Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κίνα & Ν. Ασία - Αγ. Σώστης, Αθήνα
Μαι
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Thank you PP_TINA! Με τέτοια λαγωνικά, που ξετρυπώνουν διαμαντάκια σε κάθε γειτονιά της πρωτεύουσας, το ask4food δίκαια έχει ανακηρυχθεί νούμερο ένα φερέγγυος σύμβουλος για όλα τα είδη κουζίνας. Μόλις διάβασα την κριτική της για το MR. DIM το τοποθέτησα στη wish list μου και χθες είχα την ευκαιρία να το επισκεφθώ για πρώτη και ασφαλώς όχι τελευταία φορά.

Το καινούριο αυτό ασιατικό εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Ευρυδάμαντος (= πρώτη παράλληλος της Συγγρού πίσω από τον Άγιο Σώστη), στην απέναντι γωνία από την πασίγνωστη πλέον PIZZERIA DEI FRATELLI. Το MR. DIM είναι πράγματι ένα μικροσκοπικό μαγαζί, που με το ζόρι μπορεί να φιλοξενήσει 20 άτομα, πολύ φοβάμαι μάλιστα ότι, όταν είναι γεμάτο, θα δημιουργείται ενοχλητική αίσθηση πολυκοσμίας. Μικρό λοιπόν και sui generis, πλην όμως θαυματουργό, λίγα πράγματα και καλά, ή μάλλον πάρα πολύ καλά, ένα εστιατοριάκι όπου μπορείτε να πάτε με κλειστά τα μάτια.
Εμείς σταθήκαμε τυχεροί, γιατί πήγαμε μεσοβδόμαδα, Νεοσμυρνιώτες γαρ. Παρκάραμε σαν άρχοντες (υπό κανονικές συνθήκες 7 στα 10), το χαζέψαμε με την άνεσή μας απ’ έξω (λιτή αλλά γουστόζικη η ταμπέλα με έναν ασιάτη και την ονομασία του μαγαζιού), τραβήξαμε τη συρτή πόρτα και μπήκαμε σ’ έναν ορθογώνιο χώρο που είναι δεν είναι 25 τετραγωνικά.

Η μισή σχεδόν επιφάνεια καλύπτεται από μια εντυπωσιακή φαρδιά ξύλινη μπάρα με 6 έως 8, αν μέτρησα καλά, ψηλά καθίσματα, πίσω από την οποία δύο σεφ ετοιμάζουν τα dim sum στον ατμό (κυριολεκτικά της ώρας) και όποια άλλα πιάτα δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Το μαγείρεμα γίνεται στο (αόρατο) πίσω μέρος του μαγαζιού, αποφεύγεται έτσι η διάχυση οσμών κουζινίλας στον κεντρικό χώρο, ο οποίος ως μόνο, αλλά εντυπωσιακό, διακοσμητικό στοιχείο έχει (προς το παρόν;) τη μορφή μιας Ασιάτισσας που καλύπτει το μοναδικό ελεύθερο τοίχο. Κατά τ’ άλλα 4-5 ευέλικτα ξύλινα τραπέζια, απλά, βολικά καθίσματα και ένας πάγκος κάτω από τον τοίχο που προανέφερα. Χωρίς άλλο ο χώρος χρειάζεται ακόμα κάποια φροντίδα (μου έκαναν π. χ. κακή εντύπωση τα πρόχειρα καλυμμένα ρολά πάνω από τις πόρτες), όμως το MR. DIM ακόμα δεν έχει κλείσει ούτε δύο μήνες ζωής, οπότε δικαιούται εύλογη περίοδο χάριτος. Η art de la table, τόσο τα σερβίτσια όσο και τα σκεύη όπου σερβίρονται τα φαγητά, ευχάριστα προσεγμένη. Μουσική υπόκρουση μάλλον προς mainstream, σαφώς προτιμότερη από νανουριστικά απωανατολίτικα, αυτό όμως είναι θέμα γούστου.

Άριστα δέκα στο σέρβις. Τόσο η κυρία που μας υποδέχθηκε και μας εξυπηρέτησε από την αρχή μέχρι το τέλος όσο και ο ιδιοκτήτης (σύζυγος της κυρίας, όπως καταλάβαμε αργότερα) ήταν όσο πρέπει φιλικοί, ευγενέστατοι και έτοιμοι να δώσουν κάθε απαραίτητη διευκρίνιση σχετικά με το μενού. Η απόδειξη έφθασε μαζί με τα φαγητά, μόνη έλλειψη – προσωρινή – η απουσία μηχανήματος για πληρωμή με κάρτα.
Ενθουσιάστηκα με τον κατάλογο, γιατί στα ασιατικά φαγάδικα συνήθως το μάτι πήζει από την ποικιλία των προσφερομένων και η επιλογή είναι δύσκολη. Εδώ έχεις τα πάντα ομαδοποιημένα (dim sum steamed, dim sum fried, salads, setay sticks, noodles, cooked, bao burger και bao bun) με δύο έως πέντε το πολύ πράγματα σε κάθε ομάδα. Σε δύο λεπτά τον είχαμε μελετήσει και είχαμε αποφασίσει, αφού πρώτα ρωτήσαμε τι εστί edamame. Μολονότι δεν αρέσκομαι σε αναλυτική παρουσίαση των όσων έφαγα, εδώ θα κάνω μια εξαίρεση, αξίζει νομίζω τον κόπο, αφού τα φαγητά του MR. DIM στην πλειοψηφία τους ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Ξεκινήσαμε με spicy edamame από τις σαλάτες, δηλαδή φασόλια σόγιας (έρχονται κατεψυγμένα από την Άπω Ανατολή) πασπαλισμένα με κάρυ. Τα τρως σαν πασατέμπο, ένα είδος fingerfood απόλυτα κατάλληλο να συνοδεύσει την μπύρα Tsingtao που επιλέξαμε. Συνεχίσαμε με dim sum shumai, με εξαιρετικά λεπτό ζυμάρι και γέμιση από καβούρι, γαρίδα, μανιτάρια shitake, λαχανικά και αυγά χελιδονόψαρου στην κορυφή. Κυριολεκτικά έλιωναν στο στόμα αποκαλύπτοντας τις γεύσεις μία μία. Ως τρόπον τινά κύρια πιάτα πήραμε από τα μαγειρευτά το Asian curry beef, μαγειρεμένο με γάλα καρύδας και συνοδευόμενο (χωρίς έξτρα χρέωση) από ένα μεγάλο μπολ βραστό ρύζι εξαιρετικά γευστικό, και τα noodles Mr. Dim με χοιρινό, λάχανο, πιπεριές, καρότα και μανιτάρια. Δεν έμεινε τίποτε, με την τελευταία μπουκιά νιώσαμε ότι μόλις είχαμε ολοκληρώσει και απολαύσει ένα ωραιότατο δείπνο.

Αν προσθέσω τώρα ότι για όλα αυτά πληρώσαμε 26 ευρώ, αντιλαμβάνεστε τον ενθουσιασμό της PP_TINA και το δικό μου. Θα έχω πια συχνά να απαντήσω στο ερώτημα “FRATELLI ή MR. DIM” ή, αν περιοριστούμε στην ασιατική κουζίνα, “KENKO ή MR. DIM”; Με τις χθεσινές εντυπώσεις ο MR. DIM έχει ως new entry ένα ελαφρό προβάδισμα, σίγουρα θα τον επισκεφθώ ξανά σύντομα, για να δοκιμάσω και άλλα πιάτα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια