Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Παγκράτι, Αθήνα
Απρ
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Προχθές Σάββατο μεσημέρι 23/4 περπάτησα με μια φίλη μέχρι την Πλατεία Πλαστήρα, όπου στην αρχή της οδού Αρχιμήδους υπάρχει το ολοκαίνουργο FISH POINT (FP), που είχα και εγώ εντοπίσει πρόσφατα, και για το οποίο διαθέτουμε ήδη την πολύ κατατοπιστική εισαγωγική παρουσίαση από την έμπιστη χρήστη tzia!

Πράγματι, το μαγαζί άνοιξε τον Μάρτη, λειτουργεί καθημερινά από 13.00 μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ συστεγάζεται με το ιχθυοπωλείο του εισαγωγέα ψαριών κ. Ιουλιανού Ηλιάδη, που είναι και ο ιδιοκτήτης των δύο αυτών χώρων. Στο ιχθυοπωλείο υπάρχουν διάφορα ψάρια, μεταξύ άλλων, σολομός, κουτσομούρα, πεσκανδρίτσα, μηλοκόπι, αλλά και πολλά κατεψυγμένα είδη εισαγωγής τους σε καλές τιμές, όπως μεγάλες γαρίδες, γλώσσες, κ. λπ. Μπορεί λοιπόν κάποιος είτε να αγοράσει για το σπίτι, είτε και να του τα ψήσουν εκεί, έναντι 2.80 €, όπως μας είπε και η tzia.

Ο χώρος είναι μάλλον μικρός και μακρόστενος, με ανοιχτή κουζίνα και πάγκο με σκαμπό, μικρά τραπέζια αλλά και 3 δερμάτινους πάγκους, καθώς και 3 τραπεζάκια έξω, συνήθως γεμάτα. Συνολικά εκτιμώ ότι χωράνε περί τα 30-35 άτομα, οπότε καθώς το FP γίνεται στέκι, καλό θα είναι να προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση. Η κατασκευή και η διακόσμηση έγινε με μεράκι και φροντίδα, γεγονός που φαίνεται συνήθως από τις λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τις δυο γωνιές των τοίχων με τη χτιστή λιθοδομή και παραπλεύρως την επένδυση με τούβλα. Γενικά, κυριαρχούν φωτεινά χρώματα, λευκά, κίτρινα, μπεζ, κόκκινα και σιελ, που προσδίδουν ζωντάνια στον μικρό χώρο, ενώ στους τοίχους υπάρχουν παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Η μουσική τους ήταν πολυσυλλεκτική σε ρεπερτόριο, αφού, μέσα σε μιάμιση ώρα, ακούσαμε όλα σχεδόν τα είδη: pop, rock, folk, παλιά γαλλικά τραγούδια, αλλά ακόμα και σύγχρονη αφρικάνικη μουσική, όπως π. χ. BONGA από την Αγκόλα!!

Την κουζίνα επιμελήθηκε αρχικά ο Ιταλός Angelo, ενώ τώρα έχουν αναλάβει ο Νίκος κι οι συνεργάτες του. Οι σερβιτόροι, δυο νεαρά και ευγενικά παιδιά, είναι μεν πρόθυμα αλλά, ο νεότερος ανάμεσά τους, χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση, ώστε να αποκτήσει επαρκείς γνώσεις και πρωτοβουλίες, απαραίτητες σε ένα τέτοιο χώρο.

Πιστεύω ότι η φίλη tzia στάθηκε πολύ τυχερή με τις συγκεκριμένες επιλογές του μενού που απόλαυσε, ενώ εμείς αντίθετα, το Σάββατο αυτό του Λαζάρου, ήμασταν ιδιαίτερα άτυχοι, γιατί οι μισές τουλάχιστον σπεσιαλιτέ τους και μάλιστα οι πιο αντιπροσωπευτικές είχαν εξαντληθεί, από τις 3.30 το μεσημέρι (!! ), με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι υποχωρήσεις και η Οδύσσειά μας!!

Θα σας τα πω πιο κάτω, αφού σας δώσω πρώτα μια γενική ιδέα των ψαρικών και των ποτών τους. Υπάρχουν 3 σαλάτες, στα 7-8 €, 3-4 ζυμαρικά με θαλασσινά (σολομό, αυγοτάραχο, κ. λπ. ), στα 7-12 €, ενώ τα ορεκτικά (5-9 €) περιλαμβάνουν fish burger, γαρίδα μαριναρισμένη, χταπόδι ψητό και στιφάδο, σαγανάκι με γαρίδες και φέτα, ρολά καπνιστού σολομού με μασκαρπόνε και λάιμ και ταρτάρ από λαυράκι.

Στα κύρια πιάτα όπου και ατυχήσαμε -θα τα πούμε σε λιγάκι αυτά- υποτίθεται καταμεσής ενός τεράστιου στοκ ψαριών, αλλά ταυτόχρονα και ατυχέστατης οργάνωσης, κατά πάσα πιθανότητα εκ μέρους των νεαρών της κουζίνας, θεωρητικά περιλαμβάνονται τα ακόλουθα φιλέτα ψαριών, προς διάθεση, κατανάλωση και χρέωση του πελάτη:
• Φιλέτο μηλοκόπι, στα 12 €
• Φιλέτο λαυράκι, στα 12 €
• Φιλέτο φαγκρί, στα 12 €
• Φιλέτο τσιπούρα, στα 12 €
• Φιλέτο σολομός, στα 12 €
• Φιλέτο τόνος, στα 13 €
• Πεσκανδρίτσα, στα 14.50 € και
• Φιλέτο γλώσσα, στα 16.50 €.

Υπάρχουν ακόμη sushi, maki & nigiri, που τα φτιάχνουν οι ίδιοι -έτσι τουλάχιστον μας είπαν- περί τα 5 €, και 2-3 γλυκά, στα 4-5 €.

Όσον αφορά τη λίστα των ποτών, αυτή περιλαμβάνει, 20 λευκά εμφιαλωμένα κρασιά, από 12 ως 22 €, για το Κτήμα Γεροβασιλείου- Μαλαγουζιά, 3 ροζέ στα 15-16 € και 3 κόκκινα, 7-13 €, για τη Ραψάνη. Υπάρχουν βέβαια και κάποια ποτήρια κρασί, στα 4-5 €, 12 μπύρες, 3-5 €, ανάμεσα στις οποίες περιμένουν και την ισπανική ER BOCQERON, 4.80 βαθμών, που είναι φτιαγμένη με νερό θαλασσινό (! ). Ακόμη, σερβίρουν χύμα κρασί, σε τιμή 4 € τα 500 ml., αποστάγματα, από 5-7 €, και τα συνήθη αναψυκτικά.

Εμείς λοιπόν, μετά από το νερό που ήρθε σε κανάτα, soy sauce σε μια όμορφη γυάλινη καράφα, καθώς και 2 dip με ντομάτα και με μασκαρπόνε – πιπεριά, πήραμε τα ακόλουθα πιάτα:

•Μία μερίδα tataki (maki sushi λευκού ψαριού), 6 κομμάτια, στα 4 €, που δεν μας ενθουσίασαν απόλυτα, αφού θα τα θέλαμε λίγο πιο λιπαρά!

• Ένα fish burger, με μικρά κομματάκια από τόνο, σολομό, γαρίδα, σουπιά, χταπόδι και σουρίμι, στα 5.50 €, πιάτο αρκετά εύγευστο.

•Εγώ ατύχησα, γιατί ήθελα απ’ τα κύρια πιάτα κάποιο φιλέτο φαγκρί, μηλοκόπι, λαυράκι ή τσιπούρα. ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΣΤΕΚΙ ΨΑΡΙΩΝ, ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΚΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΨΑΡΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΓΚΑ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ!!! Και η Οδύσσεια συνεχίζεται, αφού παραγγέλνω το φιλέτο γλώσσας που μου αρέσει, κι ας κόστιζε 16.50 € (! ). Λέω, θα χορτάσω τουλάχιστον ωραίο φρέσκο ψάρι, εκ Γαλλίας ορμώμενο, όπως με διαβεβαίωσαν οι νεαροί σερβιτόροι. Ξέρετε τι ήρθε, ύστερα από μισή και πλέον ώρα αναμονής;; Ένα μεγαλοπρεπές οβάλ πιάτο, σχεδόν πιατέλα, με εξαίρετες baby potatoes, κατά τη νεοελληνική μας διάλεκτο, κάποιες λωρίδες από μοσχοβολιστό φινόκιο κι από κάτω το ψάρι, η αβρή, γαλατική γλώσσα. Και βέβαια η tzia μας προειδοποίησε πως τα φιλέτα ψαριού δεν είναι για χόρτασμα, αλλά όχι κι έτσι: Η ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΔΕΙΓΜΑ, ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100, ΑΝΤΕ 150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΙΑΤΕΛΑΣ. ΕΛΕΟΣ!!!

Όχι, αγαπητοί χρήστες, δεν έτρωγα χαβιάρι, αλλά φιλέτο γλώσσας και μάλιστα στο ΨΑΡΑΔΙΚΟ, όπου με την ίδια τιμή (16.50 €), θα έπαιρνα αρκετές γλώσσες, πάνω από κιλό, και δεν θα πλήρωνα αυτό το δείγμα γλώσσας πάνω από 100 € το κιλό!! Στην Ελλαδίτσα μας, ή του ύψους ή του βάθους, ό, τι απάντηση και να μου δώσουν οι εκλεκτοί συνεργάτες του FP, ας μην επιχειρήσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Δεν μιλάμε για κάποια τυχαία ψαροταβέρνα, στις 12 τα μεσάνυχτα, στο μέσο του πουθενά, αλλά για μεσημέρι Σαββάτου, στο κέντρο της Αθήνας, σ’ αυτό το νεοσύστατο, φιλόδοξο και πολυδιαφημιζόμενο εστιατόριο ψαριών, που μάλιστα συστεγάζεται με το ιχθυοπωλείο ενός εισαγωγέα ψαριών, της πολυετούς εμπειρίας, και του βεληνεκούς του κ. Ι. Ηλιάδη!!

• Στο τέλος, αποφασίσαμε να γλυκάνουμε τον εαυτό μας με ένα όντως εκλεκτό τιραμισού, (4.50 €), που επιμελείται η κ. Beata, αρμόδια επίσης για τα κρύα πιάτα και τις σαλάτες τους. ΑΛΛΑ, ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΕΡΑΣΜΑ!!

Ο λογαριασμός ανήλθε στα 30.50 €, και για το βίωμά μου αυτό, όπως ακριβώς σας το περιέγραψα, βαθμολόγησα ε π ι ε ι κ έ σ τ α τ α, μέρες που είναι άλλωστε, τόσο το value for money με 2 στα 4, όπως επίσης και την όλη εξυπηρέτηση –που, σημειωτέον, δεν μας ενημέρωσε, ως όφειλε ευθύς εξαρχής, για τις σοβαρές και αδικαιολόγητες ελλείψεις στο μενού!!

Τα λάθη είναι βέβαια ανθρώπινα και, με καλή θέληση, στην πορεία διορθώνονται. Ευελπιστώ, ότι οι μελλοντικοί θαμώνες του FP, χρήστες του site και μη, θα σταθούν πιο τυχεροί από μένα, βρίσκοντας όσα πιάτα του μενού επιλέξουν, και μάλιστα, όχι μόνο στη σωστή ποιότητα, αλλά βέβαια και την πρέπουσα ποσότητα!!

ΚΑΛΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια