Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Πειραϊκή - Χατζηκυριάκειο, Αθήνα
Απρ
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

<>

Πριν 10 μέρες επισκεύτηκα το εν λόγω μαγαζί με τη μητέρα μου και εντελώς τυχαία μιας και εκείνη ήθελε να γευματίσουμε εκεί. Ήταν μεσημέρι, χωρίς αέρα και με πολύ ήλιο. Ο λόγος που το επισκεφτήκαμε ήταν ότι από τα 5-6 μαγαζία της ακτής ήταν το μόνο ασφυκτικά γεμάτο, ενώ τα άλλα ήταν σχεδον άδεια. Δεδομένο ότι ήταν και Δευτέρα, είπαμε ότι ίσως πρόκειται για κάτι εξαιρετικό.

Κάτσαμε μπροστά μπροστά αλλά σε θέση με ελλειπή σκίαση από τον ήλιο και η αντιλιά ήταν το μόνο που μας ενόχλησε. Ο χώρος μέσα και έξω είναι για τα δεδομένα της κατηγορίας (παραδοσιακή ψαροταβέρνα) εξαιρετικός και λιτός, όπου κυριαρχεί το λευκό και το γαλάζιο. Τα καρεκλοτράπεζα είναι τα κλασσικά (ξύλινα τραπέζια με λευκό χάρτινο-νάυλον τραπεζομάντηλο και ψάθινες καρέκλες) θυμίζουν περασμένες δεκετίες και μέσα στο κατάστημα (σχετικά μικρός ο χώρος) υπάρχουν ναυτικά και ψαράδικα σουβενιρ. Η θέα στη θάλασσα ανεκτίμητη.

Η επιχείρηση πρόκειται για 100% οικογενιακή με όλα τα σύν και τα πλήν.

Θα ξεκινήσω από το σέρβις. Φιλικό και άμεσο, γρήγορη παραγγελειοληψία αλλά απελπιστικά ΑΡΓΟΙ χρόνοι παράδοσης των κυρίως (πάνω απο 1 ώρα). Όταν μάλιστα δώσαμε 50 ευρώ και περιμέναμε ακριβώς ένα 20άρι ρέστα, αυτοί μας ξέχασαν εντελώς, πράγμα που το θεωρώ ΦΑΟΥΛ να τα ζητήσουμε εμείς από μέσα. Η κερασμένη πορτοκαλόπιτα στο τέλος όμως μας αποψημίωσε εν μέρει, αν και μικρή, από τις πιο νόστιμες που έχουμε φάει (4/4) με εξαιρετικό σιρόπι. Θα δικαιολογούσα λίγο το σέρβις λόγω του φόρτου εργασίας άλλα πάντως χρειάζονται επιπλέον άτομα και στο σερβίρισμα αλλά και στην κουζίνα.

Δε παραγγείλαμε πολλά. Το ταξίδι της απλότητας στη γέυση και της εξαιρετικής ποιότητας των υλικών αλλα και της φρεσκάδας των αλιευμάτων ξεκινάει εδώ. Η πιο απλή και πιο νόστιμη χωριάτικη που έχω ίσως φάει με τέλειο ελαιόλαδο και ποιοτική φέτα, ενω το ντοματάγγουρο και το κρεμμύδι ήταν για βραβείο (4/4). Οι πατάτες τηγανιτές σε άριστο λάδι, οι πιο καλλοτηγανισμένες, ομοιόμορφα τηγανισμένες και πιό νόστιμες που έχω φάει, έμοιαζαν προκάτ αλλα ήταν 100% μαμαδίσιες. Βραβείο λοιπόν και στο τηγάνι και στον μάστορα το μάγειρα (4/4).

Μετα από 1 ώρα έφτασε ο μπακαλιάρος σκορδαλιά με φοβερό ελαφρύ κουρκούτι (μιλάω εγώ που έχω ευαίσθητο στομάχι στα τηγανιτά) και ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ και χοντρο ΚΟΜΜΑΤΙ χωρίς κόκκαλα και σχέδον 100% ξαλμυρισμένος, όπως τον θέλω (7,5 μονο ευρώ). Τίμο 4άρι και δεύτερο βραβείο σε μάγειρα και τηγάνι. Με μπόλικο λεμόνι και την μέτρια σε καυτερότητα σκορδαλιά ήταν ένα γευστικό ποίημα.

Αργότερα (!!!! ) έφτασε και το ψητό καλαμάρι (12 ευρώ). Μεγάλο και εξαιρετικά φρέσκο, ψημμένο τέλειο με μαιντανό και αλατισμένο όσο πρέπει. 4άρι και εδώ

Το ψωμί ήρθε ψημμένο και με λάδι άριστης ποιότητας.

Η τιμή στα 14-15 ευρώ/ άτομο (δεν πήραμε ποτά παρά νερό που χρεωνώταν) με κανονική απόδειξη κρίνεται πολύ καλή, σχεδόν VFM. Και αυτό διότι τόσο φρέσκα αλιευματα και αγνά υλικά σπάνια βρίσκεις στην Αττική.

Η παράδοση παντρεύτηκε την ποιότητα εδώ. Να το επισκεφτήτε αμεσα. Ξέχαστε Ραφήνα, Πόρτο Ράφτη, Ν. Μάκρη και τις γκουρμεδιές και βάλτε πλώρη για το Χατζηκυριάκειο.