Loader

08 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το γνωστό και Λεπέν της Θεσσαλονίκης (εκεί έφαγε ο Jean-Marie Le Pen κατά την επίσκεψή του), στο κέντρο της πόλης. Πιο κέντρο δεν γίνεται. Στο πάνω μέρος της Αριστοτέλους πάνω από την Τσιμισκή, σε μια υπέροχη στοά κάτω από ένα από τα αμέτρητα νεοκλασικά κτίρια της πλατείας.

Η πρώτη μου εμπειρία ήταν το μακρινό 86. Τότε δούλευε φίλη φοιτήτρια και το τιμούσαμε σε εναλλαγή με τα ‘’κουμπαράκια’’, μιας και ξέραμε ότι από ποιότητα σκίζει. Λίγο τσιμπημένο από τότε αλλά ‘’μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος’’!!! Όπου κάλλη το νόστιμο φαγητό και πόνος η λυπητερή στο τέλος.
Ο χώρος αποτελείται από 2 ψηλοτάβανες ξεχωριστές και σε σχετική απόσταση μεταξύ τους, και τραπεζάκια στο αίθριο. Αν δεν έχει κρύο προτιμήστε τα έξω τραπεζάκια, μιας και όλος ο χώρος προφυλάσσεται –στοά γαρ- από πάνω. Όταν έρχεται και η Άνοιξη και ανθίζουν τα πάντα, ο χώρος γίνεται φανταστικός λόγω των δέντρων, των λουλουδιών που διακοσμούν τον χώρο και των αναρριχώμενων φυτών.

Οι 2 αίθουσες είναι ψηλοτάβανες, vintage αισθητικής, με μαρμάρινα τραπέζια και ξύλινες καρέκλες. Τους τοίχους διακοσμούν ένας τεράστιος καθρέπτης, κάδρα με μέρη της Ελλάδας και αντικείμενα μιας άλλης εποχής.
Η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη, διεκπεραιωτική αλλά για Θεσσαλονίκη απρόσωπη. Δεν νοείται να ξεχνιούνται κάποια πιάτα όσο κόσμο και να έχει διότι οι σερβιτόροι είναι αρκετοί. Επίσης ένα χαμόγελο δεν βλάπτει. Αλλιώς μας έχει συνηθίσει αυτή η πόλη. Κόσμος πολύς όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων μπλέκονται και απολαμβάνουν χαλαρά το τσίπουρο, το ούζο και το κρασί από μια ικανοποιητική λίστα ποτών.

Οι μεζέδες για όλα τα γούστα ψαρικά και κρεατικά.
Δοκιμάστε οπωσδήποτε το μπουγιουρντί που έρχεται σε πήλινο σκεύος και είναι από τα καλύτερα της πόλης. Spicy εννοείται με αρκετή τριμμένη φέτα, ντομάτα, πιπεριά, και μυρωδικά. Ο καλύτερος μεζές, έτσι όπως πρέπει να φτιάχνεται και στην Αθήνα.
Φέτα ψητή τυλιγμένη στο αλουμινόχαρτο και αυτή καυτερή και εξαιρετικός τσιπουρομεζές. Χόρτα ημέρας δροσερά ανάλογα τι υπάρχει στην αγορά με μπόλικο λαδάκι και λεμόνι. Πιπεριές κέρατα ξιδάτες και καυτερές για όσους τις αγαπούν.

Κεφτεδάκια της μαμάς κιμαδίσια με αρκετά μυρωδικά, είτε σκέτα τηγανιτά είτε με κόκκινη σάλτσα για βούτες. Συνοδεύονται από πατάτες φρεσκοτηγανισμένες χεράτες, όπως και η γευστική τηγανιά με μαλακό χοιρινό σε μέτριο μέγεθος κομμένο, χωρίς ίχνος λίπους.
Μοσχάρι σωστά βρασμένο και μαλακό, με κόκκινη σάλτσα, μυρωδικά και μελιτζάνες. Αριστοτεχνική εκτέλεση, φανταστική γεύση.
Λουκάνικα 2-3 είδη, με προτίμηση φυσικά στο Θεσσαλίας με πράσο, αν και το Σερρών ακολουθεί κατά πόδας.

Από ψαρομεζέδες το χταπόδι πολύ καλό, αλλά μέτρια ποσότητα και ακριβό. Κάθε μέρα υπάρχουν διαφόρων ειδών μεσαία ψάρια ανάλογα την αγορά, που γίνονται στη σχάρα αλλά και μικρά (αθερίνα, γαύρος, μαρίδα) για τηγάνι το οποίο είναι επαγγελματικό.

Επίσης πολύ καλός και ο ουζομεζές, όπου στο πιάτο έρχονται 3-4 είδη από αλίπαστα, σαλάτες (τσιροσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα) κλπ.
Αποφύγετε κάποια πιάτα gourmet που προσφέρει διότι δεν είστε στο σωστό μέρος και θα τα πληρώσετε ακριβά.

Ένα από τα καλύτερα ουζερί στο κέντρο τη πόλης που δεν έχει καταλάβει κρίση και γεμίζει πάντα. Αυτό κάτι λέει. Αν χαμηλώσει και τις τιμές θα χρειάζεται και κράτηση για να βρεις τραπέζι. Κάντε τα ψώνια σας στην Τσιμισκή, μετά διάλειμμα για γευστικά μεζεδάκια συνοδεία ούζου ή τσίπουρου και στη συνέχεια πάλι ψώνια στο υπόλοιπο της αγοράς. Ρυθμοί Θεσσαλονίκης.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

08 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το γνωστό και Λεπέν της Θεσσαλονίκης (εκεί έφαγε ο Jean-Marie Le Pen κατά την επίσκεψή του), στο κέντρο της πόλης. Πιο κέντρο δεν γίνεται. Στο πάνω μέρος της Αριστοτέλους πάνω από την Τσιμισκή, σε μια υπέροχη στοά κάτω από ένα από τα αμέτρητα νεοκλασικά κτίρια της πλατείας.

Η πρώτη μου εμπειρία ήταν το μακρινό 86. Τότε δούλευε φίλη φοιτήτρια και το τιμούσαμε σε εναλλαγή με τα ‘’κουμπαράκια’’, μιας και ξέραμε ότι από ποιότητα σκίζει. Λίγο τσιμπημένο από τότε αλλά ‘’μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος’’!!! Όπου κάλλη το νόστιμο φαγητό και πόνος η λυπητερή στο τέλος.
Ο χώρος αποτελείται από 2 ψηλοτάβανες ξεχωριστές και σε σχετική απόσταση μεταξύ τους, και τραπεζάκια στο αίθριο. Αν δεν έχει κρύο προτιμήστε τα έξω τραπεζάκια, μιας και όλος ο χώρος προφυλάσσεται –στοά γαρ- από πάνω. Όταν έρχεται και η Άνοιξη και ανθίζουν τα πάντα, ο χώρος γίνεται φανταστικός λόγω των δέντρων, των λουλουδιών που διακοσμούν τον χώρο και των αναρριχώμενων φυτών.

Οι 2 αίθουσες είναι ψηλοτάβανες, vintage αισθητικής, με μαρμάρινα τραπέζια και ξύλινες καρέκλες. Τους τοίχους διακοσμούν ένας τεράστιος καθρέπτης, κάδρα με μέρη της Ελλάδας και αντικείμενα μιας άλλης εποχής.
Η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη, διεκπεραιωτική αλλά για Θεσσαλονίκη απρόσωπη. Δεν νοείται να ξεχνιούνται κάποια πιάτα όσο κόσμο και να έχει διότι οι σερβιτόροι είναι αρκετοί. Επίσης ένα χαμόγελο δεν βλάπτει. Αλλιώς μας έχει συνηθίσει αυτή η πόλη. Κόσμος πολύς όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων μπλέκονται και απολαμβάνουν χαλαρά το τσίπουρο, το ούζο και το κρασί από μια ικανοποιητική λίστα ποτών.

Οι μεζέδες για όλα τα γούστα ψαρικά και κρεατικά.
Δοκιμάστε οπωσδήποτε το μπουγιουρντί που έρχεται σε πήλινο σκεύος και είναι από τα καλύτερα της πόλης. Spicy εννοείται με αρκετή τριμμένη φέτα, ντομάτα, πιπεριά, και μυρωδικά. Ο καλύτερος μεζές, έτσι όπως πρέπει να φτιάχνεται και στην Αθήνα.
Φέτα ψητή τυλιγμένη στο αλουμινόχαρτο και αυτή καυτερή και εξαιρετικός τσιπουρομεζές. Χόρτα ημέρας δροσερά ανάλογα τι υπάρχει στην αγορά με μπόλικο λαδάκι και λεμόνι. Πιπεριές κέρατα ξιδάτες και καυτερές για όσους τις αγαπούν.

Κεφτεδάκια της μαμάς κιμαδίσια με αρκετά μυρωδικά, είτε σκέτα τηγανιτά είτε με κόκκινη σάλτσα για βούτες. Συνοδεύονται από πατάτες φρεσκοτηγανισμένες χεράτες, όπως και η γευστική τηγανιά με μαλακό χοιρινό σε μέτριο μέγεθος κομμένο, χωρίς ίχνος λίπους.
Μοσχάρι σωστά βρασμένο και μαλακό, με κόκκινη σάλτσα, μυρωδικά και μελιτζάνες. Αριστοτεχνική εκτέλεση, φανταστική γεύση.
Λουκάνικα 2-3 είδη, με προτίμηση φυσικά στο Θεσσαλίας με πράσο, αν και το Σερρών ακολουθεί κατά πόδας.

Από ψαρομεζέδες το χταπόδι πολύ καλό, αλλά μέτρια ποσότητα και ακριβό. Κάθε μέρα υπάρχουν διαφόρων ειδών μεσαία ψάρια ανάλογα την αγορά, που γίνονται στη σχάρα αλλά και μικρά (αθερίνα, γαύρος, μαρίδα) για τηγάνι το οποίο είναι επαγγελματικό.

Επίσης πολύ καλός και ο ουζομεζές, όπου στο πιάτο έρχονται 3-4 είδη από αλίπαστα, σαλάτες (τσιροσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα) κλπ.
Αποφύγετε κάποια πιάτα gourmet που προσφέρει διότι δεν είστε στο σωστό μέρος και θα τα πληρώσετε ακριβά.

Ένα από τα καλύτερα ουζερί στο κέντρο τη πόλης που δεν έχει καταλάβει κρίση και γεμίζει πάντα. Αυτό κάτι λέει. Αν χαμηλώσει και τις τιμές θα χρειάζεται και κράτηση για να βρεις τραπέζι. Κάντε τα ψώνια σας στην Τσιμισκή, μετά διάλειμμα για γευστικά μεζεδάκια συνοδεία ούζου ή τσίπουρου και στη συνέχεια πάλι ψώνια στο υπόλοιπο της αγοράς. Ρυθμοί Θεσσαλονίκης.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

jim

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

€ / Άτομο

17-25

Το γνωστό και Λεπέν της Θεσσαλονίκης (εκεί έφαγε ο Jean-Marie Le Pen κατά την επίσκεψή του), στο κέντρο της πόλης. Πιο κέντρο δεν γίνεται. Στο πάνω μέρος της Αριστοτέλους πάνω από την Τσιμισκή, σε μια υπέροχη στοά κάτω από ένα από τα αμέτρητα νεοκλασικά κτίρια της πλατείας.

Η πρώτη μου εμπειρία ήταν το μακρινό 86. Τότε δούλευε φίλη φοιτήτρια και το τιμούσαμε σε εναλλαγή με τα ‘’κουμπαράκια’’, μιας και ξέραμε ότι από ποιότητα σκίζει. Λίγο τσιμπημένο από τότε αλλά ‘’μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος’’!!! Όπου κάλλη το νόστιμο φαγητό και πόνος η λυπητερή στο τέλος.
Ο χώρος αποτελείται από 2 ψηλοτάβανες ξεχωριστές και σε σχετική απόσταση μεταξύ τους, και τραπεζάκια στο αίθριο. Αν δεν έχει κρύο προτιμήστε τα έξω τραπεζάκια, μιας και όλος ο χώρος προφυλάσσεται –στοά γαρ- από πάνω. Όταν έρχεται και η Άνοιξη και ανθίζουν τα πάντα, ο χώρος γίνεται φανταστικός λόγω των δέντρων, των λουλουδιών που διακοσμούν τον χώρο και των αναρριχώμενων φυτών.

Οι 2 αίθουσες είναι ψηλοτάβανες, vintage αισθητικής, με μαρμάρινα τραπέζια και ξύλινες καρέκλες. Τους τοίχους διακοσμούν ένας τεράστιος καθρέπτης, κάδρα με μέρη της Ελλάδας και αντικείμενα μιας άλλης εποχής.
Η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη, διεκπεραιωτική αλλά για Θεσσαλονίκη απρόσωπη. Δεν νοείται να ξεχνιούνται κάποια πιάτα όσο κόσμο και να έχει διότι οι σερβιτόροι είναι αρκετοί. Επίσης ένα χαμόγελο δεν βλάπτει. Αλλιώς μας έχει συνηθίσει αυτή η πόλη. Κόσμος πολύς όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων μπλέκονται και απολαμβάνουν χαλαρά το τσίπουρο, το ούζο και το κρασί από μια ικανοποιητική λίστα ποτών.

Οι μεζέδες για όλα τα γούστα ψαρικά και κρεατικά.
Δοκιμάστε οπωσδήποτε το μπουγιουρντί που έρχεται σε πήλινο σκεύος και είναι από τα καλύτερα της πόλης. Spicy εννοείται με αρκετή τριμμένη φέτα, ντομάτα, πιπεριά, και μυρωδικά. Ο καλύτερος μεζές, έτσι όπως πρέπει να φτιάχνεται και στην Αθήνα.
Φέτα ψητή τυλιγμένη στο αλουμινόχαρτο και αυτή καυτερή και εξαιρετικός τσιπουρομεζές. Χόρτα ημέρας δροσερά ανάλογα τι υπάρχει στην αγορά με μπόλικο λαδάκι και λεμόνι. Πιπεριές κέρατα ξιδάτες και καυτερές για όσους τις αγαπούν.

Κεφτεδάκια της μαμάς κιμαδίσια με αρκετά μυρωδικά, είτε σκέτα τηγανιτά είτε με κόκκινη σάλτσα για βούτες. Συνοδεύονται από πατάτες φρεσκοτηγανισμένες χεράτες, όπως και η γευστική τηγανιά με μαλακό χοιρινό σε μέτριο μέγεθος κομμένο, χωρίς ίχνος λίπους.
Μοσχάρι σωστά βρασμένο και μαλακό, με κόκκινη σάλτσα, μυρωδικά και μελιτζάνες. Αριστοτεχνική εκτέλεση, φανταστική γεύση.
Λουκάνικα 2-3 είδη, με προτίμηση φυσικά στο Θεσσαλίας με πράσο, αν και το Σερρών ακολουθεί κατά πόδας.

Από ψαρομεζέδες το χταπόδι πολύ καλό, αλλά μέτρια ποσότητα και ακριβό. Κάθε μέρα υπάρχουν διαφόρων ειδών μεσαία ψάρια ανάλογα την αγορά, που γίνονται στη σχάρα αλλά και μικρά (αθερίνα, γαύρος, μαρίδα) για τηγάνι το οποίο είναι επαγγελματικό.

Επίσης πολύ καλός και ο ουζομεζές, όπου στο πιάτο έρχονται 3-4 είδη από αλίπαστα, σαλάτες (τσιροσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα) κλπ.
Αποφύγετε κάποια πιάτα gourmet που προσφέρει διότι δεν είστε στο σωστό μέρος και θα τα πληρώσετε ακριβά.

Ένα από τα καλύτερα ουζερί στο κέντρο τη πόλης που δεν έχει καταλάβει κρίση και γεμίζει πάντα. Αυτό κάτι λέει. Αν χαμηλώσει και τις τιμές θα χρειάζεται και κράτηση για να βρεις τραπέζι. Κάντε τα ψώνια σας στην Τσιμισκή, μετά διάλειμμα για γευστικά μεζεδάκια συνοδεία ούζου ή τσίπουρου και στη συνέχεια πάλι ψώνια στο υπόλοιπο της αγοράς. Ρυθμοί Θεσσαλονίκης.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.