Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Κουκάκι, Αθήνα
Μαι
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
1-9

To BON BON είναι μια πολύ όμορφη creperie στον πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι, το οποίο σερβίρει νόστιμες και ιδιαίτερες κρέπες, cupcakes και μπισκότα, κάποια cocktails, καφέδες, ποτά κλπ. Μετά από μια όμορφη ανοιξιάτικη πρωινή βόλτα στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης – Κουκακίου, και αφού στο γειτονικό monsieur barbu (το οποίο έχω βάλει στο μάτι εδώ και αρκετό καιρό) δεν βρέθηκε ελεύθερο τραπέζι, είπαμε να δοκιμάσουμε το μικροσκοπικό αυτό μαγαζάκι, για να πιούμε έναν καφέ και να τσιμπήσουμε κάτι.

Λοιπόν, το BON BON, όπως προανέφερα, βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δράκου, σε απόσταση αναπνοής από το μετρό ΣΥΓΓΡΟΥ – ΦΙΞ. Ο εσωτερικός χώρος είναι πολύ μικρός, με τους λευκούς και ροζ χρωματισμούς να κυριαρχούν, πολύχρωμα βάζα με γλυκίσματα τοποθετημένα σε διάφορα σημεία να του προσδίδουν ένα παιχνιδιάρικο και ανάλαφρο ύφος. Σε κάθε περίπτωση είναι όμορφος και περιποιημένος, απλώς δεν προσφέρεται για να καθίσεις. Οπότε, μοναδική στην ουσία επιλογή σου αποτελούν τα 2 – 3 τραπεζάκια μπροστά του και τα κάπως περισσότερα πιο έξω που βρίσκονται σε έναν σχετικά διαμορφωμένο χώρο. Σιδερένια λευκά τραπεζάκια και καρέκλες, όμορφα διακοσμημένα με διάφορα βάζα κλπ, προσεγμένος κατάλογος αλλά και ποτήρια σερβιρίσματος ιδιαίτερα. Στο χώρο θα μπορούσα να βάλω και «4», δεδομένου ότι πρόκειται για creperie, στην οποία θα κάνεις μια σύντομη έξοδο, με χάλασε ελαφρώς ωστόσο το γεγονός ότι τα λευκά μαξιλαράκια ήταν κάπως βρώμικα, καθώς και η κλίση του εδάφους, σε συνδυασμό με τα κοντινά τραπέζια το ένα στο άλλο, που έκαναν κάπως άβολη την παραμονή σου στο χώρο.

Είναι σίγουρα λεπτομέρειες, τις οποίες απλώς τις αναφέρω (και ιδίως αυτή με τα μαξιλάρια), γιατί είναι δεδομένο ότι ο χώρος είναι φτιαγμένος με πολύ μεράκι και φροντίδα και είναι άσχημο τέτοια μικροθεματάκια να «χαλάνε» την τελική εικόνα, έστω και για λίγο.
Στο service όλα κίνησαν ιδανικά, η κοπέλα που μας σέρβιρε ευγενέστατη και φιλική, νεράκι σε κανάτα, απόδειξη ΟΚ, οπότε άριστα στον τομέα αυτόν.
Στο θέμα του φαγητού τώρα, οι επιλογές σε κρέπα είναι αρκετές, ενώ προτείνονται και αρκετοί πρωτότυποι και ενδιαφέροντες συνδυασμοί. Αρχικά να αναφέρω ότι οι διαθέσιμες επιλογές χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, breakfast crepes (3 στον αριθμό, με τιμές από 3,40 έως 6,60 €), breakfast sweet crepes (3 στον αριθμό, με τιμές από 4,30 έως 5,40 €), lunch & dinner crepes (12 περίπου στον αριθμό, με τιμές από 5,90 έως 9,00 €) και dessert crepes (6 περίπου στον αριθμό, με τιμές από 3,20 έως 5,60 €).

Εμείς παραγγείλαμε μία crepe toasted, κρέπα δηλαδή ψημένη στη τοστιέρα που περιείχε τυρί, ζαμπόν και φρέσκια ντομάτα (3,40 €) και μία με το όνομα «swenska pitty panna», η οποία περιείχε κυβάκια πατάτας, κρεμμύδι σωτέ, λουκάνικο, μπέικον και αυγό τηγανητό (6,20 €). Οι τελικές εντυπώσεις άκρως θετικές. Έχουμε και λέμε...
Η ψημένη στην τοστιέρα κρέπα ήταν μια κλασική απλή κρέπα, αρκετά καλοψημένη, με πλούσια υλικά και αρκετά ικανοποιητική σε μέγεθος. Η δεύτερη κρέπα, σαφώς πιο ιδιαίτερη, ανοιχτή από πάνω, με ένα ολόκληρο αυγό τηγανητό να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της. Τα υλικά πλούσια και νόστιμα, τα οποία έδεσαν ακόμη ποιο ωραία όταν «άνοιξε» το εσωτερικό του αυγού. Το μέγεθος της κρέπας θα μπορούσε να είναι και λίγο μεγαλύτερο. Αποτελεί ωστόσο επιλογή που σίγουρα θα τη συνιστούσα σε κάποιον.

Να αναφέρω επιπλέον ότι στο μενού υπήρχαν αρκετά πιο ιδιαίτερες επιλογές, τις οποίες κάποια στιγμή στο μέλλον θα τιμήσω, απλώς προτίμησα για πρώτη φορά να κινηθώ σε πιο ασφαλή δεδομένα γεύσεων. Παρακάτω αναφέρω κάποιες επιλογές, για να σας δώσω μια βασική εικόνα του τι θα συναντήσετε:
Από τις lunch & dinner crepes ξεχώρισα την Ευρυτανία – Μέτσοβο, με ρόκα, ελληνικό προσούτο και μετσοβόνε (7,20 €), μία κρέπα με κρέμα ροκφόρ και αχλάδια σωτέ (6,20 €), την κινέζικη, με κοτόπουλο, καλαμπόκι και φύτρες φασολιών (8,10 €), την diet slim, με βραστό κοτόπουλο, μανούρι, ψητό κολοκύθι και δυόσμο (7,30 €), την Italian nord, με κατσικίσιο τυρί, σπανάκι σωτέ και μανιτάρια (5,90 €), την tex – mex (8,30 €), την Danish, με σολωμό, τυρί φιλαδέλφεια, άνηθο, σπανάκι και φρέσκο κρεμμυδάκι (9,00 €) και την greek saganaki, με γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας, φέτα και ούζο (9,00 €).
Ενδιαφέρουσες και οι dessert crepes με επιλογές, όπως bitter chocolate mouse and cookies, marron (κάστανα, καρύδια, μους πικρής σοκολάτας), posto – bianco (λευκή σοκολάτα, γιαούρτι και φέτες πορτοκάλι), tiramisu, προφιτερόλ και με γλυκό του κουταλιού, με τιμές, όπως προανέφερα, από 3,20 € έως 5,60 €.
Ως κρέπες πρωινού, πιο περιορισμένες σε αριθμό, προσφέρονται οι εξής επιλογές, εκτός της crepe toasted: english breakfast, spanish tortilla, strudel and all bran and yogurt.

Ο λογαριασμός για τις δύο κρέπες και δύο καφεδάκια ήταν κάτι λιγότερο από 17,00 €. Για τις κρέπες που πήραμε, βρήκα τις τιμές φυσιολογικές, με την επιφύλαξη της swenska pitty panna που θα μπορούσε να είναι και κάπως φθηνότερη. Συνολικά, σε κάθε περίπτωση, κοιτώντας και τις τιμές των υπόλοιπων πιάτων, πιστεύω ότι αυτές θα μπορούσαν να είναι ένα κλικ πιο κάτω.
Συμπερασματικά το BON BON με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο και κάποια στιγμή θα το ξαναεπισκεπτώ. Ήδη έχω βάλει στο μάτι αρκετές κρέπες για δοκιμή.