Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεξικό - Κούβα - Ν.Σμύρνη, Αθήνα
Μαι
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Και να λοιπόν που μετά από χρόνια, ξαναέκανα επίσκεψη σε μεξικάνικο. Ομολογώ πως η μεξικάνικη κουζίνα αποτελούσε την αγαπημένη μου το διάστημα 2001-2004. Ήταν ένα μικρό μαγαζάκι δίπλα από την 34η Συντάγματος Πεζικού σε ένα μικρό δρομάκι με αρχαία ευρήματα και γι'αυτό τελικά και έκλεισε. Δεν θυμάμαι την ονομασία, θυμάμαι πως η μητέρα μου με πήγαινε εκεί και περνούσαμε πολύ καλά. Μάλιστα ένα πιάτο που θυμάμαι χαρακτηριστικά ήταν το buergo blanco, με διάφορα πιπέρια κλπ που πολύ το ευχαριστιόμουν, όπως φυσικά και τα chimichangas κλπ. Πάντοτε ήταν ακριβή κουζίνα αλλά δεν μας ένοιαζε. Λεφτά υπήρχαν, κέφι δεν μου χαλούσαν... όλα καλά!

Τα χρόνια πέρασαν και αφού έκλεισε εκείνο το καταπληκτικό μαγαζάκι, πλέον μεξικάνικη κουζίνα (έστω tex-mex) έβρισκες και σε μαγαζιά που δεν ήταν η ειδικότητα τους, βλέπε Craft ή Kitchenbar. Τα χρόνια περνούσαν, πάντα υπήρχαν κάποιες σποραδικές επισκέψεις, μέχρι που έφαγα στο Buffalo Bill's 2-3 φορές. Η τελευταία ήταν το 2010 όταν και λύσσαξα από το αλάτι και σταμάτησα να ενδιαφέρομαι. Ήταν και υπερτιμημένη...

Σε πρόσφατο ταξίδι μου στο εξωτερικό, ξαναδοκίμασα σε mall και κάτι με έκανε να νοσταλγήσω εκείνες τις επισκέψεις. Πάντα μου άρεσε μια ζουμερομαλακή πίτα με λιωμένα τυριά, sour cream και κιμά. Το είχα βάλει στη λίστα και τι καλύτερο από μια επίσκεψη στο Vamos Amigos που ήταν και σχετικά κοντά, ενώ και με τα μενού θα μας ερχόταν οικονομικά. Βρήκαμε την ευκαιρία λοιπόν, Παρασκευή 22/4 και ώρα 14.30 μετά από επίσκεψη της αδελφής μου στο ΡΕΑ για μια εξέταση. Οι επιλογές ήταν Amigos ή Cookούτσι. Το δεύτερο άνοιγε μετά τις 15.00... οπότε να η ευκαιρία!

Για το πάρκινγκ στη Νέα Σμύρνη δεν χρειάζεται να πω πολλά, δράμα κατάσταση. Η τύχη ήταν με το μέρος μου όμως και πάρκαρα ακριβώς απέναντι. Το μαγαζί βρίσκεται 2-3 δρόμους κάτω από την κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, αρκετά χρόνια τώρα και με σταθερή πελατεία αν κρίνω πως κατά τις 15.30 άρχισαν αρκετές παρέες να μπαίνουν στο μαγαζί. Παρατήρησα μάλιστα πως δεν είχαν παραγγείλει και από το συγκεκριμένο οικονομικό μενού, αφήνοντας μου θετική εντύπωση.

Αρχικά λοιπόν υπήρχαν ελάχιστες παρέες οπότε είχαμε αρκετές επιλογές στο που θα καθίσουμε. Χώρος πολιτισμένος με ωραία ξύλινα τραπεζοκαθίσματα καλής ποιότητας, μα ο καναπές που καθίσαμε ήταν στενός και με δυσκολία βόλεψα τα πόδια μου. Διακριτικές πινελιές που παραπέμπουν σε Μεξικό αλλά καμία υποψία κίτς. Ωραίες κορνίζες, τοιχογραφίες με κάκτους, γενικότερα ένα κλίμα χαλαρής μεσημεριανής σιέστας! Νομίζω πως μια καλοκαιρινή επίσκεψη θα σας χαλαρώσει. Ο φωτισμός κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σύμφωνα με τη διάθεση σας, αφού χαμηλώνουν οι περσίδες. Τέλος, εντύπωση μου έκανε ένας χώρος δίπλα από την tequileria. Έμοιαζε εμφανώς απομονωμένος, σαν να είσαι σε διακεκριμένη θέση (ακούγεται υπερβολικό κάπως).

Το σέρβις επαγγελματικό και καλού επιπέδου. Άμεσο, χωρίς ξίνισμα λόγω προσφοράς. Το μόνο πταίσμα είναι πως άλλες φορές μας απευθύνονταν στον ενικό και άλλες στον πληθυντικό. Κατά τα άλλα, υπήρχαν αρκετά άτομα στον χώρο χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις και με καλή γνώση του τι προσφέρει το κατάστημα. Εδώ να αναφέρω πως σε αυτό μάλλον συμβάλει θετικά και η επιχείρηση που μετά από τόσα χρόνια έχει αποκτήσει know-how και ξέρει που θα δώσει το βάρος για να είναι αξιοπρεπής. Μάλιστα φαίνεται να το παλεύουν αρκετά, με πλήρως ενημερωμένο σάιτ, χωρίς να αποκρύπτουν την τιμολόγηση αλλά και με αρκετά events.

Παρουσιάζουν ενδιαφέρον για παράδειγμα οι live salsa nights κάθε Τετάρτη και Πέμπτη βράδυ σε Νέα Σμύρνη και Γλυφάδα αντίστοιχα με λατινοαμερικάνους χορευτές και άφθονη Frozen Cuervo Margarita μόνο με 5€. Ότι πρέπει για καλοκαιρινές βραδιές.

Στα του φαγητού τώρα. Αρκετά εκτενής κατάλογος με τις κλασικές επιλογές, συν ζυμαρικά (τυπου μπολονέζ, creamy philadelphia) σε τσουχτερές τιμές,11-13 ευρώ. Επίσης υπάρχουν και μπέργκερς που και αυτά ξεκινούν κοντά στο δεκάρικο (cheeseburger). Αν πατήσετε στον κατάλογο τους στο ίντερνετ, θα δείτε σε κάποια πιάτα και τις αντίστοιχες φωτό. Γενικότερα πάντως οι τιμές ξεκινούν από τα 6.9 ευρώ στα onion rings και ανεβαίνουν ως τα 22.5 για το grilled fillet.

Εμείς με το μενού είχαμε συγκεκριμένες επιλογές με μικρή ποικιλία σε πιάτα αλλά σε χορταστική τελική ποσότητα. Σαλάτα, κυρίως, ποτό και γλυκό στα 14.5 ευρώ.3 άτομα ξεκινήσαμε με:

- Σαλάτα του Καίσαρα (με προσθήκη κοτόπουλου) και 2 σαλάτες taco που υπήρχε η επιλογή να την κάνεις chili con carne ή κοτόπουλο αν θυμάμαι. Χορταστικές με τραγανή πίτα τάκο που και να μην υπήρχε, πάλι θα σε χόρταινε μια χαρά. Μου άρεσε ιδιαίτερα η μίξη των λιωμένων τυριών με τη sour cream και τον ζουμερό κιμά, σε καλή θερμοκρασία. Λίγο πικάντικη που με τον συνδυασμό με μπύρα sol, έφερναν ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Και η σίζαρς επίσης πλούσια σε ποσότητα, γευστική, με φρέσκα λαχανικά και ζουμερό κοτόπουλο.

- Έξτρα ορεκτικό taquitos στα 8.6 ευρώ. Τραγανές φλογέρες σαν σπρίνγκ ρόλς που όμως ήταν επιεικώς μέτρια. Σε αυτό οφείλεται η κακή και άνοστη γέμιση κοτόπουλου που ήταν παντελώς στεγνή και με μηδενική γεύση. Η sour cream δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι στο αποτέλεσμα, ίσως μια κόκκινη σάλτσα ήταν καλύτερη. Δεν θα το πρότεινα.

- Τσιμιτσάνγκα με κότοπουλο για μένα. Τραγανή πίτα με ωραία γέμιση από τυρί, με μέτριο σε γεύση και αρκετά στεγνό κοτόπουλο. Αν θυμάμαι καλά συνοδευόταν και από ρύζι με καλαμπόκι. Το πρόβλημα ήταν πως το πιάτο ήταν αρκετά βαρύ και πολύ λαδερό, οπότε δεν το ευχαριστήθηκα.

- Μπουρίτο με κιμά για τις άλλες 2. Καλύτερη επιλογή λόγω κιμά. Και αυτό οπτικά μου φάνηκε λαδερό, ίσως πρέπει να το κοιτάξουν. Η μαλακή πίτα σε συνδυασμό με τα τυριά και τον κιμά, κάνουν καλύτερο και πιο ζουμερό αποτέλεσμα.

- 2 μπύρες Sol 330 ml συν μία ακόμα στα 4.5 ευρώ.
- Αναψυκτικό Kόκα Κόλα.

- Κλείσιμο με τσίζκεικ βατόμουρο (με μια αμφιβολία μήπως τελικά το μετέτρεψαν σε φράουλα). Πλούσιο γευστικά, με ισορροπία σε μπισκότο και κρέμα και όσο πρέπει γλυκό σιρόπι χωρίς να λιγώνεσαι καθόλου. Από τα καλύτερα τσίζκεικ που έχω δοκιμάσει. Μας έφεραν 2 μεγάλα πιάτα αντί για 3 μικρότερα για να μοιραστούμε.

- Μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό στα 2.3 ευρώ.

Σύνολο στα 60 ευρώ περίπου για 3 άτομο, καλή εμπειρία με το μεσημεριανό μενού.

Τα συμπεράσματα μου είναι πως:

Πρόκειται για μια καλοστημένη επιχείρηση που έχει το τρικ με το μεσημεριανό μενού για να τους γνωρίσεις. Έχει αρκετά δυνατά σημεία, όπως ο χώρος και η όλη ατμόσφαιρα που μόνο προχειροφτιαγμένη δεν τη λες. Από εκεί και πέρα, δεν είναι για όλα τα εισοδήματα αφού και η περιοχή που βρίσκεται είναι πιο high από άλλες.

Το αρνητικό που βρίσκω είναι στις τιμές λοιπόν, όπου θα μπορούσαν να προσφέρουν κάποια μενού για συγκεκριμένες μη εμπορικές ημέρες και το βράδυ, είτε να μειώσουν την ποσότητα και την τιμή αντίστοιχα στα πιάτα για να ύπάρχει ευελιξία.

Το όλο στήσιμο πάντως είναι θελκτικό και αν μη τι άλλο, κάποια στιγμή μπορεί να με τραβήξει και πάλι προς τα εκεί. Αυτή τη φορά στη Γλυφάδα για ωραία μουσικούλα και ποτό ένα καλοκαιρινό βράδυ...