Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fun Restaurants - Κεραμεικός, Αθήνα
Μαι
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
81-100

Τετοια εποχη τα τελευταια χρονια ολοι οι καλοφαγαδες πιστευω πως με αφορμη τις "Ημερες Βραβευμενης Γαστρονομιας", το κορυφαιο γαστρονομικο event που διοργανωνει το Αθηνοραμα, κανουμε ενα ή και παραπανω δωρα στον εαυτο μας επισκεπτομενοι καποιες Τριτες και Τεταρτες τα καλυτερα εστιατορια της χωρας.
Ενα απο τα... δωρα που προσωπικα χρωστουσα εαυτον ηταν μια επισκεψη στο φημισμενο και με Χρυσους Σκουφους και αστερια Michelin βραβευμενο Funky Gourmet.

Βεβαια ταλαιπωρηθηκα λιγο, διοτι το εν λογω εστιατοριο συμμετειχε μονο 3 απο τις 8 ημερες του event ενω δεχοταν αυστηρα κρατησεις μια μονο ημερα και για μερικες μολις ωρες. Παρα τον... πανικο που επικρατησε, σταθηκα τυχερος και με τα πολλα εκανα κρατηση για δυο ατομα, για αργουτσικα.
Παρκαραμε σχετικα μακρυα, κατι που αναφερθηκε αμα τη αφιξει μας και για το λογο αυτο μας προτειναν να δωσουμε τα κλειδια στον παρκαδορο για να μας εφερνε το αυτοκινητο πλησιον του εστιατοριου. Ε οχι δα, αλιμονο! Η χειρονομια παντως μετρησε, οπως και το ζεστο καλωσορισμα και η «περιποιηση» μας καθ' ολη τη διαρκεια της παραμονης μας εκει, εξ ου και το 4/4 στην εξυπηρετηση, οπου καλλιστα θα εβαζα... 5/4!

Ο χωρος αψογος, εξωτερικα πανεμορφο το διωροφο νεοκλασικο που στεγαζει το εστιατοριο, εσωτερικα μινιμαλ αισθητικης και διακοσμησης, το μαυρο και το γκρι κυριαρχουν ως «σοβαρα» χρωματα, ενω τους τοιχους κοσμουν ιδιαιτερα εργα τεχνης. Φυσικα, πεντακαθαρα παντου. Εμεις καθισαμε στο κατω επιπεδο, επανω εχει μια υπεροχη τζαμαρια με θεα στη γειτονια. Το απολυτο 4/4 το χανει ωστοσο απο τη θεση του, συγκεκριμενα απο την περιοχη οπου βρισκεται. Ενα απο τα καλυτερα αθηναϊκα εστιατορια σε μια απο τις οχι αναλογα καλες περιοχες της πρωτευουσας. Κριμα, που βεβαια δε χαλαει στο ελαχιστο τη συνολικα πανεμορφη γαστρονομικη εμπειρια που βιωνει κανεις στο Funky Gourmet, διοτι σε αυτην πρεπει να εστιασουμε.

Οδηγηθηκαμε λοιπον στο τραπεζι μας και αμεσως ρωτηθηκαμε σχετικα με αλλεργιες απο τα πιατα του μενου ή αν επιθυμουσαμε καποια τροποποιηση πιατου. Τιποτα τετοιο δε συνεβη και το «ταξιδι» ξεκινησε!
Τρια καλοσωρισματα:
1ο - Salsify στο χωμα, δηλαδη τσιπς απο ριζες salsify (λαγοχορτο) σαν κλαδακια πανω σε κρεμα λευκου ταραμα, που ακουμπουσε πανω σε μαυρη πετρα, ως ντεκορ. Γευση διακριτικη, θυμιζε οστρακα. Πολυ νοστιμο, ωραιοτατο ξεκινημα! Α, το τρως με τα χερια και κατοπιν σκουπιζεσαι σε ζεστη πετσετουλα που ειχε μολις καταφθασει!

2ο - Αχινος και «θαλασσιο» σφουγγαρι, δηλαδη αβγα αχινου σε ατομικο μπολ και μια μεγαλη πιατελα με διαφορες πρασιναδες και σαλατικα - ολα ντεκορ οχι βρωσιμα! και στη μεση το «θαλασσιο σφουγγαρι» ητοι ψωμακι που χρησιμευε ως κουταλι για τον αχινο. Σε μια μπουκια χωρουσε ολη η θαλασσα. Παρα πολυ καλο.
3ο - Oreo σουπιας, δηλαδη μπισκοτο oreo με γεμιση σουπια και το μελανι της απο πανω, στο ρολο της σοκολατας. Ή αλλιως οταν η φαντασια παντρευεται με τη δημιουργικοτητα! Αρκετα νοστιμο επισης, προσωπικα με κερδισαν τα δυο πρωτα.
Συνεχιζουμε, 4ο πιατο, κουλουρι και ανθογαλα. Εδω εχουμε την επιτομη της αναδειξης της απλοτητας. Το κρητικο ανθογαλα πεντανοστιμο, το αλειφες στο κουλουρακι θεσσαλονικης και απο πανω εριχνες χοντρο ανθο αλατιου. Υπεροχο μες στην απλοτητα του!

- Ψαρι με χορτα, ητοι σφυριδα τελεια μαγειρεμενη συνοδεια χορτων με σαλτσα σχοινοπρασου και σκορδου. Εξαιρετικο πιατο, πεντανοστιμο, εδενε ωραια με την ιδιαιτερη πρασινη σαλτσα, οπως τουλαχιστον αποφανθηκε ο συνδαιτυμων, διοτι προσωπικα ξεχωρισα το ψαρι και τα χορτα αλλα οχι τη σαλτσα.
- Χωριατικη σαλατα - signature dish του εστιατοριου. Σε μορφη χιονιου, μια παλλευκη γρανιτα με καθε μπουκια της οποιας γευοσουν ολα τα συστατικα της αγαπημενης σαλατας (ντοματα, κρεμμυδι, αγγουρι, πιπερια, φετα). Μαγικο! Απο τα πιατα που μενουν στη μνημη καιρο...
- Μαγουλα μοσχαριου, γηινες γευσεις, φρεσκια μαυρη τρουφα. Απο τα ωραιοτερα πιατα σε παρουσιαση και γευση. Το μαγουλο, σιγομαγειρεμενο πολλες ωρες σε κενο αερος, ελιωνε στο στομα, οι γηινες γευσεις ηταν μανιταρια και διαφορα λαχανικα και φυλλα ροκας, γλυκοξινα πικαντικα τραγανιστα, ενα πραγματικα υπεροχο συνολο, που εδενε τελεια με την φρεσκια μαυρη τρουφα που οι κοπελες ετριψαν αυτοστιγμει. Αριστο σε παρουσιαση και γευση. Πιατο που απολαυσα οσο ελαχιστα στα γαστρονομικα μου ταξιδια.

- «Καστανα» απο το χωριο Ροκφορ - αν και αρκετα ενδιαφερον, με παντρεμα γλυκοπικαντικων γευσεων, τυριου και σοκολατας, που τα αλειφες σε ψωμακι, δε με ενθουσιασε, το βρηκα ως το πιο αδυναμο πιατο της βραδιας, σιγουρα θα το ξεχασω συντομα.
Περναμε στα επιδορπια, τρια συνολικα:
- Mojito καροτο - καροτο που ανοιγες το καπακι και κουταλια κουταλια επαιρνες το μοχιτο, στο οποιο συμπεριλαμβανοταν και ρουμι, δροσιστικο, pre dessert ουσιαστικα, οχι κατι αξιομνημονευτο ωστοσο.
- Strawberry cheesecake - ενω μου αρεσουν οι φραουλες, το συγκεκριμενο γλυκο δε μου «ειπε» τιποτα. Ξεχωρισα παντως τη σουπα φραουλας, με την οποια περιεχυσαν το γλυκο. Γενικα, αδιαφορο.

- Εκρηξη πορτοκαλιου - φανταστικο τελειωμα μιας υπεροχης γαστροεμπειριας. Το γλυκο που απολαυσα περισσοτερο και γενικα οσο λιγα ποτε. Καταρχας, το πλεον εντυπωσιακο σε παρουσιαση: ενα μεγαλο μπολ, με πορτοκαλοφυλλα, ξηρο παγο απο κατω και... καπνο που εριξαν με αιθερια ελαια οι σερβιτορες και μοσχομυρισε πορτοκαλι... ολη η αιθουσα, πριν την... εκρηξη του υγρου πορτοκαλιου οταν τα χρυσαφενια σφαιριδια με επικαλυψη σοκολατας απλα ακουμπησαν απαλα στο χειλος και «εξεραγησαν» προσφεροντας μας τον ηδονιστικα ιδανικο γλυκυτατο επιλογο.
Το σερβις, πιο δυνατο ατου του εστιατοριου, εξαιρετικο, οι κοπελες φυσει ευγενικες, χαμογελαστες, φιλικες, ανεπιτηδευτα επαγγελματιες.
Στη γευση εβαλα 3/4, ακριβεστερα 3,5 αλλα οχι απολυτο 4αρι διοτι οπως αναφερθηκε 1-2 πιατα δε με ενθουσιασαν στο βαθμο που το εκαναν τα υπολοιπα 9 του μενου.
Με το 50% λοιπον πληρωσαμε 75 ευρω το ατομο συν 9 ευρω τρια μπουκαλια νερο, τα οποια ανοιγουν και γεμιζουν συνεχως χωρις να ρωτησουν - μινι φαουλ εδω, μικρη λεπτομερεια βεβαια.

Value for money? Χμμ, δεν μπορεις να πεις με σιγουρια. Ο λογος; Μα, δεν υπαρχει καποιο μετρο συγκρισης, καθως το Funky Gourmet ειναι ενα ειδος μονο του! Στη λογικη του μοναδικου επομενως, καθεις καλειται να λογαριασει τις απαιτησεις του καθως και το ποσο βαθεια προτιθεται να βαλει το χερι στην τσεπη για τη μοναδικη αυτη γαστρονομικη εμπειρια. Γιατι τετοια ειναι μια βραδια στο εστιατοριο των ιδιαιτερα ταλαντουχων Χιλιαδακη - Ρουσσου. Εδω αξιζει να σημειωθει οτι σε παρεμφερη εστιατορια του εξωτερικου το κοστος δυσκολα πεφτει κατω απο τα 200-220€, επομενως συγκριτικα με εκεινα ειναι πιο οικονομικο. Παραλληλα ειναι και η Ελλαδα της κρισης. Για αυτο λεω, μαζευονται πολλα και εγκειται σε πολλες παραμετρους το κατα ποσο προσεγγιζει ενα υψηλο vfm. Για το ειδικο μενου, δεν το συζηταω καν, απολυτο vfm. Κανονικα παντως, το εστιατοριο προσφερει μονο set menus και οχι a la carte, κατι πολυ λογικο, με κοστος 90-150€ χωρις ποτα.

Ολοκληρωνοντας με ενθουσιασμο εχω να πω το εξης: αν δεν εχεις παει στο Funky Gourmet, τα βαζεις κατω ξανα και ξανα, δε σου πολυβγαινουν και εισαι στο οριο οικονομικα, ε κανε τη μινι υπερβαση που απαιτειται, προσφερε αυτο το ξεχωριστο δωρο στον εαυτο σου και απολαυσε μια σπανια εμπειρια, εστω για μια και μοναδικη φορα. Εγω παντως ηδη ξεκινησα οικονομιες για τη δευτερη!