Loader

15 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Τι κάνεις όταν εμπειρότατοι χρήστες του site (PONTIKI, ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ, FRATELLO, VAGELIS ) και πάρα πολλοί άλλοι έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο σημείο και σε γενικές γραμμές έχουν εκφραστεί πολύ θετικά ; Η προφανής απάντηση είναι οτι ακολουθείς, μια και η εμπιστοσύνη που έχεις κτίσει από τις κριτικές τους, σου δίνει τη βεβαιότητα οτι η βραδιά σου τουλάχιστον δεν θα έχει... αρνητικές εκπλήξεις ή τουλάχιστον θα αποφύγεις πιθανά κακώς κείμενα που έχουν παρατηρήσει οι υπόλοιποι.

Ετσι αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το συγκεκριμένο ιταλικό εστιατόριο, 2 άτομα, μετά από σινεμά στην ευρύτερη περιοχή, γύρω στις 22:30, Σάββατο βράδυ 9/4, έχοντας φυσικά προνοήσει – όπως τις περισσότερες φορές – για κράτηση (μέσω e-table), ώστε τουλάχιστον οι εκπλήξεις να μην ξεκινήσουν με το... καλησπέρα.
Το εστιατόριο βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Σώστη, στη Νέα Σμύρνη, σε μια περιοχή που δεν έχει να δώσει κάτι ιδιαίτερο από πλευράς γειτονιάς ή πιάτσας, μια και τα όποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, έχουν μάλον ένα «αποσπασματικό» χαρακτήρα, και όχι χαρακτήρα ενός ιδιαίτερου σημείου προσέλκυσης ευρύτερου κοινού.

Η γειτονιά προσφέρει είτε καφέ είτε ιταλικό, είτε ψητά και απευθύνεται κυρίως τις καθημερινές στους εργαζόμενους (γραφεία κλπ) και επισκέπτες της περιοχής, ενώ τα ΣΚ οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής συνδυάζουν την φαγητό κυρίως με σινεμά στην περιοχή.
Ο χώρος έχει περιγραφεί με λεπτομέρεια από τους προηγούμενους χρήστες, εγώ θα περιοριστώ στα σημεία που εμένα μου έκαναν εντύπωση, είτε θετική είτε αρνητική.

Ο χώρος λοιπόν κατά τη γνώμη μου βγάζει μια «μουντάδα» με την επιλογή των χρωμάτων που έχουν επιλεγεί για τη βαφή των τοίχων και της οροφής, θα προτιμούσα πιό γήινα χρώματα και μεγαλύτερη αίσθηση του ξύλου ώστε να δημιουργήσιε μια πιό ζεστή ατμόσφαιρα.
Ισως είμαι επηρεασμένος από την πρόσφατη επίσκεψή μου στο Pasta στην Αργυρούπολη, που η αίσθηση του χώρου σου δίνει ακριβώς αυτά τα στοιχεία και σε κάνει να αισθανθείς απίστευτα «ζεστά».

Εκτός από το θέμα των χρωμάτων, που σίγουρα είναι υποκειμενικό, ο φωτισμός στο χώρο της κουζίνας και του φούρνου που είναι «ψυχρός» διαχέεται και στον υπόλοιπο χώρο, οπότε συντελεί και αυτό στην αίσθηση «ψυχρότητας» του χώρου. Σίγουρα εαν είχε επιιλεγεί ζεστός φωτισμός στα φωτιστικά τους και όχι ψυχρός, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο, ιδιαίτερα για τέτοιου ειδους και τύπου εστιατόριο. Τα φωτιστικά που υπάρχουν στο χώρο των καθημένων, πάιζουν περισσότερο διακοσμητικό ρόλο, γιατί όπως προείπα, το ψυχρό φως που διαχέεται από το χώρο της κουζίνας, υπερτερεί και συντελεί στο ανωτέρω αποτέλεσμα
Οι τουαλέτες που βρίσκονται στο υπόγειο, είναι πολύ καλές, καθαρές (ώρα επίσκεψης γύρω στις 23:30, αλλά εκείνη την ώρα είχαν τελειώσει οι χειροπετσέτες και δεν υπήρχε εναλλακτική)

Η διάταξη πάντως της κουζίνας (ανοικτού τύπου με πάσο), θα είχε νόημα εαν ο σκοπός θα ήταν να προσφέρει «θέαμα» στους θαμώνες με τον κτιστό φούρνο προετοιμασίας για τις πίτσες, πράγμα που όμως δεν συμβαίνει μια και το πάσο που διαχωρίζει το χώρο της κουζίνας είναι πολύ ψηλό και οι καθήμενοι δεν έχουν την οπτική επαφή με το φούρνο και γενικότερα την προετοιμασία του φαγητού.
Γενικότερα η διάταξη αυτή, μου θυμίζει γνωστές πιτσαρίες της δεκαετίας του 80, όπου η έμφαση δινόταν στο show προετοιμασίας του ζυμαριού, εισαγωγής στο φούρνο κλπ, λιγάκι λοιπόν παλιομοδίτικο
Ο χώρος των καθημένων, είναι σύγχρονος, με καλές αποστάσεις των τραπεζιών μεταξύ τους, με ιταλική μουσική να παίζει σε λογική ένταση και με σχετική μικρή βαβούρα από τους παρευρισκόμενους, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι το εστιατόριο είναι αρκετά ψηλοτάβανο. Οι περισσότερες παρέες όσο είμασταν εμείς, ήταν κυρίως ζευγάρια νέων και μέσης ηλικίας.

Οταν πήγαμε, η πληρότητα των τραπεζιών ήταν γύρω στο 90%, οπότε εκτός από το κρατημένο δικό μας τραπέζι, διαθέσιμα υπήρχαν άλλα δύο τραπέζια.
Ο ευγενέστατος νεαρός σερβιτόρος, παρ όλα αυτά, μας πρότεινε και άλλο τραπέζι εαν δεν μας άρεσε το κρατημένο, αλλά είμασταν ΟΚ με την επιλογή που μας είχε κάνει.
Οι κατάλογοι ήρθαν λιγάκι καθυστερημένοι (μετά από 7 λεπτά αφ ότου κάτσαμε), αλλά μόλις ήρθαν ζητήθηκε ευγενικά συγγνώμη, πράγμα που μας άρεσε πολύ και αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε οτι το επίπεδο της εξυπηρέτησης κινείται σε πολύ καλά επίπεδα.

Ρωτηθήκαμε ενα θέλουμε εμφιαλωμένο ή βρύσης, πράγμα που το εκτιμήσαμε δεόντως σε σχέση με το υποχρεωτικό σερβίρισμα εμφιαλωμένου σε άλλα εστιατόρια, όπως επίσης και στο γεγονός οτι έχεις τη δυνατότητα προαιρετικού κουβέρ με dip κλπ, που δεν σου έρχεται υποχρεωτικά με το... καλησπέρα
Από τις ομολογουμένως πολλές επιλεγές σε πίτσες και ζυμαρικά, διαλέξαμε τα κάτωθι:
Μια σαλάτα caprese, κλασσική συνταγή με ντομάτα, μοτσαρέλλα, κάπαρη, ελαιόλαδο και σιρόπι βαλσάμικου, εξαιρετικό ως πιάτο σε γεύση και παρουσίαση, που καταναλώθηκε μέχρι και το τελευταίο κομάτι του (5,9 ευρώ)
Μια καρμπονάρα με την αυθεντική Ιταλική συνταγή με spaghetti, guanciale (το ιταλικό μπέικον), αυγό και παρμεζάνα (επιβεβαιώνω τα σχόλια των υπολοίπων χρηστών όπου ο σερβιτόρος μας έτριψε την παρμεζάνα πάνω από το πιάτο μας).
Πολύ καλό πιάτο ως σερβίρισμα και ως γεύση, το μόνο το φάουλ ήταν οτι τα φρέσκα μακαρόνια, είχαν έρθει λίγο παραπάνω «λασπωμένα» απ ότι θα έπρεπε και λιγάκι πιό πλούσια/βαριά στη γεύση, τουλάχιστον για το δικό μου γούστο και αυτό μάλον οφείλεται στα πιό πλούσια υλικά. Η ποσότητα επαρκέστατη και ικανή να χορτάσει οπωσδήποτε έναν πεινασμένο.

Τιμή στα 7,9 ευρώ). Θα μπορούσε να είναι ένα μικρό κλίκ πιό φτηνή (γενικότερο σχόλιο για όλα τα ιταλικά εστιατόρια)
Μια πίτσα μαργαρίτα (με σάλτσα φρέσικα ντομάτας και αναμεικτα τυριά), στα 40 εκ (υπήρχει και επιλογή στα 30 εκ), μάλον υπερβολή οταν το πήραμε γιατι η ποσότητα πολύ δύσκολα τρώγεται από έναν, όσο πεινασμένος και εαν είναι. Η υπερβολή μας, κατέληξε, να πάρουμε το 1/3 της πίτσας πακετάκι για το σπίτι. Τιμή στα 8,5 ευρώ. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις κριτικές του ΙΩΓΙΑΝΝΗ και της PIGGY, οτι αν και η γεύση της πίτσας μου άρεσε πολύ, η τεχνοτροπία και το ζυμάρι της, δεν θύμιζε ούτε την κλασσική λεπτή ιταλική ζύμη, ούτε την αφράτη «βομηχανοποιημένη» ζύμη που αρέσει σε πολλούς, αλλά ήταν κάτι ενδιάμεσο, που κατά τη γνώμη μου δεν της έδινε ιδιαίτερη ταυτότητα. Κάπου ακροβατούσε μεταξύ των δύο κατηγοριών. Θα προτιμούσα είτε να είχε δύο επιλογές ζύμης (λεπτή ή αφράτη), είτε εαν αποφάσιζε να είχε μόνο μια κατηγορία ζύμης, να είχε τη λεπτή και να κατηγοριοποιηθεί σαν αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο. Νομίζω ότι η επιλολη του συγκεκριμένου τύπου ζύμης, έχει μάλον προκύψει από την προσπάθεια των ιδιοκτητών να ικανοποιήσου με ένα μεσοβέζικο τρόπο όλους. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε, απλά πιστεύω οτι το εστιατόριο θα κέρδιζε περισσότερα εαν υιοθετούσε τις δύο εναλλακτικές.

Πήραμε ακόμη ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (εμφιαλωμένο σε μικρή ποσότητα) και ένα αναψυκτικό. (κόστος ποτών 5,9 ευρώ)
Σύνολο λογαριασμού στα 28,2 ευρω, γεγονός που κατατάσσει το εστιατόριο σε μια λογική κατηγορία Vfm.. Εαν σκεφτούμε οτι θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τη μικρότερη πίτσα και πάλι να ήμασταν σκασμένοι από το φαγητό, τότε το κόστος θα ήταν στα 26,2 ευρώ μαζί με τα ποτά ή ενα προτιμάτε στα 20,3 ευρώ χωρίς τα ποτά, που είναι λογικότατο ως vfm. Πληρωμή με απόδειξη και κάρτα, σημαντικός παράγοντας που συντελεί στην «τιμιότητα» του ετιατορίου και στην εικόνα που βγάζει προς τα έξω.

Η εξυπηρέτηση κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα (με ευγένεια και ανταποκριτικότητα). Το γεγονός οτι δεν έβαλα τις 4 ντοματούλες, ήταν εξ αιτίας του γεγονότος ότι δεν μας κέρασαν το λιμοντσέλο που ειδαμε σε άλλα τραπέζια και έχει περιγραφεί και από άλλους χρήστες (μάλον το ξέχασαν και δεν το έκαναν από πρόθεση), καθώς και από το ότι η αποχώρησή μας από το εστιατόριο δεν συνοδεύτηκε ούτε από νεύμα τους, ούτε από ξεπροβόδισμα, πράγμα που και αυτό το εκτιμώ και το προσμετρώ στα εστιατόρια και του δίνω μεγάλη βαρύτητα, γιατί είναι σημαντικός λόγος για εμένα για σύντομη επανάληψη της επίσκεψης. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, οτι αν και δεν παρατήρησα επιγραφές απαγόρευσης του τσιγάρου στην αιθουσα, η ατμόσφαιρα διατηρήθηκε καθαρή και υπήρξε απόλυτος σεβασμός από όλους τους πελάτες στο θέμα της διατήρησης του καθαρού χώρου, γεγονός που δεν ξέρω εαν οφείλεται στη βραδιά και στους πελάτες ή στην υιοθέτηση της σωστής αντικαπνιστικής πολιτικής του εστιατορίου. Πάντως ήταν η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, που απόλαυσα την παραμονή μου και το φαγητό μου, χωρίς οσμές από καπνούς και τσιγάρα
Η γεύση, κερδίζει επίσης επάξια της 3 ντοματούλες, εξ αιτίας των μικρών παρατηρήσεων που έκανα για την καρμπονάρα και για την πίτσα.

Ο χώρος, επίσης κατηγοριοποιείται στις 3 ντοματούλες, για όλα αυτά που ανέφερα, το δε συνολικό vfm, παίρνει και αυτό βαθμολογία 3.
Γενικότερα, οι εντυπώσεις μας ήταν πολύ καλές και θα το χαρακτήριζα ως μια πρόταση που τιμά τους πελάτες του και σίγουρα κάποιος που θα το επισκεφθεί θα φύγει γενικά με καλές εντυπώσεις.
Τα αρνητικά και τα φάουλ που έχω περιγράψει, τα θεωρώ οτι οφείλονται περισσότερο σε αστοχία της βραδιάς, παρά σε πρόθεση των ιδιοκτητών


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

15 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Τι κάνεις όταν εμπειρότατοι χρήστες του site (PONTIKI, ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ, FRATELLO, VAGELIS ) και πάρα πολλοί άλλοι έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο σημείο και σε γενικές γραμμές έχουν εκφραστεί πολύ θετικά ; Η προφανής απάντηση είναι οτι ακολουθείς, μια και η εμπιστοσύνη που έχεις κτίσει από τις κριτικές τους, σου δίνει τη βεβαιότητα οτι η βραδιά σου τουλάχιστον δεν θα έχει... αρνητικές εκπλήξεις ή τουλάχιστον θα αποφύγεις πιθανά κακώς κείμενα που έχουν παρατηρήσει οι υπόλοιποι.

Ετσι αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το συγκεκριμένο ιταλικό εστιατόριο, 2 άτομα, μετά από σινεμά στην ευρύτερη περιοχή, γύρω στις 22:30, Σάββατο βράδυ 9/4, έχοντας φυσικά προνοήσει – όπως τις περισσότερες φορές – για κράτηση (μέσω e-table), ώστε τουλάχιστον οι εκπλήξεις να μην ξεκινήσουν με το... καλησπέρα.
Το εστιατόριο βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Σώστη, στη Νέα Σμύρνη, σε μια περιοχή που δεν έχει να δώσει κάτι ιδιαίτερο από πλευράς γειτονιάς ή πιάτσας, μια και τα όποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, έχουν μάλον ένα «αποσπασματικό» χαρακτήρα, και όχι χαρακτήρα ενός ιδιαίτερου σημείου προσέλκυσης ευρύτερου κοινού.

Η γειτονιά προσφέρει είτε καφέ είτε ιταλικό, είτε ψητά και απευθύνεται κυρίως τις καθημερινές στους εργαζόμενους (γραφεία κλπ) και επισκέπτες της περιοχής, ενώ τα ΣΚ οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής συνδυάζουν την φαγητό κυρίως με σινεμά στην περιοχή.
Ο χώρος έχει περιγραφεί με λεπτομέρεια από τους προηγούμενους χρήστες, εγώ θα περιοριστώ στα σημεία που εμένα μου έκαναν εντύπωση, είτε θετική είτε αρνητική.

Ο χώρος λοιπόν κατά τη γνώμη μου βγάζει μια «μουντάδα» με την επιλογή των χρωμάτων που έχουν επιλεγεί για τη βαφή των τοίχων και της οροφής, θα προτιμούσα πιό γήινα χρώματα και μεγαλύτερη αίσθηση του ξύλου ώστε να δημιουργήσιε μια πιό ζεστή ατμόσφαιρα.
Ισως είμαι επηρεασμένος από την πρόσφατη επίσκεψή μου στο Pasta στην Αργυρούπολη, που η αίσθηση του χώρου σου δίνει ακριβώς αυτά τα στοιχεία και σε κάνει να αισθανθείς απίστευτα «ζεστά».

Εκτός από το θέμα των χρωμάτων, που σίγουρα είναι υποκειμενικό, ο φωτισμός στο χώρο της κουζίνας και του φούρνου που είναι «ψυχρός» διαχέεται και στον υπόλοιπο χώρο, οπότε συντελεί και αυτό στην αίσθηση «ψυχρότητας» του χώρου. Σίγουρα εαν είχε επιιλεγεί ζεστός φωτισμός στα φωτιστικά τους και όχι ψυχρός, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο, ιδιαίτερα για τέτοιου ειδους και τύπου εστιατόριο. Τα φωτιστικά που υπάρχουν στο χώρο των καθημένων, πάιζουν περισσότερο διακοσμητικό ρόλο, γιατί όπως προείπα, το ψυχρό φως που διαχέεται από το χώρο της κουζίνας, υπερτερεί και συντελεί στο ανωτέρω αποτέλεσμα
Οι τουαλέτες που βρίσκονται στο υπόγειο, είναι πολύ καλές, καθαρές (ώρα επίσκεψης γύρω στις 23:30, αλλά εκείνη την ώρα είχαν τελειώσει οι χειροπετσέτες και δεν υπήρχε εναλλακτική)

Η διάταξη πάντως της κουζίνας (ανοικτού τύπου με πάσο), θα είχε νόημα εαν ο σκοπός θα ήταν να προσφέρει «θέαμα» στους θαμώνες με τον κτιστό φούρνο προετοιμασίας για τις πίτσες, πράγμα που όμως δεν συμβαίνει μια και το πάσο που διαχωρίζει το χώρο της κουζίνας είναι πολύ ψηλό και οι καθήμενοι δεν έχουν την οπτική επαφή με το φούρνο και γενικότερα την προετοιμασία του φαγητού.
Γενικότερα η διάταξη αυτή, μου θυμίζει γνωστές πιτσαρίες της δεκαετίας του 80, όπου η έμφαση δινόταν στο show προετοιμασίας του ζυμαριού, εισαγωγής στο φούρνο κλπ, λιγάκι λοιπόν παλιομοδίτικο
Ο χώρος των καθημένων, είναι σύγχρονος, με καλές αποστάσεις των τραπεζιών μεταξύ τους, με ιταλική μουσική να παίζει σε λογική ένταση και με σχετική μικρή βαβούρα από τους παρευρισκόμενους, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι το εστιατόριο είναι αρκετά ψηλοτάβανο. Οι περισσότερες παρέες όσο είμασταν εμείς, ήταν κυρίως ζευγάρια νέων και μέσης ηλικίας.

Οταν πήγαμε, η πληρότητα των τραπεζιών ήταν γύρω στο 90%, οπότε εκτός από το κρατημένο δικό μας τραπέζι, διαθέσιμα υπήρχαν άλλα δύο τραπέζια.
Ο ευγενέστατος νεαρός σερβιτόρος, παρ όλα αυτά, μας πρότεινε και άλλο τραπέζι εαν δεν μας άρεσε το κρατημένο, αλλά είμασταν ΟΚ με την επιλογή που μας είχε κάνει.
Οι κατάλογοι ήρθαν λιγάκι καθυστερημένοι (μετά από 7 λεπτά αφ ότου κάτσαμε), αλλά μόλις ήρθαν ζητήθηκε ευγενικά συγγνώμη, πράγμα που μας άρεσε πολύ και αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε οτι το επίπεδο της εξυπηρέτησης κινείται σε πολύ καλά επίπεδα.

Ρωτηθήκαμε ενα θέλουμε εμφιαλωμένο ή βρύσης, πράγμα που το εκτιμήσαμε δεόντως σε σχέση με το υποχρεωτικό σερβίρισμα εμφιαλωμένου σε άλλα εστιατόρια, όπως επίσης και στο γεγονός οτι έχεις τη δυνατότητα προαιρετικού κουβέρ με dip κλπ, που δεν σου έρχεται υποχρεωτικά με το... καλησπέρα
Από τις ομολογουμένως πολλές επιλεγές σε πίτσες και ζυμαρικά, διαλέξαμε τα κάτωθι:
Μια σαλάτα caprese, κλασσική συνταγή με ντομάτα, μοτσαρέλλα, κάπαρη, ελαιόλαδο και σιρόπι βαλσάμικου, εξαιρετικό ως πιάτο σε γεύση και παρουσίαση, που καταναλώθηκε μέχρι και το τελευταίο κομάτι του (5,9 ευρώ)
Μια καρμπονάρα με την αυθεντική Ιταλική συνταγή με spaghetti, guanciale (το ιταλικό μπέικον), αυγό και παρμεζάνα (επιβεβαιώνω τα σχόλια των υπολοίπων χρηστών όπου ο σερβιτόρος μας έτριψε την παρμεζάνα πάνω από το πιάτο μας).
Πολύ καλό πιάτο ως σερβίρισμα και ως γεύση, το μόνο το φάουλ ήταν οτι τα φρέσκα μακαρόνια, είχαν έρθει λίγο παραπάνω «λασπωμένα» απ ότι θα έπρεπε και λιγάκι πιό πλούσια/βαριά στη γεύση, τουλάχιστον για το δικό μου γούστο και αυτό μάλον οφείλεται στα πιό πλούσια υλικά. Η ποσότητα επαρκέστατη και ικανή να χορτάσει οπωσδήποτε έναν πεινασμένο.

Τιμή στα 7,9 ευρώ). Θα μπορούσε να είναι ένα μικρό κλίκ πιό φτηνή (γενικότερο σχόλιο για όλα τα ιταλικά εστιατόρια)
Μια πίτσα μαργαρίτα (με σάλτσα φρέσικα ντομάτας και αναμεικτα τυριά), στα 40 εκ (υπήρχει και επιλογή στα 30 εκ), μάλον υπερβολή οταν το πήραμε γιατι η ποσότητα πολύ δύσκολα τρώγεται από έναν, όσο πεινασμένος και εαν είναι. Η υπερβολή μας, κατέληξε, να πάρουμε το 1/3 της πίτσας πακετάκι για το σπίτι. Τιμή στα 8,5 ευρώ. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις κριτικές του ΙΩΓΙΑΝΝΗ και της PIGGY, οτι αν και η γεύση της πίτσας μου άρεσε πολύ, η τεχνοτροπία και το ζυμάρι της, δεν θύμιζε ούτε την κλασσική λεπτή ιταλική ζύμη, ούτε την αφράτη «βομηχανοποιημένη» ζύμη που αρέσει σε πολλούς, αλλά ήταν κάτι ενδιάμεσο, που κατά τη γνώμη μου δεν της έδινε ιδιαίτερη ταυτότητα. Κάπου ακροβατούσε μεταξύ των δύο κατηγοριών. Θα προτιμούσα είτε να είχε δύο επιλογές ζύμης (λεπτή ή αφράτη), είτε εαν αποφάσιζε να είχε μόνο μια κατηγορία ζύμης, να είχε τη λεπτή και να κατηγοριοποιηθεί σαν αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο. Νομίζω ότι η επιλολη του συγκεκριμένου τύπου ζύμης, έχει μάλον προκύψει από την προσπάθεια των ιδιοκτητών να ικανοποιήσου με ένα μεσοβέζικο τρόπο όλους. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε, απλά πιστεύω οτι το εστιατόριο θα κέρδιζε περισσότερα εαν υιοθετούσε τις δύο εναλλακτικές.

Πήραμε ακόμη ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (εμφιαλωμένο σε μικρή ποσότητα) και ένα αναψυκτικό. (κόστος ποτών 5,9 ευρώ)
Σύνολο λογαριασμού στα 28,2 ευρω, γεγονός που κατατάσσει το εστιατόριο σε μια λογική κατηγορία Vfm.. Εαν σκεφτούμε οτι θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τη μικρότερη πίτσα και πάλι να ήμασταν σκασμένοι από το φαγητό, τότε το κόστος θα ήταν στα 26,2 ευρώ μαζί με τα ποτά ή ενα προτιμάτε στα 20,3 ευρώ χωρίς τα ποτά, που είναι λογικότατο ως vfm. Πληρωμή με απόδειξη και κάρτα, σημαντικός παράγοντας που συντελεί στην «τιμιότητα» του ετιατορίου και στην εικόνα που βγάζει προς τα έξω.

Η εξυπηρέτηση κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα (με ευγένεια και ανταποκριτικότητα). Το γεγονός οτι δεν έβαλα τις 4 ντοματούλες, ήταν εξ αιτίας του γεγονότος ότι δεν μας κέρασαν το λιμοντσέλο που ειδαμε σε άλλα τραπέζια και έχει περιγραφεί και από άλλους χρήστες (μάλον το ξέχασαν και δεν το έκαναν από πρόθεση), καθώς και από το ότι η αποχώρησή μας από το εστιατόριο δεν συνοδεύτηκε ούτε από νεύμα τους, ούτε από ξεπροβόδισμα, πράγμα που και αυτό το εκτιμώ και το προσμετρώ στα εστιατόρια και του δίνω μεγάλη βαρύτητα, γιατί είναι σημαντικός λόγος για εμένα για σύντομη επανάληψη της επίσκεψης. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, οτι αν και δεν παρατήρησα επιγραφές απαγόρευσης του τσιγάρου στην αιθουσα, η ατμόσφαιρα διατηρήθηκε καθαρή και υπήρξε απόλυτος σεβασμός από όλους τους πελάτες στο θέμα της διατήρησης του καθαρού χώρου, γεγονός που δεν ξέρω εαν οφείλεται στη βραδιά και στους πελάτες ή στην υιοθέτηση της σωστής αντικαπνιστικής πολιτικής του εστιατορίου. Πάντως ήταν η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, που απόλαυσα την παραμονή μου και το φαγητό μου, χωρίς οσμές από καπνούς και τσιγάρα
Η γεύση, κερδίζει επίσης επάξια της 3 ντοματούλες, εξ αιτίας των μικρών παρατηρήσεων που έκανα για την καρμπονάρα και για την πίτσα.

Ο χώρος, επίσης κατηγοριοποιείται στις 3 ντοματούλες, για όλα αυτά που ανέφερα, το δε συνολικό vfm, παίρνει και αυτό βαθμολογία 3.
Γενικότερα, οι εντυπώσεις μας ήταν πολύ καλές και θα το χαρακτήριζα ως μια πρόταση που τιμά τους πελάτες του και σίγουρα κάποιος που θα το επισκεφθεί θα φύγει γενικά με καλές εντυπώσεις.
Τα αρνητικά και τα φάουλ που έχω περιγράψει, τα θεωρώ οτι οφείλονται περισσότερο σε αστοχία της βραδιάς, παρά σε πρόθεση των ιδιοκτητών


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Pathfinder

Πέμπτη 24 Μαΐου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

10-16

Τι κάνεις όταν εμπειρότατοι χρήστες του site (PONTIKI, ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ, FRATELLO, VAGELIS ) και πάρα πολλοί άλλοι έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο σημείο και σε γενικές γραμμές έχουν εκφραστεί πολύ θετικά ; Η προφανής απάντηση είναι οτι ακολουθείς, μια και η εμπιστοσύνη που έχεις κτίσει από τις κριτικές τους, σου δίνει τη βεβαιότητα οτι η βραδιά σου τουλάχιστον δεν θα έχει... αρνητικές εκπλήξεις ή τουλάχιστον θα αποφύγεις πιθανά κακώς κείμενα που έχουν παρατηρήσει οι υπόλοιποι.

Ετσι αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το συγκεκριμένο ιταλικό εστιατόριο, 2 άτομα, μετά από σινεμά στην ευρύτερη περιοχή, γύρω στις 22:30, Σάββατο βράδυ 9/4, έχοντας φυσικά προνοήσει – όπως τις περισσότερες φορές – για κράτηση (μέσω e-table), ώστε τουλάχιστον οι εκπλήξεις να μην ξεκινήσουν με το... καλησπέρα.
Το εστιατόριο βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Σώστη, στη Νέα Σμύρνη, σε μια περιοχή που δεν έχει να δώσει κάτι ιδιαίτερο από πλευράς γειτονιάς ή πιάτσας, μια και τα όποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, έχουν μάλον ένα «αποσπασματικό» χαρακτήρα, και όχι χαρακτήρα ενός ιδιαίτερου σημείου προσέλκυσης ευρύτερου κοινού.

Η γειτονιά προσφέρει είτε καφέ είτε ιταλικό, είτε ψητά και απευθύνεται κυρίως τις καθημερινές στους εργαζόμενους (γραφεία κλπ) και επισκέπτες της περιοχής, ενώ τα ΣΚ οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής συνδυάζουν την φαγητό κυρίως με σινεμά στην περιοχή.
Ο χώρος έχει περιγραφεί με λεπτομέρεια από τους προηγούμενους χρήστες, εγώ θα περιοριστώ στα σημεία που εμένα μου έκαναν εντύπωση, είτε θετική είτε αρνητική.

Ο χώρος λοιπόν κατά τη γνώμη μου βγάζει μια «μουντάδα» με την επιλογή των χρωμάτων που έχουν επιλεγεί για τη βαφή των τοίχων και της οροφής, θα προτιμούσα πιό γήινα χρώματα και μεγαλύτερη αίσθηση του ξύλου ώστε να δημιουργήσιε μια πιό ζεστή ατμόσφαιρα.
Ισως είμαι επηρεασμένος από την πρόσφατη επίσκεψή μου στο Pasta στην Αργυρούπολη, που η αίσθηση του χώρου σου δίνει ακριβώς αυτά τα στοιχεία και σε κάνει να αισθανθείς απίστευτα «ζεστά».

Εκτός από το θέμα των χρωμάτων, που σίγουρα είναι υποκειμενικό, ο φωτισμός στο χώρο της κουζίνας και του φούρνου που είναι «ψυχρός» διαχέεται και στον υπόλοιπο χώρο, οπότε συντελεί και αυτό στην αίσθηση «ψυχρότητας» του χώρου. Σίγουρα εαν είχε επιιλεγεί ζεστός φωτισμός στα φωτιστικά τους και όχι ψυχρός, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο, ιδιαίτερα για τέτοιου ειδους και τύπου εστιατόριο. Τα φωτιστικά που υπάρχουν στο χώρο των καθημένων, πάιζουν περισσότερο διακοσμητικό ρόλο, γιατί όπως προείπα, το ψυχρό φως που διαχέεται από το χώρο της κουζίνας, υπερτερεί και συντελεί στο ανωτέρω αποτέλεσμα
Οι τουαλέτες που βρίσκονται στο υπόγειο, είναι πολύ καλές, καθαρές (ώρα επίσκεψης γύρω στις 23:30, αλλά εκείνη την ώρα είχαν τελειώσει οι χειροπετσέτες και δεν υπήρχε εναλλακτική)

Η διάταξη πάντως της κουζίνας (ανοικτού τύπου με πάσο), θα είχε νόημα εαν ο σκοπός θα ήταν να προσφέρει «θέαμα» στους θαμώνες με τον κτιστό φούρνο προετοιμασίας για τις πίτσες, πράγμα που όμως δεν συμβαίνει μια και το πάσο που διαχωρίζει το χώρο της κουζίνας είναι πολύ ψηλό και οι καθήμενοι δεν έχουν την οπτική επαφή με το φούρνο και γενικότερα την προετοιμασία του φαγητού.
Γενικότερα η διάταξη αυτή, μου θυμίζει γνωστές πιτσαρίες της δεκαετίας του 80, όπου η έμφαση δινόταν στο show προετοιμασίας του ζυμαριού, εισαγωγής στο φούρνο κλπ, λιγάκι λοιπόν παλιομοδίτικο
Ο χώρος των καθημένων, είναι σύγχρονος, με καλές αποστάσεις των τραπεζιών μεταξύ τους, με ιταλική μουσική να παίζει σε λογική ένταση και με σχετική μικρή βαβούρα από τους παρευρισκόμενους, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι το εστιατόριο είναι αρκετά ψηλοτάβανο. Οι περισσότερες παρέες όσο είμασταν εμείς, ήταν κυρίως ζευγάρια νέων και μέσης ηλικίας.

Οταν πήγαμε, η πληρότητα των τραπεζιών ήταν γύρω στο 90%, οπότε εκτός από το κρατημένο δικό μας τραπέζι, διαθέσιμα υπήρχαν άλλα δύο τραπέζια.
Ο ευγενέστατος νεαρός σερβιτόρος, παρ όλα αυτά, μας πρότεινε και άλλο τραπέζι εαν δεν μας άρεσε το κρατημένο, αλλά είμασταν ΟΚ με την επιλογή που μας είχε κάνει.
Οι κατάλογοι ήρθαν λιγάκι καθυστερημένοι (μετά από 7 λεπτά αφ ότου κάτσαμε), αλλά μόλις ήρθαν ζητήθηκε ευγενικά συγγνώμη, πράγμα που μας άρεσε πολύ και αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε οτι το επίπεδο της εξυπηρέτησης κινείται σε πολύ καλά επίπεδα.

Ρωτηθήκαμε ενα θέλουμε εμφιαλωμένο ή βρύσης, πράγμα που το εκτιμήσαμε δεόντως σε σχέση με το υποχρεωτικό σερβίρισμα εμφιαλωμένου σε άλλα εστιατόρια, όπως επίσης και στο γεγονός οτι έχεις τη δυνατότητα προαιρετικού κουβέρ με dip κλπ, που δεν σου έρχεται υποχρεωτικά με το... καλησπέρα
Από τις ομολογουμένως πολλές επιλεγές σε πίτσες και ζυμαρικά, διαλέξαμε τα κάτωθι:
Μια σαλάτα caprese, κλασσική συνταγή με ντομάτα, μοτσαρέλλα, κάπαρη, ελαιόλαδο και σιρόπι βαλσάμικου, εξαιρετικό ως πιάτο σε γεύση και παρουσίαση, που καταναλώθηκε μέχρι και το τελευταίο κομάτι του (5,9 ευρώ)
Μια καρμπονάρα με την αυθεντική Ιταλική συνταγή με spaghetti, guanciale (το ιταλικό μπέικον), αυγό και παρμεζάνα (επιβεβαιώνω τα σχόλια των υπολοίπων χρηστών όπου ο σερβιτόρος μας έτριψε την παρμεζάνα πάνω από το πιάτο μας).
Πολύ καλό πιάτο ως σερβίρισμα και ως γεύση, το μόνο το φάουλ ήταν οτι τα φρέσκα μακαρόνια, είχαν έρθει λίγο παραπάνω «λασπωμένα» απ ότι θα έπρεπε και λιγάκι πιό πλούσια/βαριά στη γεύση, τουλάχιστον για το δικό μου γούστο και αυτό μάλον οφείλεται στα πιό πλούσια υλικά. Η ποσότητα επαρκέστατη και ικανή να χορτάσει οπωσδήποτε έναν πεινασμένο.

Τιμή στα 7,9 ευρώ). Θα μπορούσε να είναι ένα μικρό κλίκ πιό φτηνή (γενικότερο σχόλιο για όλα τα ιταλικά εστιατόρια)
Μια πίτσα μαργαρίτα (με σάλτσα φρέσικα ντομάτας και αναμεικτα τυριά), στα 40 εκ (υπήρχει και επιλογή στα 30 εκ), μάλον υπερβολή οταν το πήραμε γιατι η ποσότητα πολύ δύσκολα τρώγεται από έναν, όσο πεινασμένος και εαν είναι. Η υπερβολή μας, κατέληξε, να πάρουμε το 1/3 της πίτσας πακετάκι για το σπίτι. Τιμή στα 8,5 ευρώ. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις κριτικές του ΙΩΓΙΑΝΝΗ και της PIGGY, οτι αν και η γεύση της πίτσας μου άρεσε πολύ, η τεχνοτροπία και το ζυμάρι της, δεν θύμιζε ούτε την κλασσική λεπτή ιταλική ζύμη, ούτε την αφράτη «βομηχανοποιημένη» ζύμη που αρέσει σε πολλούς, αλλά ήταν κάτι ενδιάμεσο, που κατά τη γνώμη μου δεν της έδινε ιδιαίτερη ταυτότητα. Κάπου ακροβατούσε μεταξύ των δύο κατηγοριών. Θα προτιμούσα είτε να είχε δύο επιλογές ζύμης (λεπτή ή αφράτη), είτε εαν αποφάσιζε να είχε μόνο μια κατηγορία ζύμης, να είχε τη λεπτή και να κατηγοριοποιηθεί σαν αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο. Νομίζω ότι η επιλολη του συγκεκριμένου τύπου ζύμης, έχει μάλον προκύψει από την προσπάθεια των ιδιοκτητών να ικανοποιήσου με ένα μεσοβέζικο τρόπο όλους. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε, απλά πιστεύω οτι το εστιατόριο θα κέρδιζε περισσότερα εαν υιοθετούσε τις δύο εναλλακτικές.

Πήραμε ακόμη ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (εμφιαλωμένο σε μικρή ποσότητα) και ένα αναψυκτικό. (κόστος ποτών 5,9 ευρώ)
Σύνολο λογαριασμού στα 28,2 ευρω, γεγονός που κατατάσσει το εστιατόριο σε μια λογική κατηγορία Vfm.. Εαν σκεφτούμε οτι θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τη μικρότερη πίτσα και πάλι να ήμασταν σκασμένοι από το φαγητό, τότε το κόστος θα ήταν στα 26,2 ευρώ μαζί με τα ποτά ή ενα προτιμάτε στα 20,3 ευρώ χωρίς τα ποτά, που είναι λογικότατο ως vfm. Πληρωμή με απόδειξη και κάρτα, σημαντικός παράγοντας που συντελεί στην «τιμιότητα» του ετιατορίου και στην εικόνα που βγάζει προς τα έξω.

Η εξυπηρέτηση κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα (με ευγένεια και ανταποκριτικότητα). Το γεγονός οτι δεν έβαλα τις 4 ντοματούλες, ήταν εξ αιτίας του γεγονότος ότι δεν μας κέρασαν το λιμοντσέλο που ειδαμε σε άλλα τραπέζια και έχει περιγραφεί και από άλλους χρήστες (μάλον το ξέχασαν και δεν το έκαναν από πρόθεση), καθώς και από το ότι η αποχώρησή μας από το εστιατόριο δεν συνοδεύτηκε ούτε από νεύμα τους, ούτε από ξεπροβόδισμα, πράγμα που και αυτό το εκτιμώ και το προσμετρώ στα εστιατόρια και του δίνω μεγάλη βαρύτητα, γιατί είναι σημαντικός λόγος για εμένα για σύντομη επανάληψη της επίσκεψης. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, οτι αν και δεν παρατήρησα επιγραφές απαγόρευσης του τσιγάρου στην αιθουσα, η ατμόσφαιρα διατηρήθηκε καθαρή και υπήρξε απόλυτος σεβασμός από όλους τους πελάτες στο θέμα της διατήρησης του καθαρού χώρου, γεγονός που δεν ξέρω εαν οφείλεται στη βραδιά και στους πελάτες ή στην υιοθέτηση της σωστής αντικαπνιστικής πολιτικής του εστιατορίου. Πάντως ήταν η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, που απόλαυσα την παραμονή μου και το φαγητό μου, χωρίς οσμές από καπνούς και τσιγάρα
Η γεύση, κερδίζει επίσης επάξια της 3 ντοματούλες, εξ αιτίας των μικρών παρατηρήσεων που έκανα για την καρμπονάρα και για την πίτσα.

Ο χώρος, επίσης κατηγοριοποιείται στις 3 ντοματούλες, για όλα αυτά που ανέφερα, το δε συνολικό vfm, παίρνει και αυτό βαθμολογία 3.
Γενικότερα, οι εντυπώσεις μας ήταν πολύ καλές και θα το χαρακτήριζα ως μια πρόταση που τιμά τους πελάτες του και σίγουρα κάποιος που θα το επισκεφθεί θα φύγει γενικά με καλές εντυπώσεις.
Τα αρνητικά και τα φάουλ που έχω περιγράψει, τα θεωρώ οτι οφείλονται περισσότερο σε αστοχία της βραδιάς, παρά σε πρόθεση των ιδιοκτητών


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.