Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Παλλήνη - Κάντζα, Αθήνα
Απρ
08
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Είχα χρόνια να πάω στον Κρητικό, αν και κοντά στην περιοχή μου. Μας την "έδωσε" την προηγούμενη Κυριακή με τη γυναίκα μου και πήγαμε. Η αλήθεια είναι ότι βαριόταν να τρέχουμε στο Γραμματκό που ήθελα εγώ....

Η πρώτη φορά που είχαμε πάει ήταν πριν καμμιά 10-ρια χρόνια. Είχαμε πάθει πλάκα με τις σταυλίσιες μπριζόλες του. Άριστα σιτεμένες (δεν τις βρίσκεις πουθενά) και τέλειο ψήσιμο. Πραγματικά δεν παίζονται. Τα υπόλοιπα δεν θα τα σχολιάσω, απλά καλά, όπως και σε πολλές άλλες ταβέρνες.

Ο λόγος που είχα τόσο καιρό να πάω? Δεν ξέρω πραγματικά. Κανείς από την παρέα δεν το πρότεινε. Τώρα όμως που το σκέφτομαι καλύτερα, οι λόγοι ήταν τουλάχιστον 4 (με σειρά σημαντικότητας):

1. Πανάκριβη (τιμές σαν φρέσκο ψάρι Α)
2. Τίγκα στον κόσμο, τρελή φασαρία από μαμάδες-γιαγιάδες-μπαμπάδες-συνιφάδες-συμπεθέρους και λιγότερο από τα μωράκια που σε σχεση με τους άλλους ήταν θα έλεγα ήσυχα.
3. Τρελό τσιγάρο τον Χειμώνα μέσα (να φανταστείς ότι τότε κάπνιζα... ), το καλοκαίρι βέβαια έχει τραπεζάκια στην ωραία του βεράντα.
3. Απαράδεκτη εξυπηρέτηση, γιατί μάλλον την είχαν δει με τόσο κόσμο... Αργό service και τουπέ...
4. Κρασί χύμα, αλλά εμφιαλωμένο!!! Πως γίνεται αυτό? Πολύ απλό. Αγοράζεις μπουκάλι (0.2 λεπτά του ευρώ) και φελλό (0.001 λεπτά), κλείνεις μέσα την "αμβροσία" σου (κρασί του ασκού που σου έχει στοιχίσει 1 ευρώ το λίτρο - max), και το χρεώνεις περίπου 15 ευρώ το λίτρο (αν θυμάμαι καλά, που καλά θυμάμαι).

Πάμε τώρα στο σήμερα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά (όπως όλα άλλωστε). Πήγαμε για να κάτσουμε έξω και να χαρούμε την αρχή της Άνοιξης, αλλά δυστυχώς μόνο μέσα (νωρίς ακόμη... ). Ευτυχώς δεν κάπνιζαν! Όπα λέω, καλά τα πάμε. Και ο κόσμος πολύ λιγότερος, αν και Σάββατο μεσημέρι. Η εξυπηρέτηση επίσης πολύ καλή, καμμιά σχέση με το παρελθόν. Ο χώρος μέσα έχει θέμα. Είναι χαμηλοτάβανο και έχει βαβούρα.

Είδα τον κατάλογο, οι τιμές τσιμπημένες αλλά μου φάνηκαν προς τα κάτω σε σχέση με το παρελθόν. Ο κατάλογος δεν είχε κρασί (στο σκάει για έκπληξη). Για να μην σας τα πολυλογώ είμασταν προσεχτικοί. Πήραμε μία χοιρινή (γύρω στα 10 Ε), είχε δύο λεπτοκομμένες στην μερίδα (καλή αλλά δεν με ενθουσίασε). Μία μοσχαρίσια (γύρω στα 14 Ε), ήταν καταπληκτική, όπως παλιά. Εδώ παίζει και σταβλίσια και άλλα κόλπα (πχ. ribey, T-bone) πολύ ανώτερα, αλλά η τιμή ξεφεύγει. Μία χόρτα σταμναγκάθι, μία πατάτες (original) και μια μελιτζανοσαλάτα - όλα πολύ καλά. Φυσικά δεν την πάτησα με το κρασί - Μπυρίτσα!, στα 3 Ε και κάτι. Δύο άτομα λοιπον γύρω στα 45 Ε.

Συνολικά: Καλά ήταν. Αξίζει να πας για την μοσχαρίσια του - δεν την βρίσκεις πουθενά αλλού. Μόνο για αυτόν τον λόγο. -