Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Ιουν
27
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

O VOSPOROS (υποθέτω ότι η λατινική γραφή σκοπό έχει να διευκολύνει τους ξένους τουρίστες) έχει φθάσει πια σε μια ηλικία όπου μπορεί να χαλαρώσει, να κοιτάξει πίσω και να διηγηθεί το success story του.

Καθώς μετά την τελευταία μου επίσκεψη στο VOSPOROS έκανα μια χωνευτική βολτίτσα από τη μια άκρη του Μικρολίμανου ως την άλλη, διαπίστωσα με λύπη ότι πάρα πολλά γνωστά μαγαζιά, κυρίως ψαροταβέρνες, υπέστειλαν τη σημαία και μένουν πια κλειστά, ορισμένα μάλιστα πλήρως επιπλωμένα και με την επιγραφή να θυμίζει ότι εδώ βρισκόταν π. χ. το κλασσικό ΑΓΛΑΜΑΙΡ ή το νεώτερο JIMMY AND THE FISH και πολλά άλλα. Η εποχή που οι λεφτάδες των Β. Π. κατηφόριζαν στο τότε Τουρκολίμανο για να τους δροσίσει η αύρα του Σαρωνικού και να φάνε το πανάκριβο για τα μέτρα της εποχής ψαράκι τους έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Θα διακινδυνεύσω την πρόβλεψη ότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει πια εδώ ούτε ένα ψαρομάγαζο. Όλα τα καινούρια μαγαζιά που ανοίγουν είναι μεζεδοπωλεία ή καφετέριες. Το εμπόρευμα «θάλασσα» έχει αλλάξει, έχει διαδοθεί και παράλληλα ευτελιστεί, είτε μας αρέσει είτε όχι.

Ο VOSPOROS έχει πετύχει, διότι έγκαιρα έπιασε τα σημεία των καιρών. Όταν άρχισε η διάδοση των πολίτικων εστιατορίων έξω από τα σύνορα της Νέας Φιλαδέλφειας, ήρθε και έπιασε πόστο στο μέσο της διαδρομής από το δημοτικό parking (που λύνει το πρόβλημα του πού θα παρκάρετε) προς το Ναυτικό Όμιλο. Μεγάλος χώρος στο κανονικά χτισμένο κομμάτι του, προσφέρει από την πρώτη σειρά τραπεζιών του πρώτου ορόφου την τέλεια θέα στα σκάφη που λικνίζονται νωχελικά στο νερό, μεγάλος και ο χώρος που έχει καταληφθεί στην άλλη πλευρά του δρόμου, δίπλα στη θάλασσα, έχει κλείσει με τζαμαρία, θερμαίνεται και εξαερίζεται κανονικά. Τραπέζια σε πυκνή διάταξη, προσωπικό επαρκές τόσο σε αριθμό όσο και σε γνώση του αντικειμένου.
Ο VOSPOROS τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του στηρίχθηκε στο περιτύλιγμα. Πήρε μια κουζίνα νόστιμη, απλή και κατανοητή, που γεννά θετικά συναισθήματα σε όλους, και της πρόσθεσε γκλαμουριά.

Ωραία σερβίτσια, ωραία τραπέζια και καθίσματα, μια διακριτική πολυτέλεια που έφερνε στο νου τα προπύργια της ψαροφαγίας ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΔΟΥΡΑΜΠΕΗ και ΜΠΟΤΣΑΡΗ, κυρίως όμως μεγάλες μερίδες και τα μπακιρένια σκεύη για τις ποικιλίες που έχουν γίνει πια το σήμα κατατεθέν του εστιατορίου. Στόχευσε από την αρχή στις ηλικίες των 30+, τους νέους δηλαδή που έχουν την άνεση να πληρώσουν και κάτι παραπάνω σε μια μια έξοδο με το αμόρε ή τη μεγάλη παρέα τους. Αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Η χαριτωμένη δεσποινίς στην υποδοχή με το μίνι και το ενδιαφέρον ντεκολτέ είναι μεταγενέστερη προσθήκη που μεταδίδει το μήνυμα ότι εδώ έχεις έρθει σε χώρο εστίασης ανώτερου επιπέδου, αν θέλεις τυλιχτό και τζατζίκι τράβα αλλού.

Η κουζίνα του VOSPOROS είναι πια θα έλεγα καθαρά διεκπεραιωτική. Σερβίρει απόλυτα προβλέψιμα πιάτα φροντίζοντας να κρατά κάποια ποιοτικά στάνταρ τα οποία σε συνδυασμό με το καλό σέρβις δημιουργούν μια θετική αύρα. Εδώ δεν πρόκειται να φάτε ούτε το καλύτερο ούτε όμως και κακής ποιότητας πολίτικο φαγητό. Οι σαλάτες είναι φρέσκες και οι πατάτες επίσης - και όχι προτηγανισμένες. Τα ατομικά καρβελάκια στην αρχή είναι εξαιρετικά, οι πίτες που συνοδεύουν τα κρεατικά μάλλον άνοστες, ιδίως οι ολικής αλέσεως.

Μπορείτε να δώσετε την παραγγελία σας κυριολεκτικά με κλειστά τα μάτια. Θέλετε κεμπάπ, θέλετε λαχματζούν, θέλετε χουνκιάρ, θέλετε χοιρινό, μοσχάρι ή κοτόπουλο, θέλετε φατούς ή εσμέ, υπάρχουν όλα, απλά, ισκεντέρ (= με ντομάτα) ή γιαουρτλού. Οι περισσότεροι προτιμούν τις ποικιλίες των δύο ή τεσσάρων ατόμων, κατά τη γνώμη μου κακώς, γιατί ναι μεν χορταίνεις, όμως το σύνολο είναι υπερβολικά λιπαρό. Αφήστε λοιπόν την τουριστική ευκολία, όπου διαλέγουν άλλοι τι θα φάτε και σας το σερβίρουν, και δώστε μια παραγγελία όπου δεν θα κυριαρχεί το κρέας. Μαζί με τη μπυρίτσα θα έχετε ένα σωστό γεύμα σε ένα ωραίο περιβάλλον. Ο λογαριασμός, με την απόδειξη να έρχεται κανονικά μαζί με την παραγγελία, θα κυμανθεί γύρω στα 20 και κάτι ευρώ το άτομο (η ποικιλία για τέσσερα άτομα κοστίζει 40 ευρώ, για να πάρετε μια ιδέα) και σίγουρα δεν θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στο να ξανάρθετε. Στο VOSPOROS άλλωστε έρχεσαι για την παρέα, και όχι κυρίως για το φαγητό.

Νερό εμφιαλωμένο, κέρασμα πορτοκαλόπιτα σε τσιγκούνικα κομμάτια και αραιωμένο λικέρ μαστίχα (φάουλ! ) στο τέλος. Κακώς δεν προτιμήσαμε την μπουγάτσα. Next time!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη fratello.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια