Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Παγκράτι, Αθήνα
Ιουν
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
65-80

Δεν εφυγα ευχαριστημενη απο τη Σπονδή. Εφυγα, για αρχή πεινασμένη.
Ας τα παρουμε ομως με τη σειρά. Η Σπονδή ήταν για μένα απωθυμένο ετών, απο τα χρόνια που δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τέτοιο εστιατόριο. Ε, λίγο που τωρα πια μπορούμε ποτε ποτε να κάνουμε τέτοιο δωρο στον εαυτό μας, λίγο που έτρεχα οι Ημερες Βραβευμένης Γαστρονομίας, αποφασισαμε να πάμε.

Κανονικη τιμή ντεγκουστασιον 130 ευρω, τιμη προσφορας στα 68 €. Φερ, σκεπτόμενη οτι πηγαίναμε σε ενα απο τα ιστορικότερα και πιο φινετσάτα μαγαζιά της Αθήνας. Βαλαμε τα γιορτινα μας, στολιστηκαμε και πηγαμε.

1. Ο ΧΩΡΟΣ:
Το τραπέζι μας βρισκονταν στην πίσω πλευρα του κήπου. Υπεροχος χωρος. Ομορφα αστικο τοπιο, με μια κλιματαρια να αγκαλιασει τον τοιχο πίσω μας. Πολυτελη σερβιτσια, καλο τραπεζομαντηλο, γλυκος φωτισμος, τα τραπεζια δεν ηταν στριμωγμενα. Αν και παρστηρησα οτι σε τραπεζι 6 ατομων, τοποθετησαν 2 ζευγαρια που δεν ηταν παρεα, με κενο αναμεσα, και αυτο με ξενισε, γιατι, ενω στο New York Sandwich ειναι αποδεκτη πρακτκκη να καθεσαι σε τραπεζι με ξενους, σε πολυτελες εστιατοριο δεν θα επρεπε να ειναι.

2. ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ:
Εδω τώρα δεν θα τα πάμε καλά. Παρατηρούσα προσεκτικά το σερβις, ως επαγγελματίας του κλάδου. Η υποδοχη ηταν ευγενική, μας οδηγησαν στο τραπεζι μας. Ηταν διακριτικο και τακτοποιημενο το σερβις, όμως: 2 φορές αναζητησα σερβιτόρο και δεν με πρόσεξε κανείς για πάνω απο 5 λεπτά, τη ν πρώτη φορά με άδειο μαγαζί κιολας. Έπιασα το προσωπικό, όσο τα πραγματα ήταν χαλαρά, να αράζει σε εμφανές σημείο και να συζητά, που από μόνο του φυσικά δεν είναι κακό αλλα επουδενί δεν πρέπει να συμβαίνει στην σάλα. Όχι σε εστιατόριο τέτοιου επιπέδου. Τέλος, δεν μας προτάθηκε pairing για το μενού μας, ούτε όταν ζητήσαμε να μας προτείνει κρασί που να δένει με το μενού. Κακό αυτό, και αν ήταν πολιτική του μαγαζιού ακόμα χειρότερα.

3. ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ:
Γνωρίζαμε ότξ πηγαίναμε σε γαλλικό εστιατόριο, Γνωρίζαμε τη σύνθεση του μενου μας, δεν υπήρχαν εκπλήξεις εκει.
Η εκπληξη ηρθε όταν ειδαμε το μέγεθος των μεριδων σε ενα μενου 6 πιατων που στοιχιζε σε μιση τιμη 68 ευρω. 68 ευρω φιλε, και δεν εφτασε ουτε ως τον φάρυγγα. Δεν ειναι το πρωτο μας ντεγκουστασιον, να βαλουμε λιγο ενα οριο σαυτο το πραγμα με τις μεριδες των ντεγκουστασιον σας παρακαλω!

Ένα ένα ομως:
* Το κερασμα του σεφ: κάτι με παντζάρι, και παγωτο μουσταρδα (καλο το παγωτο) συνοδεια ενός λουκουμά γεμιστου με μια νόστιμη κρέμα. Μα για όνομα, δεν μπορούν να μάθουν να κάνουν λουκουμαδες που δεν κρατανε λαδι; Η μάνα μου μπορεί. Ήρθε με 2 ψωμάκια για τον καθένα μας: ενα μπαγκετίνι οπως ειπε ο σερβιτόρος αλλα ήταν χωριάτικο ψωμί, ψημμενο λλλλιγο παραπανω αποσο επρεπε, μαι ενα ψωμακι με ζυμη κρουασαν ολικης που ήρθε στο πιάτο μου καμμένο στην κάτω πλευρά του. Ήταν μαυρο, όχι τραγανό. Αυτό φυσικά και δεν έπρεπε να συμβεί σε τετοιο εστιατόριο. Δεν έπρεπε να βγει απο την κουζίνα ποτέ.

*Φουαγκρα με κονφι περγαμοντο αμυγδαλα και βασιλικο: αρκετη ποσοτητα γιαυτο που ηταν. Συνοδευονταν με ψητο ψωμι που ηταν ειδιμα φτιαγμενο για να συνοδευσει το φουαγκρα. Γιατι να βαλω αυτη τη φινα παστα πανω σε κακοψημενο, ξερο ψωμι, δεν θα καταλανω ποτε. Το αμυγδαλο ηταν ακαβουρδιστο, γιατι, γιατί ηταν ακαβουρδιστο; Ο βασιλικος ηταν αμελητέος, ουτε προσθεσε κατι ουτε αφαιρεσε. Στο κονφί δεν αναφέρομαι γιατί δεν ένιωσα τη γεύση του. Δεν ξέρω γιατί.

*Μους σφυριδας με ζωμο απο κρεμμυδια και βοτανα. Ωραια λες, θα εχει αρωματα το πιατο. Ε δεν είχε, τουλάχισυον όχι από βότανα. Είχε θάλασσα απο τη μους, και την υπέροχη γλύκα απο τα τριμμενα κρεμμυδια που ψηθηκαν σε εξαιρετικής ποιότητας βούτυρο. Αυτο ναι. Αλλά αν ήθελα κρεμμυδόσουπα, θα την είχα παραγγείλει. Δεν είχε εντάσεις το πιάτο ενώ ανετα μπορουσε να έχει.
*Χτενια ψητα με πουρε μήλου με κανπιστό τσαι και τραγανό ψωμι. Ωραια τηγανισμενα σε βούτυρο τα χτένια, όμως, πάλι άνευρο πιάτο. Δεν είχαν το βαθος τα αρωματα που θα μπορουσαν. Ηταν φλατ.
*Χοιρινο με μελιντζανα με χαρισσα. Και κρεμμυδι ελεγε, που δεν το γευτικα. Λοιπον, οταν βαζεις μια σταγονα χαρισσα στο πιατο δεν την βάζεις στο τιτλο. Το χοιρινό ψημενο τελεια, η μελιντζανα καλη. Ομως, ως κύριο πιάτο του μενου, τα 50 γραμμαρια κρεατος στην μεριδα ηταν γελοιο. Αληθεια.

*Μουσλιν πατάτας με ενα κρεμωδεσ τυρι και τρουφα. Ομορφη κρεμα, ανύπαρκτη τρουφα, και σορυ κιολας, αλλα η τρουφα εχει πολυ χαρακτηριστικη γευση, δεν εξαφανιζεται ευκολα.
*Predessert κατι δροσερο με ανανα και φραουλα μεσα. Δροσερο. Ευχάριστο.
*Σοκολατα, μαρενγκα, γκαναζ, καφες. Ομορφο στο ματι. Ο σερβιτόρος μας ειπε να τρωμε μπουκιες με απολα για να νιωσουμε ολοκληρωμενη εμπειρια, οπως και εκανα γξατι ποια ειμαι εγω που θα του φερω αντιρρηση. Αλλα, το μονο που γευτικα ηταν καφες. Τα καλυπτε ολα.

4. Το διαταυτα:
68€ το ατομο στην προσφορα. 65€ ενα μπουκαλι κρασι. 7 € το ανθρακουχο νερο.

Θα ξαναπηγαινα στην Σπονδη; Οχι, δεν μου αρεσει να με πρρνανε για ανοητο. Σορυ.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια