Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιουν
07
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
50-64

Επισκεφτήκαμε το Botrini's με αφορμή τις 'Ημέρες βραβευμένης γαστρονομίας 2016' του Αθηνοράματος, όπου έκανες κράτηση για συγκεκριμένο μενου, στα '50 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας '' με έκπτωση 50%.

Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το Botrini's (2 άτομα), λόγω και μιας επετείου μας που συνέπιπτε αυτό το διάστημα, και είπαμε να το γιορτάσουμε.
Παραγγείλαμε λοιπόν ένα μενού 'Αθηνόραμα' ( με τιμή 50 ευρω, από 100 με έκπτωση 50%), και το μενού ' Ανακαλυψη' (των 48 ευρώ, περιγράφεται online στο site) και είναι ένα από τα βασικά μενού του εστιατορίου (το πιο οικονομικό).

Θα αναφέρω συνοπτικά κάποια από τα πιάτα που μας εντυπωσίασαν, τα οποία ήταν και τα λιγότερα, και επίσης κάποια από τα 'φάουλ' του εστιατορίου.

Τα τρία πρώτα 'πιατάκια' προσφέρονται σε όλους τους πελάτες.. Το πρώτο ''η δική μας πίτσα'', πολύ μέτριο, μια βάση μπισκοτένια (?) ψιλοξεραμενη με κάποιο είδος μαλακού τυριού, αδιάφορο. Το δεύτερο ''μακαρόν με άγρια μανιτάρια, φουντούκι και νότες πέντε μπαχαρικών'' αρκετα καλό γευστικά σε ωραία παρουσίαση σε κουτάκι κλειστο, το τρίτο, ''αυγό 2015'' μια βελουτέ σούπα, με κολοκυθι, αβοκάντο και δυόσμο, θα ελεγα περίπου αποτυχία (κάπως έντονη η αυγουλίλα).

Ακολούθησε το 'Παντζαρι στο φυσικό του περιβάλλον', μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση με παντζάρι, κάτι σαν χίονι παγωμένο μάλλον με κάποιο τύπο τυριου (φετας ?), σε φοβερή παρουσίαση.

- ''Alnero'' η σκοτεινή πλευρά της σελήνης, ρυζότο με βούτυρο καραβίδας, αχινό και μελάνι σουπιάς. Απλά άπαιχτο πιάτο. Αξίζει τον κόπο να πάς μόνο γι αυτό.
- Χοιρινό βιολογικής εκτροφής, ala Toscana, τυλιγμένο σε αμπελόφυλο. Θα έλεγα τουλάχισττον αδιάφορο γευστικά το χοιρινο, με σάλτσα που κατά την γνώμη μου δεν του ταίριαζε.
- 'Σαν ένα γλυκό τζατζικι', με αγγούρι πολτό παγωμένο σαν σορμπε, γιαουρτι παγωτό (και μια σκελίδα σκόρδο, ευτυχώς ολόκληρη, οπότε την αφήσεις στην άκρη). Μας πληροφόρησαν πως κράτησαν την συγκεκριμένη συνταγη από το 2012 όταν κέρδισε τον 'σκούφο'. Πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον επιδόρπιο που αξίζει να δοκιμάσετε.

Γενικά το συγκεκριμένο μενού είναι ενδιαφέρον, και (εκτός του βασικού πιάτου) αξίζει την τιμή του, και αναδεικνύει την δημιουργικότητα και πρωτοτυπία του Botrini.

To menu του Αθηνοράματος, ήρθε λίγο παραλλαγμένο. Για την ακρίβεια τα πρώτα καλωσορίσματα ΄ηρθαν ακριβώς τα ίδια με το προηγούμενο, παρόλο που η περιγραφή κατά την κράτηση ήταν διαφορετική. Ίσως βαρέθηκαν να ετοιμάσουν αυτά που υποσχέθηκαν. Τι άλλο να σκεφτώ?
Κερκυραϊκή φριτούρα, λίγο «ανάμεικτη», χιόνι φέτας με ένα ζωμό πράσινης ντομάτας. Τι να πώ, τα ψαρικά απογοήτευση. τα υπολοιπα συνοδευτικά ίσως έσωσαν το πιάτο. Πολύ ενδιαφέρων ο τρόπος σερβιρίσματος.

Το επόμενο πιάτο Παπαρδέλες φτιαγμένες στο χέρι, ραγού πάπιας αργοψημένης μύρτιλα και πιπέρι Sarawak(?). Λίγο παραπάνω al dente για τα γούστα μας, την πάπια δεν ξέρω αν την διακρίναμε, η σάλτσα νόστιμη, αλλά γενικά το πιάτο δεν θεωρώ πως ήταν κάτι ιδιαίτερο, ισάξιο του επιπέδου που υποτίθεται είναι το εστιατόριο.

Κερκυραϊκή παστιτσάδα με ντομάτες cuore di bue και κερκυραϊκά σπετσερικά της κυρίας Τούλας. Εντυπωσιακό το πιάτο σερβιρίσματος, αλλά το περιεχόμενο, μέτριο.

Για επιδόρπιο, άγριες φράουλες, βανίλια, καπνιστή μαρέγκα, αργοψημένος χυμός φράουλας. Απλά άπαιχτο.
Γενικά θα έλεγα το μενου του 'Αθηνοράματος' ήταν μέτριο, και φυσικά δεν καταλάβαμε γιατί η αρχική τιμή υποτίθεται πως ήταν στα 100 ευρώ, (και λόγω της προσφοράς την πλήρωνες 50). Καθαρός εμπαιγμός. Απαράδεκτο. Η προσφορά 50 % ήταν απλά κράχτης, μόνο που δεν είμαι σίγουρος αν μας δούλεψε μόνο το Botrini's ή αγαστή σε συνεργασία και το Αθηνόραμα.

Σαν επίλογο, θα έλεγα πως περίμενα πραγματικά κάτι πιο ιδιαίτερο για την φήμη, τους σκούφους, και τις τιμές του εστιατορίου. Δεν πιστεύω πως θα ξαναπήγαινα εύκολα, με δεδομένες τις τιμές του.

Και ένα τελευταίο, εστιατόριο αυτού του επιπέδου, κατα την γνώμη μου δεν δικαιολογείται να μην δέχεται όλες τις πιστωτικές κάρτες.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια