Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
CTC
Μοντέρνα κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Μαι
16
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
81-100

Εκμεταλλευόμενος τις "Ημέρες βραβευμένης γαστρονομίας" του αθηνοράματος, έκλεισα τραπέζι στο CTC, που μου κινούσε την περιέργεια τόσο καιρό μεν, δεν έβρισκα γερό κίνητρο να σκάσω 100 ευρώ / άτομο δε. Ειδικά από τη στιγμή που ο σεφ είναι τόσο μικρής ηλικίας. Είμαστε, βλέπετε, παιδιά της λαϊκής κουζίνας συνήθως και οπαδοί των δεκαετιών εμπειρίας. Στη μισή τιμή, πάντως, μου φάνηκε καλή ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκα αναλόγως. Βλέποντας το μενού στο site τους, βέβαια, τιμολογούν το μενού 9 πιάτων στα 99 ευρώ με κρασί. Εμείς πληρώσαμε 100/2 χωρίς το κρασί, με 19 ευρώ επιπλέον για τα ποτά. Στο τέλος, δηλαδή, πληρώσαμε 70 ευρώ το άτομο, αντί για 100, όχι τα μισά, όπως διαφημίζουν οι "ημέρες γαστρονομίας". Πάμε παρακάτω.

Δεν με ενδιαφέρουν ποτέ τα του χώρου, θα αναφερθώ μόνο στο φαγητό και, κατ εξαίρεση, στο σέρβις, επειδή υπάρχει λόγος.
Είχα διαβάσει λοιπόν κάπου, σε μία κριτική κάτι για "ξινούτσικο" σέρβις. Προσωπικά, είδα το ακριβώς αντίθετο. Κανένα ίχνος σνομπισμού, καμμία έκπτωση στην εξυπηρέτηση λόγω "μενού προσφοράς". Πάρα πολύ καλή παρουσίαση από όλο το προσωπικό, αναλυτική περιγραφή των πιάτων και των κρασιών (δεν περιλαμβάνονταν στην προσφορά, αλλά πειστήκαμε να πληρώσουμε έξτρα για την φουλ εμπειρία) και πολύ διακριτική παρουσία κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Στις γεύσεις τώρα. Ξεκινήσαμε πολύ χαλαρά, με ένα μπριός με κρέμα μετσοβόνε και τρούφα. Δεν ήταν κακό, ούτε κάτι ιδιαίτερο όμως γευστικά. Το καναπέ που ακολούθησε σαφώς πιο έντονο, με μια τριάδα finger food που πέρναγε από μπισκότο από μελάνι σουπιάς για να καταλήξει σε ένα κομματάκι πιτσιποπάκι μοσχαρίσιας γλώσσας γύρω από πουρέ αχλάδι. εξαιρετικές γεύσεις. Ο καγιανάς μετά από την τριλογία πολύ γευστικός, αλλά έριξε και πάλι τους τόνους. Και εκεί ήταν η τελευταία φορά που φάγαμε κάτι μέτριας έντασης.
Αυτό που ακολούθησε ήταν εκρήξεις γεύσεις η μία μετά την άλλη. Τραχανάς με αχινό υπέροχος, βελουτέ καλαμποκιού με ζωμό αστακού κόλλημα, σιτάρι με μαριναρισμένη σαρδέλα έπικ! Πραγματική απόλαυση! Τάϊμ άουτ με φρέσκο ψάρι, νομίζω μυλοκόπι, ντελικάτο και υπέροχο και ραβιόλι με πουρέ μανιταριών σε κονσομέ μανιταριών. Κλείσιμο των κυρίως με μάγουλα από wagyu μοσχαράκι με νιόκι από παλαιωμένη γραβιέρα, καταπληκτικά, να λειώνουν βουτυράτα στο στόμα.
Τα γλυκά δεν με ενδιέφεραν ιδιαίτερα ποτέ, οπότε τρία διαφορετικά πιάτα μου φάνηκαν πολλά, αλλά ήταν εξαιρετικά φτιαγμένα οφείλω να παραδεχτώ. Προσωπικά απήλαυσα περισσότερο το πιο αλμυρό από αυτά, το ταρτάρ από ντομάτα και φράουλα με παγωτό ελαιόλαδο και ζελέ βασιλικού.

Άξιζε την επίσκεψη? Καμμία αμφιβολία. Σέρβις και φαγητό, ήταν όλα τοπ επιπέδου, ενα πάρα πολύ ενδιαφέρον γευστικό ταξιδάκι. Και χορτάσαμε πλήρως και στο στομάχι και στο κεφάλι.
Αξίζει την τιμή? Και μάλιστα σε μαγαζί με σεφ που έχει "μόνο" 9 χρόνια εμπειρίας (ούτε καν 10 που είναι το ελάχιστο που προσδοκώ γενικά)? Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος, νομίζω ότι βιάζεται λίγο. Βέβαια, απ' ό, τι φαίνεται, πάει για πολλές διακρίσεις στο μέλλον και εδώ έχετε ευκαιρία να τον γνωρίσετε "από τους πρώτους". Ο καθένας μπορεί να κρίνει για τον εαυτό του.

Μερσί στον σεφ, μερσί στο προσωπικό, ελπίζω να τα ξαναπούμε με το νέο μενού στο μέλλον...

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια