Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Παγκράτι, Αθήνα
Ιουν
16
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Σήμερα θα σας μιλήσω για κάτι πρωτότυπο (τώρα τελευταία)… για φαγητό! Μιλώ για φαγητό που γεύτηκα βεβαίως, κι όχι απλά για το πλήθος των πιάτων που προσφέρει ο Γάτος. Οπότε για την ιστορία της ταβέρνας αυτής - που μετρά το λιγότερο 20ετία- αλλά και τον κατάλογο, θα σας παραπέμψω σε άλλη κριτική που ακόμα δεν έχει γραφτεί... φαντάζομαι όμως πως δεν θ’ αργήσει…(! )

Η εμπειρία μου έχει καταγραφεί από δύο επισκέψεις, την πρώτη 8 και την δεύτερη 11 ατόμων, με διαφορά 8 μηνών περίπου. Άρα νομίζω πως είναι αρκετά σφαιρική και θα οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα. Όχι πως έχει τέτοια ανάγκη η συγκεκριμένη ταβέρνα, καθώς τα τόσα χρόνια συνεχούς λειτουργίας αλλά και οι αξιόπιστοι φίλοι που έχουν προηγηθεί, έχουν ήδη παίξει σημαντικό ρόλο στην πολύ καλή φήμη του μαγαζιού. Απλά σήμερα θα γίνει μια επισφράγιση κι από μένα.

Ο χώρος είναι ο -κλασικά εικονογραφημένος – της ταβέρνας με όλη την σημασία της λέξεως. Μερικά σκαλάκια οδηγούν σε έναν ημιυπόγειο χώρο, που δεν διεκδικεί βραβείο στην διακόσμηση όμως είναι καθαρός και όχι δυσάρεστος. Ο ομώνυμος (μαύρος) γάτος εκτός από το πεζοδρόμιο -που έχετε πολλές πιθανότητες να τον δείτε σε live version-, κοσμεί και τους τοίχους αλλά και τους καταλόγους της ταβέρνας. Μερικά τραπέζια βγαίνουν το καλοκαίρι κατά μήκος του στενού πεζοδρομίου, αν κι εγώ προτιμώ τον μέσα χώρο. Πρωτοτυπία για το ύφος του μαγαζιού, θα βρείτε στις τουαλέτες οι οποίες είναι εφοδιασμένες, με αρκετά είδη για την ατομική υγιεινή.

Η εξυπηρέτηση, φιλική, ζεστή και οικεία σαν να σε περιποιούνται φίλοι στο σπίτι τους. Κανένα παράπονο.

Θα περιγράψω την δεύτερη και πιο πρόσφατη επίσκεψη, που έγινε Σάββατο βράδυ 21/5/16 ημέρα της ονομαστικής μου εορτής καθώς και του κολλητού του αδερφού μου. Οπότε για να μην σπάσουμε την παρέα στη μέση, μιας και τέτοια μέρα όλοι διακτινίζονται από γιορτή σε γιορτή για τους προλάβουν όλους, αποφασίσαμε να γιορτάσουμε μαζί. Που; Το μπαλάκι βεβαίως έπεσε σ’ εμένα. Κάπου που να μπορέσουμε να ευχαριστήσουμε τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους, χωρίς άγχος παράλληλα για το εάν θα μας στοιχίσει μια περιουσία. Γιατί δυστυχώς δεν την έχουμε τη ρημάδα. Αν την είχαμε θα κάναμε open party στο Πεντελικόν… δεν ξέρω βέβαια αν θα περνάγαμε ωραιότερα!

Λοιπόν η πρόταση έπεσε εύκολα μιας και από την πρώτη κι όλας επίσκεψη είχε δρομολογηθεί η επανάληψη με ανοιχτή ημερομηνία. Ρίχνω τηλέφωνο λοιπόν στο πιο κατάλληλο άτομο, το οποίο έχει όνομα γνωστό και έμπιστο στην πιάτσα (του ask), έχει ουσιαστικά “χτίσει” ΚΑΙ αυτό το μαγαζί, κι όπως το πάει… σύντομα θα το ανακαινίσει κι όλας!

Με ενθαρρύνει για την σκέψη μου και προσφέρεται ευγενικά να μεσολαβήσει για να μου κλείσει το τραπέζι. Λόγω λοιπόν αυτής της μεσολάβησης και λόγω της γνωριμίας, μου πρότειναν με ένα fix ποσό κατά άτομο, ένα μενού βάσει των προτιμήσεων μας, το οποίο περιελάμβανε και τα ποτά. Καλύτερα νομίζω δεν θα μπορούσε να γίνει και τους ευχαριστώ όλους γι’ αυτό.

Στο τραπέζι μας λοιπόν παρέλασαν τα εξής πιάτα:

- Ψημένο ψωμάκι και άφθονο νεράκι βρύσης, για ξεκίνημα.

- Χωριάτικη σαλάτα (χ 2 μερίδες), με κρεμμύδι, ντομάτα, αγγούρι, ελιές και μπόλικη φέτα με ελαιόλαδο και ρίγανη. Ωραιότατη και δροσερή.

- Μαρουλοσαλάτα, παρότι δεν είναι του γούστου μου, ζητήθηκε από την παρέα και ήρθε ευπρόσδεκτη. Φρέσκια και απλή με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και ξυδάκι.

- Κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανιτές με κουρκούτι (3 μερίδες). Είναι το μοναδικό ορεκτικό που δεν με ενθουσίασε. Γενικά δεν μου αρέσουν τα τηγανιτά λαχανικά με κουρκούτι. Ομολογώ βέβαια πως είναι τα πιο συμπαθητικά που έχω φάει, δηλαδή δεν ήταν άψητα από μέσα όπως συμβαίνει συνήθως, ούτε άφηνε λαδίλα στο λαρύγγι σαν επίγευση. Πάντως δεν θα τα επέλεγα ξανά, γιατί τα προτιμώ απλά με λίγο αλευράκι πριν βουτήξουν στο τηγάνι, που τα κάνει και πιο ξεροψημένα.

- Βασιλοτύρι (χ 2 μερίδες), μου άρεσε πάαααρα πολύ από την πρώτη φορά που το δοκίμασα και γενικά ενθουσίασε όλη την παρέα. Κάτι μεταξύ κρέμας τυριού και γιαουρτιού σε πυκνότητα. Απαραίτητο και τέλειο συνοδευτικό(1) για το ψημένο ψωμάκι μας.

- Τυροκαυτερή, χειροποίητη εννοείται! Πάρα πολύ καλή, με μεγάλα κομμάτια τυριού και την καυτερή πιπερίτσα της για να δικαιολογεί την ονομασία της. Το τέλειο συνοδευτικό(2) για τα κρεατικά μας!

- Τζατζίκι που το τίμησαν ιδιαιτέρως ο μικρός έφηβος της παρέας (πλην 2μετρος)…. ζωή να’ χει, με τον μπαμπά του τον έτερο εορταζόμενο!

- Κολοκυθοκεφτέδες (χ2 μερίδες, έξι τεμαχίων έκαστη) μεγάλοι, νόστιμοι, χειροποίητοι και αξιοπρεπέστατοι!

Και πριν ξεκινήσουν τα κρεατικά μας, προσγειώθηκε στο τραπέζι -κερασμένη από το μαγαζί- τιμής ένεκεν του γνωστού “χτίστη” που μας έκανε το κονέ- …

- Μια πιατέλα με 3 μεγάλες σούβλες κοντοσούβλι με πιπερίτσα και ντοματούλα ενδιάμεσα (φτιαγμένο από τους ίδιους) μόνο για εμάς! Ήταν κατά κοινή ομολογία ίσως το πιο νόστιμο, το πιο ζουμερό και το πιο καλοψημένο κοντοσούβλι που έχουμε γευτεί.

Κι εδώ κάνω επισήμως πρόταση-δήλωση στους ιδιοκτήτες ότι πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να μπει στον κατάλογο αυτός ο μεζές. Έτσι, ατόφιος όπως είναι και με τις τρεις σούβλες (γιατί είμαστε κι αχόρταγοι) και ας το χρεώνουν όσο θέλουν. Ειλικρινά ήταν λουκούμι!

Συνεχίζω…

- Μια μερίδα συκώτι με συνοδεία πατάτες τηγανιτές. Μεγάλο φιλέτο, σωστά ψημένο παρότι σχετικά λεπτό σε πάχος δεν είχε στεγνώσει καθόλου.

- Ποικιλίες κρεατικών χ 3 πιατέλες που περιελάμβαναν έκαστη: 2 λουκάνικα, 2 καλαμάκια κοτόπουλο και 4 μπιφτέκια. Ήταν όλα καλοψημένα και γευστικά.

- Παϊδάκια χ 2 πιατέλες που περιείχαν γύρω στα 10 τεμάχια έκαστη, εξαιρετικά σε γεύση και μαεστρικά ψημένα! Δεν μύριζαν καθόλου και ήταν ζουμερά και νόστιμα.

Ήπιαμε άφθονο κρασάκι που δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο ήταν, αλλά σίγουρα λιγότερο από 2 κιλά δεν ήταν. Αναψυκτικά (πορτοκαλάδες και κόκα κόλες) και 2 μπύρες.

Από γλυκά, παρότι είχα επιμεληθεί εγώ για την παρέα μια τάρτα λευκής σοκολάτας και ένα μπράουνι, μας κέρασαν και μια μεγάλη πιατέλα με γιαούρτι και γλυκό (αν θυμάμαι καλά φράουλα).

Το μοναδικό μείον της βραδιάς που διαπιστώσαμε όλοι ήταν ότι δεν υπήρχε καθόλου μουσική. Την πρώτη φορά θυμάμαι πως είχε κάποια ρεμπέτικα. Γι'αυτό ρώτησα τα παιδιά και μου είπαν ότι είχαν βάλει, αλλά ήταν πολύ χαμηλά για να μην ενισχύουν την οχλαγωγία που ήδη υπήρχε από τον κόσμο. Κατόπιν παράκλησης ανέβασαν λίγο την ένταση, όμως ήδη η βραδιά πλησίαζε προς το τέλος. Αξίζει μεγαλύτερης προσοχής αυτό το κομμάτι, γιατί άλλωστε βοηθάει στο να καταναλώνεται περισσότερο κρασάκι...!

Επίσης κάτι που θυμάμαι από την πρώτη επίσκεψη είναι ότι δεν με είχε ενθουσιάσει η πίτα που είχαμε δοκιμάσει τότε που ήταν σπανακόπιτα. Της έλειπαν μάλλον μυρωδικά που θα την έκαναν να ξεχωρίσει. Σε αντίθεση βέβαια με κάτι λαχταριστούς λαχανοντολμάδες που θυμάμαι ότι μου θύμισαν μαμά!

Για το παραπάνω πλουσιοπάροχο τραπέζι από το οποίο όχι μόνο δεν έλειψε τίποτα αλλά, περίσσεψαν και αρκετά εδέσματα που μπήκαν σε πακέτο, πληρώσαμε με τον Κώστα συνολικά 160€. Νομίζω ότι καλύτερα δεν γινόταν, όταν μάλιστα η αντιστοιχία κατά άτομο ήταν κάτι λιγότερο από 15!

Συμπερασματικά λοιπόν ο Γάτος δεν θα σας απογοητεύσει αν η όρεξή σας τραβάει ταβερνάκι. Οι πρώτες ύλες είναι καλής ποιότητας, ο ψήστης είναι μάστορας και οι εκτελέσεις των πιάτων είναι σπιτικές! Τέλος όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την σεβάσμια εξυπηρέτηση και τις λογικές τιμές, συνθέτουν ένα εξαιρετικό value for money!!!

Προτείνεται φυσικά.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
2016-06-19 00:10:07

Σας ευχαριστούμε απο καρδιάς για την κριτική σας!
Το κοντοσούβλι είναι υπό σοβαρή σκέψη να κάνει την εμφάνισή του στον κατάλογό μας από τον ερχόμενο χειμώνα..
Ευχόμαστε να σας ξαναδούμε σύντομα!!


2016-11-30 00:26:25
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την PONTIKI.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.