Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Μαι
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
50-64

Η λατινικη φραση "Ab Ovo", που κατα λεξη μεταφραζεται "απο το αβγο" και σημαινει φυσικα "απο την αρχη", εχει "καταγωγη" απο την ελληνικη μυθολογια και ενα απο τα διδυμα αβγα απο τα οποια γεννηθηκε η Ωραια Ελενη απο τον μεταμορφωμενο σε κυκνο Δια και τη Ληδα. Αν λοιπον δεν ειχε γινει αυτο το αβγο δε θα υπηρχε και η Ωραια Ελενη και επομενως δε θα υπηρχε ουτε ο ερωτας με τον Παρη, η Αρπαγη της, ο Τρωικος πολεμος κλπ.

Η φραση χρησιμοποιειται μεχρι σημερα στη λογοτεχνια, για να αναφερθει κανεις σε καποιο προγενεστερο χρονικα γεγονος. Δε γνωριζω τι απο τα ανωθεν ειχε κατα νου ο αστειρευτος και ιδιαιτερα ταλαντουχος Μιχαλης Νουρλογλου οταν το επελεγε ως ονομα, ωστοσο ταιριαζει γαντι στη νεα προσπαθεια που γινεται απο τον Σεφ και τη νεανικη του ομαδα στο Κολωνακι (στη θεση της παλιας Pasteria), οπου και βρικεται πια το με τριτη φορα στη σειρα βραβευμενο με Χρυσο Σκουφο εστιατοριο μοντερνας κουζινας, εχοντας μολις κατεβει πιο κεντρικα, απο το Κεφαλαρι οπου το ειχαμε γνωρισει.

Λογω ημερων (Ημερες Βραβευμενης Γαστρονομιας) ειχαμε κανει κρατηση για δυο ατομα, για το ειδικο μενου. Ο χωρος ειναι μινιμαλιστικης αισθητικης με τα ιδια μεγαλα τραπεζια και τις ανετες πολυθρονες που ξεραμε απο το Κεφαλαρι, την ανοιχτη κουζινα (ανεκαθεν μου αρεσε να χαζευω τους σεφ επι το εργον), τους μεγαλους καθρεφτες που «ανοιγουν» την αιθουσα και εναν ωραιοτατο χωρο επανω, που λειτουργει ως μπαρ.

Μια κοπελα μας οδηγησε στο τραπεζι, ενας αλλος νεαρος μας εφερε τα μενου, τα σερβιτσια και τη wine list και μια τριτη, που «εμεινε» μαζι μας μεχρι το τελος, μας εφερε το νερο και το καλωσορισμα, που ηταν μια ωραια παραλλαγη... αβγου, αρκετα ενδιαφερον amuse bouche.
Το μενου, που συνοδευοταν απο ενα ποτηρι "Ακακιες Sparkling-Κτημα Κυρ-Γιαννη", αναλυτικα:
- Το μοσχαρισιο ταρταρ με παγωτο μουσταρδα: πολυ νοστιμο, ιδιαιτερη η παγωμενη πικαντικη μουσταρδα.

- Το ορτυκι με fregola sarda, αχλαδι σε κοκκινο κρασι και γκοργκοντζολα: Μπορει η γκοργκοντζολα να μη μου αρεσει ιδιαιτερα αλλα τριμμενη εκεινη τη στιγμη απο πανω ενσωματωνοταν στο πιατο και απλα αφηνε την εντονη λιπαρη της επιγευση χωρις να ενοχλει. Η σαλτσα με το κραι μουρλια και το ορτυκι πεντανοστιμο!
- Η γαριδα σε ζωμο Thai με κουνουπιδι και μελισσοχορτο: η πρωτη φορα που χαρηκα το κουνουπιδι! Εξαιρετικο πιατο, τελειες οι γαριδες, για «βουτες» ο ζωμος!
- Το μοσχαρισιο συκωτι με κυδωνι, miso και λαχανιδα ή Ο σολομος sous vide με σογια, μελι, τζιντζερ και wasabi: πηραμε φυσικα ενα και ενα. Το συκωτι εκπληκτικο, εννοειται medium, χωρις υπερβολη το ωραιοτερο που εχω δοκιμασει ποτε! Ο σολομος στο κενο αερος ελιωνε, το ουασαμπι δροσιζε απο πανω με μια απαλη καυτρα και η σαλτσα με τα αναγραφομενα υλικα και αλλα τοσα (οπως μας αποκαλυψε ο παντα προθυμος για κουβεντα Μιχαλης) υπεροχη!
- The tropical forest με σοκολατα γαλακτος, μανγκο και φρουτα του παθους: φανταστικο γλυκο, επισης (παρα) πολλες γευσεις, εδω σαφως πιο ευδιακριτες απο τη σαλτσα του σολομου, που δημιουργουν ενα απιθανα γλυκο συνολο. Τι να σου κανει μονο ενα... δασακι!

Συνολικα, μειναμε απολυτα ικανοποιημενοι απο γευσεις, ολα τα παιδια προεξαρχοντος του Μιχαλη ευγενεστατα και προθυμα για επεξηγησεις και κουβεντουλα, το σερβις αριστο, ο χωρος ωραιοτατος, η μουσικη ξεχωριζει (διασκευες κλασικων ροκ κομματιων) και το vfm (40€, του μενου) αρκετα υψηλο. A la carte παντως υπολογιστε κοντα στα 60€ χωρις τα ποτα, που προσωπικα θεωρω πολλα χρηματα. Αξιζει να σημειωθει πως υπαρχει και lunch menu, αρκετα πιο οικονομικο, που «παιζει» με σαντουϊτς, ριζοτι και παρομοια πιατα. Βεβαια, ενημερωθηκαμε απο τον ιδιο τον Σεφ για το μενου ντεγκουστασιον των 9 πιατων στην τιμη των 50€ με τον ευφανταστο τιτλο "Put the blame on me", οπου ουσιαστικα δεν ξερεις το παραμικρο απο οσα περιλαμβανει και τα βλεπεις κατευθειαν στο τραπεζι! Αλλαζει μαλιστα καθε μηνα. Αρκετα ιντριγκαδορικο, μας κινησε το ενδιαφερον για την επομενη επισκεψη!

Προσπαθειες σαν και αυτη που γινεται στο Abovo, απο νεα παιδια με ορεξη, παθος για αυτο που κανουν και αστειρευτη δημιουργικοτητα, αξιζει να στηριζονται!
Να μη λησμονισω να αναφερω τη γενναιοδωρια με τα κουτακια με τα μακαρον που μας προσφερε ο Μιχαλης «για τον πρωινο καφε» κατα την αναχωρηση μας.