Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Ιουν
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Βραδάκι Πέμπτης 12 Μαϊου και η κοριτσοπαρέα αποφάσισε να πάει σε ιταλικό. Όμως ο μπέμπης στην κοιλίτσα της εγκυμονούσας μας έχει μεγαλώσει αρκετά και προσπαθούμε να μην την επιβαρύνουμε με επιπλέον μετακινήσεις. Με κύριο γνώμονα λοιπόν την περιοχή και δευτερεύοντα το είδος κουζίνας, η επιλογή μέσα από τις κριτικές του ask4food ήταν μία. Pastabar.

Τηλεφώνησα για κράτηση το απόγευμα της ίδιας μέρας και μια άκρως ευγενική και "ζεστή" κοπέλα - εξαιρετικά σπάνιο να γίνεται αυτό αντιληπτό μέσω τηλεφώνου - με εξυπηρέτησε. Με την καλύτερη διάθεση λοιπόν φτάσαμε το βράδυ στο Pastabar, πιστές στο ραντεβού μας. Οκ, εγώ όχι και τόσο πιστή, αλλά ας όψεται ο άθλος της εύρεσης parking σε περιοχή που δε γνωρίζω και ειδικά όταν αυτή είναι η Νέα Φιλαδέλφεια, που ακμάζει τα τελευταία χρόνια.

Ο εσωτερικός χώρος είναι λιτά διακοσμημένος και όμορφος. Θα τον προτιμούσα βέβαια χωρίς τη γάτα που σουλάτσαρε στα μέσα περίπου της βραδιάς. Είχαμε επιλέξει στην κράτηση τον εξωτερικό χώρο, που ουσιαστικά είναι τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και ο καιρός μας βοήθησε, καθώς είχε ζέστη, παρά το ψιλόβροχο που είχε πέσει νωρίτερα.

Μας έφεραν τους καταλόγους και ξεκίνησε η μελέτη. Η λογική είναι: α) επιλέγεται μία από τις πραγματικά πολλές και σωστά κατηγοριοποιημένες προς ευκολία του πελάτη σάλτσες και β) επιλέγεται το είδος του ζυμαρικού ή ριζότο/νιόκι με επιπλέον χρέωση 1 ευρώ. Εννοείται πως ορεκτικά/σαλάτες/πίτσες παραγγέλνονται αυτούσια από τον κατάλογο. Δεν είναι κακή αυτή η ιδέα, αντιθέτως θεωρώ πως κάνει πιο ευέλικτο το μενού. Δυστυχώς για μένα, στη μόνη κατηγορία που δεν υπάρχει ποικιλία είναι τα "ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ". Κατά κανόνα παραγγέλνω φρέσκα ζυμαρικά όταν πηγαίνω σε ιταλικό, γιατί είναι κάτι που δε φτιάχνω σπίτι μου. Μόνο ραβιόλια λοιπόν σε αυτή την κατηγορία μαγειρεμένα σε 5 διαφορετικές εκδοχές.

Πιο αναλυτικά η παραγγελία μας.

- Bruschetta alla “Toscana” (πουρές μελιτζάνας ελαφρώς πικάντικος, φρέσκο peperoncino, ψιλοκομμένες ντομάτες, ελαιόλαδο, σκόρδο, νιφάδες παρμεζάνας)
Γνώριμες εναρμονισμένες γεύσεις.

- Piadina Capreze (γεμιστό ρολό λεπτής ζύμης, γλυκιά μοτσαρέλα, φέτες ντομάτας, παρμεζάνα, ανθός αλατιού, ελαιόλαδο, πέστο από φρέσκο βασιλικό)
Εύγευστο και ελαφρύ.

- Σαλάτα Verde (πράσινη σαλάτα με ξυνόμηλα, ψητά καρύδια, γλυκές σταφίδες ποσέ σε κόκκινο κρασί, καβουρδισμένος ηλιόσπορος, μανούρι, βινεγκρέτ από χυμό μήλου)
Τεράστια μερίδα, πρωτότυπη σαλάτα, αλλά ήταν πιο γλυκιά από όσο θα ήθελα.

- 2 πένες με σάλτσα Al Tartufo (μαύρες τρούφες, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα, λάδι λευκής τρούφας, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι)
Δοκίμασα μια πηρουνιά και ομολογώ πως η γεύση του ήταν πιο δυνατή από το δικό μου πιάτο, αλλά όχι συναρπαστική.

- Ravioli funghi porcini (γεμιστά με μανιτάρια Porcini σε σάλτσα από Mascarpone, αρωματισμένη με ξύσμα από λεμόνι και θυμάρι)
Καλοί μου φίλοι, σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Όταν βλέπετε στον κατάλογο ιταλικού εστιατορίου "ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ", πού πάει το μυαλό σας; Το δικό μου αφελές μυαλό συμπέρανε ότι τα φτιάχνουν εκεί και μάλιστα πιθανότατα την ίδια μέρα. Όταν δίναμε την παραγγελία, ήθελα διευκρινίσεις για τα ραβιόλια, όχι αν ήταν φρέσκα, αυτό το θεώρησα αυτονόητο. Τη ρώτησα - λόγω του γνωστού μου κολλήματος με τα μανιτάρια - αν η γέμιση μανιταριών είναι πολτοποιημένη. Μου απάντησε καταφατικά και επιπλέον με πληροφόρησε ότι δεν τα φτιάχνουν εκεί. Τα αγοράζουν κατεψυγμένα και απλά τα βράζουν. Η αλήθεια είναι πως την πήρα την κρυάδα μου. Ήταν ένα αξιοπρεπές πιάτο χωρίς γευστικές εντάσεις.

- 1 ποτήρι λευκό κρασί

- 3 coca cola

Βαθμολόγησα τη γεύση με 2 ντοματούλες, γιατί δε με ενθουσίασε. Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, καθώς δεν δοκιμάσαμε σούπες ή πίτσες που φαίνονταν λαχταριστές.

Για τα παραπάνω πλήρωσε η καθεμιά λίγο παραπάνω από 20€ και οι μερίδες ήταν μεγάλες. Σχετικά καλό vfm.

Κέρασμα δεν υπήρξε. Το "κέρασμα" για το ξεπροβόδισμά μας, 10 λεπτά αφότου έκλεισε η κουζίνα και είχαμε μείνει 2 μικρές παρέες, ήταν να αναποδογυρίσουν τις καρέκλες πάνω στα τραπέζια και να αρχίσουν να καθαρίζουν. Μόνο αλάτι που δε μας έριξαν. Είχαμε ήδη πληρώσει και κουβεντιάζαμε. Με έκαναν να αισθανθώ πολύ άσχημα, μιας και δούλευα σερβιτόρα στα φοιτητικά μου χρόνια κι έχω μια ευαισθησία στο θέμα εξυπηρέτησης του πελάτη. Πολλά μπορείτε να με πείτε, αλλά "γαϊδούρα" ως πελάτισσα ποτέ. Δε θα έκανα κάτι που θα επιβάρυνε με οποιονδήποτε τρόπο το/η σερβιτόρο/α. Θα ήταν πολύ πιο τίμιο να μας ενημερώσουν ευγενικά πως κλείνουν.

Θα ξαναπάω;
Αν κανονίσει κάποιος άλλος την έξοδο (ξέρεις εσύ που διαβάζεις), ναι.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια