Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Μαι
07
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Σε αυτό το εστιατόριο έχουμε πάει δύο φορές μέσα σε περίπου δύο μήνες. Περνώντας τυχαία το είδα και μου άρεσε έτσι γωνιακό που ήταν και χωμενο στον ησυχο παράδρομο της παραλιακής.

Το έκλεισα μέσω etable (με εκπτωση 20%) μία Δευτέρα. Γενικά τις Δευτέρες αντιμετωπίζω θεματάκι αφού δουλεύω μεχρι αργά, δεν έχω προφτάσει να μαγειρέψω, ειμαι εξαντλημενη και θελω να μου φέρνουν μέχρι και το ποτήρι το νερό στο χέρι. Τις Δευτέρες όμως τα περισσότερα εστιατόρια είναι είναι κλειστά και οι επιλογές πολύ περιορισμένες. Έτσι το al pino θα είναι ένα στανταρακι για εμενα για τις Δευτέρες.
Το al pino λοιπόν είναι απέναντι από τη στροφη του φαλήρου στο τροκαντερό ήσυχο στον παραδρομο. Ακόμα και Δευτέρες έχει τουλάχιστον 5-6 τραπέζια πράγμα που σημαινει ότι τις πιο δυνατές μέρες θα απαιτείται κράτηση οπωσδήποτε.
Ο χώρος μου αρέσει πολύ. Ωραία ξύλινα τραπέζια, κάποιες ροτόντες, τζαμαρία γύρω γύρω με φυτά για πιο ωραία εικόνα, ωραία art de la table στα τραπέζια, πιάτα όμορφα, ποτήρια κολωνάτα, ακόμα και στην είσοδο ένα ωραίο μπουφέ. Γενικά η διακόσμηση μου θυμίζει κάτι ωραία αρχοντικα σαλονια στην πολη της Κέρκυρας.

Στην αρχή μας έφεραν ψωμακια (φοκατσες, λευκες μαυρες και ιταλικα ψωμακια) με μια τριλογια από μια πράσινη αλοιφη με βασιλικο και βουτυρο αν δεν κανω λαθος, πάστα ελιάς και κόκκινη αλοιφη καυτερης πιπεριάς). Μαζί και ένα μπουκάλι νερο εμφιαλωμενο.

Θυμαμαι ότι το ψωμακι χρεωνοταν 2 ευρω γιατι το ειχα δει στον καταλογο αλλα δεν προσεξα αν επειδη ημασταν δυο ατομα μας το χρεωσε επί δυο.
Οσοναφορά το φαγητό την πρώτη φορά πήραμε:
-Κουαρτέτο μπρουσκέτας (μία μπρουσκετα με βαση τη ντοματα και την παρμεζανα, μια με μοτσαρελα προσουτο μια με μελιτζάνα- μανιταρια και μια με ροκα σολωμο)
Εξαιρετικά όλα με πολύ καθαρα υλικά, ωραια μυρωδικα, καλη ποσοτητα 7,90
-Μία σαλάτα φράουλα με μαρούλι, flakes φράουλας και μοτσαρελάκια αρκετα καλή και φρέσκια 10,80
-ραβιολια φρέσκα με γέμιση μανιτάρια και κρέμα μαυρης τρούφας 15 ευρώ.
-ριζότο με μανιτάρια πάρα πολύ νόστιμο. Θεωρω οτι στα ριζότι του ειναι πολύ καλο το al pino. Ειναι ωραια χυλωμενα και εύγευστα. Μέσα πάντα υπάρχει η γευση της παρμεζάνας 15 ευρώ

-γλυκάκι στο τέλος πανακότα (εξαιρετικό). Δεν θυμαμαι τη τιμη.
Ήπιαμε κρασι κόκκινο εμφιαλωμένο με ετικέτα al pino. Δεν διαθετει χυμα κρασι. Το μπουκαλι κοστιζει 10 ευρώ και η ετικέτα του έγραφε ότι ήταν merlot του 2013.
Με το γλυκό η τιμη για δυο ατομο ξεπερνα τα 50 ευρώ χωρίς τα ποτα αλλα αυτο εξαρτάται και απο το τι θελει ο καθενας και ποσο τρώει. Εμεις είμαστε φαγανοι γι'αυτο θεωρω οτι στο al pino το ξεπερναμε το 30 ευρω το άτομο ενω για αλλους το 25 άρι ειναι νορμάλ.
Τη δευτερη φορά που πήγαμε μας έφεραν τα ιδια ψωμακια αλοιφες και νερο. Ξαναπηραμε το κρασακι το εμφιαλωμενο το δικο τους.
Πήραμε ένα ριζότο για να το μοιραστουμε. Ηταν εξαιρετικό με πατζαρι και γκοργκοτζολα. Κατεληξα οτι στο al pino θα πηγαινουμε για τα εξαιρετικα ριζοτι του. 11,90. Ο σύζυγος πήρε μια ταλιατα απο ψαρονεφρι. Ηταν νοστιμη, μαλακη με σάλτσα από το ζουμακι του και κρασι. Συνοδευοταν απο ωραιο πουρε. 17,90

Εγω πηρα πίτσα κανονικη (8 όχι μεγαλα κομματια) με λεπτη ζύμη με τοματινια, μανιταρια και προσουτο. Ηταν αρκετα στεγνη αλλα νοστιμη. Ξεχωριζες τα υλικα 14 ευρώ. Σιγουρευτηκα οτι η πιτσα του δεν θα ειναι η πρωτη μου επιλογη. Νομιζω τα φρεσκα ζυμαρικα του και τα ριζοτι του ειναι σιγουρα λόγος για να ξαναπαει κανεις.
Στο τελος φερνουν κερασμα καραφουλα με ποτηρακια και λιμοντσελο και σου το αφηνουν να πιεις οσο θελεις. Κερασμα κανονικοτατο και οχι μισο σφηνακι για να σε κοροιδεψουν οτι σε κερνανε κατι.

Οσοναφορα την εξπηρετηση. Την πρώτη φορά ηταν ένας σερβιτόρος μάλλον ο υπευθυνος και μια κοπέλα. Εξαιρετικοι και οι δυο. Η κοπέλα γρήγορη έξυπνη και παρουσα τόσο οσο να ειναι ευγενικη αλλα οχι ενοχλητικη. Ο δε σερβιτόρος μορφή. Ειναι απο αυτους που δημιουργουν προσωπικες σχεσεις με του πελάτες όταν αντιληφθει ότι μπορει. Στην αρχη ειναι ευγενικος, ψυχολογει τον πελάτη και φερεται αναλογα. Αν το επιδιωξεις ειναι ατακαδορος μεγαλος. Ετοιμολογος αλλα κύριος, ευγενικός αλλα οχι δουλοπρεπης. Ειναι το στυλ του σερβιτορου που αρεσει σε εμενα και το συζυγο μου. Σιγουρα σε καποιους μπορει να αρεσει ενα απροσωπο και γρηγορο σέρβις. Μπορει να εξυπηρετησει και ετσι αλλα εμας μας αρέσει το προσωπικο στυλ και ο συγκεκριμενος σερβιτορος μπορει να μαζεψει πελατες. Δειχνει ενδιαφερον χωρις να ειναι ενοχλητικος. Για εμενα 4αρι ασυζητητι. Καμια σχέση με μαγαζια εξαιρετικα που δεν τολμας να πατησεις εξαιτιας των απωθητικων σερβιτορων που δειχνουν να βαριουνται τη ζωη τους.

Αν θα ξαναπαω;
Σιγουρα!!!!! Μου αρεσουν τα φρεσκα ζυμαρικα του, τα ριζοτι του τα ορεκτικα του, οι σαλατες του, το κρασι του, ο χωρος, το σερβις, η εξαιρετικη ιταλικη μουσικη.
Οι τιμες του θα μπορουσαν να ειναι ένα τσικ πιο κατω αλλα με το e table αξιζει και με το παραπανω. Για εμενα ειναι στανταρακι για τις καθημερινες και για την περιοχη του Φαληρου πολυ καλυτερο απο καποια αλλα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια