Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Απρ
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Προχθές, μετά την ωραία παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, του Σαιξπηρικού έργου Ρωμαίος + Ιουλιέτα, πήγαμε με τη φίλη μου για ποτάκι στο CORKS & FORKKS. Προηγήθηκαν πολλά ζιγκ-ζαγκ λόγω των Πειραϊκών μονοδρομήσεων και ένα γεμάτο εικοσάλεπτο μέχρι να βρούμε πάρκιν στα στενά γύρω από τη Μαρίνα της Ζέας.

Όμως άξιζε τον κόπο, κι οι κριτικές στο σάιτ ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικές. Πρόκειται για ενδιαφέρον wine-bar, θα έλεγα μάλιστα, από τα ελάχιστα αξιόλογα στέκια του Πειραιά. Νομίζεις πως βρίσκεσαι σε αγγλοσαξονικό χώρο, με πολύ ωραία νεανική και όχι μόνο ατμόσφαιρα, εξυπηρετικά παιδιά και φροντισμένο κατάλογο φαγητών και ποτών.

Λειτουργούν καθημερινά από το μεσημέρι και μάλιστα, όπως μας είπαν, από τις 2 μ. μ. μέχρι τις 2.30 τη νύχτα, οπότε μπορεί κάποιος να διασκεδάσει εκεί μέχρι αργά.

Ο χώρος ήτανε όμως μας τον είχαν περιγράψει, συμμαζεμένος αλλά πολύ ζεστός και εγκάρδιος, με τον χαμηλό φωτισμό, τη ρομαντική ατμόσφαιρα και τα ταιριαστά μουσικά ακούσματα. Στο μπαρ καμιά 10αριά σκαμπό, και στον χώρο τριγύρω, άλλα τόσα τραπέζια, μικρά και μεγάλα, όλα κατάμεστα από κόσμο.

Εντυπωσίαζε το ξύλο σχεδόν παντού, η όμορφη διακοσμητική επένδυση από λευκό τούβλο στον χώρο μπροστά από το μπαρ, το υπερυψωμένο μοναστηριακό τραπέζι κι ο μαυροπίνακας με τις περιοχές της Μεσογείου και τα κρασιά τους. Οι νεαροί σερβιτόροι ήταν όλοι τους χαμογελαστοί και πολύ σβέλτοι στο σερβίρισμα, παρότι το μαγαζί ήταν τίγκα.

Εμείς διαλέξαμε από τον κατάλογό τους τα κλασικά πιάτα, ένα σολομό στη σχάρα με κατσικίσιο τυρί και πουρέ μπιζελιού, με σος από μέλι και πορτοκάλι, καθώς και ένα ριζότο με γκοργκονζόλα και μπέικον. Ήπιαμε από ένα ποτήρι λευκό κρασί και πληρώσαμε μόνο 30 €, πολύ καλό vfm.

Πρόσεξα όμως ότι η λίστα των κρασιών είναι πολύ ενημερωμένη, με μια γκάμα από 60 και πλέον ετικέτες, οπότε υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επιλογών, για κάθε συνδυασμό φαγητού, κάθε γούστο και φυσικά, κάθε βαλάντιο.

Μάθαμε πως το μαγαζί ξεκίνησε πριν δυο χρόνια, στις αρχές του 2014 και στήθηκε από μια ομάδα 4 νέων ανθρώπων, με όρεξη για κάτι το διαφορετικό. Μπράβο σας, λοιπόν παιδιά και μακάρι να μας φιλοξενείτε για πολλά χρόνια ακόμα, ανανεώνοντας το ωραίο μενού σας και παίρνοντας πρωτοβουλίες για εκδηλώσεις και ξεφάντωμα!

Θα ξαναπάμε σύντομα και φυσικά σας το προτείνω για μια ωραία βραδινή έξοδο στο λιμάνι μας!