Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Μεταμόρφωση, Αθήνα
Μαι
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Επισκεφτήκαμε το Τσιπουτάπας την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ. Κάτσαμε στην αυλή η οποία είχε 3 υπέροχες μεγάλες μουριές που κάλυπταν σχεδόν όλη την αυλή με ένα αισθητικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα όμορφο. Ο υπόλοιπος χώρος πολύ συμπαθητικός.

Η εξυπηρέτηση καλή χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Ο κατάλογος αρκετά πλούσιος με επιλογές από κρεατικά και ψαρικά. Στα ορεκτικά θα βρει κανείς καβουρμά (7,7 ευρώ), βουβάλι σαγανάκι (11 ευρώ), παστουρμαδόπιτα (4,8 ευρώ), απάκι τυλιχτό (4,4 ευρώ), αρκετά τυριά και διάφορα άλλα. Εμείς πήραμε πλευρώτους ψητά (4,5 ευρώ) τα οποία ήρθαν σε μια πιατελίτσα με μπόλικο λάδι. Μεγάλη μερίδα (7 μεγάλα μανιτάρια), αλλά τα μανιτάρια ήταν αρκετά ζουμερά, σαν να είχαν βράσει και όχι ψηθεί. Δεν ήταν κακά όμως.

Από σαλάτες δεν έχει μεγάλη επιλογή, πατατοσαλάτα με απάκι (5 ευρώ), κρητική (6,8 ευρώ), ντοματίνια (5 ευρώ) και κάνα-δυο ακόμη. Εμείς δοκιμάσαμε τα ψητά λαχανικά (4,4 ευρώ) που ήταν ουσιαστικά μελιτζάνα, ντομάτα και πιπεριές πράσινες και κόκκινες. Το πιάτο, αν και ήταν πλούσια μερίδα, είχε αναλογικά πολύ περισσότερες πιπεριές ενώ μου έλειψε το κολοκυθάκι που είναι και της εποχής.

Στα κυρίως έχει κεμπάπ (8 ευρώ), κοκορέτσι (8,9 ευρώ), φριγαδέλι (7,5 ευρώ), πρασοτηγανιά (5,5 ευρώ), μοσχάρι γάλακτος γάστρας (12 ευρώ) και πολλά άλλα.

Επιλέξαμε να φάμε ψαρικά.
Πήραμε γαύρο μαρινάτο (3,9 ευρώ), ο οποίος ήρθε πάνω σε πιτούλα και κάτω από πιπεριά φλωρίνης. Ενδιαφέρουσα εκτέλεση του πιάτου.

Γαρίδες ψητές (7,8 ευρώ), σε κανονική ποσότητα, οι οποίες δυστυχώς ήταν ελαφρώς παραψημένες με αποτέλεσμα να έχουν αφυδατωθεί

Μύδια αχνιστά (7,4 ευρώ) τα οποία ήταν σε μέτρια ποσότητα αλλά έσκιζαν. Τύφλα να χουν όλα τα moules marinieres που έχω φάει σε Γαλλία και Βέλγιο. Chapeau που θα έλεγαν και οι γάλλοι, δηλαδή τους βγάζω το κάπελο. Τέλεια ψημένα, γευστικότατα με μια πεντανόστιμη σάλτσα.

Από ψαρικά έχει επίσης παέγια και γαριδομακαρονάδα με φρέσκα ζυμαρικά στα 20 ευρώ έκαστο, αλλά απ’ ότι μας εξήγησαν είναι για δυο άτομα, χταπόδι (9,8 ευρώ), μπακαλιάρο τορτίγια (4,2 ευρώ), τόνο αλά λούνγκα (3,9 ευρώ) και μερικά άλλα.

Ήπιαμε εξαιρετικό μοσχοφίλερο χύμα στα 7 ευρώ το κιλό. Μας κέρασαν και μισό κιλό.

Πληρώσαμε 30,7 ευρώ χωρίς το κρασί. Χρεωθήκαμε 1,7 το εμφιαλωμένο νερό που ήρθε χωρίς να το ζητήσουμε και 1 ευρώ το ζυμωτό χειροποίητο ψωμί τους το οποίο συνοδευόταν από ελιές καλαμών σε λάδι.

Συμπερασματικά δεν με ενθουσίασε, δεν με απογοήτευσε. Θα ξαναπήγαινα, αλλά όχι πολύ σύντομα.