Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Π.Άρεως, Αθήνα
Μαι
04
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Χώρος ανατρεπτικός και... εναλλακτικός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πάει κανείς για το περιβάλλον εκτός... αν πηγαίνει στην κυριολεξία... αδιάβαστος! Το ουζερί βρίσκεται στην πλατεία Βικτωρίας (αποτρεπτικό στοιχείο στις μέρες μας για κάποιους... ), σε έναν κάθετο πεζόδρομο, στο τέλος του οποίου θα το συναντήσετε μπροστά σας.

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε πινακίδα και ένα τραπεζάκι με καρεκλίτσα απέξω που να παραπέμπει σε... χώρο εστίασης, δεν υπήρχε περίπτωση να το καταλάβεις... Βρίσκεται στην πιλοτή μιας παλιάς πολυκατοικίας και μάλιστα εξωτερικά δίνει την εντύπωση παραιτημένου ή εγκαταλελειμμένου χώρου: καμία κίνηση. Παίρνεις την απόφαση και μπαίνεις. Συναντάς έναν μικρό χώρο με καμιά δεκαριά τραπεζάκια. Ο χώρος, αν και παλιομοδίτικος, είναι αρκετά καθαρός, προσεγμένος και περιποιημένος. Σίγουρα ενδείκνυται για μικρές παρέες και όχι για μεγάλες. Σίγουρα πάντως όταν είναι γεμάτο, όλοι γίνονται μια παρέα. Σε αυτό συμβάλλει και η μουσική: κλασικά, διαχρονικά κατά βάση λαϊκά τραγούδια που ταιριάζουν με το χώρο και ανεβάζουν το κέφι και τη διάθεση των θαμώνων.

Η εξυπηρέτηση απλή, οικεία, άμεση και φιλική, γρήγορη και ανεπιτήδευτη. Κατάλαβα ότι το ουζερί το δουλεύουν ουσιαστικά 2 άτομα: ένα στην παραγγελία-σερβίρισμα και ένα στην κουζίνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται περισσότερα.

Ο κατάλογός του είναι αρκετά ενδιαφέρων, ίσως γιατί τα γευστικά ή άλλα στερεότυπα δεν μας επιτρέπουν ενίοτε να φανταστούμε ότι θα δούμε και θα γευτούμε ευφάνταστα, δημιουργικά και το κυριότερο νόστιμα πιάτα σε ένα "παρακμιακό" ουζερί στην πλατεία Βικτωρίας. Αυτό το ουζερί όμως έχει μακαρονάδα με το μελάνι της σουπιάς, πεσκανδρίτσα, δημιουργικά σαγανάκια με θαλασσινά και κριθαρένια κουλούρα-φωλιά με γαρίδες. Ο Λαζάρου σε μια πιο λαϊκή εκδοχή. Η γαστρονομική όμως φαντασία ή η μαγειρική δεινότητα και δημιουργία δεν σχετίζεται με την περιοχή αλλά με την ικανότητα.

Η αλήθεια είναι ότι κινηθήκαμε σε πιο ασφαλή γευστικά μονοπάτια, όχι από φόβο αλλά περισσότερο από τη διάθεση να φάμε τα συγκεκριμένα πιάτα τη δεδομένη στιγμή. Έτσι δοκιμάσαμε:

-πατάτες τηγανητές οι οποίες δεν ήταν προτηγανισμένες και προκάτ αλλά μαμαδίσιες και γι΄ αυτό είναι must!!

-χταπόδι ψητό σε χορταστική μερίδα με κάππαρη παρακαλώ, εκδοχή που πρώτη φορά δοκίμαζα και μου άρεσε πολύ!

-θραψαλάκι τηγανητό στο οποίο αποδείχτηκε σε όλο της το μεγαλείο η μαστοριά και η τέχνη του μάγειρα στο τηγάνι αλλά... αποκαλύφθηκε και ο λόγος που το συγκεκριμένο ουζερί είναι τόσο γνωστό. Πραγματικά ήταν κορυφαίο! Η γεύση του αποζημιώνει για τα όποια μειονεκτήματα του χώρου.

Το νερό ήρθε σε κανάτα.
Για όλα τα παραπάνω ο λογαριασμός ανήλθε στα 18 ευρώ.
Συνοψίζοντας θεωρώ ότι το ουζερί δεν απογοητεύει κανένα. Είναι πολύ δυνατό γευστικά. Αν η περιοχή και ο χώρος δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και η γεύση μαζί με τη νοστιμιά και την πρωτοτυπία αποτελεί προτεραιότητα, το συστήνω ανεπιφύλακτα. Έχει μεγάλη ποικιλία με ωραίους συνδυασμούς και πολύ καλές τιμές!