Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Γλυφάδα, Αθήνα
Μαι
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Και πάνω που μπαίνω να γράψω κριτική για το Mezze, απ' όπου μόλις έχω επιστρέψει, βλέπω αναλυτικότατη, πρόσφατη κριτική από τον φίλο Pathfinder, η οποία μάλιστα με εκφράζει στα περισσότερα σημεία. Οπότε δεν έχω να πω πολλά... ή μήπως έχω; Θα δείξει.

Στο Mezze έχω πάει 2 φορές. Η μία ήταν όταν πρωτοάνοιξε και η άλλη χθες. Και τις δύο, η εποχή ήταν κοντά στο καλοκαίρι, οπότε δεν έχω γνώμη για το πώς είναι ο χώρος τον χειμώνα που κάνει κρύο. Συνολικά, πιστεύω ότι είναι ωραίος έτσι όπως είναι τώρα, με το ημιανοιχτό εσωτερικό τμήμα που επικοινωνεί με την αυλή.

Βρίσκεται επί της Μεταξά, κατά μήκος των γραμμών του τραμ, διαγώνια με το κολυμβητήριο της Γλυφάδας. Εκεί δηλαδή που έχει μεταφερθεί το νέο κέντρο φαγητού- διασκέδασης της περιοχής. Το καλό βέβαια με την Γλυφάδα- παρένθεση- είναι ότι έχει ανοιχτούς χώρους και μεγάλα πεζοδρόμια και στα περισσότερα εστιατόρια- καφετέριες κτλ, δεν αισθάνεσαι ότι ασφυκτιάς ή ότι "τρως" πάνω στο πεζοδρόμιο. Το σημείο βέβαια του Mezze και πάνω στο δρόμο είναι, και αυτοκίνητα περνούν και κίνηση θα δεις, αλλά υπάρχει η ωραία οριοθετημένη αυλή του.

Η διακόσμηση, αν και λιτή, είναι πολύ προσεγμένη και προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ. Παλ χρώματα, ήρεμοι τόνοι, νοσταλγικές αναφορές με έπιπλα παλαιότερων εποχών, στρογγυλά τραπέζια με countrystyle καθίσματα, παρτέρια με μικρά λουλούδια στην αυλή, όλα μου θυμίζουν αυτό το αγγλικό, ελαφρύ countryside ρυθμό. Δεν λείπουν βεβαίως και αναφορές στο δικό μας ναυτικό στιλ.

Εξάλλου το εστιατόριο είναι μέλος του ομίλου Καστελόριζο, δηλαδή ειδικεύεται στο ψάρι και τα θαλασσινά. Ένα το κρατούμενο, που πρέπει να έχετε υπόψη πριν διαβείτε την θύρα του. Δηλαδή ναι μεν υπάρχουν κάποιες επιλογές κρεατικών, αλλά περισσότερο ως μεζεδες (λουκάνικο, κεφτεδάκια, πιτάκια με παστουρμά). Και φυσικά οι σούβλες. Ενώ στα θαλασσινά θα βρεις και μεζέδες και ψάρια και ζυμαρικά.

Το δεύτερο κρατούμενο είναι ότι ο κατάλογος είναι προσανατολισμένος περισσότερο στα μεζεδάκια. Το λέει και το όνομα. Ορεκτικά- σαλάτες- κρεατικά-θαλασσινά είναι οι κατηγορίες του καταλόγου, όπου δεν είναι ευδιάκριτο αν κάποια είναι κυρίως ή όλα πάνε στη μέση.

Επειδή στην τελευταία μας επίσκεψη, πήγαμε πεινασμένοι και μας ενδιέφεραν οι μερίδες, προσπάθησα να καταλάβω ποια πιάτα είναι πιο "μεγάλα". Κατέληξα ότι μόνο οι σούβλες κι ένα πιάτο με πιλάφι και κάποιο θαλασσινό (μύδια, αν θυμάμαι καλά) μπορούν να θεωρηθούν "μερίδες". Κι εννοείται διάφορα ψάρια (π. χ. λαυράκι) μπορούν να γίνουν ατομική μερίδα.

Οι σούβλες τώρα είναι δύο ειδών και απευθύνονται σε δύο άτομα. Η μία με black angus μοσχάρι, η άλλη με κοτόπουλο. Πρόκειται για δυο δίσκους πάνω στους οποίους ισορροπούν δύο μέτριες σούβλες με περασμένο το κρεατικό και κάτω συνοδεύονται από τηγανιτές πατάτες (και λαχανικά το μοσχάρι) και μία σος μέσα σε μπρικάκι, που περιχύνεται πάνω στο κρέας, αν θες.

Στα ορεκτικά οι επιλογές είναι πολλές, εξάλλου αυτός είναι και ο στόχος του εστιατορίου. Ψαγμένες γεύσεις, πιο γκουρμέ εκδοχές παραδοσιακών συνταγών, ελληνική πρώτη ύλη, παντρεμένη με κρέας και θαλασσινά. Και στα ποτά, πολλά ελληνικά αποστάγματα με έμφαση σε τσίπουρα, ρακή κτλ. Γενικά ο κατάλογος είναι πολλά υποσχόμενος και ανοίγει την όρεξη. Αλλά δεν ξέρω πόσο τελικά εκπληρώνει τις υποσχέσεις.

Και τις δύο φορές που πήγα, άλλα πιάτα μου άρεσαν, άλλα όχι και τόσο. Στην πρώτη μου επίσκεψη δεν θα αναφερθώ αναλυτικά, γιατί πέρασε καιρός. Θυμάμαι μόνο ένα πιάτο με μελιτζάνα και τυρί, μέσα σε τηγανάκι, δεν ενθουσίασε, το πιάτο με τα μανιτάρια και αυτό με τα κεφτεδάκια, νόστιμα και τα δύο, αλλά συνηθισμένα. Περίμενα να δοκιμάσω κάτι πιο πρωτότυπο από ένα εστιατόριο αυτού του είδους και ονόματος. Ίσως αυτός ήταν κι ο λόγος που άργησα να ξαναπάω, παρόλο που περνούσα συχνά απέξω και ο χώρος του μου αρέσει, όπως είπα.

Στην χθεσινή μας βόλτα όμως στη Γλυφάδα, η φίλη μου ήθελε να φάει κρέας, εγώ δεν ήθελα με τίποτα σουβλάκια κι έτσι σκέφτηκα τις σούβλες του Mezze. Να η ευκαιρία!

Μπήκαμε, εξυπηρετηθήκαμε πολύ γρήγορα από τους πολύ ευγενικούς σερβιτόρους και καθίσαμε σε ένα τραπέζι στο μεταίχμιο εσωτερικού- εξωτερικού χώρου, όπου δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα. Η ώρα ήταν περίπου 9, δεν είχε κόσμο ακόμα. Το περιβάλλον ήταν πολύ ευχάριστο. Ο φωτισμός όσο έπρεπε χαμηλός, οι αποστάσεις των τραπεζιών ιδανικές, η μουσική διασκευές ελληνικών ρεμπέτικων/ λαϊκών σε μοντέρνους ήχους. Γενικά αισθανθήκαμε πολύ άνετα και η όρεξη μας άνοιξε περισσότερο.

Ερωτηθήκαμε αν θέλουμε νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης και μαζί μ' αυτό ήρθε και το καλωσόρισμα: φετούλες ψωμί, ψημένες, με λάδι και ρίγανη (ίσως κάπως παραψημένες) με ένα μπολάκι ντιπ σαν τυροσαλάτα (ξύγαλο έγραφε η απόδειξη), το οποίο, όπως καταλαβαίνετε χρεώθηκε σαν κουβέρ. Μας άρεσε όμως, και το φάγαμε όλο, γιατί πεινούσαμε.

Στη συνέχεια παραγγείλαμε:

1. ελληνική σαλάτα
2. μπρουσκέτες με σαρδέλες παντρεμένες, για να τις δοκιμάσω εγώ
3. μία σούβλα κοτόπουλο

1. Η σαλάτα ήταν, ας πούμε, "πειραγμένη" χωριάτικη. Με την φέτα σε κυβάκια, με παξιμάδι και με ροδέλες αγγουριού να στολίζουν το πιάτο περιμετρικά. Τα λαχανικά φρέσκα. Το σερβίτσιο εμαγέ. Η ποσότητά της μικρή, ή, πιο σωστά, μικρή για τα 6,5 ευρώ που κόστιζε.

2. Οι μπρουσκέτες σαρδέλας δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα. Γενικά η σαρδέλα είναι το αγαπημένο μου μικρό ψάρι και απολαμβάνω σχεδόν όλα τα πιάτα που την περιέχουν. Όμως, εδώ ήταν μαρινάτη, που δεν είναι η αγαπημένη μου εκδοχή. Επίσης, όταν διάβασα "Παντρεμένες", το μυαλό μου πήγε σε ψητά φιλετάκια, με σκορδάκι... σε κάτι πιο μυρωδάτο. Κι έτσι δεν ενθουσιάστηκα όταν διαπίστωσα ότι ο μεζές ήταν κρύος... Όσο για την μπρουσκέτα, τελικά πρέπει να ρωτάω περί τίνος πρόκειται, όταν την βλέπω σε κατάλογο. Αλλοι φέρνουν κανονικές φετούλες ψωμί, άλλοι παξιμαδάκια, άλλοι λεπτές, τραγανές φέτες... Εδώ μου έφεραν πίτα από σουβλάκι ως βάση. Ούτε αυτό μου άρεσε. Και πάνω κυβάκια ντοματούλας, λαδάκι και μια σαρδέλα καθαρισμένη από το κοκαλάκι της. Οκ, σαν σύνολο ευχάριστη στη γεύση, αλλά όχι αυτό που θα ήθελα. Η φίλη δεν δοκίμασε καθόλου, γιατί περιμενε το κοτόπουλο. Βαθμολογώ 2/4.

3. Και το highlight, η σούβλα κοτόπουλο, ήρθε λαχταριστή κι εντυπωσιακή. Ο σερβιτόρος μας υπενθύμισε ότι υπάρχει και σος, και όταν μας είδε να ζοριζόμαστε στο κόψιμο, προσφέρθηκε να την "κατεβάσει" εκείνος από την σούβλα, διευκολύνοντάς μας. Ως προς την γεύση ήταν πολύ μαλακό και καθαρό το κρέας. Ως προς την ποσότητα, εμάς μας έφτασε και με το παραπάνω. Πήραμε και πακετάκι για το σπίτι. Επειδή όμως η όρεξη είναι κάτι σχετικό, ίσως σε άλλους φανεί απλά ικανοποιητική. Οι πατάτες θα μπορούσαν να είναι περισσότερες, και θα ήθελα κι εγώ, φίλε Pathfinder, κάτι ακόμα μέσα στο δίσκο (λίγα λαχανικά ίσως;)

Για την τιμή του βέβαια, 18,5ευρώ, είναι άριστο vfm. Δεν ξέρω αν θα έλεγα το ίδιο και για την σούβλα black angus, που κάνει 29 ευρώ. Είδα μία που πέρασε πάνω απ' το κεφάλι μας και μου φάνηκε πιο "μαζεμένη" και πιο ξεροψημένη απ' το κοτόπουλο. Ίσως έτυχε.

Οι σερβιτόροι ήταν πολύ καλοί, χαμογελαστοί κι ευγενικοί. Όμως κάτι με κρατάει απ' το να βάλω το απόλυτο 4αρι. Ίσως ότι τους χάσαμε λίγο όταν ήρθε κι άλλος κόσμος, ίσως ότι πέρασε ένας δίπλα μου κι έριξε κάτω μια καρέκλα. Εν πάση περιπτώσει, ίσως τους αδικώ λίγο, αλλά πάντα κρατάω μια επιφύλαξη όταν δεν έχω τσεκάρει ένα μαγαζί πολλές φορές. Και το τέλειο πρέπει να αποδίδεται όταν φαίνεται αμέσως. Τουλάχιστον κατά τα δικά μου κριτήρια.

Στο τέλος μας κέρασαν ένα πολύ δροσερό παγωτό με γλυκό κουταλιού, το οποίο θα μπορούσε άνετα να είναι ένα από τα γλυκά του καταλόγου. Διαβάζω εδώ ότι το γλυκό κουταλιού ήταν καρότο. Πραγματικά ιδιαίτερο και μελωμένο όσο πρέπει. Μην το αρνηθείτε, αν σας το προτείνουν (γλυκάκι να φέρω;).

Ο λογαριασμός ήταν στα 36 ευρώ γι αυτά τα τρία πιάτα και μια κόκα κόλα. Νομίζω ότι με λιγότερο από 20 ευρώ το άτομο, δύσκολα θα φύγεις. Αν πάρεις και ψάρι ή πιάτα με θαλασσινά, ο λογαριασμός ανεβαίνει επικίνδυνα. Όμως νομίζω ότι αξίζουν. Ίσως σε κάποια μεζεδάκια οι τιμές θα έπρεπε να είναι πιο χαμηλές, από την στιγμή που δεν μπορείς να πάρεις κυρίως.

Το vfm ισορροπεί μεταξύ 2 και 3. Λόγω τιμών θα βάλω τελικά 2.

Μέρες και ώρες αιχμής είναι τα μεσημέρια Σαββάτου- Κυριακής με καλό καιρό, που η Γλυφάδα έχει πολύ κόσμο. Τότε μια κράτηση μάλλον επιβάλλεται. Τις υπόλοιπες μέρες μπορείτε να εξυπηρετηθείτε πιο άνετα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια