Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μαρούσι, Αθήνα
Απρ
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Προ καιρού με είχε προσκαλέσει μια ελληνοαμερικανίδα φίλη μου για dinner στο Μαρούσι, στο κλασικό πια εστιατόριο ΑΝΕΤΟΝ, για το οποίο, by the way, διάβασα και καλές κριτικές από mavtasos, fratello, Rose_Tyler, underwater κι άλλους χρήστες. Πράγματι, ο κ. Βασίλης Καλλίδης, ταλαντούχος σεφ και τηλεπαρουσιαστής, μαζί με τον κ. Δημήτρη Φωτόπουλο, έχουνε κάνει πολύ καλή δουλειά, με αυτόν τον minimal 50’s & 60’s designed space of a sophisticated bourgeois dining-room!

Το ΑΝΕΤΟΝ άνοιξε το 2005 και λειτουργεί Τρίτη με Σάββατο για dinner, και τις Κυριακές μόνο για lunch, ενώ τις Δευτέρες είναι κλειστό. Ο χώρος με καμιά 15αριά τραπέζια, για 40-50 άτομα, δεν είναι αχανής κι έτσι νομίζω πως πετυχαίνει μια φιλική ατμόσφαιρα, κάτι σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Βοηθάει και το ντεκόρ με τα ράφια και τη βιβλιοθήκη, τον χαμηλό κάπως φωτισμό, τα διάφορα κάδρα, μικρά και μεγάλα, μαζί με τον δερμάτινο καφέ καναπέ, που θυμίζουν αστικό σαλόνι, τον πετυχημένο συνδυασμό των ανοιχτόχρωμων τοίχων με το καφέ του ξύλου, και πάνω απ’ όλα, τη γωνιά της σπιτικής τραπεζαρίας, που την κοσμεί το αριστοκρατικό τραπέζι με τα ξυλόγλυπτα πόδια!!

Τα παιδιά στο service άψογα, ευγενικά και προπαντός ενήμερα για το μενού, που βασίζεται σε άριστες, εποχιακές πρώτες ύλες, κυρίως από την Ελλάδα μας, και που ανανεώνεται τακτικά, κάθε 1-2 μήνες. Το μενού λοιπόν είναι σχετικά περιορισμένο, και περιλαμβάνει περίπου 10 ορεκτικά και σαλάτες, γύρω στα 8-13 €, άλλα τόσα κύρια πιάτα στα 10-20 €, και 3-4 γλυκά στα 6 €.

Από ποτά, υπάρχουν αναψυκτικά και μπύρες, σε τιμές ανάλογες με το level του χώρου, όπως και χύμα κρασί, γύρω στα 8 € το μισόλιτρο, και αν υπάρχει όρεξη, κέφι και money, ωραία εμφιαλωμένα κρασιά, γύρω στα 30-40 € τα πιο πολλά, όπως π. χ. το ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ, κ. λπ. Ας μην ξεχνάμε πως το value for money είναι πάντα συνάρτηση του επιπέδου του κάθε χώρου, κι ας μην παραπονιόμαστε που χαλάμε κάποτε περισσότερα λεφτά, αρκεί βέβαια να τα έχουμε!!

Εμείς πήραμε μια πράσινη σαλάτα με γραβιέρα, ξινόμηλα και φουντούκια, τις κλασικές τηγανιτές πατάτες με αυγό μάτι, ένα στήθος κοτόπουλου γεμιστό με κρεμώδες τυρί και λαχανικά, ένα φιλέτο σολομού με μέλι, σόγια, αρωματικό ρύζι κι αμύγδαλα, ένα bitter chocolate ganache with caramel, peanut-butter and cookies, ένα tiramisu with bitter chocolate, mascarpone cream, liquor coffee and nuts. Ήπιαμε mineral water και ένα μισόλιτρο χύμα άσπρο κρασί, νομίζω μοσχοφίλερο. Ήταν όλα αντάξια του χώρου και της καλής βαθμολογίας μου. Πληρώσαμε 72 €, i. e. Class rate: per person 26/36 €.

Περάσαμε άνετα και όμορφα στο ΑΝΕΤΟΝ και φυσικά σας το κάνω recommend!!