Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Απρ
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

To "FEEDEΛ" είναι ένα σχετικά καινούργιο στέκι μοντέρνας -σε συνδυασμό με κλασική- νοοτροπίας που, πέρα των πολύ ψαγμένων γεύσεων που διαθέτει, αποτελεί και μια ξεχωριστή όαση δροσιάς στο κέντρο της Αθήνας! Θα μπορούσα κάλλιστα να το κάνω στέκι για φαγητό, καφέ ή ποτό ιδιαίτερα εκείνες τις όμορφες και σαγηνευτικές βραδιές του καλοκαιριού που αρέσκομαι να ταξιδεύω έστω και νοητά μέσα από την πόλη μου σε άλλα μέρη. Καθισμένη στον δροσερό κήπο του μέρους αυτού μπορώ να αισθανθώ τα urban vibes της σύγχρονης ζωής μέσα από μια πιο παραθεριστική σκοπιά!!

Το ίδιο συμβαίνει και όσον αφορά την κουζίνα - αλλά και την αρχιτεκτονική - του χώρου αυτού η οποία αν και διαφημίζεται ως μια Urban κατάσταση (βλ. FeedeΛ Urban Gastronomy) κάπου σε ταξιδεύει και σε πιο εξοχικές γεύσεις και μυρωδιές, με τον δικό του τρόπο βέβαια. Θα χαρακτήριζα μάλιστα περισσότερο τη διακόσμηση του χώρου - παρά την μαγειρική του- ως Urban, ή καλύτερα για να μιλήσω με σύγχρονους όρους θα έλεγα ότι, σε γενικές γραμμές, πρόκειται για έναν urban χώρο με comfort food. Άλλωστε, σε πολλά μέρη η Urban μαγειρική συνδέεται με πολύ πιο απλούς και πρόχειρους χώρους....
Βέβαια, είμαι της άποψης ότι η κάθε χώρα, ή πόλη, είναι ελεύθερη να υιοθετεί μοντέρνους όρους προσαρμοσμένους πάντα στα δικά της μέτρα και σταθμά. Aπό μια άλλη άποψη, δεν είναι το ίδιο ν' ακούει ο σύγχρονος Αμερικανός το Urban Gastronomy με τον νεοέλληνα. Στη δική μας πόλη φαντάζει πιο grand...

H διακόσμηση του χώρου έχει την πολυσυλλεκτικότητα της αστικής (Urban) διακοσμητικής κουλτούρας που παντρεύει το σύγχρονο με το παλιό, μέσα από το πρίσμα της αναγκαίας χρηστικότητας των καιρών μας. Ο τρόπος γραφής του καφέ-εστιατορίου αυτού, τα σκαλιστά ή σαγρέ ξύλινα τραπέζια με τις κλασικού σχεδιασμού καρέκλες, τα παλαιού τύπου δάπεδα, η εικόνα της Frida Kahlo στο βάθος, τα ρομαντικά γλαστράκια στα τραπέζια, το κλασικό ξύλινο μπαρ, τα vintage ποτηράκια, κανάτες και ζαχαριέρες, τα 70s φώτα οροφής μέσα στην πρασινάδα (! ), τα χρωματιστά τουβλάκια και ο κήπος παλιάς αστικής μονόπατης κατοικίας, με το γρασίδι και τις όμορφες γλάστρες, μην μου πείτε ότι δεν αποδίδουν με το καλύτερο τρόπο την αστική διακόσμηση, η οποία είναι περισσότερο αστική όσον αφορά τη φαντασία και τη σύνθεση ( ή την αποδόμηση) παρά το περιεχόμενο της.
Πάντως, όπως και να χει, σίγουρα γοητεύει το προσεγμένο, ξέγνοιαστο και ατμοσφαιρικό στυλ του μέρους αυτού!

Λίαν προσφάτως, δυνατοί λύτες του ask4food (βλ. ram, boux και piperman ) έχουν, ο καθένας με τον τρόπο του, περιγράψει πλήρως τόσο τα γαστρονομικά όσο και τα διακοσμητικά στοιχεία του FEEDEΛ!
Οι ντοματούλες τους και οι ποικίλες και "φρέσκες" πληροφορίες τους με βρίσκουν σύμφωνη και αποτέλεσαν μάλιστα και την κύρια αφορμή της επίσκεψής μου στον χώρο.

Επισκέφθηκα το μέρος αυτό μια φορά μεσημέρι για τσιμπολόγημα και μια βραδάκι για ποτό. Και τις δύο φορές περάσαμε υπέροχα και μας κέρδισε τόσο το προσεγμένο και ευγενικό σέρβις όσο και το φαγητό!!

Την βραδινή έξοδο δεν θα την σχολιάσω τόσο γιατί πέρα από τα φροντισμένα ποτά (π. χ φαντασμαγορικό κοκταίηλ Captain Just Arrived, ΕΥΡΩ11,00 ή "spicy" Ρούμι με τύπου τζίντζερ μπύρα,9,00), αυτό που με κέρδισε ήταν η νυχτερινή αύρα του "FEEDEΛ" που μαζί με τις ωραίες τζαζομοντερνοκλασικές μουσικές που παίζονταν, τα ωραία αντρικά και γυναικεία αρώματα που δαιμόνιζαν την ατμόσφαιρα και τα άγρυπνα βλέμματα, έδιναν ένα ιδιαίτερο χρώμα ελληνικού 'καλοκαιριού'!!
Τον χειμώνα, κατά την άποψη μου, θα θυμίζει περισσότερο κάποιο ρομαντικό κλασικό μπιστρό με την δέουσα χειμωνιάτικη θαλπωρή.

Ο σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος, που όλοι γευτήκαμε τα μαμαδίστικα κεφτεδάκια του στην πρώην αξιομνημόνευτη κουζίνα του Rock & Balls, έχει φροντίσει για δύο πλήρη μενού (μεσημεριανό και βραδινό ) που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Από το μεσημεριανό μενού δοκιμάσαμε τα εξής:

Σαλάτα Ανάμεικτη (6,50 ),
μια κλασική σαλάτα με ολόφρεσκα ραπανάκια, σπαράγγια, φινόκιο, φασολάκια χαρικότ και ευωδιαστό βινεγκρέτ μέλι και λάιμ. Απολαμβάνοντας την δροσερή, με μεσογειακό ταμπεραμέντο και πλούσια υφή αυτή σαλάτα στον όμορφο κήπο νοιώθαμε και εμείς φρέσκοι και ανανεωμένοι.

Ριγκατόνι με κοτόπουλο, ντομάτα και φρέσκο κρεμμύδι (7,00).
Εκπληκτικό πιάτο, παρουσιασμένο με τριμμένο τυρί, κομματάκια άνηθου και λίγα ντοματίνια. Πιάτο απλό, με παραδοσιακού τύπου πινελιές (βλ. εξαρχής παρουσιασμένο με τυρί και μυρωδικά), που άνετα καλύπτει και τα σύγχρονα γαστρονομικά γούστα.

Κοτόπουλο (9,00),
πρόκειται πέντε στρογγυλά κομματάκια σαν ρολό κοτόπουλου με τα μανιταράκια, τον μάραθο και τις λεπτομέρειες από σπανάκι στο κέντρο του πιάτου. Όμορφη λευκή σος στον πάτο του πιάτου δημιουργούσε μοντέρνα αύρα και καλαίσθητη παρουσίαση!! Γαστρονομικά το πιάτο ήταν άψογο!

Το βραδινό μενού, με μια πρώτη ματιά είναι διαφορετικό, με περισσότερα θαλασσινά, συν περισσότερες σαλάτες, αλλά και παρείστικο, γιατί όπως πληροφορήθηκα σκοπός του είναι τα περισσότερα, ίσως, πιάτα που θα μοιράζονται μεταξύ φίλων με χαλαρή (και όχι κτητική... ) διάθεση!
Ξεχώρισα τη χτυπητή (6,00), την πράσινη φάβα 8,00), τα χτένια (14,00) ή το κουσκουσάκι (με θαλασσινά) στα 8,50.

Στην αρχή, ούτε στο τέλος, δεν μας πρόσφεραν κάτι.
Λεπτομέρεια, ίσως, ύστερα από τόσα ωραία που γευτήκαμε....
Νερό σε κανάτα (αφού ερωτηθήκαμε).

Κάναμε ένα όμορφο μεσημεριανό διάλειμμα και σίγουρα θα το επαναλάβουμε!

Εάν βρεθείτε στο κέντρο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μέρος αυτό.

Ο "κρυφός" ή εκ παραδρομής τρόπος που θα προσεγγίσετε το μέρος, "έτσι ξαφνικά" και αναπάντεχα, πίσω από την Παναγία Ρόμβη, μπαίνοντας από την οδό Ευαγγελιστρίας, αποτελεί την αρχή και μόνο όμορφων ερεθισμάτων!