Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Χαϊδάρι - Αιγάλεω, Αθήνα
Απρ
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Παρασκευή βράδυ, μέρα και ώρα που θέλεις να αποτραβηχτείς από την ένταση της βδομάδας και να περάσεις στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Είναι η μεταβατική φάση μεταξύ της έντασης και του συσσωρευμένου άγχους που δίνουν την θέση τους με- μία γερή δόση αισιοδοξίας- στο Σαββατοκύριακο που είναι προ των πυλών. Ως ενήλικες, έχουμε μάθει να ποντάρουμε πολλά –και όχι αδίκως- σε αυτές τις στιγμές που το να μπορέσουμε να τις χαρούμε είναι αξία αδιαπραγμάτευτη.

Ένα τέτοιο βράδυ, γύρω στις 8 μας βρήκε να διαβαίνουμε την μεγάλη μεταλλική καγκελόπορτα της «Γιορτής», περνώντας μας σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που επικρατεί μερικά μέτρα πιο μακριά. Μπροστά μας απλώνονταν ένα ευρύχωρο και άνετο παρκινγκ, ανάμεσα σε ψηλούς ευκαλύπτους, δάφνες, πεύκα και τριανταφυλλιές. Επειδή το άτομο που ήμασταν μαζί έχει μεγαλώσει στις εκεί περιοχές, μου είπε ότι ήταν κλασικό σημείο που όταν ήταν πιτσιρικάδες τους πηγαίνανε και τους ξαμολάγανε στις ημερήσιες σχολικές εκδρομές τους.

Ο εξωτερικός τους χώρος είναι πολύ προσεγμένος και τον συντηρούν πάρα πολύ καλά, κάτι που αν και φαίνεται ίσως πολύ εύκολο, θεωρώ ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και μεράκι. Η μετάβασή μας από αυτόν τον χώρο στον εσωτερικό τους, έγινε μέσω ενός διαδρόμου στολισμένου με μεγάλες φωτιζόμενες γλάστρες και πολλά αναμμένα κεράκια. Παραμυθάκι!

Το ίδιο περιποιημένος ήταν και ο εσωτερικός τους χώρος που χωρίζεται σε αυτόν των καπνιζόντων και των ορκισμένων «πολέμιών» τους. Κι εκεί έλαβε χώρα το εξής παράδοξο. Αν και εμείς δεν καπνίζαμε, προτιμήσαμε να κάτσουμε στον χώρο που επιτρέπεται το κάπνισμα γιατί ήταν πιο μικρός και μας φάνηκε πιο χουχουλιάρικος από την κεντρική, μεγάλη σάλα τους. Ήταν από τα τελευταία κρύα βράδια της Άνοιξης και είχαν ανάψει το τζάκι που βρίσκεται στο ενδιάμεσό του. Γύρω-γύρω υπάρχει τζαμαρία που μάλλον ανοίγει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στην παρούσα απλά κρατούσε την υγρασία τους δάσους και της πρασινάδας μακριά μας ενώ μας πρόσφερε μια γλυκύτατη αίσθηση που θύμιζε Χριστούγεννα αφού τα φυτά και τα δέντρα τους είναι στολισμένα με πάμπολλα φωτάκια. Αυτή η αίσθηση ήρθε να δέσει με αυτή που αποκομίσαμε κατά την είσοδο μας αφού υπήρχε διάσπαρτη μια μυρωδιά που μας θύμισε μελομακάρονα!!! Ίσως να είχαν ετοιμάσει κάποιο γλυκό, αλλά όλο αυτό μου φάνηκε πολύ ευχάριστο!

Θα συνεχίσω με τον χώρο. Εκεί που κάτσαμε μεσουρανούσε το λευκό και το μπορντό. Μεγάλοι υφασμάτινοι καναπέδες και πολυθρόνες σε αυτά τα χρώματα, ερχόντανε σε πλήρη συνδυασμό με τα μεγάλα, επίσης μπορντό φωτιστικά και την τεράστια βιβλιοθήκη του ιδίου χρώματος. Αυτή την βιβλιοθήκη είχαν στολίσει με βιβλία, κορνίζες, μικροαντικείμενα και πιόνια σκακιέρας σε διάφορα μεγέθη. Τα τραπέζια βαριά (ψηλά και χαμηλότερα) σε λευκό χρώμα. Το κρεμαστό τζάκι έδενε απόλυτα με τον περιβάλλοντα χώρο. Το μόνο που μου φάνηκε ότι χρειάζεται προσοχή είναι το δάπεδό τους. Το υλικό και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται θυμίζει περισσότερο αυλή κι όχι εσωτερικό χώρο. Μία λεπτομέρεια που δεν κολλάει με τα υπόλοιπα και που κάπου μειώνει το γενικό σύνολο. Κάποιο σημείο του δαπέδου είχαν καλύψει με χαλί. Θα τους πρότεινα να ακολουθήσουν την ίδια τακτική και για τον υπόλοιπο αυτό χώρο.

Από εκεί που καθόμασταν, έβλεπα μέσα από το μεγάλο καμπυλωτό άνοιγμα-πόρτα τους προς τον κεντρικό χώρο, το μπαρ τους που είχαν στολίσει με πολύχρωμα, κρεμαστά φωτιστικά. Σε αυτό το άνοιγμα, παρατήρησα κι ένα σταντ με περιοδικά, για όσους το επισκεφτούν άλλες ώρες μέσα στην μέρα και θέλουν να έχουν κάτι να χαζέψουν ενώ απολαμβάνουν το ρόφημά τους.
Τέλος, οι τουαλέτες τους πάρα μα πάρα πολύ καθαρές.
Καταλήγοντας, οι χώροι του –εξωτερικοί & εσωτερικοί- είναι αδιαμφισβήτητα από τα μεγάλα τους ατού και λόγος να τους επισκεφτείς ξανά και ξανά, όλες τις εποχές του χρόνου. Αν έχετε τους μπόμπιρές σας μαζί, ίσως να νοιώσετε και πιο άνετα στο να τους αφήσετε λίγο πιο ελεύθερους αφού έχουν αρκετό χώρο και σχετικά προφυλαγμένο για να ξελυσσάξουν.

Από τον κατάλογό τους παραγγείλαμε ποτήρια λευκού κρασιού Moscato D’ Asti Canellino, μία ποικιλία τυριών και χορτολουκουμάδες. Μας έφεραν από μόνοι τους εμφιαλωμένο νερό που κρατήσαμε και δεν ζητήσαμε την αντικατάσταση του.
Από παλαιότερες επισκέψεις μου, γνωρίζω ότι αν παραγγείλεις ένα ποτήρι κρασί θα σου φέρουν από μόνοι τους κάποιο συνοδευτικό πιάτο. Συνήθως με κάποιο είδος κίτρινου τυριού, ντοματίνια και παξιμάδι.
• Οι χορτολουκουμάδες ήταν από σπανάκι, μυρώνια και γραβιέρα, απλωμένοι πάνω σε ένα πλούσιο χαλί από πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού. Την σάλτσα γιαουρτιού που δρόσιζε ευχάριστα το πιάτο είχαν πασπαλίσει με κόκκινο πιπέρι ενώ το σύνολο συμπλήρωνε μία ευμεγέθης τουφίτσα από-φρέσκα μυρώνια. Δεν νομίζω πάντως ότι ο χαρακτηρισμός της σάλτσας γιαουρτιού ως πικάντικη είναι εύστοχος αφού της έλειπε η αψάδα. Η μερίδα ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατη σε μέγεθος αλλά και σε γεύση ήταν στο ίδιο πολύ καλό επίπεδο. Κόστισε στα 5,9€ κι έχω την εντύπωση πως αν την είχαμε παραγγείλει σε κάποιο άλλο εστιατόριο, μία τέτοια μερίδα θα κόστιζε στα 7-8 €.
• Η ποικιλία τυριών είχε καπνιστό Μετσόβου (απλά, λατρεμένο τυρί! ), γραβιέρα Μυτιλήνης, πεκορίνο Αμφιλοχίας, καρύδια και παξιμάδια. Στην άκρη της πιατέλας υπήρχε ένα μπολ με υπεραρκετή μαρμελάδα σύκου που έδενε άψογα με τα τυριά και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού νεράντζι που έδινε την πικρή αυτή νότα που εξισορροπούσε το πιάτο. Για μία ακόμα φορά, η ποσότητα ήταν εντυπωσιακή. Δεν θα ασχοληθώ παραπάνω με την γεύση των τυριών γιατί όλοι ξέρουμε πόσο εξαιρετικά είναι όλα τους και σε αυτό δεν συνέβαλε η κουζίνα τους. Το μόνο ελάττωμα του πιάτου ήταν η εμφάνισή του. Εκεί έχανε αρκετά. Απλά είχαν κόψει το τυρί σε λωρίδες ή μεσοφέγγαρα, τα είχαν αραδιάσει ανά είδος και είχαν πετάξει από πάνω τα παξιμάδια. Κρίμα γιατί η αισθητική παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και το πιάτο μπορεί να μην έχανε σε γεύση, έχανε όμως στους επιπρόσθετους πόντους της εμφάνισής του που θα το έκανε πιο ελκυστικό. Αυτή την παρουσίαση θα την περίμενα από κάποιο συνοικιακό μεζεδοπωλείο και δεν νομίζω ότι τους αντιπροσωπεύει αφού απ ότι κατάλαβα δίνουν σημασία στην λεπτομέρεια. Πάντως η τιμή της στα 17€ μας φάνηκε για μία ακόμα φορά απόλυτα λογική σε σχέση με την ποσότητα και την ποιότητά της.

Για όσο χρόνο μείναμε εκεί, απολαύσαμε την παραμονή μας αφού όσοι βρίσκονταν γύρω μας εκφράζονταν χαμηλόφωνα και τίποτα δεν τάραξε την πολυπόθητη ηρεμία και γαλήνη μας.
Το service σε επίσης εξαιρετικό επίπεδο, ντυμένο ομοιόμορφα με μαύρη ποδιά και λευκό πουκάμισο. Όσες φορές ήρθαν στο τραπέζι μας ήταν επαγγελματικά αποτελεσματικοί και διακριτικοί. Με το που μπήκαμε, ήρθε αμέσως ο υπεύθυνός τους για να μας βοηθήσει ευγενικά στην επιλογή τραπεζιού, αλλά το ίδιο γλυκός ήταν και στο ξεπροβόδισμά μας. Αν σκεφτείς ότι δεν παρατήρησα την παραμικρή καθυστέρηση σε ότι ζητήσαμε, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να μην τους χαρίσω ένα ωραιότατο 4άρι σε αυτόν τον τομέα.

Στην γεύση ίσως τους αδικώ λίγο με το «3» αλλά από τη στιγμή που αυτό που επιλέξαμε σαν ραχοκοκκαλιά του γεύματός μας, η ποικιλία τυριών, όφειλε την γεύση της όχι στις δικές τους ικανότητες αλλά στην κληρονομιά που τους χάρισαν τυροκόμοι από διάφορα σημεία της Ελλάδος, μου φαίνεται υπερβολή το «4». Την επόμενη φορά που θα πάω, ίσως πάρω άλλα πιάτα από τον κατάλογό τους και σε περίπτωση που αυτά με ευχαριστήσουν, θα μπω και θα ανασκευάσω την βαθμολογία μου.

Το κρασί κόστισε ανά ποτήρι στα 4,7 €.
Όπως καταλαβαίνεται το κόστος της βραδιάς έφτασε τα 40€, που αν και δεν μετανιώνω για το παραμικρό cent που χρειάστηκε να δώσουμε, και πάλι μου φαίνεται κάπως αφού στην ουσία με την τιμή αυτή μπορείς αλλού να έχεις ένα πλήρες γεύμα κι όχι ένα ορεκτικό και μία ποικιλία τυριών. Αυτό όμως το αφήνω πάνω σε εσάς και τις αντοχές της τσέπης σας.
Για να κλείσω και αυτήν τη κριτική, σίγουρα θα ξαναπάω και μάλλον η επόμενη φορά θα είναι Καλοκαίρι που με όλο αυτό το πράσινο που υπάρχει θα κάνει σαφώς πιο ανεκτή την θερμοκρασία στην μεγαλούπολή μας.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια