Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Μαι
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
65-80

Διαγουμε "Ημερες Βραβευμενης Γαστρονομιας" οποτε εχουμε βγει στη γυρα συλλεγοντας γαστροεμπειριες.

Επισκεφθηκαμε το εστιατοριο Milos πρωτη φορα, παρεα τριων ατομων. Προκειται για την παγκοσμιως διασημη ελληνικη αλυσιδα εστιατοριων του Κωστα Σπηλιαδη (ιδιοκτητης και σεφ), με αρκετα καταστηματα στις ΗΠΑ, τον Καναδα αλλα και το Λονδινο. Εδω, στο πολυτελεστατο ξενοδοχειο Χιλτον ξεδιπλωνεται η εξισου πολυτελης κουζινα του Milos, οπου αποτελει σημειο αναφορας ολα αυτα τα χρονια λειτουργιας για τα ολοφρεσκα ψαρια του, με κυρια φιλοσοφια και καμαρι τις αριστες πρωτες υλες απο ολη τη χωρα, κατι που διαφαινεται σε καθε πιατο.
Διαθετει ανεξαρτητη εισοδο απο την κεντρικη του ξενοδοχειου στη Βασ. Σοφιας, απο την καθετη, Βασιλεως Αλεξανδρου. Ο χωρος ειναι τυπικος ξενοδοχειακος, ουδετερος και ολιγον αδιαφορος μες στη διακριτικη του πολυτελεια ενεκα της λευκης διακοσμησης. Δεσποζει βεβαια η βιτρινα με τα (ολοφρεσκα) ψαρια που μπορεις να απολαμβανεις κατα την παρουσια σου εκει.

Η υποδοχη «ζεστη» και φιλικη, οπως ειναι συνολικα το σερβις, που διεπεται απο καθολικη ευγενεια, επαγγελματισμο και διολου σνομπισμο.
Το μενου, απο τα καλυτερα του event κατα τη γνωμη μου, ειχε ως εξης:
- καλωσορισμα με ελαιολαδο Μεσσηνιας, χειροποιητο δικο τους ψωμι με προζυμι, χονδρο αλατι: Εξαιρετικο ελαιολαδο, στο οποιο βουταγαμε και οι τρεις αυτο το... ατιμο ψωμι! Ζεστο ακομη, «προκλητικο», πεντανοστιμο, παραγγειλαμε κι αλλο... κι αλλο! Αξιζει να σημειωθει οτι το ψωμι οπως και το νερο, το οποιο ανανεωθηκε δυο τρεις φορες, δε χρεωθηκαν. Με οσα εχουμε δει απο δω και απο κει, αν μη τι αλλο μια ωραια κινηση, ενα μπονους για το εστιατοριο.

- Λαβρακι καρπατσιο, με λεμονι θυμαρι & Γαμπαρη μαριναρισμενη με τσιλι, λαιμ, κολιανδρο: Ηρθαν ταυτοχρονα. Δυο πιατελες με το λαυρακι η μια και τη γαμπαρη η αλλη. Ξεχωρισα το λαυρακι, υπεροχο, κερδισε τις εντυπωσεις απο τη γαμπαρη τα χοντρα κομματια της οποιας ειναι σιγουρο πως θα ξενισουν τον αμυητο στο ωμο ψαρι. Βεβαια, μιλαμε παντα για το Milos, συνωνυμο δηλαδη της φρεσκαδας, αφου το λαυρακι σιγουρα θα κολυμπουσε... λιγες ωρες πριν, επομενως τυγχον ανασφαλεια διαγραφεται αυτοστιγμει.
- Ελληνικη ντοματα σαλατα με φετα απο τα Καλαβρυτα: Ο σερβιτορος με το που μας εφερε το πιατο τονισε με καμαρι οτι η ντοματα ειναι απιστευτη, απο την Κρητη, πραγματικα φανταστικη. Ε λοιπον, ουδεμια υπερβολη στα λεγομενα του. Απολαυσαμε μια πεντανοστιμη φραουλι ντοματα, «ζωηρη», ζουμερη, εκπληκτικη! Μαζι με αγγουρακι, κρεμμυδι, φετα, καππαρη και κριταμο - το βοτανο εκπληξη του πιατου. Δεν ειχα ξαναδοκιμασει, εχει μια ωραια ιδιαιτερη γευση.

- Σουπια ψητη με ριζοτο απο το μελανι της: Φ α ν τ α σ τ ι κ ο πιατο. Η σουπια οκ, πολυ νοστιμη και μαλακη αλλα αυτο το μαυρο ριζοτο οσο... αντιαισθητικο μπορει να ηταν για καποιον αλλα τοσο πλημμυριζε γευστικα τον ουρανισκο. Θαυμασιο!
- Λαβρακι σε κρουστα αλατιου στον ξυλοφουρνο με χορτα εποχης: Μετα απο ηδη αρκετο φαγητο (και ψωμι, ε) ηρθε το «τεραστιο» λαυρακι (πρεπει να ηταν κοντα στο κιλο) καλυμμενο ακομη απο το αλατι. Οι κοπελες του σερβις εσπασαν την κρουστα και εν συνεχεια εκοψαν, αφαιρεσαν τα κοκκαλα και σερβιραν το λαυρακι στα τρια πιατα απαλασσοντας μας η αληθεια ειναι απο μεγαλο φορτιο! Εκτος απο τα χορτα που συνοδευαν το ψαρι, ηρθαν αλλα δυο πιατακια ενα με ελαιολαδο και ενα με καππαρη και ενα μυρωδικο. Η πρωτη μουκια εννοειται πως ηταν με σκετο ψαρι. Καταπληκτικο, απλα. Εν συνεχεια ραντιστηκε ισα ισα με ελαιολαδο, για να μην αλλοιωθει η υπεροχη γευση του και πασπαλιστηκε με το μυρωδικο. Τα χορτα εξισου νοστιμα, σε εναν ορισμο του μαγειρικου ουκ εν τω πολλω το ευ. Η αποθεωση της λιτοτητας στα (εξαιρετικα διαλεγμενα) υλικα και η δεξιοτεχνεια στο μαγειρεμα και το ψησιμο.

- Σπιτικο cheesecake με ξινομυζηθρα και γλυκο κουταλιου βυσσινο: Εχοντας πραγματικα σκασει ηρθε και η τελειωτικη (γλυκια) βολη. Ενα ωραιοτατο cheesecake, γλυκο που ποτε δεν ημουν φαν, οπου αν και το τυρι ηταν εντονο και «βαρυ», το συνολο ηταν εξισου υπεροχο με τα προηγουμενα πιατα.
Για τις γευσεις δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο, εξαιρετικη αναδειξη των καλοδιαλεγμενων πρωτων υλων και παντα μα παντα ολοφρεσκα ψαρια. Συνοδευσαμε με ενα ποτηρι Μοσχοφιλερο Τσελεπου, μια χαρα.
Τονιστηκε και πιο πανω, με την προσφορα του 50% περιλαμβανομενων κουβερ, νερου (οσα και αν πηραμε) και κρασιου (εστω ενα ποτηρι) τα 38,5€ ανα ατομο ηταν πολυ υψηλο, κορυφαιο vfm. Γνωριζω οτι το Milos διαθετει μες στο ετος διαφορα set menus με το lunch menu μαλιστα στα 25€(! ) να κανει θραυση. A la carte παντως το πραγμα ξεφευγει (αδικαιολογητα), για αυτο και μπηκε 3/4 συνολικα.

Η πρωτη μου επισκεψη στο Milos ηταν εξαιρετικη, οι προσδοκιες επιβεβαιωθηκαν με το παραπανω και θα ηθελα σιγουρα να το επισκεφθω ξανα, σιγουρα παντως στο πλαισιο μιας προσφορας ή με οικονομικο set menu. Σε καθε περιπτωση το φρεσκο και εξαιρετικα μαγειρεμενο ψαρι αποτελει εγγυηση.