Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Ιούλ
02
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Μια μετακόμιση που θα συζητηθεί.....

Δεν περιμενα ποτε, οτι όταν μου ζητήθηκε απο τη δουλεια, να διοργανωςω μια έξοδο 15 περίπου ατόμων, στο Κολωνακι, το άρτια αφιχθές διαμαντάκι, απο τα Εξαρχεια, θα αποδεικνυόταν, ένα πραγματικό μπριγιαν πολλών καρατίων...

Έχοντας στο μυαλο μου αρκετες και αξιόλογες επιλογές, έν τελεί πήρα την απόφαση και κατέληξα στο ζάχαρη και αλατι. Ο λόγος ειναι απλός: ο καινούριος, αλλα γνωστός χωρος, που στεγάζεται πλέον, ειναι επιβλητικός, ανακαινισμένος και με πολυ καλή διαρρύθμιση. Αλλα ας τα πάρουμε απο την αρχή...

Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αναπήρων Πολέμου και Δεινοκράτους, ειναι το λευκο επιβλητικό νεοκλασικό σπιτι που ορθώνεται αγέρωχο. Οπως πολυ εύστοχα στην πρόσφατη κριτική της, ανέφερε η ekatn, πολυ παλια εκει στεγαζοντουσαν τα κιούπια, και μετα για λιγο, έγινε ένα ιταλικό, με πολυ λιγο χρόνο ζωής, και τίποτα που χρήζει περαιτέρω αναφορα.

Η αυλη ειναι λευκή, με μικρα λουλουδια, και αυτο διότι η μετακόμιση έγινε εδω και ένα μηνα, όποτε που να προλάβουν να μεγαλώσουν και αυτα. Tα τραπέζια ειναι μαρμάρινα και οι καρέκλες μεταλλικές. Μπαίνοντας στον εσωτερικό χωρο, στη δεξιά πλευρα υπαρχει ένα παλιό πιάνο, αριστερά βρίσκεται η κουζίνα, και δεξιά υπάρχουν δυο αίθουσες για να δειπνήσει κανεις ή να πιει το κρασι του.

Η σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο, ειναι ξύλινη με όμορφη κουπαστή, και ανεβαίνοντας υπαρχει ένας μικρος χωρος με ένα μπαρ, τις τουαλέτες στη δεξιά πλευρα και αριστερά εχει άλλους δυο χώρους για φαγητο, ο ένας πιο επίσημος, ενω ο αλλος πιο μικρος και πιο πριβέ. Ο πιο μικρος εχει 4 μικρα τραπέζια για δυο άτομα έως και 4 με το ζόρι, και γύρω γύρω εχει τζαμαρίες, με θέα στο πράσινο που υπαρχει απέναντι.

Οι χώροι που προορίζονται για γεύμα ή δείπνο ειναι βαμμένοι σε γκρι αποχρώσεις, υπάρχουν κάδρα να διακοσμούν τις αίθουσες και τα φώτα οροφής προάγουν μια ωραια ατμόσφαιρα. Η ατμόσφαιρα καθαρή, ουτε μυρωδιές απο την κουζίνα ουτε απο τσιγάρο, και η θερμοκρασία φυσιολογική, για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτη την εποχή, όποτε η απόλαυση του δείπνου, ειναι κατι παραπάνω απο δεδομένη. Σε αυτο συνετέλεσαν βεβαια, και ο σεφ, αλλα και ολο το προσωπικό, που ο μεν πρώτος είχε στη διαθεση του πολυ καλες πρώτες ύλες, είχε το know how, παρά το νεαρό της ηλικίας του και ηθελε να εντυπωσιάσει τους γευστικούς μας κάλυκες, οι δε δεύτεροι, είχαν μαλλον στο μυαλο τους το treat me like a lady or you re the only one, αναφερόμενη και στον ανδρικό πληθυσμό που μας συνόδευε!!!

Λόγω του οτι ήμασταν 15 άτομα, είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε αρκετα πιάτα, όποτε να εχουμε σαφή εικονα του μενού τους. Για αρχή, μας έφεραν μίνι σούπα απο τομάτα για καλωσόρισμα και ένα ξύλινο πλατό απο διαφορα ψωμάκια, ψημένα σε ξυλόφουρνο. Στη συνεχεια δοκιμάσαμε δυο σαλάτες, η μια χωριάτικη, παραδοσιακή, η οποια περιείχε τα κλασικά, τομάτα, αγγούρι, καπαρόφυλλα, σε αρκετα μεγάλη ποςοτητα, ενω μαζι ερχόταν και ένας μικρος δίσκος με μπολάκια που περιείχαν ελιες, κρεμμύδι και φέτα, για όσους δεν ήθελαν να ειναι ολα μαζι. Η άλλη σαλάτα που δοκιμάσαμε λεγόταν Paris, και περιελάμβανε φύλλα ροκας, σπανάκι, λολα, μανιτάρια, χουρμάδες, κατσικίσιο τυρι με επικάλυψη βινεγκρέτ λευκού μπαλσαμικου. Δροσιστική και εύγευστη.

Στη συνεχεια, για ορεκτικα δοκιμάσαμε κεφτέδες γαρνιρισμένους με μελιτζανοσαλάτα και μαρμελάδα τομάτας, οι οποίοι ηταν τραγανοί και υπέροχοι. Εκτίμησα τους συνδαιτημόνες μου, που μου κράτησαν με το ζόρι τον τελευταιο, για να πάρω μια γευση!

Μαστελο Χίου, με μια παραλλαγή, η οποια ηταν με ψητό κανταΐφι αρωματισμένο με Θυμάρι και παπαρουνόσπορο. Εμένα με ενθουσίασε, αλλα κάποιοι το βρήκαν λιγο πιο γλυκό απο το αναμενόμενο. Πολυ καλο, εγκρίνεται και αυτο.

Το τελευταιο ορεκτικό, που γευτήκαμε, θα το θυμάμαι για πολυ καιρο. Πρόκειται για αλμυρό cheesecake με κρίθινο παξιμάδι, αρωματισμένο με φρέσκια ματζουράνα, ανθότυρο, προσούτο και τσατνει τομάτας. Τοσο ισορροπημένο και γευστικό, που δικαίως τα εύσημα στο σεφ, χωρις ενδοιασμό.

Και περνάμε στα κυριως....

Μπιφτέκια στη σχάρα με μοσχαρίσιο κιμά, ζυμωμενα με βότανα και μυρωδικά, συνοδευοντουσαν με πατάτες τηγανητες. Όσοι δοκίμασαν το συγκεκριμενο πιάτο αναφέρθηκαν στην καλή ποιότητα του κιμά, τον τροπο ψησίματος και το καλο γευστικό αποτέλεσμα. Αν κρίνω οτι το πιάτο επεστραφη αδειο, προφανώς άρεσε.

Ψαρονέφρι με πανσέτα, γραβιέρα και αρωματισμένες πατάτες, του οποίου η παρουσίαση ηταν εντυπωσιακή. Ένα μεγάλο πιάτο με τρία μεσαίου μεγέθους ρολά απο ψαρονέφρι, και ολα τα υλικα μαζι. Γευστικά και καλοψημένα, ζουμερά ´οσο πρεπει.

Φιλέτο λαβράκι μαριναρισμένο με λεβάντα, πατάτα και σελινοριζα αρωματισμένα με κρόκο Κοζάνης. Η παρουσίαση όμοια και εδω, με το λαβράκι να ειναι καλοψημένο, όμορφα μαριναρισμένο, και σε τρία μικρα ρολά. Αν και η μερίδα φαινόταν μικρή, εντούτοις, μπορω να πω οτι παιδευτηκα για να τα καταφέρω. Η γευση ιδιαίτερη, μου άρεσε πολυ και θα το ξανά επέλεγα, σε μελλοντική επίσκεψη.

Το τελευταιο κυριως περιελάμβανε καλαμάρι ψητό με πατάτες ογκρατέν και κρέμα μετσοβονε. Πολυ εύγευστο πιάτο, αλλα λιγο βαρύ. Όσοι το δοκίμασαν είπαν οτι άξιζε.

Απο κρασι επιλέξαμε κοκκινο Syrah Mouverde, εξαιρετικό, μου άρεσε πολυ, και λευκο Sauvignon Blanc και αυτο απέσπασε πολυ θετικά σχόλια.

Τα γλυκά τους φρέσκα και υπέροχα, ραβανί εξαιρετικό, μιλφέιγ φρεσκότατο και η σοκολατίνα με στέβια για πολλα βραβεία.

Ιδιαίτερη μνεία θα ηθελα να κανω για το προσωπικό. Συνήθως, σε τέτοιου είδους μαγαζια, η εξυπηρετηςη ειναι επαγγελματική, ευγενική και γενικά εξαιρετική. Εδω ομως ειναι πραγματικά κατι άλλο. Ειναι η επιτομή της ευγενειας και του επαγγελματισμού. Δε θα σχολιάσω για τους χρόνους και την αμεσότητα, ειναι δεδομένα. Θα σχολιάσω ομως κάποιες λεπτομέρειες, που μου έκαναν τόση εντύπωση και πραγματικά κάποιες φορές οι πράξεις δεν περιγράφονται με λόγια.

Στην έναρξη του event έπρεπε να χωριστουμε, και ετσι εγώ ήμουν στην είσοδο. Με ρώτησαν τρεις ή τεσσερις φορές αν θέλω νερό λόγω υψηλής θερμοκρασίας, και παρόλο που αρνήθηκα λέγοντας οτι δεν πειράζει ειμαι οκ, οχι μονο μου έφεραν νερό κρύο, αλλα μου έφεραν και το το ποτήρι prosecco που είχα ξεχάσει στον όροφο, και ένα πιάτο με μπισκότα επειδη ανέφερα αυθόρμητα οτι πεινάω. Εδω λοιπόν κολλάει το treat me like a lady. Μπορει να ακούγεται περίεργο, αλλα εδω εκτιμάται η κίνηση και η σπιρτάδα του προσωπικού.

Το δευτερο συμβάν ειναι οτι ένας εκ των συνδαιτυμόνων μου, ανέφερε οτι δεν μπορει να δοκιμάσει τη σαλάτα Paris, γιατι δεν τρώει τυρι. Οι υπεύθυνος σερβιτόρος του ανέφερε οτι δεν υπαρχει πρόβλημα και του έφερε μετα απο λίγα λεπτά μια ιδια σαλάτα χωρις τυρι, μονο για εκείνον. Και εδω κολλάει το you re the only one!!!

Κλείνοντας θέλω να πω οτι πραγματικά αυτο το event στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, και έμειναν ολοι ευχαριστημένοι. Το value for money ειναι παρά πολυ καλο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει περίπου 120 ετικέτες και μάλιστα σε πολυ καλες τιμές. Για όποιον χρήστη, μπήκε στη διαδικασία να διαβάσει την κριτική μου, γιατι ειναι πολυ μεγάλη, απορώ και γω με μένα, αλλα ένεκα οτι δοκιμάσαμε και το μισό κατάλογο, ας μπει και στη διαδικασία να το επισκεφτεί έστω για ένα κρασι. Θα ευχαριστηθεί ειναι σίγουρο, και απο το περιβάλλον και απο το μενού, αλλα και απο την εξυπηρετηςη.

Θεωρώ οτι η μελλοντική μου επίσκεψη δεν ειναι τοσο μακρινή!