Εκτός λοιπόν από το προφανές ζυμαρικό, κατά την επιχείρηση PASTA σημαίνει και Post American&Sicilian Taste Authentic, δείχνοντας και έναν ‘’light’’ Αμερικάνικο γευστικό προσανατολισμό, ο οποίος έρχεται και κουμπώνει με την διακόσμηση. Όταν λοιπόν διάβασα ότι τον ιδιοκτήτη παλαιότερα τον συναντούσαμε και στο πάλαι ποτέ κραταιό EPICURE και το συνδύασα με τα burger με σάλτσες ροκφόρ, pepper και barbeque, καθώς και τα σνίτσελ που προσφέρονται στο menu, μέσα μου χαμογέλασα και έδεσα το πάζλ. Οι λίγο παλιότεροι και περπατημένοι, φέρτε στο μυαλό σας το menu του EPICURE και θα με αντιληφθείτε.

Στο τραπέζι μας:
-Για καλωσόρισμα ένα καλαθάκι με 4 συμπαθητικά ψωμάκια και βουτυράκι, τα οποία μας έβαλαν ομαλά στο ‘’κλίμα’’ της βραδιάς. Διευκρινίζω ότι δεν ερωτηθήκαμε για αυτά και το κόστος ήταν στα 0,90€ το άτομο. Προσγειώθηκε και εμφιαλωμένο νερό, το οποίο αντικαταστάθηκε με κανάτα χωρίς αντιρρήσεις.

-Σαλάτα caprese με ροδέλες ντομάτας και μοτσαρέλας με φρέσκο βασιλικό, στα 6€. Απλή, δροσερή, φρέσκια, μια σταθερή αξία και επιλογή, που όταν βοηθάει η μοτσαρέλα, καμιά φορά αναδεικνύεται στον σταρ της βραδιάς. Η ποιότητα της μοτσαρέλας στον χρυσό μέσο όρο.

-Pizzeti δηλαδή μια λεπτή μίνι pizza, με ντομάτα, μοτσαρέλα, μπέικον και μανιτάρια στα 4,9€. Απλή, ευχάριστη και συμπαθητική ήταν οι εντυπώσεις μας.

-Tagliatelle alla sarde το δικό μου πιάτο, με μοσχαράκι και μανιτάρια σε πιπεράτη σάλτσα ψητού, στα 10,50€. Σερβιρίστηκε σε βαθύ και ποιοτικό σερβίτσιο και ως μερίδα κρίνεται από νορμάλ έως μεγαλούτσικη (ανάλογα τα γούστα του καθενός). Το al dente το βρήκα αποδεκτό, περισσότερο θα έλεγα προς Ελληνικό. Η γεύση και το food styling συμπαθητικά, με τους άφθονους κόκκους ροζ πιπεριού το οποίο λατρεύω, να δίνουν μια πολύ ευχάριστη πιπεράτη νότα στο πιάτο. Overall μια πολύ αξιόλογη πρόταση που με ικανοποίησε.

-Carbonara originale, με παντσέτα, κολοκυθάκια και αβγό για την γυναίκα μου, στα 7,50€. Σερβίρισμα, ποσότητα και al dente, τα ίδια με το δικό μου πιάτο. Την γυναίκα μου την ικανοποίησε, ο δικός μου ουρανίσκος προσδοκούσε μια brutal γεύση λόγω αυγού, αλλά… Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα και οι ουρανίσκοι μας είναι προσαρμοσμένοι σε άλλου είδους γεύσεις. Υπάρχει και σε καθαρά Ελληνική version, με παντσέτα και λευκή σάλτσα παρμεζάνας.

-Gniocchi fiorentino, με ψαρονέφρι, κουκουνάρι και λάδι τρούφας, η επιλογή του κυρίου της παρέας, στα 9,50€. Δεν δοκίμασα από το πιάτο, οπότε θα σταθώ στην γνώμη του μέλους της παρέας, ότι το πιάτο τον ικανοποίησε πλήρως.

-Και θα κλείσουμε με τον μαφιόζο, συγνώμη την κυρία της παρέας ήθελα να πω, η οποία παρήγγειλε Ριγγατόνι Don Corleone, με κοτόπουλο, κολοκύθι, μανιτάρια, σταφίδες και λευκή σάλτσα, στα 8,90€. Και εδώ θα σταθώ στην γνώμη της, ότι το πιάτο την ικανοποίησε πλήρως.

-Ένα κλασικό tiramisu, το οποίο το μοιραστήκαμε (είχαμε σκάσει), στα 5,50€. Για μένα είναι ένα κλασικό crash test επιδορπίου, σε Ιταλικό εστιατόριο που πρωτοεπισκέπτομαι. Δεν ήταν το καλύτερο που έχω φάει ever, αλλά μπορώ να πω ότι ήταν φρεσκότατο και αέρινο, ένα αξιόλογο κλείσιμο του δείπνου μας.

-Δύο μπουκάλια ευχάριστο, δροσερό και αξιόλογο λευκό Ιταλικό κρασί Frascati (2X14€=28€).

Check please
Στα 71,74€ με απόδειξη (τελική τιμή). Άξια μνείας είναι η έκπτωση -15% που προσφέρει η επιχείρηση, για κρατήσεις μέσω e-table, την οποία και επωφεληθήκαμε.

Κατέληξα ότι:
Ας ξεκινήσω από τα προφανή, ευχαριστώντας τον αγαπητό φίλο Pathfinder, για αυτή την πολύ αξιόλογη ‘’πάσα’’ που μου έκανε. Η τελική μου αποτίμηση και βαθμολόγηση, συμφωνεί απόλυτα με την δική του.

Σε σύνολο δέκα εστιατορίων που έχω επισκεφθεί το έτος 2016, αυτό είναι το έκτο με ιδιαίτερα υποτονική παρουσία στο site. Πρόκειται για σύμπτωση, ποιος ξέρει; Αυτό που σίγουρα προκάλεσε το ενδιαφέρον μου, είναι ότι και τα έξι αυτά εστιατόρια, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, επέτυχαν στο test drive στο οποίο υποβλήθηκαν. Lessons learned, καλά τα εστιατόρια της μόδας που έχουν οίστρο και πέραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο ask4food, αλλά καμιά φορά το μυστικό βρίσκεται δίπλα μας και περιμένει κάποιον να το ανακαλύψει. Οι τοπικοί φίλοι, ξεπεράστε τα άφθονα μεζεδοπωλεία-σουβλατζίδικα-ταχυφαγεία της περιοχής, just think out of the box.

Κλείνοντας, σουμάρω ότι το PASTA είναι μια αξιόλογη ‘’Iταλοαμερικανική’’ προσέγγιση (με Ελληνικό τόνο), με έναν συμπαθέστατο χώρο, λογικές τιμές και φιλική εξυπηρέτηση. Δύο ορεκτικά, τέσσερα κυρίως πιάτα, ένα επιδόρπιο και δύο μπουκάλια κρασί στα 18€ per person; Δεν είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, τι λέτε;

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 30%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια