Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Μαι
27
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Παρασκευή απόγευμα 20/5, μετά από συντήρηση του αυτοκινήτου μου σε συνεργείο των Αγίων Αναργύρων, πεινάω σαν λύκος και αποφασίζουμε με ένα φιλαράκι να κατευθυνθούμε στο PASTABAR (P) της Νέας Φιλαδέλφειας, μετά κι απ’ τις διθυραμβικές κριτικές στο site μας.

Το P είναι όντως μια αξιόλογη ιταλική trattoria, μοναδική ίσως στην πιάτσα της Δεκελείας, που βρίσκεται δύο μόλις τετράγωνα απ’ το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ και λειτουργεί ήδη μια πενταετία, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες δύο ανθρώπων, της Αναστασίας και του Στέφανου.
Ο Στέφανος Σαράντος έχει σημαντική προϋπηρεσία στο Milos του Hilton, τα Nammos και Coo της Μυκόνου, καθώς και άλλους χώρους εστίασης της Ελβετίας και της Αμερικής!

Το μαγαζί λειτουργεί από Τρίτη με Παρασκευή, 16.00-01.00, τα Σ/Κ από 13.30-01.00, ενώ τις Δευτέρες είναι κλειστό. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο, για τον πλούσιο κατάλογό του με τις πολλές επιλογές σε εκλεκτές πίτσες αλλά και τα φρέσκα ζυμαρικά του με τις πρωτότυπες σάλτσες. Επειδή ο χώρος είναι σχετικά περιορισμένος, χρειάζεται κράτηση τις βραδινές ώρες και ειδικά τα Σ/Κ, ενώ, αν τυχόν είστε της περιοχής, μην περιμένετε delivery, αφού επικεντρώνουν όλες τους τις προσπάθειές στον συγκεκριμένο χώρο και απλά δεν προλαβαίνουν. Όντας υπέρμαχος της ποιότητας έναντι της ποσότητας, αντιλαμβάνομαι και εκτιμώ τέτοιες προσπάθειες αυθεντικής κουζίνας, η οποία, με την καθυστέρηση και τη μεταφορά, μπορεί λίγο-πολύ να αλλοιώνεται.

Στον χώρο δεσπόζει η ανοιχτή κουζίνα -με τους μάγειρες επί το έργον- που χωρίζεται απ’ τη σάλα με την παρεμβολή της μπάρας, μια μάλλον αγγλοσαξονική ιδέα που σταδιακά αρχίζει να εφαρμόζεται και στη χώρα μας. Περιμετρικά υπάρχουν οι τζαμαρίες που, ανοιγόμενες το καλοκαίρι, διευρύνουν τον χώρο, ενοποιώντας τον σε εσωτερικό και ημιυπαίθριο, με τα τραπεζάκια στον γραφικό πεζόδρομο!

Ο μέσα χώρος με τους πρασινωπούς τοίχους και τα κρεμασμένα μεγάλα κουζινικά, μπύρες, και λοιπά διακοσμητικά στοιχεία, είναι αρκετά ελκυστικός, χάρη στον ατμοσφαιρικό χαμηλό φωτισμό του, καθώς και τα αναπαυτικά τραπεζοκαθίσματα. Υπολογίζω ότι μέσα και έξω θα υπάρχουν περί τα 20 τραπέζια, μικρά και μεγάλα, για τουλάχιστον 60 θαμώνες.

Μας εξυπηρέτησε το νεαρό τους προσωπικό, το οποίο ήταν πολύ πρόθυμο, ευγενικό, χαμογελαστό και υπομονετικό μέχρι να μελετήσουμε τον μεγάλο τους κατάλογο και να παραγγείλουμε, και σβέλτο μετά, στην εκτέλεση της παραγγελίας μας!

Επειδή πολλά έχουν ήδη γραφεί σχετικά με τα ιταλικά εδέσματα του P, για να μην σας κουράσω με εξαντλητικές περιγραφές, θα δώσω εδώ το περίγραμμα του μενού, συνοψίζοντας τις κατηγορίες των πληθωρικών εδεσμάτων. Υπάρχουν 10 ζεστά και κρύα ορεκτικά πιάτα (4-8 €), ισάριθμες σούπες, με κρέας, κοτόπουλο, μανιτάρια, κ. α. (6-9 €), καμιά 10αριά επίσης σαλάτες (8-10 €), περί τα 25 ζυμαρικά, από 5-13 €, καθώς και 5 ραβιόλι, στα 8-10 €. Μην παραλείψετε κάποια απ’ τις 25 πίτσες τους, κόκκινες, λευκές και σπέσιαλ, από 7-16 €, ποσό που αφορά την κορυφαία τους, με μαύρη τρούφα, κατσικίσιο τυρί, μοτσαρέλα, παρμεζάνα και ρικότα! Δεν τελειώσαμε όμως, αφού σερβίρουν και 4 κρεατικά, από 10-18 €, ποσό που αναφέρεται στη δημοφιλή σπαλομπριζόλα των 350 γραμμαρίων! Ολοκληρώνετε, εφόσον εννοείτε αντέχετε ακόμα, με κάποιο απ’ τα 4-5 γλυκά, όπως τιραμισού, σουφλέ σοκολάτας, μπανόφι ή τσιζκέικ, από 5-8 €, που θεωρώ ότι ίσως έχουν κάποιο μικρό περιθώριο συμπίεσης.

Υπάρχουν ακόμη ορισμένα πιάτα ημέρας, όπως στην περίπτωσή μας, τα μοσχαρίσια μάγουλα, που άκουσα ότι άρεσαν πολύ σε διπλανούς μας θαμώνες. Ούτε στα ποτά υστερούν, αφού στον κατάλογο βρίσκουμε τα συνήθη αναψυκτικά και μπύρες, από 2-5 €, όπως και αρκετά κρασιά, σε τιμές προσιτές, δηλ. στα 3-4 € το ποτήρι, ή εμφιαλωμένα, περί τα 15-20 € τα περισσότερα.

Μετά από γρήγορη ανάγνωση του μενού, λόγω και της σχετικής λόρδας μας, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε σχεδόν λίγα από όλα τα ιταλικά τους καλούδια και παραγγείλαμε τα ακόλουθα πιάτα, που ακολούθησαν το νερό σε κανάτα, ενώ ψωμί δεν παραγγείλαμε:

• Μία μερίδα caprese saltati, δηλ. σαγανάκι μοτσαρέλας, με φέτα, ντομάτα και λαδορίγανη, ό, τι έπρεπε για ορεκτικό. Τιμή 5.10 €.
• Μία σαλάτα Gamberetto, με γαρίδες, παρμεζάνα, ντοματίνια, crouton και vinaigrette. Τιμή 9.20 €.
• Μια ραβιόλι γεμιστά με καπνιστό σολομό, κρέμα γάλακτος και άνηθο, που ήρθε σε βαθύ πιάτο και τσακίστηκε στην κυριολεξία! Τιμή 9.90 €.
• Ακολούθησε μια φίνα Pizza Bianca με κοτόπουλο, ανανά και μοτσαρέλα, στα 9.80 €.
• Στο τέλος μοιραστήκαμε ένα σουφλέ σοκολάτας με παγωτό, κατάλληλο για να μας γλυκάνει τον ουρανίσκο, μετά τις χορταστικές πάστα και πίτσα που προηγήθηκαν. Τιμή 6.50 €.
• Για να μη μεθύσουμε, αφού είχα και να οδηγήσω μέχρι τα σπίτια μας, αποφύγαμε το κρασί και ήπιαμε 2 μπύρες ΦΙΞ dark, ό, τι καλύτερο στην κατηγορία τους. Τιμή 2Χ4.50=9 €.

Ο λογαριασμός, στα 50 €, ήταν σε λογικά επίπεδα, μιας και φάγαμε του σκασμού, λόγω και των μεγάλων μερίδων. Τιμή κατ’ άτομο, χωρίς ποτό, έρχεται στα 20.50 €, δηλ. κατηγορία 17/25 €.

Συμπερασματικά, το PASTABAR αξίζει να το προγραμματίσετε για μια μελλοντική σας επίσκεψη, ειδικά αν τύχει και βρεθείτε στα πέριξ. Ελπίζω μόνο, να φιλοτιμηθούν και να καθιερώσουν προσεχώς κάποιο στοιχειώδες έστω κέρασμα, το οποίο -ενώ δεν κοστίζει ουσιαστικά τίποτα- ανεβάζει πάντα το στάτους του μαγαζιού!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια