Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Ν.Κόσμος, Αθήνα
Ιουν
16
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Βρίσκεται στο μέσο της οδού Φραντζή και η ονομασία είναι έξυπνη γιατί δύσκολα θα το προσέξεις. Υπάρχει ένας διάδρομος με τραπεζάκια των δύο ατόμων δεξιά, η τζαμαρία ενός ποδηλατάδικου αριστερά. Ο διάδρομος οδηγεί σε μια εσωτερική αυλή.
Πριν την αυλή δεξιά είναι η κουζίνα και αριστερά ένας εσωτερικός χώρος με 4 τραπεζάκια που επικοινωνεί με τζαμαρία με την αυλή. Ο χώρος πολύχρωμα διακοσμημένος.
Χαμηλόφωνα παίζει ροκ ξένη μουσική από ραδιόφωνο και τις μικρές ώρες κλείνει για να μην ενοχλεί.

Το επισκεφτήκαμε τρία άτομα που το μάθαμε από τρείς διαφορετικές πηγές. Άρα το μαγαζί "ακούγεται".
Δοκιμάσαμε:

• Αλιάδα η οποία μοιάζει με μελιντζανοσαλάτα αλλά είναι πειραγμένη σκορδαλιά και την προτείνω(χωρίς να συμπαθώ το σκόρδο)
• Τηγανητές πατάτες(λεπτές τραγανές, πασπαλισμένες με πάπρικα)
• Ψαρονέφρι καπνιστό(το οποίο ήταν φέτες σερβιρισμένο ως αλλαντικό). Εδώ θα έπρεπε να παρέμβει η κουζίνα συνοδεύοντας με ένα ντιπ
• Λαδοπαξίμαδο Κυθήρων το οποίο ήταν 3 μεσαία παξιμάδια με ντομάτα και φέτα.
• Σαγανάκι με κεφαλοτύρι Ίου και γλυκό τοματάκι
• Μπουγάτσα, (η οποία όμως ήταν αρκετά κρεμώδης)

Καταρχάς με εντυπωσίασε το γεγονός ότι τα τηγανητά του δεν είχαν ίχνος λαδίλας. Υπάρχει διάθεση δημιουργίας στα πιάτα.

Το point είναι ότι είσαι σε ένα μεζεδοπωλείο, που το μενού σε παρακινεί να ρωτήσεις, να μάθεις, να δοκιμάσεις. Τις μερίδες δε τις λες μεγάλες,

Κλείσαμε με γλυκά, προφιτερολ και σουφλέ με παγωτό. Καλά ήταν, αλλά δε μένουν στην μνήμη. Μάλλον στα γλυκά δεν υπάρχει έντονη διάθεση πειραματισμού.
Κέρασμα αποστάγματα (αλλά μάλλον αυτά απευθύνονται σε πιο εξειδικευμένο κοινό)
Νερό βρύσης, ψωμάκι (λίγο) στην αρχή, κρασί μόνο εμφιαλωμένο(μπράβο) και με επιλογή μπουκαλιού στα 7 ευρώ.
Το σερβις στην τρεχάλα, έχει την ικανότητα να διορθώνει τις τυχόν αβλεψίες του.

Εν κατακλείδι, το μαγαζί δεν ανήκει στα τυπικά "επαγγελματικά" μαγαζιά αλλά τρέχει με το μεράκι του ας πούμε "ερασιτέχνη". Το στοίχημα που κέρδισε είναι ότι κατάφερε να μην κριθεί μόνο από την πρόθεση (να κάνει κάτι διαφορετικό) αλλά και από το αποτέλεσμα.
Γιατί όταν ο πελάτης δοκιμάζει π. χ πατάτες τηγανητές και σαγανάκι, δύο συνηθισμένα πιάτα και δεν μοιάζουν με ότι έχει δοκιμάσει, όταν το μενού ξεφεύγει από τα γνωστά (π. χ κολοκυθοκεφτέδες), όταν ο πελάτης φεύγει και λέει θα ξανάρθω η θα το πω σε φίλους, τότε τα χει καταφέρει.

Το ζητούμενο είναι όταν φτάσει στο peak του, να μπορέσει να κρατηθεί. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση για μια επόμενη καταχώρηση.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια