Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ηράκλειο, Αθήνα
Ιούλ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Στην αναζήτησή μου για το καλύτερο πεϊνιρλί της Αθήνας δεν παρέλειψα να δοκιμάσω εκείνο από το «Φουρνάκι Ιωνίας». Το μαγαζί βρίσκεται επί της οδού Πλαπούτα στο Νέο Ηράκλειο και το ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα.

Στις δύο φορές που το δοκίμασα και ενώ αναρωτιόμουν αν έχει κάποια σχέση με το πεϊνιρλί της Νέας Ιωνίας που ήξερα εδώ και χρόνια, καθώς έμοιαζε πολύ στη γεύση, την απάντηση μου την έδωσε η ίδια η ιδιοκτήτρια. Μου είπε πως το μαγαζί της Νέας Ιωνίας – που λειτουργεί από το 1950 – το δούλευε ο πατέρας της. Τώρα έχει περάσει στον αδερφό της και η ίδια έχει ανοίξει το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο, συνεχίζοντας την παράδοση και τη συνταγή για αυθεντικό πεϊνιρλί από τη Μικρά Ασία.

Ο χώρος μικρός, πλην όμως καθαρός. Διαθέτει έναν μικρό πάγκο και μία προθήκη με τζάμι για τα πεϊνιρλί, ενώ στην πίσω πλευρά υπάρχει το εργαστήρι και ο ξυλόφουρνος. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν και τρία σταντ με ψηλά σκαμπό για να κάτσεις.

Η εξυπηρέτηση απλά καλή. Σε καμία από τις δύο επισκέψεις μου δεν κόπηκε απόδειξη, ενώ τη μία φορά το πεϊνιρλί που δοκίμασα ήταν λίγο κρύο, καθώς μάλλον είχε μείνει αρκετή ώρα στην προθήκη.

Σε ότι αφορά τώρα τη γεύση, το ζυμάρι ήταν πολύ νόστιμο, καθώς ήταν ψημένο στον ξυλόφουρνο και έμοιαζε με αυτό της Ιωνίας. Την πρώτη φορά δοκίμασα με τυρί και σουτζούκι και τη δεύτερη με τυρί, ντομάτα, πιπεριά και μανιτάρια. Ήταν πολύ νόστιμα και ικανοποιητικά σε μέγεθος.

Οι τιμές του σχετικά καλές, αφού το πεϊνιρλί με τα λαχανικά κόστιζε 2,20 € και εκείνο με το σουτζούκι 2,50 €. Θεωρώ ότι αν σας βγάλει ο δρόμος από την Πλαπούτα στο Νέο Ηράκλειο αξίζει να το δοκιμάσετε.