Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Μαι
31
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
50-64

Μετατρεποντας τις "Ημερες Βραβευμενης Γαστρονομιας" σε... μαραθωνιο, προσπαθησαμε να καλυψουμε αρκετα κενα. Ενα απο αυτα ηταν το συνωνυμο της πολυτελειας και βραβευμενο με 2ο Χρυσο Σκουφο, Tudor Hall, στον 7ο οροφο του επιβλητικου «King George».

Μοντερνα ελληνικη κουζινα με γαλλικη φινετσα, αριστοκρατικη σαλα, εντυπωσιακη νεοκλασικη διακοσμηση, διαρκεις εναλλαγες στον καταλογο και εκμοντερνισμοι παραδοσιακων γευσεων απο ενα δυνατο διδυμο (Σωτηρης Ευαγγελου-Αλεξανδρος Κοσκινας), αψογο σερβις και η Ακροπολη καδρο συνθετουν ειναι η αληθεια ενα ιδανικο πακετο.

Φθανοντας λιγο μετα τις 22:00, καθισαμε στην βεραντα με την καταπληκτικη θεα στη φωτισμενη Ακροπολη απο τη μια και στα παλαια Ανακτορα και την ευρυτερη περιοχη απο την αλλη. Αμεσως μας καλωσορισαν θυμιζοντας μας το μενου και ρωτωντας για το νερο (μεταλλικο ή με ανθρακικο) και ποτηρι κρασιου (λευκο ή κοκκινο, καλων ποικιλιων αμφοτερα).

Ακολουθει το μενου, 45€/ατομο, αναλυτικα:
- Κρεμα αβγου και μυκονιατικη τυροβολια: ωραιοτατο ξεκινημα, φινετσατο καλωσορισμα.
- Ψητες σαρδελες με γρανιτα απο χωριατικη σαλατα και πεστο ριγανης: Φιλος των "μικρων" ψαριων δεν ημουν ποτε. Απλα ψημενα, εννοω. Με το πιο απλο μαριναρισμα ομως μου αρεσουν πολυ και εν προκειμενω τις απολαυσα με την ωραια ιδεα της γρανιτας.
- Σπιτικα ταλιολινι με αβγοταραχο και λαβρακι ταρταρ: το καλυτερο πιατο! Εξαιρετικα μαγειρεμενα και πεντανοστιμα τα ζυμαρικα, εξαισιο το λαβρακι, εδινε το αλμυρο touch το αυγοταραχο!

- Γυρος με αρωμα Ελλαδας: Σιγοψημενο τρυφερο γουρουνοπουλο με αρωματικα βοτανα σε τραγανη πιτα και αφρο τζατζικι: αν δεν ηταν τα ταλιολινι η συνολικη εμπειρια θα επεφτε κατα πολυ εξαιτιας αυτου του πιατου. Δεν ηταν κακο, καθολου, ωστοσο θεωρω οτι ακυρωνει μια τετοια γαστρονομικη εμπειρια το να φας γυρο (οσο καλης ποιοτητας ή καλα ψημενος να ειναι) στο Tudor Hall! Παντως ο αφρος τζατζικι ξεχωρισε ενω ηρθαν και μπολακια με τηγανητες πατατες...
- Παντζαρι κονφι με λεβαντα, καραμελωμενη σοκολατα γαλακτος και σορμπε γιαουρτι: Υπεροχο γλυκο! Το παντζαρι δεν το τρωω, ωστοσο σε αυτην τη μορφη ηταν απολαυστικο. Μαζι με τη σοκολατα γαλακτος και το σορμπε, τελειο!
Στο μενου δεν αναγραφοταν αλλα μας εφεραν στο τελος mignardise, δηλαδη καποιο γλυκακι (μακαρον εν προκειμενω) σε μπουκιτσα, που συνηθιζεται στη Γαλλια τουλαχιστον, για το κλεισιμο ενος δειπνου, προσφορα απο το εστιατοριο. Μαζι με εξαιρετικης ποιοτητας τσαϊ.

Ολα ηταν πεντανοστιμα. Μονη ενσταση, και για το λογο που αναφερθηκε, ο γυρος. Αν τωρα αναρωτιεστε γιατι εβαλα μονο 2/4 στη γευση, εχει να κανει (περα απο τον "παραταιρο" γυρο) με τις ποσοτητες των πιατων. Ολες μα ολες οι μεριδες (ισως μικρη εξαιρεση το γλυκο) ηταν υπερβολικα μικρες. Ειπαμε, αλλα οχι κι ετσι...
Κατα τα αλλα, ευγενεια και υποδειγματικο σερβις, ατελειωτο χαζι στην Ακροπολη αλλα και την επιβλητικη εσωτερικη αιθουσα, ασημενια σερβιτσια και γενικα ενας χωρος και ενα δειπνο που συνολικα αποπνεαν πολυτελεια.
Αν al a carte, που χρειαζεσαι περι τα 60€ χωρις ποτα, οι μεριδες ειναι εξισου μικρες, το vfm ειναι χαμηλο, επισης 2/4. Αν οχι, τοτε αυξανει αλλα ειναι κριμα να αντιμετωπιζονται ετσι οι προσφορες.