Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Ιουν
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Το νέο "Ζάχαρη και Αλάτι" (μετακόμισε το Μάιο στο Κολωνάκι από τα Εξάρχεια, όπου παρέμεινε στην παλιά θέση άλλο bistro με το όνομα "Μαγική Αυλή") στεγάζεται πλέον στην όμορφη μονοκατοικία που παλιά ήταν τα "Κιούπια"!

Υπέροχο κτήριο σε 2 ορόφους (αίθουσες φαγητού και κάτω και πάνω) με βεράντες και μικρή αυλή για το καλοκαίρι, άνετα τραπεζοκαθίσματα, κλασική αρχοντική διακόσμηση και άριστο σέρβις!

Το επισκεφθήκαμε 3 άτομα Παρασκευή βράδυ, με ζέστη. Καθίσαμε στην αυλή σε ένα ευρύχωρο τεσσάρι τραπέζι (τα τραπέζια των 2 ατόμων είναι λίγο μικρά, στρογγυλά μεταλλικά σαν καφενείου) και ενθουσιαστήκαμε με τη λίστα κρασιών!

Αυτοσυστήνεται ως wine restaurant (έχει στον επάνω όροφο ένα χώρο bar με σκαμπώ και ψηλά τραπέζια για όσους θέλουν μόνο να πιουν, κάτι που γινεται και στην αυλή φυσικά) και νομίζω ότι το πετυχαίνει όσον αφορά τη φιάλη. Δυστυχώς δεν υπάρχει ποικιλία σε ποτήρι κρασί, αν το ζητήσετε φέρνουν στάνταρντ λευκό-κόκκινο (δεν υπήρχε καν ως επιλογή στον κατάλογο εστιατορίου), ο σύζυγος θέλησε να ξεκινήσει με ένα ποτήρι λευκό και του έφεραν ένα μικρό ποτήρι (~110ml θα'λεγα), το οποίο κέρασαν τελικά.

Οι φιάλες όμως είναι διαμαντάκια (ιδίως όσο ανεβαίνουμε) και το vfm ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! Ίσως και μοναδικό (αν δεν ανεβάσουν τις τιμές βεβαίως βεβαίως όπως συνηθίζουν τα νέα μαγαζιά στο Κολωνάκι και αλλού). Θα το κάνουμε στέκι μας και μόνο για το κρασί λοιπόν, αλλά και ο κατάλογος φαγητού (όχι μεγάλος, αλλά επαρκής) είναι μια χαρά!

Για καλωσόρισμα μάς έφεραν κρύα ντοματόσουπα (γκασπάτσο) σε φλιτζανάκια και το ψωμί (χρεώνεται 1€/άτομο) ήρθε όμορφα σερβιρισμένο σε ξύλινο πλατώ, τεράστια ποσότητα από χειροποίητα κριτσίνια και φετάκια από χαρουπάλευρο, αλεύρι ζέας, προζυμένια και πολύσπορα, ψημένα σε ξυλόφουρνο. Ανοίχτηκαν επίσης 2 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό (γεμίζουν τα ποτήρια συνεχώς) με συνολική χρέωση 2€, ΟΚ.

Πήραμε μια σαλάτα "Paris" με πρασινάδες, μανιτάρια, χουρμάδες και κατσικίσιο τυρί, πολύ καλή σε γεύση αλλά μικρή σε ποσότητα (μάλλον μέχρι 2 άτομα για μοιρασιά) και ζητήσαμε επίσης στη μέση ένα ριζότο μανιταριών (νόστιμο, αλλά δεν είχε χυλώσει τέλεια, μικρή αστοχία). Το προσωπικό πρόσεχε πολύ τους ρυθμούς μας και έφερνε το φαγητό σε σωστούς χρόνους, αλλάζοντας πιάτα και μαχαιροπίρουνα.

Το κρασί μας ήταν κόκκινο και θέλαμε να συνδυάζονται οι γεύσεις. Παραγγείλαμε ένα Prunotto Barolo του 2011, το ακριβότερο της λίστας τους αλλά το καλύτερο vfm, καθώς τα 39€ που το χρεώνουν αντιστοιχούν σχεδόν στην αγορά του από κάβα (τα περισσότερα μπουκάλια πωλούνται συν 6-7€ το πολύ πάνω από την τιμή κάβας και όλα, ελληνικά και ξένα είναι πολλά και θαυμάσια, δεν ξέρεις ποιο να διαλέξεις).

Τα κυρίως ήταν κρεατικά: ρολάκια ψαρονέφρι τυλιγμένα με πανσέτα και γραβιέρα στη μέση και πατάτες baby με θρούμπι (οι πατάτες έλιωναν στο στόμα, το ψαρονέφρι λίγο στεγνό) και ένα New York steak 600γρ. (το μοιράζονται άνετα 2 ή το απολαμβάνει ένας γερός meat lover μόνος του) ψημένο medium με γαρνιτούρα ψητή πατάτα με αρωματικό βούτυρο (με αυγοτάραχο και ξύσμα λεμονιού). Το κρέας είναι black angus της φημισμένης αμερικάνικης φάρμας Creekstone και όπως είπαν αυτοί που το γεύτηκαν ήταν πολύ καλό!

Στον κατάλογο υπάρχουν αρκετές επιλογές σε ζυμαρικά, κοτόπουλο, μπιφτέκια, λαυράκι, σολομός, καλαμάρι, αστακός γιουβέτσι και ενδιαφέροντα ορεκτικά (κυρίως για λευκό κρασί) και σαλάτες, συν 3-4 γλυκά ημέρας (~6€). Εμείς δεν πήραμε γλυκό, αλλά μάς πρόσφεραν σφηνάκια γλυκό κρασί με το λογαριασμό (110€).

Θα ξαναπάμε!