Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Μαι
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Αγαπημένη Πιπεριά. Ένα ασφαλές ''αγκυροβόλι'', που μπορεί να άργησα να ανακαλύψω και να τιμήσω, αλλά το οποίο ποτέ δεν με έχει κρεμάσει, τα τελευταία 3 χρόνια που είμαι σταθερός πελάτης της.

Την έβλεπα εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν είχε πρωτοανοίξει, σχεδόν πάντα μισοάδεια, με τιμές μάλλον υψηλές για τα δεδομένα της τότε εποχής (άσχετο αν τότε υπήρχαν λεφτά) και μου έβγαζε έναν αέρα υπεροψίας, λειτουργώντας έτσι αποτρεπτικά για να διαβώ το κατώφλι της. Τα χρόνια πέρασαν, τα λεφτά τελείωσαν, μπήκε φαίνεται νερό και στο κρασί τους, οι τιμές μειώθηκαν αισθητά, ήρθε στην ζωή μας και η ενημέρωση μέσω internet, ο πελάτης-καταναλωτής έγινε πιο απαιτητικός και ίσως άλλαξε και chef. Όλα τα παραπάνω μας έφεραν για πρώτη φορά στην πόρτα της περίπου πριν 3 χρόνια, σε μια από τις πρώτες κριτικές μου, ως μέλος της κοινότητας του ask4food.

Έκτοτε τα test drive στα οποία την υπέβαλα πολυάριθμα, το ένα πιο δύσκολο από το άλλο. Είναι ο συνηθισμένος προορισμός μας κάθε Καθαρή Δευτέρα και την 25η Μαρτίου (και τις λοιπές τυπικές ημέρες Νεοελληνικού πανζουρλισμού), καθώς και όταν είναι να συναντηθώ με κάποιους καλούς φίλους ή να τραπεζώσω συγγενείς μου. Όμως το απόλυτο crash test το πέρασε με επιτυχία, όταν πριν μερικούς μήνες συμφάγαμε εκεί με τον (εκ Θεσσαλονίκης) πολύ καλό μου φίλο τον Χρηστάρα, ένα πραγματικό ‘’αρχοντάνθρωπο’’ πολλών κυβικών και καλοφαγά παλαιάς κοπής. Κάποιοι δε τον αποκαλούν χαϊδευτικά και Κωνσταντάρα!! Έκτοτε, όποτε μιλάμε στο τηλέφωνο, ακόμη αναπολεί εκείνο το XL δείπνο (ακόμη και για τα δικά του κυβικά), που απολαύσαμε εκείνο το ευχάριστο βραδάκι του Σεπτέμβρη. Χρηστάρα δεν έχεις άδικο, η Θεσσαλονίκη μπορεί να φημίζεται για τις ψαροταβέρνες και τα ουζερί της, αλλά τέτοιο μαγαζί που να ισορροπεί τόσο αρμονικά την Ελλάδα, την Μεσόγειο και με πινελιές Άπω Ανατολής, δύσκολα θα βρεις εκεί.

Όπως αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω, έχω δοκιμάσει την κάρτα του menu, περίπου κατά τα 3/4. Περιλαμβάνει κάποιες σταθερές αξίες, πάντα υπάρχουν κάποια new entry πιάτα και επίσης φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, αναλόγως εποχής και διαθεσιμότητας. Σας διαβεβαιώνω ότι παίζει δυνατά σε όλες τις κατηγορίες, δηλαδή ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα. Απολαύστε υπεύθυνα λέει η διαφήμιση γνωστής μπύρας, εγώ απλά θα πω επιλέξτε άφοβα!!

Θα απαριθμήσω εν συντομία τα πιάτα που έχω δοκιμάσει αυτά τα χρόνια.

-Από ορεκτικά, γαύρο μαριναρισμένο σε ξύδι, τσιροσαλάτα, τατάκι φρέσκου σολωμού με σόγια σως και κρέμα wasabi, ξυδάτο χταπόδι, ταραμοσαλάτα με τορτίγιες, φάβα, κυδωνάτες τηγανητές πατάτες με χοντρό αλάτι, φρέσκα μύδια και στις 3 εκδοχές (με αγαπημένη αυτή με τζίντζερ, σόγια σως και γλυκό τσίλι), θράψαλο στην σχάρα, γόνο καλαμαριού τηγανητό με πικάντικη σάλτσα τσίλι, φιλέτα πέρκας σε κανταΐφι, με γλυκόξινη σάλτσα, ντοματοκεφτέδες και τραγανά ρολά με φέτα και βότανα.

-Σχεδόν όλες τις σαλάτες.

-Από κυρίως πιάτα, κριθαράκι γιουβέτσι, με γαρίδες και στακοβούτυρο, γαριδομακαρονάδα, με φινόκιο και ντομάτα σβησμένη με ούζο, μπακαλιάρο σκορδαλιά, καλαμάρι σοτέ με πέστο βασιλικού, γαριδάκι ψιλό και οποιοδήποτε μικρό ψαράκι εποχής υπάρχει διαθέσιμο.

Ο χώρος παραμένει σχεδόν αμετάβλητος αυτά τα χρόνια, έχοντας υποστεί μια επιτυχημένη επιδερμική ανακαίνιση. Για να μην μακρηγορώ και επαναλαμβάνομαι, ανατρέξτε είτε στην παλιά μου κριτική, είτε σε πρόσφατες κριτικές άλλων χρηστών. Με μια πρόταση chic, ευχάριστος, φωτεινός, ζεστός, οικείος και παρεΐστικος.

Το service παραμένει ''business as usual''. Μπορεί η γλυκιά, χαμογελαστή και συμπαθητική σερβιτόρα που προτιμώ να έχει πάρει ''εσωτερική μεταγραφή'' για το PARLO (ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη), αλλά όλο το υπόλοιπο team κινείται στο μοτίβο, ευγένεια, ταχύτητα, διακριτικότητα και επαγγελματισμός. Βλέπετε ο ανταγωνισμός της περιοχής μπορεί να είναι ολιγάριθμος, αλλά μάλλον είναι ''σκληρός'', καθόσον σε απόσταση 100 μέτρων, δραστηριοποιούνται 3 ομοειδείς επιχειρήσεις στην σειρά. Στο κέρασμα μέχρι πρόσφατα δεν τα πήγαιναν και πολύ καλά, αλλά τελικά φαίνεται ότι και αυτοί προσαρμόσθηκαν στα ήθη των ημερών. Προσφέρουν στο τέλος μικρή κανατίτσα μοσχάτου κρασιού ή τσικουδιάς.

Για το 2016 έχω ήδη κάνει 3 επισκέψεις, μια τον Φεβρουάριο με εκλεκτή γαστρονομική παρέα, μια τον Μάρτιο και η τελευταία τον Απρίλιο την Μεγάλη Πέμπτη. Θα επιλέξω να σας περιγράψω μόνο την τελευταία πολύ πρόσφατη εμπειρία μου. Η βαθμολόγηση του εστιατορίου, προκύπτει από το σύνολο των πολυάριθμων επισκέψεων αυτής της τριετίας.

Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016, ώρα 17:00, άτομα 2, χωρίς κράτηση.

Κινηθήκαμε στα τυπικά ορεκτικά-κυρίως πιάτα, λόγω της ημέρας:

-Φάβα Φενεού με καππαρόφυλλα και κρεμμυδάκια, ποιοτική, στην σωστή υφή και γεύση.

-Σαλάτα Thai με μάνγκο, κινέζικο λάχανο, μέντα, μοσχολέμονο και φρέσκο κόλιανδρο. Μια εξαιρετική σαλάτα, μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων σε βαθμό XL.

-Φρέσκο γαριδάκι, τόσο αέρινο και ελαφροτηγανισμένο, με πλούσια γεμάτη γεύση και ανυπαρξία λαδίλας.

-Θράψαλο σχάρας, με βινεγκρέτ λαδολέμονου και ρίγανης. Ένα πιάτο τόσο απλό, έρχεται πάντα σωστά ψημένο, με τους χυμούς του ακέραιους. Το μόνο που κάνει η απλή βινεγκρέτ, είναι να βάζει την τελική πινελιά της επιτυχίας.

-Λινγκουίνι με γαρίδες, σβησμένες με ούζο, φρέσκια ντομάτα και φινόκιο. Επαρκέστατο sharing για 2-3 άτομα, συνήθως περιέχει 5-6 γαρίδες μεγέθους 3. Το al dente όπως ακριβώς μου αρέσει, σε μια εκδοχή μεταξύ Ελληνικού και Ιταλικού. Τα επιμέρους συστατικά όλα ευδιάκριτα και σωστά εκτελεσμένα, δηλώνουν ''παρών'', σαν πειθαρχημένα στρατιωτάκια. Το μόνο που απομένει είναι να προνοήσεις να κρατήσεις ψωμάκι για την παπάρα και να μην φας από κεκτημένη ταχύτητα και το τηγανάκι στο οποίο σερβίρεται. Απολαύστε υπεύθυνα!!

-Μισό κιλό χύμα λευκό κρασί, τεσταρισμένο πολλές φορές. Ευχάριστο, ποιοτικό και ελαφρά φρουτώδες.

-Κέρασμα στο τέλος, προσφέρθηκε μια μικρή κανατίτσα ευχάριστης και σπιρτόζικης τσικουδιάς.

Check please
Στα 50,60€ με αναλυτική απόδειξη και πληρωμή με πιστωτική κάρτα. Λόγω της πληθώρας επαγγελματικών γευμάτων, οι σερβιτόροι πάντα θα σας ρωτήσουν αν επιθυμείτε τιμολόγιο ή απλή απόδειξη.

Κατέληξα ότι:
Η εμπιστοσύνη, είτε αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, είτε μια επιχείρηση, είτε κάτι άλλο, είναι μια λέξη τόσο απλή, πλην όμως με μεγάλο νόημα και αξία. Κερδίζεται δύσκολα με το πέρασμα μηνών, ίσως και ετών. Όσο δύσκολα αποκτάται, τόσο εύκολα γκρεμίζεται σε μια συγκυρία ή μια άτυχη στιγμή. Τα συναισθήματα μιας τέτοιας απώλειας εμπιστοσύνης, τα έχουμε βιώσει λίγο πολύ όλοι μας, σε τούτη την ριμάδα την ζωή.

Μπορεί κάποιοι, άνευ σοβαρού λόγου και αιτίας, να σας συμπεριφέρθηκαν με αχαριστία, αγνωμοσύνη, υποκρισία και καιροσκοπισμό, προκαλώντας σε εσάς εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμό. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι αυτά είναι βγαλμένα από την ζωή. Η δική μου άποψη βρίσκεται πιο κοντά στην γνωστή φράση ''ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος''. Τότε η όποια εμπιστοσύνη δυστυχώς πάει περίπατο.

Ευτυχώς όμως η Πιπεριά ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στις παραπάνω ανησυχίες μου και εξακολουθεί να απολαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη μου. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!!

Υ. Γ Χρηστάρα εξαιρετικά αφιερωμένο σε εσένα. Έμαθες ότι το ask4food τώρα περιλαμβάνει και την Θεσσαλονίκη; Εφόσον γίνεις μέλος, πιστεύω ότι έχεις όλα τα φόντα για να γίνεις ο guru της πόλης.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη mavtasos.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια