Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Απρ
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Ask4food θαρρώ πως είναι ότι κατάφερε να ενώσει και να δημιουργήσει μέσω των συναντήσεων γευσιγνωσίας, παρέες ατόμων από διαφορετικές περιοχές και με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα. Τόσο καιρό, διαβάζοντας και τις κριτικές των άλλων μελών, υπάρχει μια περίεργη ησυχία... Λέτε να έχει βάση η ατάκα των Αγγελόπουλων (προέδρων του μπασκετικού Ολυμπιακού);;;

"Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή"...

Μη γελιόμαστε και μην κοροϊδευόμαστε, ο καθένας έχει τις συμπάθειες του. Για αντιπάθειες δεν ξέρω αν υπάρχουν, υπάρχουν άλλα λαγωνικά που ασχολούνται πλέον περισσότερες ώρες από εμένα με το σάιτ. Σίγουρα όμως με κάποιους δεν κολλάμε, δεν υπάρχει χημεία που λέμε. Αυτό είναι και το υγιές.

Για να μη σας ζαλίζω, ένα τέτοιο παρεάκι έχουμε δημιουργήσει και εμείς, μάλιστα ανα διαστήματα τα μέλη μπορεί να ποικίλουν. Ανά τακτά διαστήματα παρατηρούμε κριτικές που μας κάνουν κλικ και αποφασίζουμε να πάμε. Θα σταθώ λίγο ακόμα στην παρέα όμως και μετά θα προχωρήσω και στην κριτική.

Αυτή η παρέα λοιπόν, δεν είναι για αχαχούχα μόνο και χαβαλέ όπως αποδείχθηκε. Καλή η πλάκα και η ανταλλαγή απόψεων αλλά στα δύσκολα θες φίλους και όπως αποδείχθηκε, υπήρξε καλή διάθεση από αρκετούς. Στην κριτική για το Pastabar θα αναφερθώ για κάποιους από αυτούς.

Αντιμετωπίζω προσωπικό θέμα λοιπόν τον τελευταίο καιρό και το παρεάκι, σπεύδει να μου συμπαρασταθεί. Δεν θέλω και δεν σας αφορά το πρόβλημα, οπότε θα συνεχίσω την κριτική για το μαγαζί.

"Κανόνισε κακομοίρη μου το Σάββατο το βράδυ, να έρθεις μαζί μας έξω να σε δούμε" ήταν η ατάκα της παρέας και δεν θα μπορούσα να μην συναντηθώ μαζί τους. Μου έδωσαν την επιλογή ανάμεσα σε Pastabar και ένα κινέζικο (!!! ) αν θυμάμαι καλά, λόγω νηστείας. Χωρίς καν να το σκεφτώ η απόφαση βγήκε σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Το Pastabar το θυμάμαι πριν 4 χρόνια όταν ξεκινούσε την πορεία του, μάλιστα είχα κάνει και την επίσκεψη μου. Στα πρώτα δειλά του βήματα, διέκρινα μεγάλες δυσκολίες και ατέλειες. Τελικά φαίνεται πως ο χρόνος ήταν ο καλύτερος γιατρός και με τη βοήθεια και των άλλων καταστημάτων που άνοιξαν, το κοινό γεμίζει και διασκεδάζει. Και με χαρά σας λέω πως για τη συγκεκριμένη επιχείρηση αυτό δεν γίνεται μόνο όταν γεμίζουν τα άλλα, μάλλον έχει αποκτήσει τη δική του σταθερή πελατεία.

Σάββατο 16/4/2016 ώρα 22.00, άτομα 7. Η χαρά μεγάλη.

Αναφέρθηκε πολλές φορές πως η Νέα Φιλαδέλφεια έχει γίνει πιάτσα, οπότε καταλαβαίνετε και εσείς πως πλέον ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές, το πάρκινγκ είναι δύσκολο. Θυμόμουν μια καβάτζα και έτσι δεν δυσκολεύτηκα. Διακρίνω από μακριά τη Ρίτα (πιο χαβαλές πεθαίνεις) και όσο πλησιάζω το τραπέζι, το κλίμα γίνεται πανηγυρικό. Σαν να πήραμε κάποιο πρωτάθλημα. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Καθόμαστε, χαιρετιόμαστε κλπ και ξεκινάμε να παρατηρούμε τον κατάλογο...

Πρώτα όμως θα αναφερθώ και στην κοπελιά που εξυπηρετούσε το τραπέζι μας. Με μια λέξη θα πω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Θα ήταν άδικο να μη βαθμολογήσω με άριστα την προσπάθεια της και την αντιμετώπιση της, άσχετα από το γεγονός πως από την παρέα υπήρξαν παράπονα στην εξυπηρέτηση από παλαιότερες επισκέψεις. Η συγκεκριμένη ήταν ακομπλεξάριστη, άμεση στις κινήσεις της και με το χαμόγελο στα χείλη. Είχε μάτια και αυτιά ανοιχτά για να ακούσει όχι μόνον τα καλά λόγια αλλά και τις παρατηρήσεις μας. Χαρακτηριστικά θυμάμαι που τη ζάλισα με το Κανόλο Σιτσιλιάνο, την ανάγκασα 2 φορές να το αναφέρει στον σεφ. Το μόνο προβληματάκι ήταν που άργησαν λίγο να μας σερβίρουν τα κυρίως πιάτα, πιθανόν λόγω ασυνεννοησίας με την κουζίνα.

Και μιας και αρχίζω να αναφέρομαι στα του καταστήματος, θα πω πως τώρα που άνοιξε ο καιρός είναι ότι πρέπει για επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχει ένας μικρός εσωτερικός χώρος που επικοινωνεί με την κουζίνα. Στην τότε επίσκεψη μου, μια κρύα ημέρα δεν είχα εντυπωσιαστεί. Πλέον υπάρχει και ημιυπαίθριος χώρος, όχι κάτι εξαιρετικό, σίγουρα όμως αρκετά πολιτισμένος. Αυτό που μου άρεσε ήταν ο σχετικά χαμηλός φωτισμός που σε συνδυασμό με τις ιταλικές γεύσεις, σε ταξίδευε και σε χαλάρωνε.

Δεν είναι το φόρτε μου να αναλύω τον χώρο, άλλωστε η καλή παρέα υπερκαλύπτει οποιαδήποτε διακόσμηση. Θα αναφέρω πως οι τουαλέτες είναι σε καλό επίπεδο, αν και δεν υπάρχει κάποια πόρτα στην είσοδο που να κλείνει. Είναι αντιληπτές με γυμνό μάτι. Από την άλλη έχουν αντικαταστήσει τα παλιά σουπλά όπου είχαν δημιουργήσει πολλά παράπονα λόγω υγιεινής (αναφέρθηκε πως ήταν πλαστικά και όχι μιας χρήσης). Στιβαρά και καλοδιατηρημένα τραπέζια, ωραία και πεντακάθαρα σερβίτσια, με αλλαγή τους στα κυρίως.

Ο κατάλογος σε πολύ καλή ποικιλία και πολύ καλά κατανεμημένος ώστε να μη μπουχτίσεις αλλά και να μη σου λείψει τίποτα. Δε νομίζω πως υπάρχει επιλογή που να μην έχει κάποιο ενδιαφέρον. Εμείς,7 άτομα, πιάσαμε τους καταλόγους και ξεκινάμε:

- Σαλάτα verde στα 7.90 ευρώ. Πράσινη σαλάτα με ξινόμηλα, ψητά καρύδια, γλυκές σταφίδες ποσέ σε κόκκινο κρασί, καβουρδισμένος ηλιόσπορος, μανούρι, βινεγκρέτ από χυμό μήλου. Κέρδισε τις εντυπώσεις για την αφθονία και το πάντρεμα των υλικών της. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η καλλιτεχνική κοπή του μήλου, όμορφη λεπτομέρεια ο ηλιόσπορος.

- Patate arrosto στα 5.40 ευρώ. Πατάτες baby, καπνιστή πάπρικα, σκόρδο, θυμάρι, πιπεριές, μαϊντανό και σάλτσα μουστάρδας. Καλοψημμένες και ζουμερές, σε αφθονία. Θα ήθελα λίγη περισσότερη ένταση στις πατάτες, αν και ήταν νόστιμες.

- Funghi trifolati στα 6.2 ευρώ. Ποικιλία από φρέσκα μανιτάρια σβησμένα με λευκό κρασί, χυμό λεμόνι, θυμάρι, μαϊντανό, χειροποίητη ψητή πίτα αρωματισμένη με ελαιόλαδο σκόρδου και ρίγανη. Ζουμερά και καλοψημμένα και αυτά αλλά και πάλι θα ήθελα λίγο παραπάνω το κρασί να ακούγεται, ίσως και λίγο αλατάκι χρειαζόταν. Παρ'όλα αυτά η παρέα παρήγγειλε και δεύτερο πιάτο όπου το καθάρισε και αυτό με χαρακτηριστική ευκολία. Ευτυχώς που είχαμε σημειώσει το πιάτο από την κριτική του mavtasou και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα!

- Piadina Yova fritte στα 6.90 ευρώ. Γεμιστό ρολό λεπτής ζύμης, σάλτσα τομάτας, μοτσαρέλα, μπέϊκον, παρμεζάνα, ελαιόλαδο, ρίγανη και σαν κερασάκι στην τούρτα 2 αυγά μάτια από πάνω. Το πιάτο που ήταν μπουκιά και συχώριο. Εξαιρετικό πάντρεμα υλικών που σε ανάγκαζε να το καταβροχθίσεις χωρίς να το πολυσκεφτείς. Πιθανότατα στη γέμιση είχαν βάλει και κρεμώδες τυρί που "γλιστρούσε" άψογα. Οι φίλες που νήστευαν έχασαν μεγάλη ευκαιρία, βλέποντας τους υπόλοιπους να το ευχαριστιούνται. Ίσως είναι και ένας λόγος που μας ανέφεραν για να ξαναπάμε (ο άλλος λόγος είναι γιατί θέλουν να μυήσουν και άλλα παλαιότερα αλλά και νεότερα μέλη της παρέας μας, ασχέτως αν έχουν κάνει και αυτά επίσκεψη).

- Ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα, σε σάλτσα τομάτας αρωματισμένη με μαϊντανό στα 7.9 ευρώ. Ικανοποιητική μερίδα αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για μεγάλα γεμιστά ζυμαρικά. Ακόμα θυμάμαι ένα ιταλικό στο Covent Garden πριν 10-15 χρόνια που μου έφερε 4 τεμάχια απλωμένα σε ένα τεράστιο πιάτο. Είχα πάθει σοκ! Στην προκειμένη δεν μπορώ να πω πως έμεινα και ξετρελαμένος. Θα προτιμούσα την σάλτσα πιο πηχτή με αισθητή την τομάτα. Εδώ δεν βοήθησε πως όταν το ζυμαρικό κοβόταν, χυνόταν και η ρικότα και φαινόταν αραιή η σάλτσα. Ίσως κάποιο πιο αλμυρό τυρί έκανε πιο αισθητή τη γεύση του πιάτου.

* Εδώ να σημειώσω πως ενώ αναφέρονται κάποιες πολύ γευστικές σούπες, μας γείωσαν κανονικά... Και είχα σταμπάρει αυτή με την τομάτα...

- Γεμιστά ραβιόλια με μανιτάρια πορτσίνι, σε σάλτσα από μασκαρπόνε, αρωματισμένη με ξύσμα από λεμόνι και θυμάρι στα 8.9 ευρώ. Λίγο καλύτερα γευστικά, αισθητό το μανιτάρι στη γέμιση, κάτι έλειπε στη σάλτσα όμως. Αισθητή η παρουσία του λεμονιού. Βοήθησε και το τριμμένο πιπέρι που πρόσθεσα.

- Λινγκουίνι αραμπιάτα στα 5.9 ευρώ. Όπως αναφέρονται στις αποδείξεις, υπάρχουν σημειώσεις για τις προτιμήσεις των πελατών. Πχ εδώ αναφερόταν πως δεν θέλαμε τυρί. Tέλεια βρασμένα τα λινγκουίνι, καυτερή όπως είχε ζητηθεί δηλαδή μέτρια, με σάλτσα φρέσκια ντομάτας που έδινε φρεσκάδα, την απαραίτητη γλυκύτητα και κοντράριζε ωραία την κάψα τα λόγια της φίλης!

Υπάρχουν κάποιες έθνικ σάλτσες. Εδώ η φίλη διάλεξε ζυμαρικά με γλυκόξινη σάλτσα στα 7.9 ευρώ. Εδώ αναφέροντα τα συστατικά: Πεπεροντσίνο, σκόρδο σάλτσα τομάτας, μανιτάρια. Ήταν πολύ νόστιμη και αρκετά πικάντικη. Θα την ξαναεπέλεγε άνετα η φίλη. Λινγκουίνι η επιλογή της.

- Ζυμαρικά alla "Greca" στα 7.9 ευρώ. Σάλτσα τομάτας, φέτα, ελιές Καλαμών, κάπαρη, πιπεριές, ρίγανη και ελαιόλαδο. Η φέτα αφαιρέθηκε λόγω νηστείας. Αξιοπρεπέστατη για καποιον που νηστεύει αλλά πιο ήπια σε γεύση σε σχέση με την έθνικ μακαρονάδα.

- Ζυμαρικά με pollo brasatto στα 7.5 ευρώ, με τη σημείωση να είναι καλά βρασμένα. Αρκετά φιλετάκια από στήθος κοτόπουλο, σάλτσα τομάτας, φρέσκα μυρωδικά, παρμεζάνα και ελαιόλαδο.

- Pizza con salamino Emiliano cacciatore στα 8.9 ευρώ. Ιταλικό σαλάμι, μοτσαρέλα, φέτες τομάτας, σάλτσα τομάτας, πέστο φρέσκου βασιλικού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο. Ο φίλος Γιάννης μου άφησε ένα κομμάτι και μπορώ να πω πως ήταν πολύ καλό και ζουμερότατο. Φαγώθηκε πανεύκολα, χωρίς αίσθηση λαδίλας. Προτείνω να βάλετε στη μέση μια πίτσα έστω σαν ορεκτικό. Την επόμενη φορά θα το έχουμε κατά νου.

- Άφθονο νερό δικό τους.
- 1 Κόκα Κόλα στα 2.3 ευρώ.
- 3 Φίξ στα 3.5 ευρώ έκαστη.
- Φιξ dark στα 4.5 ευρώ.
- 1 Κάρλσμπεργκ στα 4.5 ευρώ (σε μουσικό μεζεδοπωλείο στο Ναύπλιο μια μέρα μόλις νωρίτερα κόστιζε 2.9 ευρώ).

Η τιμολόγηση των κρασιών νομίζω πως είναι σε καλά επίπεδα με κάποιες κλεφτές ματιές που έριξα.

Για γλυκά...

- Μπανόφι στα 8 ευρώ. Ήρθε σε μεγάλο βαζάκι, σημειώστε πως η τιμή ακούγεται εξωφρενική, η ποσότητα αρκεί για 2 άτομα όμως. Βελούδινη κρέμα με αισθητή τη μπανάνα, μπισκότα Μιράντα που ταίριαζαν στην περίσταση. Το βασικό υλικό όμως που είναι η μπανάνα... ΔΕΝ... Σχεδόν μας δυσαρέστησε. Παραήταν γινωμένη, γενικά δεν άφηνε μια αίσθηση φρεσκάδας, περισσότερο σαν λιωμένη ήταν. Αναγκαστήκαμε να το πούμε στη σερβιτόρα μας.

- Σουφλέ σοκολάτας στα 4.5 ευρώ. Κέρδισε τις οπτικές εντυπώσεις, το ίδιο και την όσφηση. Ειπώθηκε πως ήταν γευστικότατο.

- Τιραμισού στα 8 ευρώ. Και αυτό στα ιδια χαρακτηριστικά όπως το μπανόφι, για 2 άτομα και σε ίδιο βαζάκι. Δεν φάνηκε να είναι κάτι εξαιρετικό, αρκετή κρέμα αλλά νομίζω πως δεν υπήρξε αρκετή η αίσθηση του καφέ.

Σύνολο στα 130 ευρώ, τιμή εξαιρετική για 7 άτομα αν κρίνουμε πως περάσαμε 3 ώρες μέσα στα γέλια και με αρκετό φαγητό χωρίς να φουσκώσουμε. Νομίζω πως πρέπει να βρισκόμαστε από το μεσημέρι στις εξόδους μας γιατί κάθε φορά έχουμε την αίσθηση πως πάντα κάτι μένει ανολοκλήρωτο!

Οι τελικές εντυπώσεις είναι πολύ καλές σαν πακέτο, με μικρές ενστάσεις σε κάποιες γεύσεις που δεν έχουν τελειοποιηθεί. Πάντως νομίζω πως μια έξοδος στο Pastabar μπορεί να αποδειχθεί πιο οικονομική και από κάποια παραγγελία από "ιταλικό" ντελιβεράδικο της κακιάς ώρας.

Ειδική μνεία θέλω να κάνω όμως στους φίλους που γνώρισα στο ASK4FOOD! Μόλις ένας χρόνος και έχουμε "δέσει" σαν απίστευτο παρεάκι. Δεν μπορώ να μην τους ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση τους, χωρίς καν να τους το ζητήσω. Όταν αφήνεις τη δουλειά σου για να ασχοληθείς με τον άλλον (που ούτε ένα χρόνο δεν τον ξέρεις), τι άλλο να πω;Μόνο ευχαριστώ, αν και είναι λίγο.

Με την ευχή ότι στην πορεία θα μπουν και άλλα μόνιμα μέλη στην παρέα μας, άλλωστε δεν μας αρέσουν οι αλλαγές χάντμπολ (ε ΤΟΜΙΕ ;)...

Παναγιώτα-Ελένη-Δημήτρη ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ!!! ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΜΑΣ!!!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη VAGELIS.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια