Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Πειραϊκή - Χατζηκυριάκειο, Αθήνα
Απρ
22
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Μέσα στον τελευταίο χρόνο έχω ήδη βρεθεί στην Ψαρόσκαλα τρεις φορές με τρεις διαφορετικές παρέες, εκ των οποίων η μία φορά υπήρξε ιδιαιτέρως απαιτητική αφού ήμασταν 12 άτομα. Είναι καλοστημένος χώρος, πάντα καθαρός και με απίθανη θέα στη θάλασσα. Το γεγονός δε ότι είναι κάπως υπερυψωμένο από το δρόμο βοηθά ιδιαιτέρως. Έμεινα καθ' όλα ευχαριστημένη σε όλες τις περασμένες επισκέψεις μου αλλά δε θα γυρίσω πίσω στο χρόνο, παρά προτιμώ να σας περιγράψω την πιο πρόσφατη εμπειρία μου την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρασκευή (15/4) αργά το μεσημέρι κατά τις 4μμ, κράτηση για 14 άτομα.
Από τα πρώτα θετικά που μπορεί κανείς να αναφέρει πριν καν μπει στο μαγαζί είναι η εξασφαλισμένη θέση στάθμευσης στον παράδρομο. Όποιος έχει βρεθεί έστω και μία φορά στην Πειραϊκή, γνωρίζει το πιθανό μέγεθος της ταλαιπωρίας.

Φθάσαμε περίπου όλοι μαζί και υπήρχαν ήδη 5-6- τραπέζια κατειλημμένα.
Ξεκινώ λοιπόν από την εξυπηρέτηση, που είναι φιλική και πρόθυμη. Η ευγένεια, η ταχύτητα και το χαμόγελο τους διακρίνει. Ακόμα και Κυριακή μεσημέρι, που είναι η πιο δύσκολη ώρα της εβδομάδας, καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια και αυτό φαίνεται.

Στην Ψαρόσκαλα μπορεί κανείς να παραγγείλει αναλόγως με το βαλάντιό του. Να φάει μόνο μεζεδάκια και ψιλό ψαράκι ή να παραγγείλει και ψάρι ψητό από μεγάλη ποικιλία φρέσκων ψαριών. Στα φρέσκα ψάρια υπάρχει ποικιλία σε είδη και μεγέθη. Για μένα αυτό είναι σημαντικό γιατί μπορούν δύο άτομα μόνο να μοιραστούν ένα ψάρι και να μην ξοδέψουν μια περιουσία. Τα ψάρια ψήνονται πάντα σωστά, εγώ τα προτιμώ ελαφροψημένα και το ζητώ πάντα αλλά και τα ψιλά ψαράκια (γαύρο, αθερίνα και σαρδέλα) τα διαχειρίζονται πολύ καλά (τηγάνι και ψητά). Οι μερίδες τους είναι καλές ως ποσότητα γενικώς.

Να πάρετε οπωσδήποτε ταραμοσαλάτα, χέλι καπνιστό και αχινοσαλάτα αν επιμείνετε στα μεζεδάκια αλλά να μην αγνοήσετε και τα υπέροχα αχνιστά μύδια, που έρχονται σε ωραίο μαύρο κατσαρόλι σε ικανή ποσότητα.

Συγκεκριμένα στην τελευταία αυτή επίσκεψη πήραμε... σχεδόν τα πάντα.
Πατάτες τηγανητές, ταραμοσαλάτα, χόρτα βραστά και μπρόκολο, μεγάλη πολύχρωμη σαλάτα, γαύρο μαρινάτο, τσίρο καπνιστό, σαρδέλες ψητές, μύδια αχνιστά, χταπόδι ψητό, καλαμάρι ψητό (όχι γεμιστό) και όλα αυτά -εκτός από τα μύδια που ήταν δύο μερίδες- επί τρία ή επί τέσσερα πιάτα έκαστο για να φθάσουν για όλους.
Μας κέρασαν και δύο από τις σπεσιαλιτέ τους, κριθαρότο με γαρίδες και ριζότο με σουπιά στο μελάνι της. Αυτά τα δύο δε με ενθουσίασαν, θα ξαναδοκίμαζα το κριθαρότο ίσως, σε καμία περίπτωση όμως δεν ήταν κακά πιάτα.
Παραγγείλαμε για κυρίως μία τσιπούρα, μια συναγρίδα και μια σφυρίδα, τα οποία μπορεί να διαλέξει κανείς μόνος του από τον 'πάγκο του ψαρά' που είναι στημένος στην είσοδο.

Ήρθαν στο τραπέζι όταν έπρεπε, μόλις είχαμε σχεδόν ολοκληρώσει τα πρώτα χωρίς μεγάλο κενό και ιδανικά ψημένα χωρίς να έχουν στεγνώσει. Μαζί με τα ψάρια ήρθε στο τραπέζι μας μια μεγάλη πιατέλα με βραστό μπρόκολο, όπως ζητήσαμε. Τα ψάρια ήταν όλα μεγάλα, περίπου στα 2 κιλά έκαστες η σφυρίδα και η συναγρίδα ενώ η τσιπούρα ήταν μεγαλύτερη. Τιμή κιλού για την τσιπούρα και τη συναγρίδα 40 ευρώ και 48 ευρώ για τη σφυρίδα.
Όλα αυτά συνοδεύτηκαν με λευκό κρασί χύμα, το οποίο ήταν καλό, τσίπουρο Αποστολάκη και ούζο Πιτσιλαδή, χωρίς να κάνουμε υπερβολική κατανάλωση σε αλκοόλ (4 τσίπουρα, 2 ούζα και 2 κιλά κρασί)..
Τέλος ήρθε ως κέρασμα επίσης κορμός σοκολάτας και λουκουμάδες με παγωτό με συνοδεία μαστίχας και λιμοντσέλο σε μικρές καράφες.

Ο λογαριασμός συνολικά ανήλθε στα 420 ευρώ, δηλαδή 30 ευρώ έκαστος. Το κατά κεφαλή κόστος θα ήταν προφανώς εντελώς διαφορετικό αν δεν υπήρχαν τα ψητά ψάρια. Να τονίσω ότι ήμασταν όλοι ενήλικες χωρίς παιδιά και στο τέλος του γεύματος αισθανθήκαμε υπερπλήρεις. Θεωρώ ότι για κάποιον που αγαπά τα ψάρια και τα θαλασσινά το vfm είναι εξαιρετικό.