Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Παγκράτι, Αθήνα
Απρ
20
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Θα θέλατε σήμερα να κάνουμε ένα μάθημα αρχαίας ιστορίας??? Λοιπόν καλά μου παιδιά όταν μεγάλωνα και άρχιζα να βγαίνω με φίλους εκεί πίσω στη μυθική δεκαετία του 80, το Παγκράτι δεν είχε μέρη, εκτός ελαχίστων, που να ικανοποιούν τα κριτήρια αναζήτησης των νέων εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας.
Εξαίρεση φυσικά αποτελούσαν οι ταβέρνες του, τα ζαχαροπλαστεία, οι κινηματογράφοι όπως το ιστορικό Παλλάς που συνεχίζει μέχρι σήμερα την πορεία του και στο οποίο έχω παρακολουθήσει κλασσικές ταινίες όπως το Δόκτωρ Ζιβάγκο με τον τότε παιδικό φίλο και νυν κουμπάρο μου.
Η κατάσταση αυτή πλέον έχει αλλάξει τόσο που μερικές φορές αναρωτιέμαι αν πρόκειται για την ίδια συνοικία.

Έχουν ξεφυτρώσει παντού, ειδικά στη νέα γειτονιά, γουστόζικα μπαράκια, fun restaurants, μέρη για τσιμπολόγημα, ψαγμένα μέρη για καφέ και γλυκό. Τόσα πολλά που η αλήθεια είναι ότι για να τα τσεκάρω όλα θα έπρεπε να βγαίνω κάθε μέρα και δεν προκάνω η γυναίκα.
Γυρίζοντας λοιπόν μια μέρα απ το γραφείο βλέπω να ετοιμάζεται ένα νέο μαγαζί στην Αρχιμήδους που είναι ο δρόμος της πίσω πλευράς του Καλλιμάρμαρου στον χώρο που πριν λίγο καιρό υπήρχε ή μανάβικο ή χασάπικο. Το καλά πληροφορημένο κουνιαδάκι το οποίο είναι πλήρως ενημερωμένο για το ότι συμβαίνει στη νυχτερινή ζωή Παγκρατίου και περιχώρων με ενημερώνει ότι πρόκειται για ψαράδικο/εστιατόριο δηλαδή το νέο concept το οποίο κερδίζει σταθερά έδαφος τον τελευταίο καιρό και συνίσταται στη δυνατότητα να αγοράσεις το ψάρι και τα θαλασσινά σου και είτε να τα πάρεις στο σπίτι ή να σου τα ετοιμάσουν και να σερβιριστούν στο εστιατόριο.
Μόλις είδαμε ότι άνοιξε λοιπόν δε χάσαμε χρόνο και την προηγούμενη Κυριακή το μεσημέρι σε μία αυστηρά οικογενειακή έξοδο χαλάρωσης, περάσαμε το κατώφλι του.

Ό χώρος κατ αρχάς δεν είναι μεγάλος ενώ απλώνεται σε σχήμα Τ. Μπαίνοντας βλέπεις εταζέρες πάνω στις οποίες υπάρχουν διαφόρων ειδών καλούδια όπως ελαιόλαδο ενώ υπάρχει και ένα ψυγείο με διαφόρων ειδών αλίπαστα. Το αν τα συγκεκριμένα είναι διακοσμητική άποψη ή και προς πώληση ομολογώ ότι δεν το διευκρίνισα. Προχωρώντας προς τα μέσα υπάρχουν τραπέζια χαμηλά αλλά και υπερυψωμένα στο δεξί σας χέρι ενώ αριστερά θα δείτε την ανοιχτή κουζίνα της οποίας το μπροστινό μέρος χρησιμεύει και ως πάγκος σερβιρίσματος ενώ στο βάθος, εκεί που ανοίγει ο χώρος υπάρχουν χτιστά καναπεδάκια με άνετες μαξιλάρες. Τα τραπέζια είναι σχετικά άνετα αλλά μιας και μιλάμε για μικρό χώρο είναι αρκετά κοντά τοποθετημένα με αποτέλεσμα εμείς, ειδικά, που καθίσαμε στους καναπέδες να είμαστε σχεδόν μια παρέα με τη διπλανή μας συντροφιά. Παρόλα αυτά εμένα ο χώρος μου άρεσε πολύ. Είναι ταυτοχρόνως ανάλαφρος και κομψός, με ξύλο αλλά και μεταλλικά στοιχεία, χαρούμενα κίτρινα, κόκκινα και τυρκουάζ χρώματα, παραπέμποντας, σαφέστατα, σε καράβι.

Ο μόνος λόγος που αφαιρώ μία ντομάτα από τον χώρο είναι ότι καλή και άγια η open kitchen αλλά να ξέρεις και να τη διαχειριστείς. Δυο-τρεις φορές αναπηδήσαμε τρομαγμένοι λόγω του θορύβου από κατσαρολικά και σκεύη που έπεφταν.
Καθίσαμε λοιπόν και πήραμε τους καταλόγους. Εκεί μας λύθηκε και η απορία για τον τρόπο λειτουργίας του μαγαζιού. Ναι, υπάρχει το ιχθυοπωλείο, δίπλα, των ιδίων συμφερόντων, αλλά λειτουργεί ξεχωριστά, δηλαδή, όντως μπορείς να ψωνίσεις και αν θέλεις να σου τα ψήσουν με μια μικρή επιβάρυνση της τάξης των 2,80 ευρώ, αλλά για να τα πάρεις μαζί σου. Το εστιατόριο έχει το δικό του ξεχωριστό μενού το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν είναι και μεγάλο. Δύο-τρεις σαλάτες, λίγα ορεκτικά, δύο πιάτα με ζυμαρικά, σούσι, και, νομίζω, τέσσερα όλα κι όλα κυρίως που είναι φιλέτα ψαριών με διαφορετικές γαρνιτούρες. Από την άλλη, βέβαια, έχει μεγάλη ποικιλία σε ούζα, τσίπουρα, κρασιά, μπύρες και γενικώς αποστάγματα, άρα νομίζω ότι δικαιολογεί πλήρως τον χαρακτηρισμό του ως fish bar.

Εμείς διαλέξαμε:
- Σαλάτα Caesars με γαρίδες. Πολύ νόστιμη, με εξαιρετικής φρεσκάδας μαρούλι, ελαφριά και πολύ νόστιμη λεμονίζουσα sauce και ευμεγέθεις γαρίδες που είχαν ψηθεί όμως ένα τσικ παραπάνω.
- Ταρτάρ θαλασσινών και ψαριών με wakame. Ένα πολύ ωραίο πιάτο asian fusion λογικής και γεύσης, που ήρθε σε εξαιρετική minimal παρουσίαση. Υπόδειγμα φρεσκάδας και λεπτότητας όσον αφορά στην ποιότητα των θαλασσινών αλλά και στη γεύση.
- 2 ψητά χταπόδια. Μετρίου προς μικρού μεγέθους πλοκάμια ψημένα όμως αριστοτεχνικά, ραντισμένα απλώς με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και κάτι άλλο που έδινε μια άλλη διάσταση στη γεύση αλλά που δυστυχώς δεν μπορώ να προσδιορίσω. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από την επανάληψη του πιάτου, μας άρεσε πολύ.
- Ως κυρίως επιλέξαμε φιλέτο τσιπούρας και φιλέτο από φαγκρί. Ο κατάλογος τα προτείνει με άλλες γαρνιτούρες εμείς όμως κατ απαίτηση της μικρής μας ζητήσαμε να έρθουν με πατατούλες ψητές. Απλά ψημένα τα φιλέτα με τη γεύση της πρώτης ύλης να κυριαρχεί. Ούτε λαδολέμονα ούτε τίποτα. Τα συγχαρητήριά μας στον chef. Πρέπει να έχεις εξαιρετική εμπιστοσύνη στο ψάρι που σερβίρεις για να το παρουσιάσεις έτσι σκέτο και ομολογώ ότι το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.
- Κλείσαμε με μία εξαιρετική, πραγματικά, πανακότα με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Γλυκιά όσο έπρεπε, κρεμώδης, ανάλαφρη, με την ελαφρά όξινη και πικρή γεύση του πορτοκαλιού να την απογειώνει.

Στην αρχή μας ήρθε μια πάνινη σακουλίτσα με φρέσκο ωραίο ψωμάκι και δύο ντιπ, ένα μελιτζανοσαλάτας και ένα καβουροσαλάτας αν κατάλαβα καλά. Ήπιαμε ένα ωραιότατο house wine από τη Ζίτσα του οποίου η φρουτώδης, αρωματική, ελαφρώς bubbly γεύση του, ταίριαξε απίστευτα με το φαγητό μας.
Τώρα για την εξυπηρέτηση τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Γινόταν από ένα παλικαράκι το οποίο έτρεχε και δεν έφτανε αφήστε που πιστεύω ότι δεν είναι και επαγγελματίας. Έγιναν αρκετά λάθη όπως να έχει έρθει η κανάτα με το νερό και τα ποτήρια να είναι άφαντα για αρκετή ώρα, ήρθε το ψωμί και τα ντιπ ακολούθησαν μετά τα ορεκτικά ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τον ψάχναμε. Παρόλα αυτά ήταν τόσο γνήσια ευγενικός, καλοδιάθετος και με τη συγνώμη στο στόμα οπότε δε μου πάει καρδιά να αφαιρέσω πάνω από μία ντοματούλα κι εδώ. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι το μαγαζί βρισκόταν στις πρώτες μέρες λειτουργίας του οπότε δικαιολογώ κάποια λάθη και ευελπιστώ ότι θα λυθούν με τον καιρό αφού βρουν τους ρυθμούς και τα πατήματά τους.
Θα σας εξομολογηθώ τώρα κάτι. Όταν είδα το μέγεθος των μερίδων σκέφτηκα… ωραία… που θα πάμε να φάμε μετά? Ενώ η μικρή μας έκανε και πλάκα.. μπαμπά να μου πάρεις σουβλάκι. Τελικά ομολογώ ότι δε χρειάστηκε τίποτα από αυτά. Χορτάσαμε, χωρίς να βαρύνουμε, ωραιότατα και κληθήκαμε να πληρώσουμε το αντίτιμο των 48 ευρώ που το θεωρώ μια χαρά αν όχι για την ποσότητα σίγουρα όμως για την ποιότητα.

Αναμφίβολα δεν είναι το μαγαζί που θα πας πεινασμένος για να χορτάσεις. Είναι όμως το μαγαζί που θα πας με το παρόν ή μελλοντικό έτερον ήμισυ, με καλούς φίλους ή και γιατί όχι με συνεργάτες για ένα κομψό επαγγελματικό γεύμα ή δείπνο. Προσωπικά, έχω έναν συγκεκριμένο φίλο στο μυαλό μου που πολύ θα ήθελα να τον πάω εκεί για τσιμπολόγημα και πόση αποσταγμάτων που ξέρω ότι αγαπά.
Χαριτωμένο, ανάλαφρο, κομψό, fun, με πολύ ωραίο φαγητό. Αν αυτό αποτελεί your kind of thing…ελάτε και πιστεύω ότι θα περάσετε καλά. Λοιπόν τι λέτε? Να σας περιμένω?

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια