Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Απρ
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Η περιοχή της Κρήνης θεωρείται η Γλυφάδα της Θεσσαλονίκης. Περιοχή που άνθισε τις δεκαετίες 60ς-70ς με τα πολλά live των συγκροτημάτων της εποχής, συνέχισε με τις απαστράπτουσες καφετέριες και clubs αλλά και τις χλιδάτες ψαροταβέρνες και έφτασε τελικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της χλιδής των προηγουμένων, του χρήματος που υποτίθεται έρρεε άφθονο, των ακριβών ενοικίων η παρακμή. Φυσικά στην περιοχή συνεχίζει να πηγαίνει κόσμος και να την γεμίζει, μιας και η βόλτα στην μαρίνα και στην Αρετσού αποτελεί διαχρονική αξία αλλά η ποιότητα των περισσοτέρων μαγαζιών έχει πέσει.
Πάντα υπάρχουν βέβαια οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα διότι όπως έχω διαπιστώσει χωρίς να είμαι ο μόνος, τα φώτα αυτής της πόλης ποτέ δεν σβήνουν.

Διάφορες υποχρεώσεις με έφεραν ξανά στην πόλη. Πλέον θεωρούμαι επισκέπτης, οπότε αφήνω φίλους και γνωστούς να με καθοδηγήσουν σε άγνωστα μονοπάτια. Η πρόταση έπεσε λοιπόν για ψαροταβέρνα στην Κρήνη, μιας και ο καιρός αρκετά καλός και βόλευε.
Η πρόσβαση στην περιοχή έχει δυσκολέψει επειδή αρκετοί δρόμοι έχουν μονοδρομηθεί και η περιοχή θυμίζει τεράστιο εργοτάξιο λόγω των έργων του μετρό. Πάρκινγκ λόγω της ώρας και της ημέρας, ακριβώς απέναντι από το μαγαζί, αλλά αρκετά δύσκολο τα Σαββατοκύριακα.

Ο χώρος στη διάρκεια των χρόνων έχει αλλάξει αρκετά ονόματα και από το 2013 έχει την σημερινή ονομασία. Κλασσικά χρώματα ψαροταβέρνας σε γαλάζιες και άσπρες αποχρώσεις, τόσο οι ξύλινες επενδύσεις του τοίχου όσο και τα διάφορα καδράκια, ελαιογραφίες με ναυτικά θέματα. Αρκετά τραπέζια σε ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους, κάποια παρτέρια με λουλούδια, ενώ το όλο ντεκόρ συμπληρώνουν ναυτικά αντικείμενα όπως δίχτυα ψαρέματος, κοχύλια, κουπιά και τιμόνι πλοίου. Ο εξωτερικός χώρος και αυτός με αρκετά τραπέζια αλλά άνετος και καθαρός. Γενικά αρκετά καλή η διακόσμηση αλλά πολυφορεμένη. Δεν έχει το ένα κλικ παραπάνω να κάνει την υπέρβαση.

Η εξυπηρέτηση σε νορμάλ επίπεδα, άμεση αλλά άχρωμη. Ήταν μεν δίπλα μας ο σερβιτόρος όταν τον χρειαστήκαμε, αλλά ένοιωθες ότι βαριέται ή κάνει αγγαρεία. Ένα εμφιαλωμένο νερό στο τέλος ξεχάστηκε να έρθει οπότε πήγαμε αλλού να ξεδιψάσουμε. Το tip της Θεσσαλονίκης είναι ότι όλοι πίνουν εμφιαλωμένο, τα μαγαζιά το φέρνουν πάντα και δεν χρεώνεται.
Στα του φαγητού τώρα. Ο κατάλογος μεγάλος, με αρκετά ορεκτικά, πολλούς ψαρομεζέδες, σαλάτες ζεστές και κρύες, αρκετές αλοιφές, κάποια αλίπαστα, λίγες κλασσικές επιλογές από κρεατικά για αυτούς της παρέας που δεν προτιμούν το ψάρι και αρκετά μεγάλα ψάρια. Οι τιμές στα φρέσκα ψάρια κυμαίνονται ανάλογα το είδος από 35-60 ευρώ, ενώ στα υπόλοιπα από 3,5 -10 ευρώ. Οπότε θεωρώ ότι για ψαρομεζέδες είναι σίγουρα vfm, για φρέσκο ψάρι μιας και δεν το προτιμώ όταν βγαίνω έξω, στην κρίση σας.

Δοκιμάσαμε λοιπόν κολοκυθάκια τηγανιτά σε ροδέλες, χωρίς ίχνος λαδίλας και αρκετά crispy, σερβιρισμένα με συνοδεία τζατζικιού. Μεγάλη μερίδα και αρκετά γευστικά όπως και οι χεράτες πατάτες που πήραμε εις διπλούν οι οποίες ήρθαν καυτές και χρυσαφένιες. Τίμησαν και αυτές δεόντως το τζατζίκι.
Μελιτζάνα ψητή με ψιλοκομμένη ντομάτα, σκόρδο, πιπεριά, μαϊντανό και άφθονη τριμμένη φέτα. Πολύ καλό το γευστικό αποτέλεσμα από όλα τα υλικά πλην της μελιτζάνας η οποία ήταν άνευρη. Μάλλον ο τρόπος παρασκευής ή το γεγονός ότι δεν ήταν καπνιστή.
Μια φέτα καπνιστό σκουμπρί πολύ καλό, συνοδεία από ροδέλες κρεμμυδιού, πιπερίτσες καυτερές και λίγο μαρούλι διακοσμητικό. Μεγάλη μερίδα σωστά καπνισμένο, ότι έπρεπε για συνοδεία εύγευστης γράπας (τσίπουρο άνευ γλυκάνισου).

Μπουγουρντί μακράν το χειρότερο πιάτο που πήραμε. Αδιάφορο, χωρίς ίχνος καψίματος, απλά ανακατεμένα όλα τα υλικά με την ντομάτα να υπερισχύει της φέτας.
Χταπόδι σχάρας, τεράστια μερίδα με άφθονη ρίγανη, λεμόνι συνοδεία και αυτό πρασινάδας. Εδώ ο ψήστης έβαλε τη μαεστρία του και το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό. Άνετο το κόψιμο του, γευστικό, crispy όσο χρειαζόταν και όχι μαστιχωτό. Μαζί με τον τηγανιτό γαύρο ήταν τα καλύτερα πιάτα.
Τέλος καλαμάρι τηγανιτό επιεικώς απαράδεκτο, μικρή μερίδα και φουλ στο λάδι. Από το πολύ λάδι σου άφηνε μια πικρίλα στο τέλος.

Στο τέλος κλείσαμε με κρέπα με παγωτό, καρυδόπιτα και ραβανί. Απλά οκ, δεν επιτρέπεται ο περαιτέρω σχολιασμός διότι ήταν κέρασμα.
Με αυτά και με αυτά περάσαμε συζητώντας περί ανέμων και υδάτων ένα ευχάριστο και χορταστικό 2ωρο απολαμβάνοντας την ηρεμία του Θερμαϊκού, την θαλασσινή αύρα και ένα γεύμα άνω του μετρίου.
Την Κρήνη σίγουρα θα την ξαναπροτιμήσω όσο και αν δεν έχει την χλιδή του παρελθόντος, το συγκεκριμένο μαγαζί μάλλον αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις, μιας και έχω δοκιμάσει και καλύτερες ψαροταβέρνες στην ευρύτερη περιοχή.