Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Μαρούσι, Αθήνα
Απρ
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Νομίζω ότι η φράση που αποδίδει με ακρίβεια την επίσκεψή μου στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι "Πολύ κακό για το τίποτα" ή ακόμα καλύτερα "Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι". Το ψαροεστιατόριο αυτό βρίσκεται σε έναν πολύ κεντρικό δρόμο, στο Μαρούσι, σε σημείο που βρίθει κατά βάση εταιρειών με αποτέλεσμα η πελατεία του να είναι κυρίως άτομα που εργάζονται στους γύρω χώρους και στελέχη επιχειρήσεων που μαζεύονται είτε για διάλειμμα μεσημεριανό ή αργά το απόγευμα μετά το τέλος της εργασίας τους. Σεφ, γνωστή από την τηλεόραση, συνεργάζεται με το μαγαζί, γεγονός που, για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, το ανακαλύπτουν άμα τη αφίξει τους, αφού στην τζαμαρία μπαίνοντας υπάρχει περιοδικό με αφιέρωμα σε αυτή τη γαστρονομική συνεργασία. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί όσοι έχουν προβληθεί στην τηλεόραση είναι απαραίτητα καλοί στο αντικείμενό τους ή ακόμη κι αν είναι, γιατί αυτό πρέπει να εξαργυρώνεται με αυτόν τον τρόπο...

Το μαγαζί είναι μικρό και έχει έναν ενιαίο χώρο για όλα: κουζίνα η οποία είναι ανοιχτή και βλέπει ο πελάτης την ετοιμασία των πιάτων και ο χώρος των τραπεζιών. Το περιβάλλον και γενικότερα η διακόσμηση είναι νησιωτική: κυριαρχεί το μπλε και το λευκό χρώμα που παραπέμπει σε Κυκλάδες και που ελαφρώς ξενίζει από το γκρίζο χρώμα της περιοχής. Νομίζεις ότι ξαφνικά διακτινίστηκες και μεταφέρθηκες από την Κηφισίας στην Πάρο. Ράφια με μπουκαλάκια ούζου και τσίπουρου και ψάθινα διακοσμητικά αντικείμενα είναι διάχυτα.

Η εξυπηρέτηση αρκετά φιλότιμη και γρήγορη. Ένας σερβιτόρος για όλα: παίρνει παραγγελία, σερβίρει, φέρνει λογαριασμό και τεμαχίζει τα ψάρια παρουσία του πελάτη (για όσους έχουν δώσει τέτοια παραγγελία). Η αλήθεια είναι ότι έτρεχε συνέχεια (ειδικά όταν γέμισε το μαγαζί, αργά απόγευμα καθημερινής) και τα κατάφερνε μια χαρά παρά τον πανικό. Απ΄ ό, τι διαπίστωσα, εκτός από αυτόν και άλλο ένα άτομο στην ανοιχτή κουζίνα που ετοίμαζε τα πιάτα, πρέπει να υπήρχε και ένα τρίτο στον τομέα της λάντζας.

Στα του φαγητού το μενού περιλαμβάνει φρέσκα ψάρια μεγάλα και μικρότερα, ό, τι έχει φέρει η ψαριά και πιάτα με θαλασσινά πιο ψαγμένα, δημιουργικής μεσογειακής και ελαφρώς gourme κουζίνας. Ωστόσο υπάρχουν και κάποια πιάτα εκτός καταλόγου. 2 άτομα λοιπόν παραγγείλαμε:

- μελιτζανοσαλάτα η οποία πραγματικά έδωσε ρεσιτάλ γευστικής ερμηνείας: ήταν δροσερή, χορταστική και με την καπνίλα της να απογειώνει και να εξιτάρει τον ουρανίσκο

- χταπόδι ξιδάτο, μαλακό και με το λαδάκι του, αν ήταν και λίγο μεγαλύτερη η μερίδα, θα ήταν καλύτερα

- πατάτες τηγανητές που κατέφτασαν θυμωνιά, χωρίς να τις τσιγκουνεύονται

- θράψαλο το οποίο περιέργως ήταν μαλακό και ξεροψημένο και κατέφτασε με συνοδεία χαλβά σε υγρή μορφή (πρώτη φορά είδα αυτόν τον gourme συνδυασμό). Μου άρεσε πολύ αυτό το πιάτο

- ριζότο με γαρίδες και αρωματικά, το ριζότο έπρεπε να είναι λιγότερο χυλωμένο κατά τη γνώμη μου, είχε πράσινο χρώμα από τα αρωματικά και ήταν το μοναδικό πιάτο που δεν μας άρεσε, παρότι χορταστικό και εντυπωσιακό ως παρουσίαση

- νερό εμφιαλωμένο

Στην αρχή κατέφτασε πανεράκι με ψωμάκια 3 ειδών μαζί με κριτσίνια και ντιπ

Στα μείον ότι δεν μπορούσα να παραγείλω ποτηράκι με ουζάκι, όπως συνηθίζω σε άλλα παρόμοια μαγαζιά. Υποχρεωτικά έπρεπε να πάρω μπουκάλι ούζο.

Για όλα τα παραπάνω ο λογαριασμός ανήλθε στα 47 ευρώ, που τον θεωρώ τσιμπημένο με βάση το σύνολο της γευστικής αυτής εμπειρίας.