Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Πέραμα - Σαλαμίνα, Αθήνα
Μαι
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Ο Κάκιας είναι το πιο γνωστό ουζερί στην Σαλαμίνα και με την μεγαλύτερη ποικιλία, ιδιαίτερα στα όστρακα, από όλα τα υπόλοιπα της περιοχής αλλά και του Πειραιά.
Στον Κάκια είχα πάει για πρώτη φορά πέρσι το καλοκαίρι και οι εντυπώσεις ήταν οι καλύτερες.

Το προηγούμενο Σάββατο βράδυ 23/04/2016, πήγαμε με την Νίκη να απολαύσουμε τους καταπληκτικούς μεζέδες του.
Γεμάτο το μαγαζί όπως πάντα καθίσαμε στο μοναδικό άδειο τραπέζι που υπήρχε.
Η εξυπηρέτηση πολύ καλή, το σερβίρισμα στην ώρα του, και τα αξεσουάρ του τραπεζιού σε υψηλό επίπεδο για ουζερί.
Πρώτα ήρθε το ψητό ψωμί στην χαρτοσακούλα, πρωτότυπο μεν αλλά στην πράξη μεγάλο λάθος γιατί μετά από λίγα λεπτά το τραγανό ψωμί από τους υδρατμούς του «παπάριασε»

Το πατέ ελιάς, κέρασμα, που μας έφεραν αδικεί το όνομα του μαγαζιού. Φτιαγμένο από παλιές ελιές με υπερβολική οξύτητα χωρίς κάποιο μυρωδικό.
Πρώτο πιάτο τα βλαστάρια (τρυφερά χόρτα με λεπτό κορμό και φιλαράκια), είχαν πολλές ίνες και δεν μας άρεσαν, αν και η γεύση τους ήταν ιδιαίτερη.

Δεύτερο πιάτο καλαμάρι φρέσκο ψητό. Σε γενικές γραμμές ήταν γευστικό όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Και ήρθαν και τα τηγανιτά κολοκυθάκια με την μεταμοντέρνα σκορδαλιά. Τα κολοκυθάκια ίσως τα καλύτερα που έχω φάει ποτέ, χρυσαφένια στην όψη, γευστικότατα, και το λάδι δεν το αισθάνεσαι καθόλου. Η σκορδαλιά ήταν κάτι το απροσδιόριστο, ήταν μια σκληρή συμπαγής μάζα, μάλλον από τα πολλά καρύδια, με απροσδιόριστη γεύση.
Επόμενο πιάτο γαρίδες ξεφλουδισμένες χωρίς το κεφάλι τους σε πικάντικη σάλτσα, δεν ήταν επαρκώς μαγειρεμένες και χωρίς την σάλτσα άνοστες Δεν της συνιστώ με τίποτα. Την προηγούμενη φορά είχα πάρει τηγανιτές γαρίδες, με σάλτσα ούζου και ήταν θεϊκές.

Τελευταίο πιάτο σπάροι μεσαίου μεγέθους με τα λέπια και τα εντόσθια στα κάρβουνα μας τους πρότεινε η σερβιτόρα. Δύο μεγάλα λάθη σε αυτά τα υπέροχα ψαράκια. Ξέρω ότι στα μεγάλα ψάρια δεν αφαιρούνε τα λέπια και με μπόλικο χοντρό αλάτι ψήνονται υπέροχα. Το συνολικό γευστικό αποτέλεσμα κάτω του μετρίου.
Το γλυκό ήταν ένας μεταμοντέρνος χαλβάς με καρύδα, δεν ήταν άσχημο αλλά ήταν υπερβολικά γλυκός.
Ο λογαριασμός 38 ευρώ χωρίς της μπύρες.
Δεν θέλω να υποβαθμίσω την αξία του μαγαζιού αλλά στης συγκεκριμένες επιλογές που έκανα τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά.

Προσωπικά θα πάω άλλη μία φορά για να διαμορφώσω τελική άποψη.