Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ζαχαροπλαστεία & Φούρνοι - Αμπελόκηποι, Αθήνα
Ιούλ
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Το πεϊνιρλί αποτελεί για τα προσωπικά μου γούστα λατρεμένο σνακ. Είτε για πρωινό, είτε για δεκατιανό, είτε σε μερικές περιπτώσεις για κυρίως γεύμα, το προτιμώ έναντι μιας σφολιάτας. Ως λάτρης λοιπόν του συγκεκριμένου εδέσματος, αποφάσισα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου, γράφοντας 12 κριτικές από καταστήματα που παρασκευάζουν πεϊνιρλί σε όλη την Αθήνα, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να μπει τίτλος: «Αναζητώντας το καλύτερο πεϊνιρλί της πόλης».

Για τις κριτικές αυτές επιλέχθηκαν μαγαζιά που είτε παρασκευάζουν αποκλειστικά πεϊνιρλί, είτε κάποια άλλα που το πεϊνιρλί αποτελεί το βασικό τους παρασκεύασμα. Απέφυγα να αναφερθώ σε φούρνους, κυρίως γιατί σε αυτούς, όσες φορές κι αν έχω δοκιμάσει κάποιο πεϊνιρλί, αυτό ήταν τυποποιημένο και γενικά δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο που αξίζει να επισημανθεί.

Δεν έχω γράψει κάποια κριτική για εστιατόριο, γιατί έχω προσεγγίσει το πεϊνιρλί ως “street food”, δηλαδή ως ένα έδεσμα που το τρως στο χέρι. Αυτό είχε ως συνέπεια οι περισσότερες κριτικές να έχουν μικρότερη έκταση και οι βαθμολογίες για τον χώρο και για την εξυπηρέτηση να κινηθούν στο 2 και στο 3 αντίστοιχα.

Η σειρά καταγραφής είναι τυχαία, αφού δεν ήθελα να παρουσιάσω τις κριτικές με μία πορεία πχ από το καλύτερο προς το χειρότερο, προσπαθώντας να καταγράψω τις εμπειρίες μου ξεχωριστά και μεμονωμένα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η συγκεκριμένη κριτική για το «Πεϊνιρλί της Ιωνίας», στην οποία αποφάσισα να εντάξω και τον παραπάνω πρόλογο. Ξεκινάμε λοιπόν.

Το έχω ξαναγράψει, όμως θα το αναφέρω ξανά και ξανά. Το πεϊνιρλί της «Ιωνίας» είναι το καλύτερο της Αθήνας. Όσο κι αν έχω ψάξει, όσα πεϊνιρλί κι αν έχω δοκιμάσει, δεν έχω καταφέρει να βρω καλύτερο. Το ζυμάρι του ψήνεται σε ξυλόφουρνο και αυτό το κάνει, όχι μόνο μοναδικό στο είδος του, αλλά και τέλειο στη γεύση.

Το μαγαζί βρίσκεται σχεδόν στη διασταύρωση της Πανόρμου με την Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Με το που μπαίνεις μπορείς να δεις τον πάγκο με τα λαχταριστά πεϊνιρλί που μόλις έχουν βγει από τον φούρνο που βρίσκεται ακριβώς από πίσω. Παράλληλα μπορείς να δεις τα άτομα τα οποία ασχολούνται με την παρασκευή και το ψήσιμο των εδεσμάτων.

Η εξυπηρέτηση πολύ καλή και γρήγορη από τις δύο κοπέλες που βρίσκονται πίσω ακριβώς από τον πάγκο και οι οποίες σε βοηθάνε να διαλέξεις το πεϊνιρλί με τα υλικά που επιθυμείς. Σε ρωτάνε αν θέλεις λιωμένο βούτυρο (εγώ προσωπικά δεν το προτιμώ), ενώ πλέον κάθε φορά μου κόβουν και απόδειξη. Παρόλο που συχνά το μαγαζί έχει αρκετό κόσμο, η εξυπηρέτηση είναι πάντα γρήγορη και με χαμόγελο.

Έχει πεϊνιρλί με διάφορες γεύσεις. Είτε με τυρί και ένα μόνο υλικό (ζαμπόν, μπέικον, παστουρμά, κιμά), είτε μόνο με λαχανικά (μελιτζάνα, πιπεριά, φρέσκα μανιτάρια και φέτα), είτε σπέσιαλ (τυρί, ζαμπόν ή μπέικον, πιπεριά ντομάτα, μανιτάρια). Όλα είναι καλοψημένα και πολύ εύγευστα, ενώ πέρα από το ζυμάρι που όπως προείπα είναι μοναδικό, οι παρασκευαστές δεν φείδονται στην ποσότητα των υλικών, κάνοντας το συγκεκριμένο πεϊνιρλί νόστιμο και χορταστικό.

Οι τιμές κυμαίνονται στα 2,50 € με 2,70 € και σίγουρα αξίζουν τα λεφτά τους. Έχει επίσης πολύ νόστιμη πίτσα, αλλά και άλλα εδέσματα με βάση το ψωμί, γεμισμένα με διάφορα αλλαντικά και λαχανικά, σαν σάντουιτς. Εννοείται ότι το συνιστώ με κλειστά μάτια.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη kostas9578.