Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Ομόνοια - Κάνιγγος, Αθήνα
Ιουν
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Ένα κλασικό καθημερνό εστιατόριο είναι και η "Στοά " που λίαν προσφάτως μου ξαναθύμισε ο χρήστης Τρώγων ο οποίος μάλιστα περιέγραψε το μέρος αυτό με κάθε λεπτομέρεια και σαφήνεια. Το φαγητό που σερβίρεται είναι ικανοποιητικό και σίγουρα το μέρος αυτό αποτελεί ένα στέκι παραδοσιακών γεύσεων για όσους βέβαια βρεθούν στα πέριξ του κέντρου.

Ο χώρος δεν αποτελεί το φόρτε του εστιατορίου, όμως δε διαφέρει και ιδιαίτερα από παρεμφερή μέρη στην περιοχή. Πριν τρία χρόνια η "Στοά " ανακαινίστηκε, ενώ λειτουργεί εδώ και είκοσι περίπου χρόνια ασταμάτητα εξυπηρετώντας κυρίως τους εργαζόμενους της γύρω περιοχής. Αρχικά, υπήρχαν τραπέζια μόνο στο βάθος του βασικού χώρου και κάποια άλλα μέσα στη στοά. Μετά την ανακαίνιση το εστιατόριο απέκτησε έναν επιπλέον χώρο προς τη Θεμιστοκλέους. Η κουζίνα δεν έρχεται σε επαφή με τους κυρίως χώρους φαγητού, καθώς βρίσκεται στο βάθος-βάθος της στοάς.
Όμορφα κάδρα και καδράκια με ναυτικά θέματα υπάρχουν διάσπαρτα στο χώρο. Την προσοχή μου τράβηξε και κάποια ζωγραφιά του αγαπημένου Van Gogh!
Γενικά, για τα δεδομένα του χώρου, έχει γίνει μια αρμονική και αξιόλογη προσπάθεια αναβάθμισης του εστιατορίου αισθητικά.

Εδώ όμως έρχεται κάποιος κυρίως για να φάει σπιτικά και να βρεθεί με την παρέα του ή τους συναδέλφους του μέσα σε ένα άκρως καθημερινό και φιλικό περιβάλλον. Ψυχή του εστιατορίου αποτελεί ο γιός του ενός ιδιοκτήτη και ο συνέταιρος του προσφάτως εκλιπόντος πατέρα του.
Οι σερβιτόροι είναι ευγενέστατοι, ντυμένοι με στολές που γράφουν στη πλάτη το πρωτότυπο "σερβιτοραίος"...

Εγώ επισκέφθηκα το μέρος Παρασκευή απογευματάκι, αφού φίλος που εργάζεται και γνωρίζει καλά την περιοχή το ενέκρινε με μεγάλη ευχαρίστηση, καθώς αποτελεί περιστασιακό πελάτη της "Στοάς" εδώ και πολλά χρόνια.

Τα τραπέζια είναι στρωμένα με απλά λευκά χάρτινα καλύμματα και έχουν όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ φαγητού. Ο κατάλογος είναι εντελώς απλώς με θαλασσινά κυρίως πιάτα.

Δεν αργήσαμε πολύ στο να καταλήξουμε στο τι θα παραγγείλουμε καθώς το άλλο άτομο γνώριζε καλά τα δυνατά σημεία της κουζίνας.

Έτσι λοιπόν η παραγγελία μας αποτελούνταν από:

Βραστά λαχανικά (τη μεγάλη μερίδα) η οποία όπως κατάλαβα αλλάζει κάθε φορά ανάλογα με την εποχή και τη σοδειά. Σε μια μεγάλη πιατέλα δοκιμάσαμε φρέσκα και νόστιμα εδέσματα όπως παντζάρι, φασόλια μαυρομάτικα, πατάτες βραστές, κολοκυθάκια και μπρόκολο.
ΕΥΡΩ 7,50 (υπάρχει και μικρή μερίδα στα 5,00).

Γαύρο φούρνου, μπόλικα καλομαγειρεμένα γαυράκια σερβιρισμένα σε μικρή πιατελίτσα με λίγο άνηθο. Τα λεμονάκια ήρθαν σε ξεχωριστό πιάτο. Πολύ νόστιμα και φρεσκότατα ψαράκια! ΕΥΡΩ 7,00

Σαρδέλες πλακί (7,50), πρόκειται για μια πλούσια ποσότητα σαρδέλας με τα μυρωδικά της και την ανάλογη ποσότητα ντομάτας. Καλή γεύση, χωρίς όμως να κάνει τη διαφορά!

Το νερό ήρθε σε κανάτα και το ψωμί (1,00 ) ήταν εντελώς απλό.

Ήπιαμε δύο ποτηράκια τσίπουρο ( 2,00 έκαστο ).

Στο τέλος μας κέρασαν πολύ νόστιμο ψητό μήλο, 4-5 κατακόκκινα κομματάκια ζεστού μήλου. Υπήρχε και η επιλογή του χαλβά σιμιγδάλι.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει ακόμα: μπακαλιαράκια (30,00/κιλό), μπαρμπούνια (40,00/κιλό), αθερίνα τηγανητή (7,00/μερίδα), σουπιές κρασάτες (7,00/μερίδα), μύδια αχνιστά (8,00/μερίδα) κ. ά. Για τα μύδια άκουσα πολύ καλά σχόλια!

Το φαγητό μας συνόδευσαν μουσικές "έντεχνες" και λαϊκές από τα μεγάφωνα.

Οι τιμές σηκώνουν κάποια μείωση αν κρίνουμε από τα δεδομένα του χώρου και της περιοχής, αλλά δε βαριέσαι..... έχουμε συναντήσει και πολύ χειρότερα!

Σίγουρα προτείνεται για όσους θέλουν να φάνε παρείστικα και σπιτικά, αφού και εφόσον βρεθούν στα πέριξ της Ομόνοιας.